Moda & GüzellikKozmetik Ürünler

Cilt Bakımı için Kullanabileceğiniz Çeşitli Yağlar

Sağlıklı, parlak ve göz alıcı bir cilde sahip olmayı herkes ister. Bunun için cildinize iyi bakmanız, onu beslemeniz gerekir. Çeşitli faydalı yağlar, bakım kremleri, takviyeler… Tüm bu ürünler sayesinde cildinizin dilediğiniz gibi görünmesini sağlayabilirsiniz! Biz bu yazımızda cilt bakımı için kullanabileceğiniz çeşitli faydalı yağlardan, yağların özelliklerinden ve ne için kullanılabileceklerinden bahsedeceğiz. Gelin, ayrıntılarıyla yağları inceleyelim!

Cilt bakımında kullanabileceğiniz çeşitli yağları incelemeden önce cilt bakımı ile ilgili birkaç bilgi ve ipucu verelim. Ferah, temiz ve canlı bir cilt görünümüne sahip olmak için;

  • İlk olarak cildinizi her zaman temiz tutmanız gerektiğini söyleyelim. Çünkü cilt bakımının ilk adımı cildi temizlemektir. Günün boyunca cildin dışarıdan maruz kaldığı kiri, gün boyunca cildinizde kalan makyaj, güneş kremi kalıntıları… Tüm bunlardan makyaj temizleme ürünleri ile kolayca kurtulabilirsiniz. Cilt temizliğinin birkaç aşaması vardır. İlk olarak cildinizdeki makyajı temizlemeniz gerekir. Daha sonra cildiniz ile uyumlu olan bir temizleyici krem, temizleme sütü ya da yağını pamuk ya da cilt temizleme cihazı ile cildinize uygulayabilirsiniz. Cilt temizleme cihazları sayesinde bu işlemi daha etkili şekilde yapabilirsiniz. Cildinizi temizledikten sonra peeling işlemi de uygulayarak tıkanmış gözenekleri açabilir, cildinizin derinlemesine temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
  • İkinci sırada cildi sıkılaştırmak var. Tonik ya da toner olarak isimlendirilen cilt sıkılaştırıcı ürünler bulunur. Bu ürünleri makyaj pamukları yardımıyla cildinize uygulayabilirsiniz. Seçeceğiniz toniğin cildinizde hassasiyet oluşturmaması için cilt tipinizle uyumlu olmasına çok dikkat etmeniz gerekir. Uygun bir ürün ile bu aşamayı da kolayca tamamlayabilirsiniz.
Cilt bakımı için kullanılacak ürünler
Cilt Bakımı Yaparken Kullanabileceğiniz Ürünler
Cilt bakımı aşamalarının devamı;
  • Sıradaki adım tertemiz cildi beslemek! Cildinizi kirden, yağdan ve kalıntılardan arındırdıktan ve gözeneklerinizi açtıktan sonra ona ihtiyacı olan faydaları yağları uygulayabilirsiniz. Bunun için hücre yenileyici ampul ve serumları kullanabilirsiniz. Ya da cildinizin ihtiyaçlarına yönelik maske ve kremler ile beslemeyi tamamlayabilirsiniz. Kırışıklık karşıtı ya da leke giderici ürünleri bu aşamada uygulayabilirsiniz.
  • Sıra geldi nemlendirmeye! Cildi nemlendirmek de ene az cildi temizlemek kadar önemlidir. Eğer cilt bakımını geceleri yapmayı tercih ediyorsanız nemlendirme son aşama olarak kabul edilir. Cildi nemlendirmek cilde esneklik kazandırır. Böylece kırışık görünümlerin oluşması engellenebilir ve varlığını sürdüren kırışıklık görünümü azalır. Cildi nemlendirirken göz etrafı ve yüz-boyun olarak iki aşamalı nemlendirme yapabilirsiniz. Göz çevresi daha hassas bir bölge olduğu için o bölgede kullanacağınız krem ve maskelerin içeriklerine daha çok dikkat etmeniz gerekir. Daha sonra cildinize uygulayacağınız nemlendirici kremin de cilt yapınızla uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Tabii ki nemlendirme işlemini gerekli sıvı alımıyla da desteklemelisiniz. Bol bol su içmek cildin esnekliğini kazanmasını ve kurumasını önlemede oldukça etkilidir. Ayrıca nemlendirme işlemini jade roller, masaj aleti, gua sha gibi ürünler ile daha etkili bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Cilt bakımı aşamaları nelerdir
Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
  • Ve geldik son adım olan korumaya! Cildinizi dış etkenlerden korumak da iyi bir cilt bakımının olmazsa olmazlarındandır. Eğer cilt bakımınızı gün içinde yaptıysanız ve ardından dışarı çıkacaksanız mutlaka bir güneş koruyucu kullanmanız gerekir. Yaz kış fark etmeksizin güneş koruyucular ile cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korumanız önemlidir. Bu sayede erken yaşlanma, kırışıklık, cilt kuruması gibi sorunların önüne geçebilirsiniz. Dilerseniz bronzlaştırıcı, nemlendirici ya da ferahlatıcı güneş kremlerini de deneyebilirsiniz.

Cilt bakımını temel olarak anlattık. Şimdi cildiniz ve saçlarınız için kullanabileceğiniz çeşitli faydalı yağları incelemeye geçebiliriz!

Cilt Bakımı için Kullanılabileceğiniz Yağlar

1-) Argan Yağı

Cilt bakımı yağları
Her Derde Deva Argan Yağı ile Parlak Bir Cilde Kavuşun

Hem saçlar hem de cilt için kullanabileceğiniz yağlardan ilki argan yağı. Argan ağacının çiçeklerinden elde edilen argan yağının pek çok faydası bulunuyor. Hatta bu faydaları dolayısıyla bazı ülkelerde “sıvı altın” olarak bile isimlendiriliyor. İçeriğindeki E vitamini ve proteinler, özellikle kuru ciltler için harika bir nemlendirme sağlarken cildin doğal bir parlaklık kazanmasını da sağlıyor. Yoğun bir nem veren bu yağ, vücuttaki çatlakların giderilmesinde de sıklıkla kullanılıyor. Sadece saç ve cilt için değil tırnakların daha güçlü ve parlak olması için de argan yağını kullanabilirsiniz!

2-) Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı ile cilt bakımı
Mucizevi Hindistan Cevizi Yağı ile Tüm Bakım Bir Arada!

Hindistan cevizi ve Hindistan ceviziyle yapılan her şey son yıllarda oldukça popüler bir hal aldı. Süt ürünü tüketmeyenler için bitkisel süt olarak, gluten hassasiyeti olanlar için alternatif bir un olarak, baharat olarak ya da yağ olarak pek çok yerde Hindistan cevizine rastlayabilirsiniz. Bu yağ, vücudun her bölgesinde kullanılabilen mucizevi bir yağ diyebiliriz. İsterseniz cildinizi parlatmak için kullanın, isterseniz oil pulling (ağız içi temizleme) için kullanın ya da saçlarınıza bakım yapın… Hindistan cevizi yağı, ciltteki su kaybını azaltarak cildin daha nemli olmasını ve parlamasını sağlıyor. Ek olarak doğal içerikli bir makyaj temizleyici olarak da sıklıkla günlük rutinlerdeki yerini alıyor. Siz de hem mutfağınızda hem de kişisel bakım rutininizde Hindistan cevizinin çeşitli formlarına yer verebilirsiniz. Böylece onun mucizelerinden siz de faydalanabilirsiniz!

3-) Limon Otu Yağı

Cilt bakımı
Cilt Bakımı Yaparken Kullanabileceğiniz Doğal Yağlar

Limon otu yağı da hem kokusuyla hem de faydalarıyla büyüleyen yağlardan biri. Canlandırıcı bir etkiye sahip olan limon otu yağı aynı zamanda açık havada maruz kaldığınız duman, zararlı güneş ışınları, kirli hava gibi etkenlere karşı sizi korur. Güneş kremi kullanmadan, dışarı çıkmadan önce birkaç damla cildinize limon otu yağı uygulayarak güneş kreminizi sürebilirsiniz. Bu tarz yağları kullanmadan ve güneşe çıkmadan önce doktorunuza danışmanız önerilir.

4-) Üzüm Çekirdeği Yağı

Cilt bakımı nasıl yapılır
Cilt Bakım Yağları ile Parlak ve Sağlıklı Bir Cilde Kavuşun!

Sırada yaşlanma karşıtı yağlardan biri olan üzüm çekirdeği yağı var! Üzüm çekirdeğinin içinde bulunan bileşenler, kolajen açısından oldukça değerlidir. Yaşlanmaya bağlı olarak vücutta kolajen üretimi yavaşlar ve dolayısıyla kırışıklar oluşmaya başlar. Üzüm çekirdeği yağı sayesinde cildinizin daha sıkı, daha canlı görülmesini sağlar. Çizgilerinizin azalması, kırışıklarınızın yok olması, cildinizin canlı bir görünüme kavuşması için günlük bakım rutininize birkaç damla üzüm çekirdeği yağı ekleyebilirsiniz!

5-) Çay Ağacı Yağı

Cilt bakımı yağları
Cildiniz için Kullanabileceğiniz Cilt Bakım Yağları

Çay ağacı yağı da mucizevi yağlardan biridir. Çağ ağacı yağı, aft ve akne gibi cilt problemlerini iyileştiren yağlardandır. Siyah nokta, sivilce, kızarıklık ve benzeri cilt problemlerinde de kullanılan çay ağacı yağı, ciltteki nem dengesinin düzenlenmesine de yardımcı olur. Bir makyaj pamuğu yardımıyla yağı cildinize uygulayarak kullanabilirsiniz. Uçucu bir yağ olduğu için buhardanlar ile de kolayca kullanılabilen bu ürünü siz de deneyebilirsiniz. Ayrıca Buhurdan Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir? yazımıza da göz atarak buhurdan kullanımı ile ilgili daha ayrıntılı bilgi elde edebilirsiniz!

6-) Biberiye Yağı

Cilt bakımı nasıl yapılır
Doğal Yağlar ile Cilt Bakımınızı Destek Verin

Ve son olarak biberiye yağından bahsedelim. Biberiye yağı en sık olarak morlukları kısa sürede iyileştirme, baş ağrısını tedavi etme, selülitlere iyi gelmesi ve saç dökülmesini önleme gibi özellikleriyle biliniyor. Saç derisine faydalı olduğu bilinen biberiye yağını duştan sonra kullanabilirsiniz. Bir bardak suya damlatacağınız 5-6 damla biberiye yağı ile saçlarınızı durulayarak kan dolaşımını hızlandırabilirsiniz. Ayrıca biberiye bitkisini mutfakta kullanabilir, aranjmanlara bile ekleyebilirsiniz. Biberiye bitkisiyle daha fazla ayrıntı öğrenmek isterseniz Biberiye Bitkisi – Faydaları & Kullanım Alanları yazımızı okuyabilirsiniz.

Siz de cilt bakımı için ihtiyacınız olan her şeyi ÇiçekSepeti’nin geniş ürün yelpazesinde bulabilirsiniz. Kozmetik ürünlerden masaj aletlerine, doğal yağlardan çeşitli koruculara kadar aradığınız her şey VarVar! Farklı ödeme seçenekleri, teslimat imkanları ve geniş ürün yelpazesi ile ÇiçekSepeti‘nin ayrıcalıklarını siz de hemen keşfedin!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir