Moda & GüzellikKozmetik Ürünler

Erkekler İçin Yaşlanma Karşıtı 9 Ürün Önerisi

Erkek bakım ürünleri denildiğinde aklınıza sadece saç, sakal tıraşı ve nemlendiriciler geliyorsa artık bu bakış açısını değiştirmenizin zamanı gelmiş demektir. Sadece “Yıka ve çık.” devri geride kalalı çok uzun zaman oldu. Peki, “Bakıma önem veriyorum ama yaşlanmanın ortaya çıkardığı etkiler karşısında ne yapmalıyım?” diye düşünüyorsanız, merak etmeyin size harika tüyolar ve ürün önerilerinde bulunacağız. Hazırsanız, erkekler için yaşlanma karşıtı 9 ürün önerisine hemen başlıyoruz!

Erkeklerin cildi kadınlara göre %25 daha kalın dokuya sahip. Bu durum, daha fazla yağ bezi ve daha deniş gözenekler demek. Yani erkeklerin daha geç yaşlanma belirtisi gösterdikleri doğru ama belirtiler ortaya çıktığında ise etkileri daha büyük. Ayrıca tıraş olmak cildi hem tahriş ediyor, hem de dış etkenlere karşı daha korumasız kalmasına neden oluyor. Tüm bu  durumları bir araya getirince cilt bakımı ve yaşlanma karşıtı ürün kullanmanın önemi ortaya çıkıyor.

Yaşlanma Karşıtı Bakım Öncesi Yapılması Gerekenler

Yaşlanma karşıtı bakım öncesi yapılması gerekenler
Yaşlanma karşıtı bakım yapmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı konular bulunmaktadır.

Bu yazımızda yaşlanma karşıtı kremler ve diğer ürünlerden bahsedeceğiz ama daha önemli birkaç konu var! Öncelikle yaşlanma karşıtı ürünler oldukça faydalı olsa da eğer doğru adımları atmazsanız bu ürünlerin neredeyse hiçbir faydası olmaz. İçinizden “Hangi adımlar?” diye düşündüğünüzü duyar gibiyiz. Anlatalım:

  • Herkesin bildiği bir şey var ki stres, her türlü sağlık sorununun öncüsü. Yaşlanma belirtilerini en aza indirmek için stresten uzak durmalı ve iyi bir uyku düzenine sahip olmalısınız.
  • Egzersiz yapmak, sadece fit görünmenize yardımcı olmaz. Hareketli yaşam tarzı kan dolaşımını hızlandırarak daha fazla oksijen almanızı sağlayacak ve sizi daha genç tutacaktır. O yüzden günlük rutininize kesinlikle egzersiz eklemeli ve en az bir spor dalıyla ilgilenmelisiniz.
  • Spor ve egzersizin yanında iyi beslenme konusu da oldukça önemli. Şeker ve trans yağlardan uzak kalmanız cildiniz için oldukça faydalı olacaktır. Çünkü şeker, kandaki kolajen liflerini tutarak onları işlevsiz hale getirir. Kolajen olmadan da yaşlanma, çok daha hızlı ve yıkıcı bir hal alır.
  • Güneş beden için ne kadar faydalı olsa da cilt üzerindeki etkileri oldukça olumsuz. Bu nedenle cilt lekelerini önlemek ve güneşin yaşlanmayı etkileyici etkilerini azaltmak adına düzenli güneş kremi kullanımını ihmal etmemelisiniz.
  • Tıraş sonrası 10 dakikanızı ayırarak erkekler için tasarlanmış yüz maskesi ve nemlendirici ürünleri kullanmanız size çok şey kazandıracaktır. Bu sayede ölü derilerden kurtulabilir; batık, kızarık gibi cilt problemlerinin öne geçebilir; cildin ihtiyacı olan nemi sağlayarak hava almasına yardımcı olabilirsiniz.

Yaşlanma Karşıtı Ürün Önerileri

Erkeklerin yaş alırken avantajlı olduğu bir gerçek olsa da belirtiler ortaya çıktığında derin kırışıklıklar, sarkma ve göz altı torbalarındaki belirginlik daha fark edilir oluyor. Bu nedenle yaşlanma karşıtı bakıma ne kadar erken başlarsanız, o kadar iyi diyebiliriz. Şimdi gelelim ürün önerilerimize:

1-) Farmasi Göz Çevresi Bakım Kremi

Yaşlanma karşıtı ürün - Farmasi krem
Farmasi krem, tüm cilt tipleri için uygundur.

Erkeklerde yaşlanma belirtilerinin en erken ve fazla göründüğü bölge göz çevresidir. Bu nedenle göz çevresi bakımına özen göstermeli ve etkili ürünlerle düzenli bakım yapılmalıdır. Farmasi Göz Çevresi Bakım Kremi, denizden gelen bitkisel aktiflerden aldığı güç ile yaşlanma belirtileri ve yorgunluğun etkileriyle savaşır. Yoğun nemlendirme etkisi ile göz çevresini rahatlatarak bakım yapar.

2-) Clinique For Men Super Energizer

Yaşlanma karşıtı ürün - Super Energizer
Super Energizer; gözenekleri temizlemeye, parlak ve dengeli görünümlü bir cilt için fazla yağı ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Günlük hayatın stresi ve iş hayatının temposu bir araya geldiğinde cildiniz olduğundan daha hızlı tepki verir. Neme, doğru temizlenmeye özel bakıma ihtiyaç duyan cildinizi Clinique For Men Super Energizer ile rahatlatabilirsiniz. Enerji veren temizleyici, cildi derinlemesine temizlerken aynı zamanda pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Bu durumda yaşlanma etkilerini azaltır.

3-) Herbaderm Superserum

Yaşlanma karşıtı ürün - Herbaderm Superserum
Herbaderm Superserum, çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azaltır.

Cildin yenilenmesi için belli bir seviyeden sonra teşvik edilmesi gerekir. Bunun için cilt asitleri önemlidir. Herbaderm Superserum, ölü hücrelerin yüzünüzden atılmasına ve cildin yenilenmesine yardımcı olur.

4-) Sebamed Q10

Yaşlanma karşıtı ürün - Q10
 Q10, 24 saat koruma ve tazeleme sağlar.

Yaşlanma karşıtı ürünler denildiğinde herkesin aklına ilk olarak Anti-Ageing kremler gelir. Oldukça faydalı olan bu ürünler cildin ihtiyaçlarını karşılamada oldukça başarılıdır. Sebamed Q10, zengin formülü sayesinde kırışıklık oluşumunu en aza indirir ve cildin genç görünmesine yardımcı olur. İçeriğindeki A Vitamini, avokado, shea ve tatlı badem yağları, cildin lipit dengesini zenginleştirerek cildi nemlendirir ve yumuşaklık kazandırır.

5-) Clinique For Men Oil Control Face Wash

Yaşlanma karşıtı ürün - Clinique For Men Oil
Clinique For Men Oil, kuruluk ve gerginlik hissine neden olmaz.

Cildin yağ dokusunu korumak ve yaşlanma belirtilerini en aza indirmek için nemlendirici kullanımı oldukça önemlidir. Clinique For Men Oil, hafif formülü ile yağlanmayı kontrol altına alır ve mat bir görünüm yaratmaya yardımcı olur. Nemlendiricinizi sabah ve akşam olacak şekilde temiz bir cilde uygulayabilirsiniz.

6-) Clarins Tonic

Yaşlanma karşıtı ürün - Clarins Tonic




Cildinizin enerjisini yükseltmek için mükemmel bir ürün; Clarins Tonic.

Belli bir yaşa geldiğinizde cildin doğal yaşlanma hızı ortaya çıkar. Fakat iş stresi, düzensiz hayat gibi etkenler bu yaşlanma seyrini daha da hızlandırabilir. Bu nedenle yaşlanma hızını yavaşlatacak ürünler kullanmanız daha genç görünmenize yardımcı olacaktır. Clarins Tonic, özel formülü sayesinde cilde nem ve enerji vererek günlük hayatın cilt üzerindeki etkilerini silmenizi sağlar.

7-) Bioderma Photoderm Max Aquafluid 

Yaşlanma karşıtı ürün - Bioderma Güneş Kremi
Bioderma Güneş Kremi; hassas, karma ve yağlı ciltler dahil olmak üzere tüm cilt tiplerine uygundur.

Yazımızın üst kısmında belirttiğimiz gibi güneş ışınları cilt sağlığı ve yaşlanma açısından zararlı etkiye sahiptir. Güneşin zararlarını en aza indirmenize yardımcı olacak Bioderma Güneş Koruyucu, daha sağlıklı bir cilt için en büyük yardımcınız olacak. Yaz veya kış ayları fark etmeksizin dışarı her çıktığınızda güneş kremini kullanmanız, yaşlanma ve kırışıklık hızını yavaşlatacaktır.

8 -) Kiehl’s New York Age Defender Moisturizer

Yaşlanma karşıtı ürün - Kiehl's Age Defender
Kiehl’s Age Defender, cildi daha genç ve enerjik görünüm için güçlendirir.

Kiehl’s Age Defender, cildi gözle görülür biçimde sıkılaştırarak yaşlanma etkilerini en aza indirir. Kırışıklık ve çizgi oluşumunun önüne geçmesinin yanı sıra erkekler için özel formüle edilmiş yapısı sayesinde pürüzsüz bir cilt oluşumuna yardımcı olur.

9-) Silver Set Maxi

Yaşlanma karşıtı ürün - Silver Set Maxi
Yaşlanma karşıtı bakım için ihtiyacınız olan ürünler Silver Set Maxi içerisinde bir arada sunulmaktadır.

Listemizin son sırasında yaşlanma karşıtı bakım ürünlerini bir arada sunan bir set var; Silver Set Maxi. Anti-Aging yüz kremi, göz altı bakım kremi ve Anti-Aging yüz serumundan oluşan bu özel sayesinde cilt bakımınızın her adımını eksiksiz olarak yapabilirsiniz.

Erkekler için yaşlanma karşıtı 9 ürün yazımızın sonuna geldik. Cilt bakımı başta olmak üzere her türlü bakım ürününü ÇiçekSepeti‘nde bulabilir, uygun fiyatlarla sipariş edebilirsiniz. İlginizi çekebilecek diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir