Ev & DekorasyonMobilya Modası

Pratik ve Şık Ayakkabı Depolama Fikirleri

Ayakkabılar; bazıları için tutku, bazıları için mükemmel bir tamamlayıcı, bazıları için ise sadece gereklilik… Fakat hangi taraftan bakarsanız bakın herkesin, her durum için farklı bir ayakkabısı olduğu bir gerçek. Topuklular, spor ayakkabılar, babetler, botlar derken bir bakmışsınız bir sürü ayakkabınız var ve her geçen gün daha da dağınık bir ortama neden oluyorlar. Bu ayakkabı kaosuna bir son vererek düzenleme yapmak istiyorsanız bu yazımız tam size göre! Pratik ve şık ayakkabı depolama fikirleri sayesinde çok sevdiğiniz ayakkabılarınızı özenle saklayabilirsiniz.

Yaşam alanlarında düzen, aslında her şeyin başlangıcı sayılır. Eğer belirli bir düzen ve disiplin içinde eşyalarınızı depolamaz veya dekorasyonunuzu buna uygun yapmazsanız sonrasında göreceğiniz manzara pek hoşunuza gitmeyecektir. Bu nedenle düzen, oldukça değerlidir ve aslında oldukça basittir. Her şey akıllı bölmeler, raflar, askılar, kutular, çoklu bölmeler ve özel depolama alanlarınızı maksimum verimle kullanmanızla alakalı. Bu tarz ürünlerle hem dekoratif hem de oldukça şık depolama alanları oluşturarak ayakkabılarınızı hem korumuş olursunuz hem de dağınıklığın önüne geçersiniz.

Ayakkabı Depolama Fikirleri

Şimdi gelin pratik ayakkabı depolama fikirlerini birlikte inceleyelim.

1-) Açık Ayakkabı Rafı

Ayakkabı depolama fikirleri -metal ayakkabılık
Metal ayakkabı rafı, çevre ve çocuk sağlığına uygun malzemeler ile üretilmiştir.

İlk önerimiz bir klasik olan metal açık ayakkabı rafı. Hem kısa hem de uzun ayakkabılarınızı koyabileceğiniz bölmeleri bulunan bu ürün sayesinde çok sayıda çift ayakkabıyı bir arada depolamak oldukça kolay. Yanına koyacağınız bir saksı bitkisi veya bir sehpa ile oldukça şık bir ayakkabı depolama alanına sahip olabilirsiniz. Ayrıca en üst raf kısmını çanta, sepet gibi ürünler için ayırarak anahtarlar başta olmak üzere ufak tefek eşyaları da depolamanız mümkün.

2-) Yatak Altı Ayakkabı Düzenleyicileri

Ayakkabı depolama fikirleri - yatak altı düzenleyici
Ayakkabı saklama çantasının nefes alabilen dokusu ayakkabıların koku yapmasına da engel olur.

Yazlık ayakkabılar, özel günler giyilecek ayakkabılar, kışlık ayakkabılar derken ayakkabılığınız çok kalabalık bir hal alabilir. Bazen ayakkabıları kutularında saklamak iyi bir yöntem olsa da kutuların kapladığı alan ve zamanla oluşan toz yığını bu fikirden sizi vazgeçirecektir. Yatak altı ayakkabı düzenleyici sayesinde birçok ayakkabıyı bir arada ve düzenli bir şekilde depolayabilir, kutuların veya ayakkabıların kapladığı alandan kurtulabilirsiniz.

3-) Kapı Üstü Askılı Ayakkabı Düzenleyici

Ayakkabı depolama fikirleri - kapı üstü askı
Kapı üstü düzenleyici, güçlendirilmiş dikişleri sayesinde uzun ömürlüdür.

Kapı üstü ayakkabı düzenleyici ürününün en büyük avantajı, yüksek kapasitesidir. Yazlık ayakkabılar, terlikler, spor ayakkabılar, babetler gibi ayakkabılar için rahatlıkla kullanılabilir. Bir düzine ya da daha çok sayıda cep sunan bu ürünler size ekstra kolaylık sağlar. Ayrıca sadece ayakkabılarınızı değil diğer kişisel eşyalarınızı da bu şekilde depolamanız size fazladan bir sürü alan açacaktır. Görselde yer alan gibi 16 cepli düzenleyici tercih edebilir veya daha fazla alan lazımsa 24 cepli düzenleyici seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

4-) Duvar Rafları

Ayakkabı depolama fikirleri - duvar rafları
Duvar rafı, birinci sınıf ahşaptan imal edilmiştir.

Raf deyince aklınıza sadece üzerine dekoratif eşyalar koyduğunuz, kitaplar için kullandığınız bir ürün geliyorsa bu fikirden biraz uzaklaşmanın zamanı geldi. Organize etmek, bir şeyleri görünmez hale getirmek anlamına gelmediğinden antrenin ya da giyinme dolabının yakınına bir duvar rafı ekleyerek ayakkabılarınızı burada depolayabilirsiniz. Belki üzerine bir bitki ve hafif bir aydınlatma ile ayakkabılığınız daha şık hale gelebilir.

5-) Çekme Ayakkabı Dolabı

Ayakkabı depolama fikirleri - çekme ayakkabılık
Çekme ayakkabı dolabının üst alanına dekoratif bir obje veya bitki yerleştirerek daha hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.

Birçok evde veya ofiste görmeye alışık olduğumuz çekme ayakkabı dolabı, dekoratif görünümü ve az alan kaplaması nedeniyle tercih edilir. İnce kabin yapısı dar antreye sahip olanlar için oldukça değerlidir. Fakat ince yapısı sizi yanıltmasın iç alanı oldukça geniştir ve çok sayıda ayakkabıyı rahat bir şekilde depolamanızı sağlar.

6-) Hasır Sepetler

Ayakkabı depolama fikirleri - hasır sepetler
Doğal malzemeden üretilen hasır sepetler çocukların kullanımı için de uygundur.
Görsel kaynak: Pinterest

Doğal, hoş görüntülü ve alan olarak oldukça geniş; hasır sepetlerden bahsediyoruz. Ürün depolamanın en kolay yolunu sunan hasır sepet modelleri, ayakkabı depolamak içinde oldukça kullanışlıdır. Girişteki dolaba veya odalara birer sepet bırakmanız dağınıklığın ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır. Her aile bireyine bir sepet vererek herkesin istediğini bulmasını daha kolay hale getirebilirsiniz.

7-) Ayakkabı Saklama Kutuları

Ayakkabı depolama fikirleri - ayakkabı saklama kutusu
Ayakkabı saklama kutusu, 36-40/ 40-44 numara ayakkabılar için kullanılabilir.

Ayakkabı saklama kutuları, uygun fiyatları ve aradığınız ayakkabıyı rahatça bulma kolaylığı sunması nedeniyle oldukça pratik bir depolama yöntemi olarak öne çıkmaktadır. Saklama kutusu, erkek ve kadın ayakkabıları için uygundur. Nefes alabilen bölmesi sayesinde ayakkabılarınızın koku yapmasının önüne geçer ve farklı alanlarda üst üste dizilerek kullanılabilir.

8 -) Ayakkabı Askısı

Ayakkabı depolama fikirleri - ayakkabı askısı
Ayakkabı askısı ile ayakkabılarınızı düzenli bir şekilde depolayabilir ve dekorasyonun bir parçası haline getirebilirsiniz.

Sırada oldukça farklı ama dekoratif açıdan hoş bir görüntü sunan bir önerimiz var; ayakkabı askısı. Merdiven şeklinde tasarlanan bu askıyı duvara yaslayarak rahatça kullanmaya başlayabilirsiniz. Aynı anda 8 ayakkabıya kadar alanı olan bu ürün, ayakkabılar dışında havlu, şal, kıyafet askısı olarak da kullanılabilir.

9-) Antre Ayakkabı Rafları

ayakkabı rafı
Dekoratif ayakkabı rafı, kolay temizlenir ve zamanla solma yapmaz.

Evin girişindeki alanınız müsaitse dekoratif bir ayakkabı rafı yerleştirerek vestiyer veya diğer alanlarda birikme yapan ayakkabıları düzenli bir şekilde depolamak oldukça iyi bir fikirdir. Üstelik üst kısmında yer alan alana küçük bir kutu koyarak evden çıkarken unutmamanız gereken anahtar, kartlar vs. gibi küçük eşyaları yerleştirebilirsiniz.

10-) Çok Bölmeli Vestiyer

Ayakkabı depolama fikirleri - çok bölmeli vestiyer
Çok bölmeli vestiyer, çevreye ve sağlığa zararsız, kanserojen madde içermeyen Avrupa E1 kalite standartlarında malzemeden üretilmiştir.

Evinizde alan sıkıntısı yok ve geniş bir antreye sahipseniz, tüm sorunlarınız çok bölmeli vestiyer sayesinde son bulabilir. Çünkü çok bölmeli vestiyerin spor ayakkabılar, botlar, yazlık veya kışlıklar ve hatta terlikler gibi farklı boyutlardaki ayakkabılar için yeterince alanı var! Ayrıca vestiyerin orta alanında yer alan askılı bölümde mont, hırka gibi dışarı çıkarken alacaklarınızı asabilir, çanta vb. ürünlerinizi çıkarken almak için burada bırakabilirsiniz.

11-) Portatif Çok Bölmeli Ayakkabılık

Ayakkabı depolama fikirleri - portatif ayakkabılık
Portatif ayakkabılık sayesinde görüntü kirliliği ve dağınıklığı hayatınızdan çıkaracaksınız.

Portatif ayakkabılık, 5 katlı yapısı ve geniş alanı sayesinde çok sayıda ayakkabıyı bir arada depolamanızı sağlar. Taşınması, basit kurulumu ve şık tasarımı sayesinde istediğiniz her yerde bu ayakkabılığı kullanabilirsiniz.

Ayakkabı depolama fikirleri yazımızın burada sonuna geldik. Yaşam alanlarınızı daha düzenli ve kullanışlı hale getirmek için ihtiyacınız olan tüm ürünleri ÇiçekSepeti‘nde bulabilirsiniz. İlginizi çekebilecek diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir