Hediye Önerileri

Aylara Göre Gelin Buketi Seçme Rehberi ve Gelin Çiçeği Yapımı

İçindekiler

O muhteşem gün yaklaştıkça iki ayağı bir pabuca girer gelin adaylarının. Her şey hayallerindeki gibi gerçekleşsin, prensesler gibi bir gelin olsunlar isterler. 

En önemli detaylar hiç şüphesiz gelinlik, saç – makyaj ve gelin çiçeğidir. Aylar önceden planlanır her şey. Kuaför provaları, gelinlik provaları…

Provası olmayan, hatta belki de son anlarda karar verilen ancak organizasyonun en önemli konuğudur gelin buketi. Günün sonunda yakalayan şanslı gelin adayına işarettir ve de en az fotoğraflar kadar kalıcı bir anıdır.

Düğünün sezonu yoktur ancak gelin buketlerinin her mevsime özel bir yelpazesi vardır. Eğer canlı gelin çiçeği tercih edenlerdenseniz bu yazımızda sizler için aylara göre kullanılabilecek gelin çiçeklerini anlatacağız. 

Ocak ayı gelin buketleri

Ranunculus, Türkçesi direkt Gelin Çiçeği olarak çevrilmiş bu çiçek, adı üstünde tam da gelin çiçeği olmak için dünyaya gelmiş sanki. Yine aynı familyadan gelen delphinium ile yıldız çiçeği, gerbera, aslanağzı, lisyantus, liatris, gül ve lale de ocak ayının gelin buketlerindendir.

Gelin ÇiçeğiranunculusDelphiniumdelphinium gelin buketiYıldız Çiçeğidahlia-gelin buketiGerberagerbera gelin buketiAslanağzıaslanağzı gelin buketiLisyantuslisyantus gelin buketiLiatrisliatris gelin buketiGülgül gelin çiçeğiLalelale gelin çiçeği

Şubat ayı gelin buketleri

Alstroemeria çiçeği bir diğer adıyla Peru zambağı, yine en şık gelin buketlerinin baş tacı olmaya aday. Gelin çiçeği olmak için doğmuş bir başka zambak türü olan kala, lilyum ve delphinium, gerbera, ortanca, hezaren çiçeği, manolya ve lisyantus da şubat ayının favori gelin çiçeklerinden.

Peru ZambağıAlstroemeria düğün buketiLilyumlilyum gelin çiçeğiDelphinumdelphinium gelin çiçeğiGerberagerbera gelin çiçeğiOrtancaortanca gelin çiçeğiHezaren Çiçeğilarkspur gelin çiçeğiManolyamanolya ve şakayık gelin çiçeğiLisyantuslisyantus gelin çiçeğiKala Zambağıkala zambağı gelin çiçeği

Mart ayı gelin buketleri

Mart ayının favori çiçekleri ise Frezya, peygamber çiçeği, scabiosa (Uyuz otu), gerbera, ortanca, süsen, ranunculus, Delphinium ve lale olarak sıralanabilir.

Frezyafrezya gelin çiçeğiPeygamber Çiçeğipeygamberçiçeği gelin buketiScabiosaScabiosa gelin buketiGerberasomon gerbera gelin çiçeğiOrtancaortanca düğün çiçeğiSüsensüsen buketiRanunculusranunculus düğün buketiDelphiniumdelphinium düğün buketiLaleturuncu lale gelin çiçeği

Nisan ayı gelin buketleri

Baharın iyice gelmesiyle çoşan çiçekler nisanda daha da renkleniyor. Ayçiçeği, aslanağzı, gül, orkide, şakayık, ranunculus, gerbera, sarı aster çiçeği ve lale bu ayın en sevilenlerinden. Güneş gibi sarı sarı çiçekler ısıtıyor düğünleri.

Ayçiçeğiayçiçeği gelin buketiAslanağzıaslanağzı gelin çiçeğiGülgül düğün çiçeğiŞakayıkşakayık gelin buketiRanunculusranunculus düğün çiçeğiGerberaPembe gerbera düğün çiçeğiOrkideOrkide gelin çiçeğiSarı Aster Çiçeğisarı aster gelin çiçeğiLalesarı lale gelin çiçeği

Mayıs ayı gelin buketleri

Pembe çiçekler mayıs ayını pek bir seviyor, bu ayın en çok tercih edilen çiçekleri ise; şakayık, lale, aslanağzı, gül, Lisyantus, pembe zambak, gerbera, frezya ve pembe dalya çiçeği.

Şakayıkşakayık - gelin çiçeğiLalerengarenk laleler gelin çiçeğiGülvintage gül düğün çiçeği Pembe Zambakpembe zambak gelin çiçeğiAslanağzıaslanağzı gelin buketi 2Lisyantuslisyantus gelin buketi2Gerberagerbera aranjman gelin çiçeğiFrezyafrezya düğün çiçeğiPembe Dalya ÇiçeğiAlstroemeria düğün buketi pembe

Haziran ayı gelin buketleri

Yaz ışıl ışıl düğünlere sahne olan, özellikle balayına deniz kenarına gitmek isteyenlerden dolayı düğün mevsimi ilan edilmiş bir mevsim. Hal böyle olunca da gelinler de çiçekleri de bir başka canlı oluyor yaz ile birlikte. İşte haziran ayı gelin çiçeklerinin en beğenilenleri;  ayçiçeği, şakayık, orkide, zambak, nergis, kala zambağı, aster çiçeği, gerbera, gül.

Ayçiçeğiayçiçeği gelin buketi2Şakayıkşakayık - papatya gelin çiçeğiOrkideOrkide gelin çiçeği2Zambakpembe aster gelin buketiNergisnergis gelin çiçeğiKala Zambağıkala zambağı düğün çiçeğiAster çiçeğiaster gelin çiçeğiGüleflatun gül düğün çiçeğiGerberapapatya ve gerbera gelin çiçeği

Temmuz  ayı gelin buketleri

Temmuz ayının en sevilen düğün çiçekleri; zinya çiçeği, aster çiçeği, gerbera, kırmızı güller, ayçiçeği, karanfil, kasımpatı, dalya ve kılıç çiçeği olarak da bilinen glayöl.

Zinya Çiçeğizinya çiçeği düğün buketiAster Çiçeğikırmızı aster ve hyper gelin çiçeğiKırmızı Gülkırmızı gül gelin buketiGerberapembe gerbera aranjman gelin buketiAyçiçeğiayçiçeği gelin buketi3Karanfilkırmızı karanfil gelin çiçeğiKasımpatıkasımpatı gelin buketiDalyadalya düğün çiçeğiGlayölglayöl gelin buketi

Ağustos ayı gelin buketleri

Aman yaz bitmeden düğünümüzü yapalım ayıdır Ağustos, Yazın son ayı ve düğünlerin en reklileri için favori çiçekler; zinya çiçeği, aslanağzı, nergis, gerbera, sarı gül, karanfil, zambak krizantem ve ayçiçeği.

Zinya Çiçeğizinya çiçeği gelin buketiAslanağzıeflatun aslanağzı gelin buketiNergisnergis düğün çiçeğiGerberagerbera ve gül düğün çiçeğiSarı Gülsarı gül gelin buketiZambakzambak gelin çiçeğiKasımpatıkasımpatı gelin çiçeğiKrizantemkrizantem gelin çiçeğiAyçiçeği
ayçiçeği gelin buketi4

Eylül ayı gelin buketleri

Narin gelinlerin en sevdiğidir eylül düğünleri, hafif serin sonbahar gelinleri en çok; sümbül, zinya, gül , orkide, süsen, frezya, ortanca, pembe sümbül ve aslanağzı tercih ediyor.

Zinya Çiçeğizinya çiçeği gelin çiçeğiSümbülsümbül gelin çiçeğiGülnostaljik gül çiçekOrkideOrkide gelin çiçeği3Süsensüsen gelin buketiFrezyafrezya düğün buketiOrtancaortanca gelin buketiPembe Sümbülsümbül gelin buketiAslanağzırenkli aslanağı gelin çiçeği

Ekim ayı gelin buketleri

Ekim ayı gelinleri de daha çok beyaz ve pembe tonları tercih edenlerden. Bu ayın en gözde çiçekleri ise; inci çiçeği, manolya, beyaz gül, orkide, kala zambağı, karanfil, “queen anne’s lace” olarak anılan havuç çiçeği, ortanca ve beyaz aslanağzı

İnci Çiçeğiinci çiçeği düğün buketiManolyamanolya gelin çiçeğiBeyaz Gülbeyaz güllerden gelin buketiOrkideOrkide gelin çiçeği4Kala Zambağıkala zambağı gelin buketiKaranfilfuşya karanfil gelin buketiHavuç ÇiçeğiQueen anne's laceOrtancaortanca düğün çiçeği3Beyaz Aslanağzıbeyaz aslanağzı gelin buketi

Kasım ayı gelin buketleri

Nostalji sevenlerin, romantik düğün isteyenlerin tercihi olan kasım ayında, gelinler en çok delphinium, dalya, gül, matthiola, şakayık, karanfil, aster çiçeği, ortanca ve aslanağzı tercih ediyorlar.

Delphiniummavi delphinium düğün buketiDalyadalya gelin çiçeğiGül
pembe gül gelin çiçeğiMatthiolaMatthiola gelin çiçeğiŞakayıkeflatun şakayık gelin çiçeğiKaranfilsomon karanfil gelin çiçeğiAster Çiçeğipembe aster gelin buketiOrtancaortanca düğün çiçeği2Aslanağzımor aslanağzı gelin çiçeği

Aralık ayı gelin buketleri

Aralık ayının en çok tercih edilen gelin buketleri ise; gardenya, gerbera, matthiola,yasemin, gelincik, kala zambağı, gül, disbud ve anemon olarak şekilleniyor.

Gardenyagardenia düğün çiçeğiGerberabeyaz gerbera düğün çiçeğiMatthiolaMatthiola gelin buketiYaseminyasemin düğün çiçeğiGelincikgelincik düğün buketiKala Zambağıkala zambağı düğün buketiGülgül- gelin çiçeğiDisbuddisbud gelin çiçeğiAnemonanemon gelin buketi

Yapay gelin çiçeği isteyenlere 

Canlı çiçeğin havası her ne kadar farklı olsa da daha kalıcı gelin buketi isteyenler sıklıkla yapay çiçeklerden oluşturulmuş buketleri tercih ederler. Mavsimsel engeller bulunmadığından dolayı yapay gelin buketleri daha çeşitli çiçeklerden oluşturulabilir.

Eğer kendi çiçeğimi kendim hazırlamak istiyorum diyenlerdenseniz biraz uğraşla, el emeği göz nuru bir gelin buketi sahibi olabilirsiniz.

Gelin çiçeği nasıl yapılır?

gelin buketi yapımı


Abartıdan uzak ancak şık bir gelin çiçeği yapımı için ihtiyacımız olan malzemeler yapay bir çiçek buketi tercih edilcekse, öncelikle zevkimize uygun yapay çiçekler, renkli yapraklar, ara dallar, makas, silikon tabancası veya çiçek bandı, isteğe göre tüller, kurdeleler ve çiçek telleri ile bunları kesebilmek için de tel makası gerekli.

gelin buketi yapımı

İlk başta iki ana yaprağı diplerinden eşleyerek birbirine bağlıyoruz. Bunların yanına görselde gösterildiği gibi kök çiçekler veya zevkinize uygun küçük çiçekleri ekliyoruz ve tel yardımı ile sabit kalmalarını sağlıyoruz. Daha sonra tel görünümünü gizlemek ve sağlamlaştırmak için tül ipler, kurdeleler veya çiçek bandı ile bağlıyoruz. 

Eğer kurdele kullanacaksak birbirine yapıştırmak için silikon tabancası kullanmamız gerekiyor. 

gelin buketi yapımı

Kullanmak istediğimiz ana çiçeklerden birini ( sağlam saplı olması önemli) yaprakların bağlı olduğu teller ile birleştirip kalın bir ip ile sağlamlaştırıyoruz. İskeletimiz hazır. Artık yanlarına dilediğimiz çiçekleri ekleyebiliriz.  

gelin çiçeği yapmak
Bkz. görseller

İstediğimiz tonlarda irili ufaklı yapay çiçekleri bir araya getirip en sonunda saplarını kalın sicimler ile bağlıyoruz. Dilerseniz kurdele veya tül de sarabilirsiniz. Gelinliğin boyu ayarlanırken artan tüller de gelin buketinde kullanılabilir, bu şekilde bir uyum da yakalamak mümkün.

Düğün ve törenleriniz için çiçeklerle yapabileceğiniz ilginç davetiye ve nikah şekerleri için Yeşili Seven ve Doğayı Koruyan Çiftler İçin Ezber Bozan Davetiye ve Nikah Şekerleri yazımızı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir