Taşınırken Eşyalar Nasıl Toplanır? Eşya Toplama İpuçları
Yeni bir eve taşınmak çoğu zaman mutluluk verici ve heyecanlı bir süreçtir. Ama bütün evin eşyalarını toplamak ve düzenli şekilde diğer eve taşımak, her zaman hayal ettiğiniz gibi olmayabilir. Son ana kalan, unuttuğunuz eşyalar, nasıl paketleyeceğinizi bilemedikleriniz… Ama merak etmeyin; pratik taşınma önerileri ve eşya toplama ipuçları, yazımızda sizi bekliyor!
Yeni bir eve taşınmanın heyecanı içindeyken taşınmanın nasıl olacağını hesaplamamış olabilirsiniz. Ya da bir önceki taşınmanızın üzerinden geçen zaman dolayısıyla eski taktiklerinizi unutmuş olmanın mümkün. Eşyaların paketlenmesi, demontaj, kurulum… Tüm bunları en kolay şekilde yapmanızı sağlayacak önerilerimiz hazır!
Eşya Toplama İpuçları
Ev taşımak için eşya toplamak, son derece önemli ve üzerinde düşünülmesi gereken bir iştir. Plan yapmak önemlidir. Kolilerde neyin altta, neyin üstte kalacağına karar vermek gerekir. Kutuları hazırladıktan sonra evin içinde hala düzeni korumak gerekir. Adım adım eşya toplama ipuçlarından bahsetmeden önce eşya paketlerken doğru paketleme nasıl olur birkaç madde ile özetleyelim:
- İlk olarak bir kutu ya da koli bulmalısınız. Daha sonra bu kolinin alt tabakasında ambalaj kağıtlarıyla ya da ince kumaşlarla koruma tabakası oluşturmanız gerekir. Böylece eşyalarınızı yerleştirmek için koliyi hazır hale getirebilirsiniz.
- Koruma kalkanı oluşturduğunuz kolide eşya dizimini ağırdan hafife doğru yapmalısınız. Yani en altına ağır olan eşyaları, üstüne ise daha hafif eşyaları yerleştirmelisiniz.
- Eşyaları yerleştirirken aralara da koruma kağıtları ve ambalajlar yerleştirmeniz gerekir. Böylece tampon tabakalar oluşturabilirsiniz. Bu tabakalar da eşyalarınızın birbirine çarpmasını engeller. Ayrıca kutularda boş kalan alanlara da köpük, kağıt ve benzeri koruyucular koymanız, eşyaların kaymasını engeller.
- Kolinin en üst kısmına da yine tampon bölge oluşturabilirsiniz. Bu son katman da kolinin darbelere karşı dayanıklı hale gelmesini sağlar. Böylece üst üste dizilen koliler birbirine zarar vermez.
Şimdi gelin, adım adım taşınma nasıl olur, yakından bakalım!
İyi Bir Planlama Yaparak Başlayın!
Her şeyi başı tabii ki de iyi bir planlamadır! Taşınmaya karar verdikten sonra iyi bir planlama yaparak işlerinizi ayarlamasınız. İyi bir planlama yaptığınızda, elinizde taşınma süreciniz ile ilgili ayrıntılı bir bilgi olur. Planlı olmanız aynı zamanda işlerinizi hızlandırmanıza da yardımcı olur. Eğer planlama yapmadan taşınmaya başlarsanız, süreç boyunca pek çok koliyi yeniden açmanız gerekebilir. Planlama işleri için bir planlayıcı satın alabilirsiniz.
- İyi bir planlama listesi oluşturun. Planlama işlemi esnasında hangi kolinin ne ile, ne zaman doldurulacağını belirleyin.
- Ve ürünleri paketleme işlemini buna göre yapmaya başlayın.
- Planlama esnasında taşınma için ihtiyacınız olan malzemelerin listesini hazırlayın.
- Yine planlama esnasında hangi eşyaların yeni eve sizinle geleceğini hangilerinin gelmeyeceğini not edin. Ayırdığınız eşyaları isterseniz satın ya da ihtiyaç sahipleriyle paylaşın.
Taşınma Gününden Birkaç Hafta Önce Gerekli Taşınma Malzemelerini ve Eşyaları Toplamaya Başlayın
Planlama işleminden sonra sıra, gerekli taşınma malzemelerini toplamaktır. Taşınma işinde eşya toplamayı son ana bırakmamanız gerektiği söyleyelim. Eşyalarınızı koyacağınız kutular, onların kaybolmaması için gerekli olanlar, pratik ürünler… Tüm bu ürünleri taşınma işlemine başlamadan hazır bulundurmanızda fayda var!
- İhtiyacınız olan ana ürün tabii ki de taşınma kolileri. Eşyaları içine yerleştireceğiniz, bir evden diğerine güvenli şekilde gitmenizi sağlayacak koliler, taşınmanın olmazsa olmazıdır. Farklı boyutlarda, ev eşyanızın miktarına yetecek kadar boş koliyi hazır bulundurmanız gerekir. Çok ağır ve koli ile taşınması güvenli olmayan ürünleri ise koli yerine daha sert yapılı kutular aracılığıyla taşıyabilirsiniz.
- Daha sonra koli bandı, maket bıçağı, mobilya taşıma battaniyesi, marker kalem, koruyucu köşe profili, pıtpıt ya da köpük gibi ürünleri temin edebilirsiniz. Ayrıca taşınma kolisi setleri ile bu işlemlerin hepsini kolayca yapabilirsiniz.
- Koli bantları, doldurmayı tamamladığınız kolileri güvenli şekilde kapatmanızı sağlar. Daha sonra bu kolileri marker ile işaretleyebilirsiniz. Kolinin üzerine, kolinin hangi odaya ait olduğunu yazarak işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Böylece kutuları tek tek açmanız gerekmeden hangisinin nereye ait olduğunu bilebilirsiniz.
- Mobilyalarınızın çizilmemesi ve etrafa zarar vermemesi için mobilya battaniyesi, örtü ya da havlu kullanabilirsiniz.
- Kolilerde, eşyalardan kalan boşlukları köpük, pıtpıt veya kullanılmayan giysiler ile doldurabilirsiniz. Böylece hareket halindeki kolilerin içindeki ürünlerin kaymasını engelleyebilirsiniz.
- Mutfak malzemelerini paketlerken kırılabilecek ürünleri gazete kağıdı, düz kağıt ya da ince kumaşlara sarabilirsiniz. Böylece taşınma esnasında oluşabilecek kırıkların önemli ölçüde önüne geçebilirsiniz. Tabii ki mutfak eşyalarının bulunduğu koliye marker ile “Kırılabilir!” yazarak taşıma görevlilerini uyarmayı da unutmayın!
- Eşya kolileme işlemi bir günden fazla süreceği için sık sık kullandığınız ürünleri ayırmanız gerekir. Örneğin diş macunu, bazı mutfak araç gereçleri, giysilerinizin bir kısmı… Tüm bunları en son ayrı bir kutuya koyabilirsiniz.
Eşya Kolileme
Eşyaları kolilerken kendinizi rahat hissettiğiniz bir alan oluşturabilirsiniz. Paketleme esnasında her şeyin dikkatli bir şekilde yapılması için yeterli alana sahip olmanız önemlidir. Paketlemeyi yaparken;
- Ağır eşyaları kolini en altına, hafifleri üste koyun ve ezilmeleri önleyin. Ayrıca hafif eşyaları bir kutuda, ağır eşyaları bir kutuda toplamak da sık sık tercih edilen yöntemlerden biridir.
- Mutfak malzemelerini paketlerken çok dikkatli olun.
- Bozulması mümkün olan yiyecek ve içecekleri en son paketleyin.
- Elektronik ve benzeri eşyaların kendi kutuları varsa onları kullanabilirsiniz. Böylece ekstra bir kutuya ya da kutu içi desteğe ihtiyacınız olmaz.
- Yazlık ve kışlık giysileri ayrı ayrı kolilemek işinizi kolaylaştırır. Kışlık eşyaları toplarken vakumlu hurçları tercih edebilirsiniz. Böylece aynı zamanda yerden kazanırsınız. Ayrıca evdeki bireylerin her biri için farklı giysi kolileri yapmak da eşyaları daha düzenli şekilde toplamanızı sağlar. Yine yorgan, battaniye, nevresim takımı gibi eşyaları taşırken de vakumlu hurçlardan yardım alabilirsiniz.
- Kimi mobilyaları demonte şekilde taşımanız gerekebilir. Bu şekilde taşıyacağınız mobilyaları söküp birleştirirken dikkatli olmanızda fayda var. İyi bir takım çantanız varsa ürünün kurulumunu kolayca yapabilirsiniz. Evde Tamir İşleri İçin Sahip Olmanız Gereken 12 Ürün yazımızdan konuyla ilgili ipuçlarına ulaşabilirsiniz.
Eşyaları Toplarken Gereksiz Olanlardan Kurtulun
Taşınmalar, artık ihtiyacınız olmayan ve kullanmadığınız ürünleri hayatınızdan çıkarmanız için oldukça iyi anlardır. Yeni eve götürmek istemediğiniz mobilyaları planlama aşamasında belirledikten sonra, kaderlerine karar verebilirsiniz. Mobilyalar, aksesuarlar, giysiler… Yeni evinizde kullanmayacağınıza emin olduğunuz eşyaları paketlemeden hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Böylece hem daha az paketleme işi yapmış olursunuz hem de hayatınızdaki fazla eşyalardan kurtulursunuz. Bu aşamada eşyaları bağışlayabilir, satabilir ya da artık kullanılmayacak gibi olanları mümkünse geri dönüşüm kutularına atabilirsiniz.
Hangi eşyaların sizinle yeni eve geleceğine hangilerinin gelmeyeceğine karar verirken yeni evinizi de düşünebilirsiniz. Mesela şimdikinden daha küçük bir eve taşınıyorsanız bazı eşyalarınız eve sığmayabilir. Veya evinizde dekorasyon değişikliği yapmak istiyorsanız yeni eşyalara ihtiyaç duyabilirsiniz.
Kutuların Yeni Evinize Vardığından Emin Olun!
Taşınma günleri yorucu, kalabalık ve zor geçebilir. Her şey bittiğinde eski evinizde eşya unutmadığınızdan ve eşyalarınızın yeni evinize vardığından emin olmayı ihmal etmeyin. Tüm odaları gezip kalan bir şey olup olmadığına bakın. Evinizi temiz bıraktığınızdan emin olun. Ve tabii ki ona veda etmeyi unutmayın. Yeni evinizi ise güzel bir merhaba ile karşılayın! Odalara uygun olarak yerleştirdiğiniz eşyaları yavaş yavaş açın ve yerleştirmeye başlayın. Eğer ilk aşamada eşyalar size garip geliyorsa merak etmeyin; zaman içinde eşyalarınızın yeri tam olarak belli olacaktır. Ve yeni evinizde mutluluklar!
Yeni evinize hoş geldiniz! Artık, kolayca paketleyip taşıdığınız tüm eşyalarınızla yeni bir hayata merhaba deme vakti. Taşınma esnasında, eşya paketlerken ve daha sonrası için ihtiyacınız olan her şeyi ÇiçekSepeti‘nde bulabilirsiniz. Hızlı, kolay, uygun fiyatlı ve güvenli alışveriş için siz de hemen ÇiçekSepeti’ni ziyaret edin!
Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:
- Kişiye Özel Ev&Yaşam Ürünleri
- Mutfakta Kışa Hazırlık: En Leziz Yiyecekleri Yazdan Kışa Taşıyın!
- Mutfakta Harikalar Yaratmanızı Sağlayacak Pişirme Kalıpları
- Sonbahar Eşlikçileri: Çay ve Kahve Makinesi Çeşitleri
- Sonbahara Uygun Yemek Masası Dekorasyon Fikirleri ve Ürünler
- Sonbaharı Evinize Taşıyın: Sonbahara Uygun Dekorasyon Ürünleri