Hediye ÖnerileriBabalar Günü

Babalar Günü Tarihçesi (Babalar Günü Neden ve Ne Zaman Kutlanır?)

Haziran ayının en önemli günü olan Babalar Günü yaklaşırken babalarımıza emekleri için teşekkür ettiğimiz bu özel gün nasıl kutlanmaya başlamıştır sizler için araştırdık.

baba ve çocuk
Görsel Kaynak: Erie air fair

Her yıl haziran ayının 3. Pazar gününde kutlanan Babalar Günü, ailesi için gece gündüz çalışan kahramanlarımızı bir gün de olsa onurlandırmak için kutlanır. Her yıl olduğu gibi elbette bu sene de büyük bir sevgi yoğunluğu ile kutlanacak. 2019 Babalar Günü 16 Haziran tarihine denk geliyor ve neredeyse tüm dünyada aynı anda kutlanıyor.

Tüm dünyada çocuklar bu günde babalarına kendi tarzlarında teşekkür ediyor. Kimi hediyelerle kimi de farklı aktiviteler ile güne yeni anılar sığdırıyor. Peki Babalar Günü neden bu kadar önemlidir? Fedakarlık denildiği zaman herkesin aklına ilk anneleri gelir. Ancak yeri geldiğinde annelerimizin en büyük destekçisi, yeri geldiğinde ise çok daha fazlası olan, bizi her zaman koruyup kollayan, sert mizacının altında pamuk gibi bir kalp taşıyan babalarımızın da hakkı ödenmez ve emekleri saymakla bitmez.

Ateşi düşmeyen evladının başında sabaha kadar bekleyen, işe gitmek zorunda olduğu için gün içerisinde çocuklarının fotoğraflarına bakarak hasret gideren, onlara daha iyi bir gelecek sunabilmek için türlü durumlara katlanan, evladının canı acıyınca içi yanan babalarımız…

Hele bazı babalar vardır ki onlar hem anne hem babadır. Bazen kendi seçimleri bu yönde olmuştur ancak bazen de böyle olmaya mecbur kalmışlardır. Evlatlarına her koşulda koşan ve onlara hiçbir eksiklik hissettirmemek için çabalayan babalardır onlar. Bu sorumluluğu güçlü sırtlarına alan ve bir an bile bundan şikayet etmeyen babalar…

baba ve bebek
Görsel Kaynak: Tenor

Bizleri tüm kalpleri ile seven ve iyi birer insan olmamız için kendilerini feda eden babalarımız Babalar Günü’nde en güzel ve özel kutlamayı hak ederler. Peki Babalar Günü ilk olarak ne zaman ve neden kutlanmaya başlanmıştır?

Babalar Günü Hikayesi

Daha önce de bahsettiğimiz üzere Anneler Günü 1872 yılında ilk kez resmi olarak kutlanıyor. (Detaylı bilgi için tıklayın) Anna Jarvis isimli bir genç kızın yıllarca süren mücadelesi sonunda vefat eden biricik annesini ve tüm anneleri anacak bir gün ortaya çıkıyor. Aradan 30 seneden fazla zaman geçmesine rağmen babalar ile alakalı herhangi bir özel gün planlamıyor.

Babalar Günü’nün tarihçesi ise 1900’lü yıllara dayanıyor. Amerika’nın Washington kentinde yaşayan ve bir Amerikan İç Savaş gazisinin kızı olan Sonoro Smat Dodd, 1909 yılında, 6 kardeşi ile birlikte kendilerini tek başına büyüten babasını mutlu edebilmek için özel bir gün bulmaya çalışır ve bu anlamlı günün temelleri bu düşünce ile atılır.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Arkansas eyaletinde dünyaya gelen Todd’un annesinin vefatı ile başlar her şey. En küçük kardeşini doğururken hayatını kaybeden annesinden sonra Anneler Günü‘nü kutlayamayan Dodd, hem annesine olan özlemi ile başa çıkmaya çalışır hem de Babalar Günü’nün neden olmadığını sorgulamaya başlar. 5 Erkek kardeşini ve kendisini bin bir emekle yetiştiren, kendileri için hem anne hem de baba olan babalarını düşünerek, bütün babaların kendilerine has bir günü hak ettiğini düşünür.

baba ve kız
Görsel Kaynak: rafa castro

Bunun için çalışmalara başlayan Todd, Anneler Günü kutlanan mayıs ayının hemen ardından gelen haziran ayını seçer. Babasının doğum gününün de olduğu Haziran ayında, Babalar Günü’nün kutlanması için organizasyon düzenleyen Dodd, 1910 yılında bu isteğini gerçekleştirir ve ilk Babalar Günü’nün kutlanmasını sağlar.

1924 yılında dönemin ABD Başkanı Calvin Coolidge kutlamalar desteklemiş fakat resmi kutlama için bir açıklama yapmamıştır. Resmi olmadan Babalar Günü kutlaması yapılması bile onun için mutluluk vericidir. Aradan geçen 56 senenin ardından, 1966 yılında Başkan Lyndon Johnson resmi bir bildiri yayınlar. Bu bildiri ile Johnson, her yıl Haziran ayının 3. Pazar gününün Babalar Günü olarak kutlanmasını sağlamıştır. Bu günün resmi tatil olması ise 1972 yılına dayanmaktadır.

Babalar Günü’nde çocukları ve eşleri tarafından tebrik edilen babalara sembolik hediyeler alınır. Bu sene 16 Haziran Pazar gününe gelen Babalar Günü, ülkemizde de her yıl olduğu gibi Babalar Günü hediyeleri ile ve çiçeklerle kutlanacak. Babalarının boyunlarına sarılan çocukları hediyelerini verirken babaları ile aralarında duygusal anlar yaşanacak.

Babalar için hediye seçmek çok da kolay değildir. Çünkü her baba birbirinden çok farklıdır. Bazı babalar daha işe yarar hediyelerden hoşlanırlar. Bazı babalar teknolojiye düşkündür ve yeni cihazlarla ilgilenirler. Bazı babalar kullandıkça çocuklarını hatırlatacak daha duygusal hediyeleri severler. İşin özü, tüm babalar evlatlarını maddi olarak zorlamayacak ancak kendilerini düşünerek seçilen hediyeleri arzularlar. Kriterler çoktur ama seçenekler az gelir sanki. Yoğun iş temposu ile mağaza mağaza gezmek neredeyse imkansız hale gelmişken neyse ki online Babalar Günü hediyesi siparişi verebilirsiniz.

Babalar Günü hediyesi için hala karar veremediyseniz Çiçek Sepeti Babalar Günü hediyelerini inceleyebilir, bütçenize ve babanızın zevkine en uygun hediyelerden birini seçebilirsiniz. Yüzlerce hediye çeşidi arasından sizin babanıza hitap eden bir hediyeyi kolayca seçebilir, babanızın adresine hediye olarak gönderebilirsiniz. Bu Babalar Günü’nde de babalarınızı, dedelerinizi, amcalarınızı, dayılarınızı ve size adeta bir baba gibi yaklaşan büyüklerinizi mutlu edebilir, günlerine neşe katabilirsiniz.

Yılın her günü ailesini mutlu ve rahat ettirmek için elinden geleni yapan babalarımızın bu özel gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz…

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir