Kültür & Sanat

Bayram Tatilinde Aileniz ile Birlikte Yapabileceğiniz Aktiviteler (10 Öneri)

Ailelerinden ve akrabalarından uzakta yaşayan veya yoğun çalıştığından dolayı ailesine fazla vakit ayıramayanlar için bayramlar en güzel zaman dilimleri oluverir. Herkesin yaşadığından biraz daha coşkulu yaşar bu kişiler bayramı.

Eve dönüşü temsil eder bayramlar, aile kahvaltısını, aynı masada oturmanın neşesini temsil eder. Erken kalkılan bir tatile asla isyan etmemektir bayram ailesinden uzakta yaşayanlar için. Erkenden uyanılır bayram sabahı, mis kokulu ekmeğin çekici gücü ile bayram masasında bulursunuz kendinizi. Hele ki uzaktan geldiyseniz en sevdiğiniz yiyecekleri hazırlamıştır anneniz, anneanneniz, teyzeniz… ailesinden uzakta okuyan veya çalışanlar için yani ailesinden ayrı yaşayanlar için bayramlar aileleri ile vakit geçirebilmeleri için sunulmuş bir fırsattır. Bayram tatilleri ve bu tatillerin süreleri değişiklik gösterebilir. Ancak ailemizle geçirebileceğimiz tek gün dahi olsa onu dolu dolu geçirebiliriz.

Siz de bu bayramda her an dolu dolu geçsin diyorsanız, ailenizle doyasıya vakit geçirmek istiyorsanız işe sizler için bayram önerilerimiz;

1 – Aile büyüklerini ihmal etmeyin.
aile büyüklerini ziyaret
Görsel: Flickr

Hangi yılda olursak olalım, bayramlar çok özeldir. Aile büyüklerimizin kalbini kırmamak ve onların gönlünü hoş tutmak lazım. O yüzden ne yapacaksanız yapın, öncesinde aile büyüklerinizi ziyaret etmeyi unutmayın. Bayramda tüm aile bir arada olmak, aile büyüklerinize verebileceğiniz en güzel bayram hediyesidir.  Bayramda yapılabilecekler arasında ilk ve en önemli maddeyi bu olarak belirledik.

2 – Uzun süren kahvaltılar yapın.
kahvaltı
Görse: Giphy

Bir masanın etrafında toplanıp da bol sohbet ve afiyetle ailenizle vakit geçirmek ne kadar da özlediğiniz bir şey değil mi? Anne eli değmiş reçeller, içilen çayın kahvenin bile tadı bir başka… Komşunun oğlu da artık büyüdüğüne göre masada konuşulacak konular oldukça birikmiş görünüyor :) Şaka bir yana, ileride “Nerede o eski bayramlar” geyiklerini yapmak istiyorsanız bu kahvaltılar oldukça önemli. Çünkü bu kalıp aslında dillere dolanmış olsa da çok mühim bir alt metni var. Çocukluğumuzdaki bayramları ifade ediyor. Çocuklarınıza güzel anılar bırakabilmek veya çocuklarınıza güzel bayram anıları anlatabilmek için, ailenizle geçireceğiniz zamanların tadını doyasıya çıkarın.

3 – #VapurKeyfi #Çay #Simit
vapur
Görsel: Gurmella

Bayramda İstanbul’da ne yapılır sorusunun ilk cevabını hemen verelim: vapur keyfi! En uzun vapur hattını seçip bayramda ailenizle mis gibi havanın tadını çıkarabilir, çayın ve simidin tadına bir kez daha doyabilirsiniz. Vapur müzisyenlerinin sesi ile mest olurken martılara simit ziyafeti çektirebilirsiniz. Boğaz turuna çıkabilir, dilediğiniz iskelede inerek o bölgede yürüyüş yapabilirsiniz.

4 – Denizin keyfini çıkarın.

Deniz kadar güzeli var mı? Deniz kenarı bir şehirde yaşıyorsanız, havalar hala sıcakken denizin tadına ailenizle varabilir, yüzmeyi tercih etmiyorsanız deniz kenarında kahvenizi içerek yaz yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz. Denizi olmayan bir şehirde yaşıyorsanız da ormanın havasını içinize çekebileceğiniz bir yere gidin. ailecek uzun bir yürüyüş yapın. 

5 – Bisiklete binin.

Bayram gibi bayram = çocukluğunuzdaki gibi bisiklete binebileceğiniz bir bayram.  Özlediğiniz o günleri anmak için, aile albümündeki fotoğraflarınıza baktıktan sonra size bisiklete binmeyi öğreten babanızla birlikte bir bisiklet turuna çıkmalısınız. 

Babanızın daha dün gibi hafızasındayken bisiklet sürmeyi size öğrettiği o gün, şimdi kendi ayakları üzerinde durabilen koca bir birey olduğunuzu görmek hayli mutluluk verici olsa gerek.

6 – Piknik yapın.
piknik
Görsel: Tenor

En eski aile aktivitelerinden olan piknik keyfini nasıl atlarız! Doldurun piknik sepetlerini ve yeşil bir alan bulun kendinize. Hep birlikte top oynayın, ip atlayın. Günü tadını çıkara çıkara yaşayın. Eğer balık mevsimi ise bir de olta bulun kendinize. Birkaç tane balık tutmayı deneyin eski günlerdeki gibi. Siz top oynamaya devam ederken pişsin balıklar mangalın üzerinde.

7 – Huzurevine ziyarete gidin
huzurevi ziyareti
Görsel: IBTimes UK

Bayramlarda yapılması gereken bir başka önemli aktivite de huzurvelerinde kalan teyze ve amcaları ziyaret etmektir. Daha önce hiç huzurevine gitmediyseniz, bu ziyaret sonrasında bayramları beklemeden de oraları ziyaret etmeniz gerektiğini düşünerek çok farklı maneviyatlara kapılarak o ortamdan ayrılacağınıza emin olabilirsiniz.

Bayramlar sevginin doyasıya yaşandığı zamanlardır. Vefanın, bir arada olmanın önem kazandığı zamanlardır. Siz de hiç tanımadığınız birinin yüzünde sadece varlığınızla bile kocaman bir gülümseme olabilirsiniz.

8 – Barınakları ziyaret edin.
mutlu köpek
Görsel: Giphy

Bu bayramda patili dostlarımızı da unutmayalım. Pikniğimizden arta kalanları da sokak hayvanlarına vermeyi elbette unutmadık değil mi? Bir baş okşama ile, bir çene kaşıma ile mutluluktan dört köşe olacak bu sevgiye muhtaç canları hiç bırakmak istemeyeceksiniz. Bayram sadece insanlar için değildir bizce. Olmamalı yani. Olmasın lütfen :)

9 – Birlikte yemek hazırlayın.
kahvaltı hazırlamak
Görsel: Giphy

Günün sonu yaklaşırken birlikte yemek yapmayı deneyin. Herkes işin bir ucundan tutsun mesela. Aile üyelerinden biri tatlı yapsın o akşama özel, biri salatayı yapma görevini üstlensin. Kim en güzel ne geliyorsa elinden sergilesin ailesi için. Hep birlikte hazırlanan masada, hep birlikte hazırlanan yemekler yine hep birlikte yensin. Aile olmanın önemini o masa anlatsın size.

10 – Film izleyin.
film izlemek
Görsel: tumblr

Ve gün bitmek üzere. Masa toplandı, çay demlendi, mısır patlatıldı. Bir de güzel film açmalı şimdi. Günü hep birlikte kahkaha dolu bir filmle bitirin. Birlikte gülmenin keyfini bayramın sonunda bir daha yaşayın ve asla unutmayacağınız dopdolu bayramınızı hafızalarınıza kazıyın.

Sizlere ailenizle yapabileceğiniz 10 adet aktivite listeledik. Bunların en az yarısını yaptığınızda çok güzel bir bayram geçireceğinizden şüpheniz olmasın. Ancak bizden tavsiye, cep telefonlarınızı pek elinize almayın ve bu güzel günün tadını telefon ekranına bakarak değil de aile fertlerinizin yüzlerine bakarak geçirin. Herkese mutlu bayramlar dileriz!

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir