Trend

Çiçek Emojisi Hangi Anlamda Kullanılır?

Son yıllarda aile bireyimiz haline gelen, sayesinde tek dokunuşla duygularımızı ifade edebildiğimiz, yeri geldiğinde uzun triplerimizin yeri geldiğinde sevgi dolu sözlerimizin yerini alan emojiler olmadan bir hayat düşünemiyoruz! Bu yazımızda çiçek emejosi ve anlamlarını inceliyoruz.

Kullanmayı en çok sevdiğimiz çiçek emojisi çeşitleri telefondan telefona görünüm olarak farklılık gösterse de pek çoğumuz onları genellikle aynı anlama gelen durumlarda kullanıyoruz.

İşte o anlamlar:

1- Pembe Çiçek Emojisi (Cherry Blossom Emoji)

En sevilen emojiler arasındaki yerini çoktan alan, halk dilinde pembe çiçek diye bahsettiğimiz, orjinal adı cherry blossom olan bu emoji genelde iyi dileklerin sonuna ekleniyor. Mesela geçmiş olsun yazdığınız bir mesajın sonuna gülen emoji koysanız olmaz, üzgün emoji koysanız zaten hiç olmaz, böyle durumlarda bu pembe çiçeği mesajınızın sonuna konduruyor ve hislerinizi karşı tarafa tatlı bir şekilde aktarıyorsunuz :)

Yeri gelmişken biz bu emojiyi burada yer alan çiçeklere çok benzettik, ya sen?

2- Lale Emojisi (Tulip Emoji)

Çiçek emojilerinin anlamları denince herhalde ilk akla gelenlerden biri de lale emojisi. Bu emoji, genellikle annelerimizin favorisidir. “Allah zihin açıklığı versin”, “Atlet giymeden çıkma”, “Akşam yemeğe geç kalma” gibi mesajların sonuna bu emojiyi eklemeye bayılırlar. Uzun lafın kısası, içten bir sevgi sembolü haline gelen bu çiçek emojisi tatlı nasihatlerin sonunda yerini almaktadır.

Hazır lale demişken, lale sevenleri de şöyle alalım.

3- Kırmızı Gül Emojisi (Red Rose Emoji) 

Bildiğiniz gibi kırmızı gül emojisi milli emojimiz sayılır. Sevgimizi anlatmayı, uzuuun uzun dile getiremediklerimizi tek bir şekilde göstermeyi herhalde kırmızı gül emojisinden daha iyi temsil edecek bir emoji yoktur. Kırmızı gül emojisi nice dargınları barıştırmış, nice ayrı çiftleri bir araya getirmiş ve nice flörtleri evliliğe taşımıştır.

E tabii emojisi kadar kırmızı gülün kendisini de bu işlere dahil etsek fena olmaz. En güzel güller için buyrun.

4- Solmuş Gül Emojisi (Wilted Flower Emoji) 

“Haydaaa, şimdi bu nereden çıktı, ne güzel gidiyorduk” dediğinizi duyar gibiyiz. İşte hayat da böyledir arkadaşlar, hangi emojinin ne zaman gerekeceğini bilemezsiniz. Solmuş gül emojisi, en komik emojiler arasında yer alıyor olup çoğunlukla şakayla karışık üzüldüğünü belirtme ifadesi olarak kullanılsa da aslında gerçekten biri kalbinizi kırdığında, sizi üzdüğünde göndermeyi tercih ettiğiniz bir emojidir.

Yok ben hiç göndermedim, ama bana geldi diyorsanız sizi yol yakınken buraya alalım.

5- Buket Emojisi (Bouquet Emoji) 

Geldik buket emojisine. Buket emojisi, teşekkür etmelerin en iyi tamamlayıcısıdır. Herkese, her durumda atabileceğiniz bir “Teşekkürler” mesajını buket emojisiyle kombinlemeden göndermemenizi öneririz. Aynı zamanda tüm tebrik mesajlarında da kullanılan buket emojisi, duygularını güzel çiçeklerle anlatmayı sevenlerin favorisi. 
Siz de duygularınızı çiçeklerle anlatmayı sevenlerdenseniz adresiniz belli diyebiliriz ^^

Siz hangi çiçek emojilerini hangi durumlarda kullanmayı seviyorsunuz? Yorumlara yazın, emoji kullanmayan kalmasın!

Emojileri kullanacağınız akıllı telefonlar, emojilerin gerçek hayattaki karşılığı çiçekler ve aradığınız her şey Çiçeksepeti‘nde Var Var! Çiçekler hakkındaki diğer yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir