Kültür & SanatFilm

Kendinizi Daha İyi Hissetmenize Yardımcı Olacak 10 Film

Sinema, herkesin kendinden bir şeyler bulduğu bir sanat dalı. Hayaller, beklentiler, umutlar, yapılamayanlar, düş kırıklıkları ve daha fazlasını beyaz perdede gördüğünüzde o büyülü dünyaya bir kez daha hayran kalırsınız. Uzun zamandır sinema salonları boş çünkü pandemi hala devam ediyor ve bir süre daha bu durum böyle devam edecek gibi. Fakat bu durum sizi karamsarlığa itmesin… Evinizde harika bir ortam oluşturarak sinemanın büyülü dünyasına dalabilirsiniz. Bu yazımızda kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacak 10 film önerisi sizi bekliyor.

Evde kalınan süre son dönemde oldukça arttı. Bu durumda hemen hemen herkes yeni bir hobi edindi, bolca kitap okudu, yeni şarkılar keşfetti ve formunu korumak adına spora başladı. Fakat yine de oldukça fazla vaktiniz var veya bunların hiçbiri iyi hissetmenize yardımcı olmadıysa harika bir film size ilaç gibi gelecektir. Sadece kötü hissettiğinizde değil, motivasyona ihtiyacınız olduğunda bu filmleri açıp içinde kaybolabilirsiniz.

İyi Hissettiren Filmler

Özellikle son yıllarda ortaya çıkan “Feel Good Movies” türü, en basit haliyle izleyeni iyi hissettiren yapımlara verilen genel bir isim. Bu türü yalnızca mizahi unsurlarla komedi yapan filmlerle karıştırmamak gerekiyor. Filmlerde genelde dram ögeleri olsa da finalinde veya hikayenin birçok noktasındaki kırılmalar size umut, hayal etme ve inanma konusunda oldukça yardımcı olacak diyebiliriz. Şimdi gelin kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacak film önerilerimize birlikte bakalım.

1-) Life is Beautiful 

Imdb: 8,6
RottenTomatoes: %96
Oyuncular: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini

Sinema tarihinde özel yeri olan bir filmle listemize başlıyoruz. Artık kült filmler listesinde yer alan Life is Beautiful, 2. Dünya Savaşı’nın siviller üzerindeki yıkıcı etkisini muhteşem bir hikaye ile sunuyor. Tüm olumsuzluklara rağmen her zaman bir umut ışığı olduğunu her an hissettiren film, tam olarak battaniye altında patlamış mısırla izlenecek türden. Havalar biraz ısındığı için battaniye olmasa da olabilir. :) Hikayesi ise kısaca şu şekilde; Guido hayat dolu bir karakterdir ve güzel öğretmen Dora’yı görür görmez ona aşık olur. Tüm engelleri aşarak evlenen çiftin hayatında her şey yolunda giderken savaş patlak verir. Yahudi olan Guido ve sevdikleri için hayat artık eskisi gibi olmayacaktır.

2-) Wall-E

Imdb: 8,4
RottenTomatoes: %90
Seslendirenler: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin

Animasyon ve bilim kurgu sevenleri buraya alalım. Pixar tarafından üretilen ve Walt Disney Pictures tarafından yayınlanan WALL-E, uzak bir gelecekte geçiyor. Dünya artık terkedilmiş ve yaşam için elverişli değildir. Çöplerle çevrili dünyayı temizlemek için görevlendirilen Vol.i, yalnız başına koca gezegende rutin işlerini yapmaya devam eder. Fakat bu yalnızlığı çok uzun sürmez ve Eve gelir. İki sevimli robot arasındaki sevimli ilişki sizi hem mutlu edecek hem de içinizi ısıtacak diyebiliriz. Kahveler hazırlansın ve televizyon karşısına geçilsin. Çünkü grafik olarak oldukça başarılı olan bu film büyük bir ekranda izlenilmeyi hak ediyor.

3-) Eddie the Eagle

Imdb: 7,4
RottenTomatoes: %82
Oyuncular: Taron Egerton, Hugh Jackman, Jo Hartley

Sinema tarihinde gerçek hayat hikayeleri her zaman önemli yer edinmiştir. Sinema perdesinde nicelerini izlediğiniz başarı hikayelerinin bu sefer biraz farklısına tanık olacaksınız çünkü Eddie the Eagle bir başarı hikayesi değil! 1988 Kış Olimpiyatlarında sonuncu olmasına rağmen herkesin gönlünü kazanan Michael “Eddie” Edwards’ın gerçek hayat hikayesini anlatan film, hayata başka bir açıdan bakmanızı sağlayacak. Bolca eğlence, azim ve gülümse garantili bu filmin yanında ne iyi gider derseniz cevabımız; Eti Evde Sinema Paketi.

4-) Begin Again

Imdb: 7,4
RottenTomatoes: %81
Oyuncular: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Hailee Steinfeld

Bu filmi iyi bir ses sistemi olan televizyonda veya iyi bir hoparlör eşliğinde izlemenizi tavsiye ederiz. Çünkü Begin Again, harikulade soundtrack listesiyle kulaklarınızın pasını silecek. Konusuna gelirsek kısaca şöyle; hayallerini gerçekleştirmek için New York’a gelen Gretta, sevgilisinden ayrıldıktan sonra boşluğa düşer. Fakat şans eseri müzik yapımcısı Dan Mulligan ile tanışır ve ikisinin de hayatları değişir.

5-) The Fundamentals of Caring

Imdb: 7,3
RottenTomatoes: %83
Oyuncular: Alex Huff, Paul Rudd, Selena Gomez

Netflix, pandemi öncesinde herkesin sevdiği bir platformken artık bir nevi hayatın bir parçası haline geldi. Orijinal yapımları ile arşivini günden güne büyüten platformun yapımları arasında yer alan The Fundamentals of Caring, tam anlamıyla bir kendini iyi hisset filmi! Tatlı, eğlenceli, zaman zaman dram yüklü ama her zaman hayatı yakalayan Jonathan Evison’ın kitabından uyarlanmıştır. Emekli bir yazar olan ve ekonomik sıkıntılar yaşayan Ben Benjamin, bakıcılık yapmak için bir ilana başvurur. Trevor ise dünyada ender görülen bir hastalık neticesinde boyundan aşağısı tutmayan bir gençtir. Bu ikilinin bir araya gelmesi ikisinin de hayatlarında beklenmedik değişikliklere yol açar.

6-) Taare Zameen Par 

https://www.youtube.com/watch?v=L2qOOqgP8pw
Imdb: 8,4
RottenTomatoes: %96
Oyuncular: Darsheel Safary, Aamir Khan, Tisca Chopra

Hint filmleri denildiğinde akla ilk gelen isim olan Aamir Khan, oldukça özel bir film ile listemizde yer alıyor; Taare Zameen Par. Tabii bilenler biliyordur ama bilmeyenler için uyarıda bulunalım her klasik Hint yapımı gibi bu filmde oldukça uzun. O yüzden atıştırmalık, içecek veya yanınıza ne almak istiyorsanız bolca stoklayabilirsiniz. Filmin konusu ise kısaca şöyle; problemli bir çocuk olan Ishaan Awasthi, kimse tarafından sevilmemektedir. Arkadaşları, öğretmenleri ve ailesi tarafından dışlanan çocuğun resim öğretmeni Ram Shankar ile tanışınca hayatı değişir. Çünkü Ishaan oldukça özel bir çocuktur ve kendisini bulması için bir rehbere ihtiyacı vardır.

7-) Captain Fantastic

Imdb: 7,9
RottenTomatoes: %85
Oyuncular: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler

Şehir hayatının stresi, işlerin yoğunluğu, gereksiz kalabalık sizi bazen boğar ve her şeyi bırakıp sakin bir yere yerleşmeyi istersiniz… İşte Captain Fantastic tam olarak bunu yapan bir adamın hikayesini anlatıyor. Çocuklarını alıp kendi bildiği yolda yaşamak için ormana yerleşen Ben Cash, yıllar geçtikten sonra şehre dönmek zorunda kalır. Fakat şehir hayatına yabancılaşan çocukları ve kendisi neye uğradığını şaşırır. Güldüren ve aynı zamanda yerinde eleştiriyle düşündüren bu filmi bizce çok seveceksiniz.

8 -) A Street Cat Named Bob

Imdb: 7,4
RottenTomatoes: %76
Oyuncular: Luke Treadaway, Ruta Gedmintas, Joanne Froggatt

Hayvan sevgisinin gücünü bilenler bilir ki bir dost hayattaki her şeyi değiştirebilir. A Street Cat Named Bob, James Bowen’ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan bir film. Filmde Londra’da yaşayan ve ailesi tarafından dışlanan James’in sokakta karşılaştığı ve Bob adını verdiği kedi hayatını değiştirir. Çünkü Bob ona kimsenin yapmadığını yapmış ve muhteşem bir dostluk sunmuştur. Artık yaşamak ve mutlu olmak için bir sebebi olan James, farklı biri olmak için çabalayacaktır. Bu arada filmde Bob’u gördüğünüz her sahnede içiniz ısınacak ve varsa evcil hayvanınıza sarılmak isteyeceksiniz. Onları mutlu edecek bir sürpriz yapmak isterseniz petshop sayfasında harika seçenekler sizi bekliyor.

9-) It’s Kind of Funny Story

Imdb: 7,1
RottenTomatoes: %68
Oyuncular: Keir Gilchrist, Zach Galifianakis, Emma Roberts

Hemen hemen herkesin başına hiç beklemediği anda bazı olaylar gelmiş ve bunların doğal olarak bazı sonuçları olmuştur. İşte o tarz bir hikaye anlatan It’s Kind of Funny Story, her şeye rağmen mutlu olmanın güzelliğini konu ediniyor. Konusu ise kısaca şu şekilde; rutin testler için hastaneye giden Craig, beklenmedik şekilde hastaneye yatırılır. Hastanede olduğu süre zarfında tanıştığı yeni insanlar ona bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayacaktır. Bu güzel filmle iyi gidecek önerimiz ise leziz Çikolatalı Çilek Kutusu. Farklı lezzetler için BonnyFood sayfasını inceleyebilirsiniz.

10-) The Theory of Everything 

Imdb: 7,7
RottenTomatoes: %84
Oyuncular: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Emily Watson

Listemizin son sırasında yakın bir zamanda aramızdan ayrılan Stephen Hawking hakkında bir film var; Theory of Everything. 21 yaşında motor nöronlarında problemler olduğu ortaya çıkan Hawking’e kısıtlı zamanı kaldığı söylense de o bu zamanı araştırmalarına ayırmaya devam eder. Fakat doktorlar yanılır. Çünkü Hawking ve eşi Jane kendi şanslarını yaratarak herkesin hayal bile edeceğinden çok daha fazlasını kurar. İlham verici performansların sunulduğu film, bir bilim adamının ötesinde bir insanın hayat mücadelesinden harika sahneler sunuyor.

Kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacak 10 film listemizin sonuna geldik. Listemizde yer alan filmlerden seçim yaptıysanız arkanıza yaslanarak günün tadını çıkarabilirsiniz. Son olarak film ve sinema keyfini artıracak tüm ürünler için ÇiçekSepeti‘ni ziyaret etmeyi unutmayın! İlginizi çekebilecek diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir