Hediye Önerileri

Muhteşem Güzellikte 10 Doğal Taş ve Cep Yakan Fiyatları

Pırlanta..
Değerli bir taş.
“Seninle sonsuza kadar birlikte olmak istiyorum” demenin en ışıltılı hali.

Ve tabiki evlenme teklifi ritüelinin olmazsa olmazı

Fakat, sıradanlığı hayatının hiçbir anına yakıştıramayanlar için pırlanta fazla klasik. Büyüğü, küçüğü, sahtesi..vs derken basit bir pırlanta taşlı yüzük almak çok bilinmeyenli denkleme dönüşebiliyor.

Pırlantasız teklif olmaz mı?

İlla ki birşeyler biraz eksik kalacaktır. Çözümü alternatiflere yönelmek. Fakat pırlantayı tahtından edebilecek doğal taş ne olabilir?

Özenerek hazırlandığınız sürpriz evlenme teklifini hakettiği noktaya taşıyacak değerli taş alternatifleri neler diye araştırdık ve işte o liste;

Tanzanit

Karat Fiyatı: 1000$

600 milyon yaşında bir taş düşünün ama 60 yıldır vitrinlerde cazibesine kapılabiliyoruz. Dünya tarihinin en değerli ve yaşlı taşları arasında yer alan Tanzanit adını bulunduğu bölge Tanzanya’dan almaktadır. Taş ilk başlarda zoisit türü olarak sınıflandırılıp adlandırıldı. Amerika’da satışa Zoisit adı ile çıkan taşın telaffuzunun İngilizce’deki intihar kelimesi ile yakın olması bu ismin hemen değiştirilmesini sağladı. Tanzanit ismi Tiffaniy’s tarafından bulundu ve taşa verildi. 1969 yılında ilk kez Tiffaniy’s de satılan taş kısa sürede büyük ilgi gördü. Taşın yumuşak yapısından dolayı kolay çizilebilir olması sürekli kullanımı engelliyor. Ancak bu özel taşın bir dönem sadece Tiffaniy’s ve Tanzanya’da bulunması bile özel olmasına yetiyor.

Siyah Opal

Karat Fiyatı: 2500$

Işıkla birlikte renk değiştiren bu yüzden gökkuşağı taşı olarak da bilinen opal değerli taşlar arasında en çok çeşide sahip olan taştır. Farklı çeşitleri bulunan opal yaygın olarak bulunabildiğinden dolayı çok değerli taş kategorisinde görülmez. Bazı opal taşları o kadar nadir ve özeldirler ki bu taşlar elmastan daha değerli olabilirler. Siyah opal kesinlikle pek çok değerli taşla yarışacak kadar değerli bir taştır. Avustralya’dan çıkarılan ve opaller arasında en değerliler kategorisinde yer alan taşın üzerindeki gökkuşağı renklerindeki dalgalanmalar göz alıcıdır. Siyah, mavi, yeşil, kırmızı ya da kahverengi gibi koyu renklerden oluşan arka fon üzerinde oluşan ışık oyunları inanılmaz bir şekilde yansıtmaktadır. Oldukça narin olan opal taşları yüzük olarak çok fazla tercih edilmemektedir.

Benitoyit

Karat Fiyatı: 4000 $

Arkansas, Japonya ve Kaliforniya’da bulunan Benitoyit mavi ve mor renkleri olan değerli bir taştır. İlk olarak 1907 yılında San Benito Nehri’nde bulunan taşın ticareti hala bu bölgede yapılmaktadır. Taş genellikle 1 karattan az parçalar halinde bulunmaktadır. Buna rağmen pek çok mücevher yapımında rahatlıkla kullanılmaktadır.

Kırmızı Zümrüt


Karat Fiyatı: 10.000$

1904 yılında Amerika Birleşik Devletlerinin Utah eyaletinde keşfedilen taş dünya üzerinde üç bölgeden çıkarılmaktadır. New Mexico, Utah’da yer alan bu üç bölgenin Juab County’de yer alan Thomas Bölgesi, New Mexico’da yer alan Black bölgesi ve yine Utah’da yer alan WahWah dağlarının olduğu bölgedir. Kırmızı zümrüt Madagaskar ve Afganistan’da bulunan pezzottait ile karıştırılmaktadır. İki taş arasında fark kırılma endeksinden ayırt edilebilmektedir. 150 zümrütte 1 çıkarılma oranı olan kırmızı zümrütün 1 karat ağırlığı yaklaşık olarak 10.000 dolardır.

Alexandrite

Karat Fiyatı: 15.000$

Renk geçişleri ile ünlü olan Alexandrite taşlarının değeri bu geçişlerin keskinliği ile ölçülmektedir. Zümrüt ile aynı taş grubuna ait olan Alexandrite Rusya’da Ural dağlarında bulunmuştur. 1830 yılında keşfedilen taş Rus Çarı Aleksandra’ya hediye edilmiştir ve adı da buradan gelmektedir. Günümüzde Brezilya, Sri Lanka, Zimbabwe gibi farklı yerlerde çıkarılan taşın en değerlileri hala Ural Dağları’ndan çıkarılmış olanlardır. Rus kökenli taşların çok kıymetli olmasının sebebi bölgede bulunan yatakların kapatılması ve yeni taş çıkarılmamasıdır. 1 karatı yaklaşık olarak 15000 dolar civarında olan Alexandrite taşının değeri içerisinde kahverengi renklerin oranına göre değişiyor.

Jadeit

Karat Fiyatı: 20.000$

Cennet taşı olarak da bilinen Jadeit aslında yeşim taşıdır. İki farklı mineral olan Jadeit ve nefrit için yeşim taşı ortak isim olmuştur. Nefrit Uzakdoğu’da özellikle Çin’de yaygın olarak kullanılan ve kültürün vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Bu taşın tarihi yaklaşık olarak 8 bin yıl öncesine dayanmaktadır. Nefrit tarih olarak Jadeit taşından eski olsa da günümüzde Jadeit her geçen gün daha çok değer kazanmaktadır. 3 farklı formda satışa sunulan Jadeit’in en değerli hali işlenmemiş halde kullanılan halidir. Bu doğal kullanıma uygun taşlara A tipi Jadeit adı verilir. Asitte ağartılmış balmumu veya polimer ile işlenmiş türe B tipi, B tipi taşların boyanması ile elde edilenlere de C tipi Jadeit adı verilir. Taşların kalitesine göre fiyatlandırmalar milyon dolarları geçebilir ancak piyasada rahatlıkla bulunabilecek bir mücevher için 1 karat Jadeit ortalama olarak 20.000 dolar civarındadır.

Taaffeite

Karat Fiyatı: 20.000$

İrlanda’da 1945 yılında keşfedilen ve adını kaşifi olan Count Taffee’den alan değerli taş sıklıkla yakut ile karıştırılmaktadır. İncelemeler sonucunda yakut ile farklı özellikler taşıdığı ortaya çıkan taşın yeni bir keşif olduğu ortaya çıkmıştır. Sri Lanka ve Tanzanya’da çıkarılan taşın Madagaskar bölgesinde çıkarılması için de çalışmalar yapılıyor. Uluslararası Mineraloji Derneği tarafından magnesiotaaffeite-2N’2S olarak adlandırılan taş florit, mika, spinel ve turmalin ile birlikte karbonat bazlı kayaların yanında oluşmaktadır. Nadir bulunan bu değerli taş farklı renklerde olabilmektedir. Taaffeite için bilinen renkler kırmızı, mor, mavidir.

Musgravite

Karat Fiyatı: 40.000$

Dünya üzerinde uzun yıllar boyunca çok az sayıda bulunan Musgravite, Taaffeite ile aynı aileden gelmektedir. 2005 yılına kadar dünya üzerinde bilinen 8 örneği olan taşın bu tarihten sonra bulunan kaynakları sayının artmasını sağlamıştır. 1967 yılında Güney Avustralya’nın Musgrave bölgesinde keşfedilden taş 40 yıl boyunca dünyanın en nadir taşları arasında yer aldı. Sri Lanka, Antartika, Madagaskar ve Tanzanya’da çıkarılan taş artık bir elin parmakları kadar nadir değildir.

Painite


Karat Fiyatı: 60.000 $

Bulunabilir ve satın alınabilir mücevher taşlarından sonra çıtayı biraz daha yukarı çekmek için dünyada rakam ile bulunan taşlara geçmek gerekir. Bu taşlara ulaşmak kimse için imkansız değil ama biraz zaman alacağından kimsenin şüphesi yok. Sadece Burma ve Myanmar bölgesinde çıkarılan Painite dünyanın en nadir taşları arasında yer almaktadır. Borat bor asidi ve bir tür oksidin birleşmesinden oluşmuş bir tuz olan Painite’in rengi içerisinde bulunan demir oranına göre değişmektedir. Kahverengi, kırmızı ve turuncu renkleri bulunan Painite’in her versiyonu ne yazık ki değerli olmamaktadır. Adını kaşifi olan Arthur Pain’den alan taş 2002 yılına kadar dünyanın en dair mücevheri olarak kabul edildi.

Pembe Yıldız Elmas

Karat Fiyatı: 1.4 Milyon $

İmkansızın en gösterişli tanımı olan pembe yıldız elmas 1999 yılında Güney Afrika’da çıkarıldı. Pembe ve kusursuz olan bu elmasın özelliği ise dünyada tek olması. Yani bu elmasın sahibi satmaya niyetlenmediği sürece alıp hediye etme şansınız yok. Sorun fiyatında değil satılmıyor olmasında denildiğinde görkemli bir hediye seçeneği olarak hayalleri süslemeye devam eden pembe yıldız elmas 59,6 karat ağırlığında. Karat fiyatı 1.4 milyon dolar olan elmas 83 milyon dolara satıldı. Pembe yıldız elmasın bir diğer özelliği de müzayedede satılan en pahalı mücevher olmasıdır.

Sanıyorum bu listedeki fiyatlardan sonra pırlanta uzunca bir süre daha en iyi evlenme teklifi hediyesi olarak mevcudiyetini sürdürecektir..

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

89 Yorum

  1. Slm ben jade taşına benzer bi taş buldum deniz kenarinda bunu nereye gosyerebilirim degerli olup olmadigini merak ediyorum

      1. Aleksandrit , zumrut , safir , yakut taşlari var kime , nerde gosterebilirim.

      1. Taştan anlıyorsanız bnde bir taş var birçok reng arındıriyir ne olduğu çözemedim

  2. Sayın, Burada resimleri yayımlanmış olan taşların tesimlerini kaynak göstererek MEDENİYET VE PEDAGOJİ TARİHİ adlı kitabıma almak istiyorum. İzin verip vermeyeceğinizi mail adresime bildirmenizi rica ederimi. Saygılarımla.
    Dr. Nusret Alperen

    1. Merhaba Nusret Bey, bu yazımızdaki görsellerin bir kısmı anonimdir, bazı görseller telif içerebilir. Tavsiyemiz shutterstock, imagestock gibi mecralardan telif ödeyerek alacağınız görselleri kullanmanız yönünde olacaktır.

    2. Ben dere yatağında balrengi ışık tutunca yanan taşbul dum bıçak çiz miyor suda beklettim bozul muyor elmas olduğundan şüpheleniyorum acaba değerli taşsa kimlere sata bilirim yardımcı olursanız sevinirim

  3. merhabalar bende akar su kayalıkta dana eti renginde ayni et 10 santin uzunluk 10 santim genişlik yükseklik 4 santin bu taşi size nasil ğösterebilirim

  4. Ben de ışıl ışıl parlayan opal taşları var ısıga tutunca renk degişimi yapıyorlar gök kuşağı gibi renk degiştiryorlar bir anı olsun diye yanımda getirdim ama degerli olduğunu öğrenince bir araştırmak istedim vede bu yüzden size danışmak istedim Etiyopya orijinal opal i ve ışığa tutunca renk degiştiryorlar içlerinde bir çok renk barındıryorlar ateş opalı olarakta biliniyor ne yapmalıyım bilgilendirirseniz çok s3vinrm

    1. Selam alyküm benim elimde etiyopya opali var ve her çeşidinden mevcut kırmızı siyay yeşil falan ama doğal halinde ve ışığa tutulunca da renk oynaması çok fazla ateş opali sanırım ama bilgi sahibi biri ile bu konu hakkında görüşmek isterim nasıl satılır nasıl degerlendirilir diye mesajlarınızı bekliyorum

  5. bu fiyatlar dogrumudur.bilen biri yazarsa sevinirim.internette o kadar kolye yuzuk falan goruyoruz bu taslardan yapilan elmas haric 300-500-1000bu fiyatlarda satilirken burda taain fiyati 3000-4000dolar falan yaziyor.anlamis degilim

    1. Bende yurt dışından gelme yeşil jadeit var bu siteden bakinca cok büyük miktarlar yaziyor acaba aslı varmı bu fiyatlarin.

      1. Merhaba arkadaşlar
        Bende de bir takım taşlar var ama ne olduğunu anlamak için işi bilen arkadaşlara ihtiyacım var.

    2. Merhabalar ben merak ettim çünkü koleksiyon yapıyorumda bu taşları nerede ve nasıl buluyorsunuz

  6. ben bir fosil buldum salyangoz fosili sanırım 5 santim boyunda 3 santim kalınlığında herhengi bir değer edermi

  7. Slm böyle yorumlar çok alıyorsunuzdur ama doğada gezerken çok güzel bir taş buldum ne olduğu ve değeri hakkında bir fikrim yok bana nasıl yardımcı olabilirsiniz acaba

      1. Sedat bey ilgi güzel fakat bilgi ve belgeler gerekiyor bunun yolu Üniversitesi taş mineroloji testi ile mümkün resimle değil

    1. gök mavisi beyaz çizgili tasda var bide sarılı beyazlı taş var isterseniz fotoğrafları göndere bilirim

  8. 20 cm çapında siyah yuvarlak taşım var 29 senedir elimde ağır lı 2 kg yakın hacmine göre kütlesi ağır bu taşın ne taşı olduğunu öğrenmek istiyorum.ben meteor taşına benzettim yardım edebilirmisiniz

  9. Arkadaşlar İstanbul taş borsasında elinizdeki taşları satabilir paraya çevirebilirsiniz

  10. Bende 10 kiloya yakin koyu mavi renkte tas vardir analiz roporuda vardir tas afganistan bolgesinden getirildi

  11. Arkadaslar bende taslarla igleniyorum merak edenler taslarin fotosinu bana gonderin ne oldugunu bakicam

    1. Bizde de zümrüt var galiba ama Emın değiliz değerli tas olduğu her halinden belli oluyor size resim atsam bana ne olduğunu söyler mısınız

    2. Bende sari daymind elmasi var bunun karatinin ne oldugunu soylermisiniz iyi anlayan tas uzmani

    3. Merhaba painete benzeyen bir taş buldum.Değerli taş olup olmadığına bakabilirmisiniz?Fotoğrafı nereden gönderebilirim size?

    4. 9 yil once denizden cikardiğım yaklaşık 600 gram ağırliginda kırmızı bordomsu bir taşım var yakut olma ihtimali yüksek dediler nerede bakitabilitim?

  12. Elimizde mavi tanzanite, alexandrite benzer bir taş var. Yardımcı olabilir misiniz? Değerli
    Olup olmadığı konusunda bilgi verirseniz sevinirim…

  13. Araziden ortası Horasan üst ve alt kenarı parçalı böyle şeker renginde yapışık taşlar var ne olabilir

  14. Bende yeşil yumurta gibi bi taş var ne işe yarar bilemiyorum bi arap aldım 4 sene önce

  15. danimarkadan geldi bir yüzük taşı bazıları taaffeite diyor bazıları alxandrte diyor bir gümüş yüzük kasasına koydurdum kaybederim diye takamıyorum nasıl değerlendirebilirim

  16. Istanbul da taş ölçümü yapan labaratuvar var tanesini 100 tl ye yapiyorlar kuyumcular birligine ait

  17. elimde bir tas var ne oldugunu bilmiyorum siyah renkli 110 g agırlında bunu kime gösterebilrim belki degersiz bir tas

  18. Bende 2 çi abdulhamitten kalma saf elmas takı seti var bunu nasıl satabilirim herşeyi yasal satış noterle verilebilir bütün sertifakalri mevcut

  19. Merhaba bende yuvarlak beyaz bir taş hakkında bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim adı lonsdaleite imiş değerlimi

      1. çok sert 200 gram ağırlığında bir taş kömür zannettim ama değil üzerinde değişik belli belirsiz değişik renkler var. ne olabilir. yardımcı olursanız sevinirim.

  20. elimde painite taşı var ve topaz safir olma ihtimali yüksek taş var, birkaç daha taş var iki adet çok güzel yeşil mat cam gibi göktaşı birisi minik fakat çok tatlı siyahi yeşil tonda

  21. Bu tașlar bizim ülkemizde fazla para etmiyor bununda nedeni bunların ișletilmesinin ve değerinin bilinmemesi ben yabancı sitelere bakıyorum adamlar derelerden küçük kırmızı yeșil sarı renklerde tașları çok güzel fiyatlara satarken bizim bulduğumuz bu tașlar gülünç fiyatlarla satılıyor örnek verecek olursam karat büyüklüğü ve görseli aynı olan opel tașı yabancı sitede 850 dolara satılırken bizim ülkemizde 30 tl. geçmiyor

  22. Bendede sarı ve portakal rengi aralığında yüzük taşı büyüklüğünde taş var ne olduğunu bilmiyorum kimi opal kimi safir diyor ama anlamadığım mevzu yardımcı olursanız sevinirim

  23. Slm bende 4 kg tek parça halinde siyah kuvars taşı var değeri varmı ne kadar yardımcı olursanız sevinirim.bulduğum yerde kazdıkça çıkıyor damar dedikleri yeri buldum galiba

  24. Merhaba
    Benim Etiyopyada ve Avustralya, bulunan opal taşlarım var, İstanbul da Satmak isterim en uygun satış yeri önerebilirseniz sevinirim efendim, teşekkürler

  25. antik uzerinde yazilari cizilmis olan kupelerim var taslari kirmizi olaganustu tuhaf parlayan . cok eski oldugunu soylediler

  26. Merhabalar ben de ki taşın yüzeyinde bazi yerler yanık gibi ve oldukça da agir elinize aldığınız zaman ağırlığıyla direkt dikkat çekiyor bi süredir araştırıyorum ama bana yardımcı olurmusunuz ?

  27. merhaba elimde kesilmiş ametist beya topaz mistik topaz garnet sitrin taşlar var nereye satabilirim

  28. jadeit taşına benzer bir taş var çözemedim ne oluğunu uzman bir arkadaş mesaj atabilir mi taş yeşil saydam parmağımı taşa yaklaştırınca diğer tarafından gözüküyor çok net olmasada

  29. Üstadım merhaba Uşak bölgesinde kütle olmayan yeşil taş çıktı bulunduğu bölgede böyle bir taş yok ne olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir