Tatlı Tarifleri

En Güzel Şekerlemeler; Sizi Çocukluğunuza Götürecek En Lezzetli Tatlar

Çikolatalar, şekerler, şekerlemeler… Bu gibi tatlar sadece bayram gibi özel günlerde değil günlük olarak da çok sevilen tatlar arasında yer alıyor. Üstelik geleneksel olarak da yerleri oldukça önemli diyebiliriz. Her yaş grubuna hitap eden bu tatlılar, özellikle bayramlarda herkese inanılmaz bir coşku erir. Her bir şeker kocaman bir mutluluktur. Biz de bugün yazımızda, en güzel şekerlemeler ile sizi çocukluğunuza döndürelim istedik!

Şekerlemeler, mutluluk verir. Hem çocukların hem büyüklerin çok sevdiği lezzetlerdendir şekerlemeler ayrıca. Farklı farklı türleriyle büyükleri çocukluğuna döndürürken çocukların neşe kaynağıdır. Geleneksel ve farklı şekerleme çeşitleri bahsettiğimiz bu yazımıza göz atarak siz de çocukluğunuza dönebilirsiniz!

En Popüler Şekerlemeler

1-) Pamuk Şeker

Pamuk Şeker
Çocukluğunuza Dönmenizi Sağlayacak Şekerleme Türleri, Festiva 4 Adet Hazır Çubukta Renkli Pamuk Şeker

En güzel şekerlemeler listemizin başında pamuk şeker geliyor! Fuarlarda, lunaparklarda en çok karşımıza çıkan şekerdir pamuk şekeri. Bazen mavi ya da mor rengi olsa da genelde şeker pembesi rengi meşhurdur. Bir parçasını ağzınıza attığınız an şeker ağzınızda erir gider. Ham maddesi şeker ve gıda boyasıdır ama tadı çok güzeldir. Bir parçasını ağzınıza attığınızda o küçük, annenizin elinden tuttuğunuz günlerine geri dönersiniz. Bugün artık pamuk şekerlerini hemen her yerde bulabilirsiniz!

2-) Elma Şekeri

Elma Şekeri
Çıtır Dış Kaplaması ile Gönüllerde Taht Kuran Elma Şekeri, Görsel Kaynağı: Youtube / Evcil Adam Tarifleri

Hem elmayı hem şekeri sevenler için çoook lezzetli bir şeker var şimdi sırada; evet elma şekeri! Mis gibi bir elmanın üzerinde kıpkırmızı bir şeker… Kim sevmez ki? Çıtır çıtır, lezzetli dış kaplaması sayesinde elma şekeri, her yaştan insanın çok sevdiği şekerlemelerden biridir. Bu lezzet hazırlanırken önce elmalar yıkanıp temizlenir ve ardından da şeker, su, gıda boyası ve limon suyu sos tenceresinde koyulaşıncaya kadar pişer. Sonra elmaları da şekere batırıp dolapta soğuturlar. Buzdolabında soğuyup dışı kıtır kıtır olan şekerleri de afiyetle yiyebilirsiniz! Tabii bugün elma şekerleri her yerde satılıyor diyebiliriz. O yüzden dilediğiniz zaman şekerinizi alıp afiyetle tüketebilirsiniz.

3-) Badem Ezmesi

Badem Ezmesi
Hem Yurt İçinde Hem Yurt Dışında Meşhur : Baklawati Antep Fıstıklı Badem Ezmesi

Badem ezmesi ya da diğer adıyla marzipan, şeker ve öğütülmüş bademden yapılan bir şekerlemedir. Özellikle Fransa’da ve İtalya’da yaygın olsa da ülkemizde de sevenleri çoktur. Badem ezmeleri bazen sade olarak paketlerde hazırlanır. Yani direkt şeker ve öğütülmüş badem olarak tüketebilirsiniz. Bazen de bu karışım, çikolata ile kaplı şekildedir. Üzeri çikolata kaplı badem ezmeleri, daha tatlıdır. Bademin hafif acı tadını sevenler, eğer henüz denemediyse badem şekerini mutlaka denemeli diyebiliriz!

4-) Jöle Şekerleme (Jelibon)

jelibon
Hem Çocuklara Hem Büyüklere Hitap Eden Bir Şekerleme, Pembe Jelibon Çikolata Rüyası

Şimdi sırada, şimdiki çocukların çoook sevdiği şekerlemelerden jelibonlar var! Jelibon, küçük çocukların çok sevdiği lezzetlerden biri. Çok farklı formlarda, çok farklı lezzetlerde jelibon şekerlemeler bulmanız mümkün. Öyle ki kola şeklinden ayıcığa, diş şeklinden dinozora kadar pek çok farklı tarzda jelibon bulabilirsiniz. Meyve suyu, jelatin ve bal karışımından oluşan jelibon, yapımı oldukça kolay olan şekerleme türleri arasında yer alır. Ama tabii günümüzde jelibon yapmak yerine çok çeşitli jelibonlar arasından seçim yapmak çok daha kolaydır.

5-) Pestil

Hediyelik Karışık Pestil Paketi
Geleneksel Tatlardan Biri, Hediyelik Karışık Pestil Paketi

Geleneksel tatlarımız da en az diğerleri kadar çok seviliyor diyebiliriz. Meyve özlerinin bastırılıp yaprak şekline gelmesi ile oluşan pestil, hem faydalı hem lezzetlidir. Meyve şekerlemesi de diyebiliriz aslında pestil için. Dut pestili, kayısı pestili, fındıklı pestil, fıstıklı pestil, sarma pestil, düz pestil, üçgen pestil… Çok çeşitli pestil çeşitleri vardır. Yöresel olarak içeriği değişen pestili deneyerek bu lezzetin tadını çıkarabilirsiniz!

6-) Lokum

Türk Lokumu
Çayın Kahvenin Yanında Lezzetine Doyum Olmaz, Lokum

Geleneksel lezzetlerimizden bir diğeri de lokum. Olmazsa olmazlardandır lokum. Sade bir Türk kahvesinin yanında çok lezizdir. Pek çok farklı çeşitte lokum vardır. Fındıklısı, fıstıklısı, güllüsü, kahvelisi, meyvelisi… Ayrıca bayramlarda ve özel günlerde de en çok ikram ettiğimiz tatlardan biridir. Temelde su, şeker ve nişasta gibi malzemelerden oluşuyor lokum. Ama yöresel olarak farklı tatlardan, kültürlerden de nasibini alıyor diyebiliriz. Kültürümüzde büyük bir öneme sahip olan lokuma siz de mutlaka evinizde bir yer açın! Geçmişimizi yansıtan lokum bu nedenle en güzel şekerlemeler listemizde bulunuyor.

7-) Tuzlu Karamel Şekeri

Artisan Tuzlu Karamel Şekeri (250) gr
Ayrıca Tadıyla Büyüleyen Artisan Tuzlu Karamel Şekeri

Yeni nesil şekerlemelerden biri de tuzlu karameldir. Aslında karamel genellikle tatlıları süslerken, dolgu malzemesi gerektiğini kullanıyor. Ama artık karamelin o harika tadı, şekerler ile de buluşuyor. Şeker ve tuz, bir araya gelmemesi gereken iki tat gibi düşülüyor olsa da aslında bu ikisinin birleşiminden bir harika doğuyor diyebiliriz. Kahvelerin yanında, çaylara eşlikçi olarak siz de tuzlu karamele bir şans verebilirsiniz!

8-) BonnyFood

BonnyFood-Mutluluk Kaynağı Kek ve Kurabiye Buketi
Ayrıca Güzel Anlarınıza Eşlik Edecek Tatlı Seçenekler, BonnyFood-Mutluluk Kaynağı Kek ve Kurabiye Buketi

Ve son olarak geldik, leziz mi leziz BonnyFood’lara! Usta şefler tarafından özenle hazırlanıyor olan BonnyFood çikolataları, yeni nesil tatlardan biridir. Kek dolgulu çikolatalar, sevdiklerinizi ya da kendinizi mutlu etmek istediğinizde tüketebileceğiniz lezzetlerdendir. Tüm kutlamalarda, özel günlerde, ayrıca sıradan günleri unutulmaz anlara çevirmek istediğinizde BonnyFood seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Mutluluk kaynağınız olacak kek ve kurabiye lezzetleri sizi bekliyor!

Evde kendiniz hazırlayabileceğiniz, dışarıdan kolayca alabileceğiniz çok çeşitli şekerleme türlerinden bahsettik. Siz de çocukluğunuza dönmek istediğinizde ya da çocuklarınıza eski şekerlemeleri tattırmak istediğinizde bu lezzetlere bir şans verebilirsiniz. Bu tatların hepsini Çiçeksepeti’nin şekerleme kategorisi altında kolayca bulup tek tıkla siparişinizi oluşturabilirsiniz!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir