Hediye Önerileri

Evde Sabun Yapma ve Satarak Para Kazanma Yöntemleri

Gün içerisinde birçok kez ellerimizi temizlemek ve dolayısıyla da sabunlamak zorunda kalırız. Peki, hiç kendi sabununuzu yapmayı düşündünüz mü? Cevabınız evet ise ama nasıl yapılır bilmiyorum diyorsanız evde sabun yapma yöntemleri bu yazımızda sizlerle! İsterseniz yaptığınız bu sabunları daha sonra satarak parada kazanabilirsiniz.


Hobilerin paraya dönüştüğü çağımızda, ev hanımları ve hobiciler tarafından en çok kullanılan para kazanma yöntemlerinden birisi. Hoş kokulu, malzemelerini her yerde bulabileceğiniz ham maddelerle, kalıplarla ve esanslarla tamamen hayal gücünüze kalmış sabunlar imal edebilirsiniz. Hem öyle sanayi tipi gereçlere de ihtiyacınız yok, basit bir tencere, kaşık ve birkaç ufak malzemeyle mutfağınızda sabun yapabilirsiniz. İşte yeni bir iş fikri olarak sabun yapımı ve pazarlamanın püf noktaları.

Ev Yapımı Sabun Nasıl Yapılır?

2015-01-20-IdeasMakeorBreakYourBusiness

Şimdi bu yazıyı okuyabiliyorsanız, gayet yeterli internet becerilerine sahipsiniz demektir. Her şeyin kapımıza geldiği internet çağında, hobi malzemeleri satan web sitelerini araştırarak ihtiyacınız olan tüm malzemelere ulaşabilirsiniz. Sabun yapımı için en çok kullanılan iki tür, Opak ve Şeffaf Sabun Bazıdır. İnternetten temin edebileceğiniz bu bazlar, 60 derecede eriyerek kullanıma hazır hale gelir.

Benim Anne Tarafı “Bain Marie” Doğumlu
Kibarlığın sözlük tanımı Fransızların, “Bain Marie” kelimesinden dilimize Benmari olarak geçen, Emine Beder gibi yemek tarifi efsanelerimizin sürekli kullandığı bu usül nedir hakikaten ?

Bain Marie, “Marie’nin Banyosu” anlamına gelen bir kelime. Aynı zamanda Eski Mısır’da Marie isimli bir kadının altın eritme yöntemi olarak kullandığı Benmari yöntemi, tencerede kaynayan suya oturtulan borcam benzeri ev gereçleriyle yapılıyor. Mikrodalga çıktı, mertlik bozuldu diye düşünmeyin. Sorarız size, Marie mikrodalgada nasıl banyo yapsın? Su lazım….

Malzemelerim Hazır Diyorsanız;
Çok güzel. Birbirinden hoş kokulu esanslar, evde durup helva harici kullanmadığınız tarçın bile lazım olacak. (Tarçınlı sabun favorimiz.) Sabun bazını 3×3 boyutlarında keserek erimesini kolaylaştırabilirsiniz. Kestiğiniz bazları, benmari usulü eritin. Erittiğiniz sabun iyice sıvı hale gelip, parça kalmadığında bir süre daha suyun içerisinde bırakabilirsiniz. Ama çok yavaş olmayın, ısı düştükçe donma başlar.

Hangi Kalıp ? Hangi Esans ?

sablog

Bu tamamen size kalmış. Piyasada bulunan ve şu sıralar en çok trend olan kalıplar, gönderim amacınıza uygun olarak seçecekleriniz. Mesela, yenidoğan bebeklere Melek Temalı çok gidiyor. Aklınızda olsun.
Esans seçimi de kalıbınızla doğru orantılı olursa iyi olur, şeftali kokan melek mi olurmuş ? (Neden olmasın?)

Kalıplara Döktüm, Bi Kahve Yapayım
Yapın tabi. Çünkü sıvı haldeki bazınıza kalıba dökmeden önce esanslarını ekleyin. Ölçüsü tamamen size kalmış. Ne kadar yoğun isterseniz o kadar damlatın. Bu sırada kahve yapın. Birazdan sabunlar hazır.

Baz sabunlarınız hızlı donacaklar. Kalıpları yağlamanıza gerek yok, eğer kare ya da dikdörtgen şekilli kalıplar yerine silikon kalıplar kullanırsanız, çıkarırken etrafını esnetebileceğinizden daha pratik olacaktır.

Ve Sabunlarınız Hazır…

MG_3793-Version-2

Altın değerinde bir ipucu veriyoruz. Çocuğunuzun artık oynamadığı, ufak oyuncak arabaları, en son tatilinizde sahil kenarından topladığınız deniz kabuklarını ve benzeri çakıl taşlarını kalıbın içine yerleştirip, bazı öyle dökerseniz hele bir de şeffaf baz kullandıysanız donduktan sonra ortaya çıkacak sabunu kullanmaya bile kıyamayacaksınız. Böyle ufak sürprizlerin yanı sıra bal, yulaf gibi malzemelerle de sabunlarınıza nitelik katabilirsiniz.

Kahve Hazır mı ?
Sabunları kalıba döktükten sonra biraz köpükleniyor, o köpüklerden kurtulmak için sprey halindeki kolonyalardan kullanabilirsiniz. Sabunla temas eden alkol, köpüklenmeyi anında gidererek pürüzsüz sabunlar elde etmenizi sağlayacak. Kalıbın sağına soluna hafifçe vurarak içindeki kabarcıkları da patlatabilirsiniz.

Burada önemli bir detay var, kalıplarınızı donmak üzere buzdolabına koymayın. Gereğinden fazla soğuyan sabunlarınız buzdolabının doğal olmayan soğutma şeklinden ötürü kendi içinde çatlaklar oluşturacaktır. Elinizi yıkarken ikiye ayrılan bir sabun hoş bir şey olmaz değil mi?

Hala Kahveyi İçemedim Ayol

coffee-and-breakfast1

Sabunları dondurmanın en doğal yöntemi, buzlu su dolu yüksek kenarlı bir tepsi kullanmak. Kalıbınızın içindeki sabunla suyun temas etmemesine özen göstererek buzlu suya yatırın, büyüklüğüne göre 20-25 dakika içinde sabun hazır. Şimdi kahvenizi gönül rahatlığı ile içebilirsiniz.

Nasıl Sabun Satabilirim? Hedefim: Üst Komşum Serap

altin-gunu-ikramlar

İnsan sosyal bir yaratılıştan ötürü, çevresiyle var olan ilişkileri doğrultusunda yaşam biçimi ve tavır geliştirir. Geliştirdiği bu yaşam biçimi, girdiği sosyal çevrelere göre değişiklik gösterdiği gibi kendini var etme sürecinde edindiği tecrübeleri, doğru hedeflemeyle para kazanma aracı olarak kullanabilir hem de ortaya çıkaracağı somut yaratımlarla kişisel tatmin elde edebilir. Şimdi siz istemez misiniz komşunuz Serap, komşu gezmelerinde sizin sabunlarınızdan bahsetsin ? Biz de isteriz. En iyi pazarlama, kulaktan kulağa yayılandır.

Dijital Çağdayız: Facebook Üzerinden Satış
Birbirinden güzel sabunlar ortaya çıkardınız, böyle şeker gibiler. Çilekli, tarçınlı… Isırasınız geliyor resmen ama durun. Önce fotoğraflarını çekin. Her gün kedi videosu beğenmenin haricinde bugün Facebook’u amacına tam uygun olarak kullanacağız.

Kendinize bir isim belirleyin. Herkesin bildiği isminiz en güzeli. Örneğin isminiz Çiçek olsun. Çiçeğin Mis Kokan Sabunları. İşte tam bir pazarlama dehası.

Facebook sayfanızı arkadaşlarınızla paylaşın ve fotoğraflarını çektiğiniz sabunları bir bir sayfanıza ekleyin. Zaten arkadaşlarımız, annelerimiz, halalarımız Facebook’ta paylaştığımız şeyleri beğenmek konusunda çok cömertler. Endişe etmeyin, bir yerden sonra sadece beğenmekle bile kalmayıp konu komşuya “Çiçeğin sabunlarını gördün mü ay o kadar güzeller ki” diyerek dost sohbetlerinde kulaktan kulağa da gerilla yayılacaksınız.

Hele bir de ufak sepetler, kutucuklara koyacağınız tüllü tüllü işlemelerle birlikte o sabunlar var ya, çeyizlik resmen.

O Kadar Zahmete Giremem Diyenler İçin: Çözüm ÇiçekSepeti

blogsabun

Yenidoğan Bebek, Yeni İş, Geçmiş Olsun, Doğum Günü ya da sadece içinizden geldiyse sevdiklerinizin özel günlerinde yanlarında olmak için ÇiçekSepeti Hediye‘de bulunan Sabun Aranjmanlarına göz atmalısınız. Sabun Aranjmanları, normal çiçeklere oranla daha uzun ömürlü kullanımları ve yaydıkları bitmeyen hoş kokularıyla, en çok tercih edilen hediyelerden biri olduğundan bu tarz bir hediye göndererek sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Birbirinden güzel sabun aranjmanları yaparak, kendinizi geliştirerek belki kendi markanızı bile yaratabilirsiniz. İhtiyacınız olduğu her an ÇiçekSepeti Hediye kategorisi, sevdiklerinizi mutlu etmek istediğiniz her çeşit hediyeyle yanınızda.

Dipnot: Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarımızı beğenmiş miydiniz? Hadi ne duruyorsunuz, beğenin ve birbirinden güzel sürprizlerden ilk siz haberdar olun!

İlgili Makaleler

22 Yorum

  1. Bende sabun üretmek ve pazarlamak istiyorum fakat hiç tecrübem yok bana maliyeti nedir kazancım ne olur bilgi arz ediyorum saygılar….

  2. Merhaba bende 2 senedir nikah sekeri kokulu taş gelin buketi jel mum ve sabun buketleri yapmaktayım fiyatlarim oldukca uygun ve istenilen renk modellerde yapabilirim isgtagram adresim:kokulu_butik_hulya2781

  3. Evde tamamen doğal 20 çeşit sabun üretiyorum hepsinin tahlilleri ve sağlık bakanlığı UTS sisteminde kayıtları bulunmaktadır.Piyasaya göre fiyatlar oldukça cazip

  4. mrb .doğal kurutulmuş çiçek meyve v.b kullanarak hediyelik butik sabun yapıyorum..ve satışa sunmak istiyorum.

  5. Merhabalar evde çok değişik çok şık mumlar yapıyorum satışa sunmak istiyorum yardımcı olur mususnuz

  6. Merhaba evde sabun yapıyorum ve kokulu taş yapıyorum hediyelik bunları satmak istiyorum Bana yardımcı olabilir misiniz

  7. İyi günler evde kokulu sabun arajmanı ve kombinleri tasarımı yaparak satıs yapmak istiyorum.Instagram sayfamdada sen hobi dünyası olarak yayınlıyorum.

  8. Yüksek adetlerde degisik konseptlerde ve cesitlerde dogal hediyelik sabun alimi yapilacaktir..teklifler ile ilgili gorusmek isteriz..

    1. kokulu sabun yapmak ve ileriye dönük birlikte çalışmak için bilgi ve işbirliğinde bulunabilirmisiniz. yaptığım işlerde titiz ve disiplinli çalışmayı severim. teşekkürler.

  9. merhaba, evde sabun yapip satisa sunulmasi saglik bakanligi izinine tabimidir, konu hakkinda yardimlarinizi rica ederim

  10. Merhaba evde yapılan sabun veya uçucu yağ gibi organik ürünlerin sağlık ve tarım bakanlığından izin alınmış olması gerekmez mi ve bir şirket kurmak gerekmez mi? eşim ve ben de düşünüyoruz da… evde ürün yapıp satmak bu kadar basit olmamalı diye düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir