Ev & DekorasyonDekoratif Ev Eşyaları

Hasır Sepet Modelleri ve Sepetlerle Dekorasyon Önerileri

Hasır sepetler; estetik görüntüleri ile herkesin beğenisini kazanan, kullanışlı ve hoş ürünlerdir. Hafif, şık ve çok yönlü kullanıma sahip olan hasır sepet modelleri, evinizde hoş görünümler oluşturmanızı sağlar. Salonda, mutfakta, banyoda, balkonda… Dilediğiniz her yerde estetik olarak evinize çok yakışacak hasır sepet modellerini kullanabilirsiniz!

Hasır sepetler için estetik olarak son derece göz alıcı ürünler diyebiliriz. Dekoratif olarak çok güzel görünen hasır sepetleri aynı zamanda evi toplama ve düzenleme için de kullanabilirsiniz. Yani hem evde mükemmel bir dekorasyon oluşturup hem de düzeni sağlayabilirsiniz! Farklı malzemelerden, farklı boyut ve işlevlerde üretilen çeşitli hasır sepet modelleri vardır. Siz de düzenleme, toplama, dekorasyon ya da farklı amaçlarınıza uygun olarak her çeşit hasır sepeti Çiçeksepeti‘nde bulabilirsiniz. Hasır sepetler ile dekorasyon önerilerine geçmeden önce, hasır sepet seçimi yaparken nelere dikkat edebileceğinizi birkaç madde ile özetleyelim:

  • İlk olarak sepeti nerede kullanacağınıza karar vermeniz gerekir. Sepetin kullanım alanına karar vermeniz, seçeceğiniz ürünün temel özelliklerinde değişiklik gösterir. Örneğin mutfak için kapaksız hasır sepet modelleri daha kullanışlıyken banyoda kullanacağınız sepetleri kapaklı olarak tercih edebilirsiniz.
  • Hasır sepetin derinliği ve şekli de yine ürünü kullanacağınız yere göre değişiklik gösterir. Salon ve oturma odalarında düzenleme için kullanacağınız sepetleri daha derin seçebilirsiniz. Çocuk odaları içinse daha küçük modeller arasından seçebilirsiniz.
  • Saplı ve sapsız modelleri bulunan hasır sepetler arasından evinizin dekorasyonuna, kullanım amacınıza ve zevkinize göre seçim yapabilirsiniz. Böylece daha zamansız tercihler yapmış olursunuz.

Şimdi gelin, odalara göre hasır sepet dekorasyonu hakkında birkaç öneriye yakından bakalım!

Hasır Sepetler ile Dekorasyon

Hasır sepet modelleri
Hasır Sepetler ile Evde Şık Dekorasyonlar

Salonda hasır sepetler ile dekorasyon:

  • Salonlarda kullanılan hasır sepetler sıklıkla düzenleme ve dekorasyon amaçları için tercih ediliyor. Örneğin eğer çiçeklerinizi daha büyük, hafif ve hoş görünen saksılara yerleştirmek istiyorsanız hasır sepet modelleri en doğru seçeneklerden biri. Su geçirmeyen, doğal malzemelerden oluşan sepetler sayesinde istediğiniz dekorasyonu oluşturabilirsiniz.
  • Kitaplıklarda kullanılan hasır sepetler de son dönemlerde oldukça popüler. Kitaplığın en alt raflarına hasır sepetleri yerleştirerek içlerini istediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Böylece dışarıdan bakıldığında sonra derece düzenli bir kitaplık görünümü kazanırsınız.
  • Duvara asılan hasır sepetler ile de salonunuzun dekorasyonunu değiştirebilirsiniz. Sepetlerin içini doldurabilirsiniz ya da sadece hasır sepetlerden oluşan bir görünüm oluşturabilirsiniz.
  • Depolama için kullanacağınız hasır sepetler ile orta sehpa arasında bir uyum sağlayabilirsiniz. Hasır sepet ile bütünleşen orta sehpa hem salonu düzenler hem de şıklıktan ödün vermez.

Banyo ve mutfakta hasır sepetler ile dekorasyon:

  • Banyo ve mutfaklarda hasır sepetleri pek çok farklı işlevde kullanabilirsiniz. Mutfaklarda hasır sepetler sık sık meyve ve sebzelerin düzenli görünmesi için kullanılıyor. Tazecik elmaları, avokadoları ya da limonları hasır sepetler ile mutfak masasına koyabilirsiniz. Böylece estetik bir görünüm oluşturabilirsiniz.
  • Mutfak malzemelerinin depolanması ve organize edilmesi için de hasır sepetleri kullanabilirsiniz. Örneğin fırçalar, süngerler ya da temizleyiciler için hasır sepetleri kullanarak dağınıklığa son verebilirsiniz.
  • Banyolarda ise hasır sepetleri kirli sepeti olarak ya da organizer olarak kullanabilirsiniz. Su geçirmez, neme karşı dayanıklı sepetler ile kirlileri biriktirebilirsiniz. Veya temiz çamaşırları taşımak için bu tarz sepetler başvurabilirsiniz.
  • Organizer olarak ise hasır sepetlerin banyoda kullanımı oldukça sıktır. Makyaj malzemelerini, temizleyicileri, bakım kremlerini… Dilediğiniz ürünleri hasır sepetler ile hoş bir şekilde banyoda kullanabilirsiniz.
brown wicker basket lot
Hasır Sepet Modelleri ile Dekorasyon Önerileri

Yatak odasında hasır sepetler ile dekorasyon:

  • Yatak odaları da hasır sepetlerin kullanabileceği alanlardan biridir. Giysilerin depolanması, kişisel bakım ürünlerinin düzenlenmesi, dolap içlerinde düzenin sağlanması gibi konular için hasır sepetleri kullanabilirsiniz.
  • Yine yatak odasında da kirli sepeti ya da dekoratif saksı olarak hasır sepetlerden yardım alabilirsiniz. Böylece evinizin her alanında düzen sizinle olur!

Hasır sepetlerin nasıl seçileceğinden ve kullanım alanlarından bahsettikten sonra gelin, hasır sepet modelleri neler bir de onlara göz atalım!

Hasır Sepet Modelleri ile Ev Dekorasyonu

1-) İki Kulplu Hasır Sepet

İki Kulplu Hasır Sepet
Hasır Sepetler ve Şık Dekorasyonlar, İki Kulplu Hasır Sepet

Hasır sepet önerilerimizden ilki, kulplu modellerden. Oldukça modern ve şık görünen bu ürünü kirli sepeti, çiçek saksısı ya da mutfakta süs sepet olarak kullanabilirsiniz. Tutma kulpları sayesinde taşınması son derece kolay olay sepet, özellikle çiçeklerle bir araya geldiğinde etkileyici bir görüntüye kavuşur. Sevdiklerinize hediye olarak ya da kendi eviniz için farklı boyutlardaki bu kulplu sepetleri tercih edebilirsiniz.

2-) Dikdörtgen Hasır Sepet

PANALI DİKDÖRTGEN HASIR SEPET ORTA PNL-BDH-29M
Evin Her Odasında Kullanabileceğiniz Sepet Modelleri, Dikdörtgen Hasır Sepet

Dikdörtgen modeldeki bu hasır sepet ise genellikle yatak odası ve banyolarda kullanabileceğiniz türde. Dayanıklı ve şık görünümüyle evinize kolayca uyum sağlayacak olan bu sepeti aynı zamanda düzenleme için de kullanabilirsiniz. Kitaplıkların içinde, yatak ayak ucunda ya da banyo dolabında bu tarz bir düzenleyici sepet kullanabilirsiniz.

3-) Çok Amaçlı Oval Hasır Sepet

Hasır sepet modelleri
Çoklu Tasarımlarıyla Her Alana Uyum Sağlayacak Ürünler, Çok Amaçlı Oval Hasır Sepet

Hasır sepetler her zaman büyük olmak zorunda değil tabii ki. Daha küçük, çok derin olmayan ama tatlı ve şık görünen hasır sepet modellerini de tercih edebilirsiniz. El örmesi olan bu sepetler boyutlarına göre farklı odalarda kullanıma uygundur. Banyoda temiz havlularınızı yerleştirmek için, yatak odasında kozmetik ürünlerinizi düzenlemeniz için ya da mutfakta sebze&meyveleri yerleştirdiğiniz dekoratif bir sepet olarak kullanabilirsiniz.

4-) Jüt Halat Üçlü Organizer Sepet

Hasır sepet modelleri
Küçük ama Yaratıcı Ürünler ile Tasarımı Değiştirin, Jüt Halat Üçlü Organizer Sepet

İçi ve dışı aynı görünen, çift katlı ve sağlam bir üründür. Şekerlik, makyaj malzemesi kutusu, sabunluk, organizer… Bu ürünü istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz! Çiçekli ve doğal tasarımı sayesinde evinize hoş bir görüntü kazandıran sepet, aynı zamanda eşyalarınızı da toparladığı için son derece kullanışlıdır.

5-) Şeritli Hasır Sepet 3 Boy

Yine özellikle çiçekler için kullanabileceğiniz, şık bir tasarıma sahip olan hasır sepetlerden biri var sırada. 3 farklı boyutu olan bu sepetlere en sevdiğiniz çiçekleri yerleştirebilirsiniz. Böylece evinizin her yerinde şık tasarımlara sahip olan saksılarınız olur. Ayrıca bu sepetleri çocuk odasında oyuncak kutusu, banyoda kirli sepeti, mutfakta organizer olarak da kullanabilirsiniz. Farklı boyutlara sahip olduğu için her işinize yarar, her alana uyum sağlar!

6-) Yuvarlak Hasır Tepsi

Hasır sepet modelleri
Evinizi Güzelleştirecek Hasır Sepetler ile Dekorasyon Önerileri, Yuvarlak Hasır Tepsi

Sepet gibi derin olmayan, tepsi tarzında hasır ürünler de sık sık ev dekorasyonlarında kullanılan ürünlerdir. Farklı boyutları olan hasır tepsileri de evinizin hemen her odasında kullanabilirsiniz. Hatta bu sepetleri kimi zaman duvara asarak bile değerlendirebilirsiniz! Banyolarda havluların, sabunların ve diğer malzemelerin yerleştirildiği bir sepet; mutfakta masanın üzerini süsleyen bir ürün ya da salonda orta sehpayı canlandıracak bir dekoratif öge olarak bu sepetleri kullanabilirsiniz. Salonda kullanacağınız hasır sepetlerin içine mum, dergi, biblo gibi ürünler yerleştirebilirsiniz.

  • Hasır sepet nerede kullanılır?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi hasır sepetleri kullanabileceğiniz pek çok farklı alan vardır. Yatak odası, mutfak, banyo ve antre gibi alanlarda hem dekorasyon hem de ürün depolamak için sepetleri kullanabilirsiniz. Çok amaçlı sepet olarak kullanabileceğiniz hasır sepetler sayesinde hoş ve kullanışlı alanlar yaratabilirsiniz. Farklı boyut ve tasarımlardaki sepetleri yaşam alanınıza uygun ölçülerde seçerek kullanışlı yaşam alanları oluşturabilirsiniz.

  • Sepet neden yapılır?

Farklı markalar tarafından özel olarak üretilen sepetler, farklı boyutlarda sunulur. En çok tercih edilen sepet malzemeleri; bambu, ot, mısır sapı, saman sapı, saz, rafya, kamış, bitki sapları, kestane filizi, bodur söğüt filizi ve akça ağaç filizidir. Sentetik olarak naylon, plastik ve kumaşlardan üretilen sepetler de vardır.

Oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan sepet modelleri arasından seçim yapmak için ÇiçekSepeti’nin Sepet kategorisine göz atabilirsiniz. Kitaplık, ayakkabılık, depolama alanı veya meyve-sebze kutusu olması fark etmeksizin ihtiyacınız olan tüm sepet modellerini online olarak ya da mobil uygulama üzerinden satın alabilirsiniz. Kaliteli ve şık yaşam alanları oluşturmak ve evinizi güzelleştirmek için hemen alışverişe başlayın!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir