Hediye Önerileri

Hediyeler Nasıl Paketlenir? Hediye Paketi Yapımı (DIY)

Hediye almak, herkesi mutlu eder. Ama sevdiklerinize hediye vermek de en az hediye almak kadar mutluluk vericidir. Sevgiyi göstermenin, birine teşekkür etmenin ya da iyi dilekler dilemenin en güzel yollarından biridir hediye vermek. Ayrıca o hediyeyi paketlemek de önemli bir iştir. Kendi yapacağınız, ellerinizle hazırlayacağınız bir hediye paketi ile sevdiklerinizi çok daha mutlu edebilirsiniz. Biz de bu yazımızda hediyeler nasıl paketlenir, hediye paketi yapımı nasıl olur bunları size aktarmak istedik! 

Hediyeler, sevdiklerinizi ve kendinizi mutlu etmeniz için bir aracıdır. Pek çok farklı günde sevdiklerinizi mutlu etmek için hediyeleri tercih edebilirsiniz. Sevgililer Günü, Anneler Günü, yıl dönümleri, doğum günleri… Tüm bu özel günlerde sevdiklerinizi mutlu edecek hediyeler seçebilirsiniz. Tabii o hediyeleri özel olarak, kendi ellerinizle paketlemeniz hediyenizin değerini artıracaktır. Siz de bu yazımızı okuyup sevdikleriniz için hediyeleri nasıl paketleyeceğinizi öğrenebilirsiniz!

Hediye Paketi Yapımı

Kutu Olarak Hediye Paketleme

Hediye nasıl paketlenir
Hediye Paketi Yapımı

Özellikle küçük hediyeler için kutular, en güzel ve şık hediye paketlerinden biridir. Ayrıca tabii ki büyük hediyelerin paketlenmesinde de kutuları kullanabilirsiniz. Çeşitli kutular yapmak için sıradan bir kutu, biraz yapıştırıcı, bir makas ve renkli kağıtlar&kumaşlar kullanabilirsiniz.

  • İlk olarak kutunun etrafını kapatacak büyüklükte bir ya da birkaç parça kumaş/kağıt hazırlayın. Kutunun altı, üstü, etrafı… Her tarafı kapanmalı.
  • Daha sonra kutunun etrafına yapıştırıcıyı sürün ve kumaşı kutunun etrafına yapıştırın. Hava kabarcığı olmaması için kumaşa iyice bastırın. Son olarak bir cetvel ile hafifçe bastırarak kumaşın üzerinden geçebilirsiniz.
  • Yapıştırdığınız kumaşlardan sarkan kısımlar varsa bunları kesin. İsterseniz yine kumaşla kutunun üzerine çizgiler yapabilir, çiçekler yapıştırabilirsiniz.
  • Son olarak kutunuzun kuruması için yeteri kadar bekleyin ve hediyenizi içine yerleştirin! Ve birkaç küçük dokunuş yaparak hediyenizi özelleştirip sevdiklerinize verebilirsiniz!

Kese Kağıdı ile Hediye Paketleme

Hediye paketleme işlemi için sık sık kullanabileceğiniz ürünlerden bir diğeri de kese kağıtları. Kese kağıtları ile hem kolay hem şık hediye paketleri hazırlayabilirsiniz. Kraft bir kağıt seçerek hediyenizi istediğiniz gibi paketleyebilirsiniz!

Hediye nasıl paketlenir
Kraft Kağıt ile Hediye Paketleme, Görsel Kaynağı: artboard.studio
  • İlk olarak hediyenizin büyüklüğüne göre bir kese kağıdını düz bir zemine serin.
  • Hediyenizi, kese kağıdının ortasına güzelce yerleştirin. Sonrasında renkli bantlar yardımıyla hediyenizin uygun şekilde paketleyin.
  • Bu aşamada bant yerine zımba ya da renkli ip de kullanabilirsiniz.
  • Hediyenizi biraz daha şık bir hale getirmek için renkli kurdeleler, süsler de kullanabilirsiniz.
  • Hediye paketini hazırladıktan sonra paketi daha etkileyici bir hale getirmek için kuru dalları, çiçekleri, kozalakları kullanabilirsiniz. Hediyeyi vereceğiniz döneme uygun farklı süsler de seçebilirsiniz. Mesela Sevgililer Günü için kalp detaylı ürünler, Anneler Günü için melek gibi figürler kullanabilirsiniz.

Hediye Paketi Nasıl Süslenir?

Hediye paketini yaptıktan sonra onu süslemek de ayrı bir iştir. Her ne kadar farklı desenlerdeki paketler şık ve hoş görünse de bazı paketler fazladan süse ihtiyaç duyar. Hediye paketlerini süslemek için pek çok farklı ürünü kullanabilirsiniz. Kuru çiçekler, hasır ipler, renkli kumaşlar, kurdeleler, danteller…

Hediye nasıl paketlenir
Hediye Paketleme Yöntemleri, Görsel Kaynağı: joom.com
  • Hediye paketini daha tatlı bir hale getirmek için yapabileceğiniz ilk süslerden biri kurdeleler ile yapacağınız fiyonklardır. Paketin etrafını saran, sevimli bir fiyonk oluşturabilirsiniz.
  • Diğer bir yöntem olarak kuru çiçekleri, kuru yaprakları ve meyveleri kullanabilirsiniz. Hasır bir ip ile hediye paketinin etrafını çevirdikten sonra kuru çiçekleri ya da meyveleri ipe dizebilirsiniz.
  • Hediye paketinin üzerine renkli kalemlerle de resimler çizebilirsiniz. Bu sayede hem kendi tasarımınız olan bir hediye paketi hazırlamış olursunuz hem de özgün bir tasarımınız olur.

Tüm bu hediye paketleme işlemlerini yapabilmek için ihtiyacınız olan ürünleri ÇiçekSepeti’nde bulabilirsiniz. Ofis-Kırtasiye malzemelerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca herkesi mutlu edecek hediyeleri ve hediye paketlerini de online olarak inceleyip satın alabilirsiniz!

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir