Hediye Önerileri

Minik Dostlarınız İçin Evde Yapılabilecek 10 Oyuncak

Onlarsız bir ev, onların olmadığı bir hayat düşünülemez. Minik dostlarınız için kendi ellerinizle evde yapılabilecek oyuncak hazırlamak ister misiniz?

“En iyi arkadaşlarımız hayvanlardır; ne soru sorarlar ne de kusur kabahat bulurlar.” demiş George Elliot. Onlar bizim kıymetli, küçük ev arkadaşlarımız. Sonsuz sevginin varlığını bize her gün yeniden kanıtlayan can dostlarımız. Son zamanlarda evde daha fazla zaman geçiriyor olmamıza da en çok sevinenler onlar. ÇiçekSepeti’nden sevgili dostlarımız için uygun fiyatlı ve çeşitli Pet Shop Ürünlerine ulaşabilirsiniz.

Can dostlarımızla daha fazla vakit geçirme şansı bulduğumuz bugünleri iyi değerlendirmek ve boş vakitlerinizde, minik dostlarınızın eğlenceli vakit geçirebilmeleri için hazırlayabileceğiniz 10 oyuncağı sizin için yazdık.

1 – Mama Labirenti

İlk oyuncağımız kutu, karton ve birkaç parça mama ile hazırlayabileceğiniz mama labirenti oyuncağı. Bir karton parçasından kutu hazırlayabilir ya da mevcut bir kutu içerisine yerleştireceğiniz karton parçaları ile labirentinizi tamamlayabilirsiniz.

Ardından bazı bölmelere atacağınız mama parçaları ile oyuncağınız tamamlanacak. Sevimli dostunuz ise mama tanelerini çıkarmaya çalışırken hayli oyalanacak.

2 – Kalpli Kedi ve Köpek Oyuncağı

Peluş Oyuncak,
Peluş Oyuncak, Görsel Kaynak: pretty fluffy

Kalbimizin en güzel yerini dolduran sevimli dostlarımıza kalpli bir peluş oyuncak yapabiliriz. Bunun için bir polar kumaşa iki adet kalp çizin ve ardından ikişer parmak mesafe bırakarak kumaşları kesin. Daha sonra poların içine kumaştan başka parçalar doldurun ve çizdiğiniz kalbin etrafından sıkıca dikin. Kalan parçaları fotoğraftaki gibi püskül şeklinde kesin.

Peluş Oyuncak,
Peluş Oyuncak, Görsel Kaynak: pretty fluffy

Öneri: Kediler için bu oyuncağı içerisine bir miktar kedi nanesi doldurarak daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

3 – Koltuk Köşesi Tırmalama Tahtası

Tırnaklarını törpülemeyi seven patili dostlarınızın eğlenmesini ve koltuklarınızı rahat bırakmalarını istiyorsanız; bir adet kare ve iki adet dikdörtgen tahta parçasına ihtiyacınız var.

Koltuk köşesi tırmalama tahtasını yapmak için dikdörtgen parçaların bir tarafına tutkal ile jüt halat parçalarını yapıştırın. Ardından yukarıdaki fotoğrafta olduğu gibi tahtanın bir köşesine tutturun ve koltuğunuzun köşesine yerleştirin.

4 – T-shirtlerden Oyuncaklar

T-shirtlerden Oyuncaklar
T-shirtlerden Oyuncaklar, Görsel Kaynak: she knows

Eski bir t-shirt ile ne yapılabilir? Elbette oyuncak! Bu oyuncağı yapmak için eski bir tişört, bir tenis topu ve makas dışında hiçbir ek malzemeye ihtiyacınız yok.

Oyuncağı yapmaya yukarıdaki fotoğrafta gösterildiği gibi işaretli yerlerden tişörtü keserek başlıyoruz. Toplamda 2 adet parça kumaş elimizde kalıyor. Büyük parça içerisine tenis topunu yerleştirip iki köşeyi yukarı doğru kaldırarak diğer ince kısım ile bu parçaları birbirlerine bağlıyoruz. Son derece pratik olan bu oyuncak ile patili dostunuzun ne kadar eğlendiğini görünce şaşıracaksınız.

5 – Örme Oyuncaklar

Kedi Oyuncağı
Kedi Oyuncağı, Görsel Kaynak: dabble sand babbles

Tuvalet kağıdı kartonlarını kullanarak birçok kedi oyuncağı yapmak mümkün. Bu oyuncaklara ilk örneğimiz de örme oyuncaklar. Karton üzerine tığ ile öreceğiniz parçaların uçlarına takacağınız ziller ile sevgili dostlarınızın çok keyifli anlar geçireceği oyuncaklar yapabilirsiniz.

6 – Köstebek Oyunu Düzeneği

Köstebek Oyunu Düzeneği
Köstebek Oyunu Düzeneği, Görsel Kaynak: Pinterest

Yapımı çok kolay, eğlencesi ise sınırsız bir oyuncak var sırada; köstebek oyunu düzeneği! Oyuncağı yapmak için ihtiyacınız olanlarsa bir kutu ve onu kaplayabileceğiniz bir kağıt!

Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi bir kutunun üzerine yuvarlak delikler açarak üzerini bir kumaş ya da paket kağıdı ile kaplayın. Daha sonra yanlardan deliklere doğru uzattığınız kedi oltası ile minik dostunuzla keyifli bir oyun oynayabilirsiniz.

7 – Kaktüs Tırmalama Tahtası

Kaktüs Tırmalama Tahtası
Kaktüs Tırmalama Tahtası, Görsel Kaynak: Best friends pizza club

Hem oyuncak hem de dekor olarak olarak kullanılabilecek kaktüs tırmalama tahtasını evde kendinizin de yapabileceğini biliyor muydunuz?

Dilediğiniz şekle uygun kıvrımlara sahip boru parçalarını içlerine çimento doldurarak yuvarlak bir ahşap platform üzerine sabitleyerek işe koyulabilirsiniz.

Ardından yeşil renkli bir jüt halatı silikon tabancası ile dolayarak boru üzerine yapıştırıyoruz. En son taban kısma da jüt halat yerleştirip kaktüs şekilli tırmalama tahtasını birkaç çiçek detayı ile tamamlıyoruz.

Çıkan sonuç öylesine şık ki, oturma odanızın en güzel köşesinde zevkle sergileyebilirsiniz.

8 – Mama Kovalama Oyuncağı

Mama Kovalama Oyuncağı
Mama Kovalama Oyuncağı, Görsel Kaynak: morning chores

Sevimli dostlarımız, yuvarlanabilen her şeye ilgi duyuyorlar malum. O zaman siz de onlara pratik oyuncaklar yapabilirsiniz. Biten bir tuvalet kağıdı rulosunun içerisine birkaç parça mama koyarak kenarlarını fotoğraftaki gibi katlamanız yeterli. Mama kokusunu alan minik dostunuz mama kovalama oyuncağının cazibesine dayanamayacaktır.

9 – Balıklı Kedi Oltası

Balıklı Kedi Oltası
Balıklı Kedi Oltası, Görsel Kaynak: lia griffith

Kedi oltası, yaramaz arkadaşlarımızın her zaman en sevdiği oyuncaklardan olmuştur. Bu sebeple onlara güzel bir olta hazırlayabilirsiniz.

Öncelikle, iki keçe parçası üzerine balık şekli çizerek ve bu şekilleri keserek işe başlıyoruz. Balık şeklinin kenarlarını ağız kısmında bir parça açıklık bırakarak dikiyoruz. Bırakılan açıklıktan bir parça elyaf dolduruyoruz ve kalın bir ipin ucunu da koyarak dikiyoruz ve ardından tahta bir çubuğa ipi bağlıyoruz.

Dilerseniz balığınızın üzerini pullar ile süsleyebilir, elyafın arasına zil ve kedi nanesi de ilave edebilirsiniz.

10 – Kedi Oyun Parkuru

Kedi Oyun Parkuru
Kedi Oyun Parkuru, Görsel Kaynak: bey home decor

Sevimli dostunuzu bir oyun parkuruna sokmaya ne dersiniz? Evde bulabileceğiniz hemen hemen tüm malzemeleri kullanarak bir parkur oluşturabilir, içlerine mama taneleri atarak patili dostunuzun oyunu tamamlamasını izleyebilirsiniz.

Sevgili dostlarımız için uygun fiyatlı ve çeşitli Pet Shop Ürünlerine ulaşabileceğiniz gibi 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ne Özel Ürünler yazımıza da göz atabilirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir