Moda & GüzellikAksesuar & Takı Önerileri

Dünyanın En İlginç Kol Saatleri

Kol saati sadece bilgi veren bir araç mıdır yoksa bir prestij mi? Bir kol saati en fazla ne kadar farklı olabilir demeyin. Birazdan size göstereceğimiz saatler fikirlerinizi hayli etkileyebilir.

Güneş saatinden beri insanoğlunun zamana olan ilgisi hiç azalmamış, aksine son yüzyılda zaman ile olan yarışa çevrilmiştir. Zamana karşı yarış işte, okulda, sporda, sosyal aktivitelerde kısaca hayatımızın her alanında karşımıza çıkmaktadır. Zamanı iyi değerlendirmek, zamanı kullanırken iyi bir aksesuar oluşturmak veya kendimize yakıştırdığımız bir kol saatini hayatımızın parçası yapmak bizi daha dakik, daha özgüvenli, daha sabırlı ve daha karizmatik yapacaktır fikri ise oldukça hakim. Kol saatleri özelliğine göre, dijital, klasik, spor veya casual seçenekleri ile birlikte bizi tamamlayıcı parçamız olmakta peki sadece bu kadar mı?

Not: Saat merakı olanların “Dünyanın En İyi Erkek Saat Markları” yazımıza göz atmasını tavsiye ederiz.

İşte tasarımları ile düşündüren ilginç kol saatleri

1 – Kol Düğmesi Saat
kol düğmesi saat
Görsel: BlazePress

Kol düğmeleri her zaman şık aksesuarlardır. Peki kol düğmenizde bir saat olmasını ister miydiniz? Cevabınız evet ise bu saat tam da size göre tasarlanmış. Kol düğmesi boyunda tasarlanmış ve aynı sıradan bir düğme gibi gömleğe geçirilebilen şık mini saatler ile siz de tarzınızı yansıtabilirsiniz.

2 – Modern Köstekli Saat
modern köstekli saat
Görsel: DesignBoom

Eski fotoğraflara bakarken köstekli saatlerin ne kadar şık olduğu hakkında düşündünüz mü hiç? Mathieu Lehanneur tasarımlı modernize edilmiş bir köstekli saati kullanabilirsiniz o halde. Farklı renklerde tasarlanan köstekli saatin kemerinize kolayca bağlanabileceği bir kayışı var.

3 – Kendinden Mesajlı Saat
geçmiş - gelecek saat
Görsel: Pinterest

Geçmiş geçmişte kaldı, yarın ise henüz yaşanmadı. Şimdi tam da şimdi… Şiir gibi saat gerçekten :) Geçmişin bir önemi olmadığını ve geleceğin henüz bizim ilgi alanımıza girmemesi gerektiğini öğütleyen bu saat, sadece şimdiki zamanı gösteriyor. Aslında bir nevi hayatın saate yansıması diyebiliriz. Derin bir saat anlayacağınız. Hayatı ikiye bölüp tam ortasından bakarak anı yaşayanların saati diyelim biz bunun için.

4 – Ninja Kol Saati
ninja kol saati
Görsel: surlmag

Esprili bir saat daha! Ninja saatler. Renk renk tasarlanan ninja saatlerin sadece gözleri görünüyor. İki göz imajı verilen ibrelerden biri akrep diğeri de yelkovan işlevinde. Farklı renk seçenekleri de mevcut olan saatlerin satışı Japonya’da yapılıyor. Ancak siz çok beğendiyseniz internetten derin bir araştırma yaparak bulabilir ve getirtebilirsiniz.

5 – Sözelcileri Üzen Kol Saati
sayısalcı kol saati
Görsel: severlasalreves

Nedir bu tasarımcıların sözelcilerden istediği? :) Her bir saati, o rakama denk gelen bir matematik simgesi ile vurgulayan bu saat sayısalcılar için oldukça esprili. Bir başka soru işaretine mahal vermemek için 3 yerine pi simgesi koymamaları dikkatimizden kaçmadı. Saat kendi içinde de bir soru barındırıyor. Bakalım siz çözebilecek misiniz :)

6 – Modernize Bileklik Kol Saati
bileklik saat
Görsel: Pinterest

Gelecekten göz kırpan bir çeşit bileklik gibi görünse de o aslında bir kol saati. Bileğinize saatin kaç olduğunu dijital olarak yansıtan bu saatin görünen yüzünde rakamlar da yer almıyor haliyle. Hem kadınlar için hem de erkekler için oldukça şık ve modern bir aksesuar diyebiliriz bu saat için. Bu saat bir de tansiyon ölçüyorsa bizde çok tutar, söylemedi demeyin.

7 – Güneş sistemini Güneşten Aldığı Enerji ile Yansıtan Kol Saati
güneş saati
Görsel: Tuvie

Üzerinde güneş sistemine dair farklı simgeler gördüğümüz bu saat gerçekten güneşi yansıtıyor. Nasıl mı? Yanlarda bulunan noktalı yüzeyler bir panel görevi görüyor ve paneller ışıkta bırakıldığı zaman güneş ile şark oluyor. Bu sayede saatin çalışmasını sağlıyor. Tommaso Ceschi tasarımı olan bu saatin güneşi yakalaması için panellerinin çıkarılması da şart değil. Kolunuzdayken de yakalayabiliyor. Özellikle güneş enerjisi ile çalışabiliyor oluşu bu saati kıymetli kılsa da, zarif tasarımı ile de göz doldurduğunu inkar edemeyiz.

8 – İlk Bakışta Ne Olduğuna Karar Verilemeyen Kol Saati
ilginç saat tasarımları
Görsel: aBlogtoWatch

Bu bir uzay mekiği olabilir mi? Mümkün tabii, ancak bildiğimiz kadarıyla bu bir kol saati. İçerisinde farklı ibreler var. Basitçe kullanmak isteyenler sadece altlarda bulunan gözlerdeki rakamlarla işlerini halledebilir. Ancak basitlikten hoşlanan birinin de bu saati takmayacağı aşikar. Biz incelediğimizde başka bir özellik keşfedemesek de, bu saatin içerisinde bir farklılık olduğuna inanmak istedik :)

9 – Astronomiye Meraklıları Kendine Aşık Eden Saat
astronomik saat tasarımı
Görsel: creativelife

Üzerinde 24 saate de yer veren etkileyici tasarıma sahip bir saat. Saatin taban yüzeyinde galaksiyi anımsatan şekiller ve simgeler yer alıyor.

astronomik saat
Görsel: creativelife

Gezegenler, yıldızlar… Bu saate aşık olmamak elde değil, hele ki astronomiye meraklıysanız. Saatin geçişini bir yıldız kayması ikonu ile gösterirken içerisindeki gezegen simgeleri bir şekilde hareket ediyor mu bir fikrimiz yok. Ancak eğer öyleyse bu saati listenin bir numarası ilan edebiliriz. Zira saatin içerisinde ayların da yazması ve aylara göre gezegenlerin yerlerinin belirlenmesi kulağa oldukça mantıklı gelse de bazı gezegenlerin hareket edebilmeleri için çok daha uzun süre zaman geçmesi gerektiğini düşününce biraz ümidimizi kaybettik.

10 – Bileklik mi Saat mi Yoksa Başka Bir Şey mi Dedirten Kol Saati
Bileklikli Saat
Görsel: Pinterest

Deri aksesuarlar, dikişleri zımbalar ve metallerle donatılmış bir kol saati. Elin yarısını kaplayan bu saatin pek kullanışlı olduğunu düşünmüyoruz ancak yine de farklı bir aksesuar olarak kullanılabilir elbette. Tek başına dev bir kadro oluşturan bu saat ile uyumlu kıyafet seçmek de kolay olmasa gerek. Ancak aynı renk bir sandalet tercih edilebilir :)

11 – Kimse Saati Sormaz ise Harika Olan Romantik Kol Saati
paris kol saati
Görsel: creadictos

Ayın hilal şeklinde parlak olduğu bir gecede, Alexandre Köprüsünden Eyfel Kulesine uzanan romantik bir aşık var bu saatin içerisinde. Saat ilerledikçe yaklaşıyor Eyfel’e ve kayan yıldız gösteriyor dakikaları. Romantiklikte mastır yapmış bir saat anlayacağınız. Paris aşıkları için de benzersiz bir kol saati seçeneği ellbette.

12 – Dünyayı Kolunuza Getiren Kol Saati
dünya saat
Görsel: pinterest

Sevgili dünyamızın sevgili uydusu ayın hareketleri ile aydınlanan ve karanlığa gömülen bir saat tasarımı. Adeta “Hanımların dikkatine! Dünya ve ay kolunuza geldi!” siye bağıran bu saatte kafaları karıştıran şey ise,dünyanın aydınlanmasının aydan ziyade güneşle bağlantılı oluşu. Ancak sanat sanat içindir diyor ve bir sonraki saatimize geçiyoruz.

13 – Düelloya Çağıran Kol Saati
şovalye saat
Görsel: creadictos

Bu saat tasarımı da İngiliz Şövalyelerini kolunda taşımak isteyenler için.

şovalye saat
Görsel: creadictos

12 kılıç ustası adeta bir yuvarlak masa toplantısında bir araya gelmiş ve kılıçlarını önlerine alarak bizi eski bir tarih filmini izlercesine etkiliyorlar.

14 – Rakamları Sevmeyenlere Kol Saati
qlocktwo saat
Görsel: watchismo

Bu saatimiz de rakamlara harfleri tercih edenler için ideal. Saatin üzerindeki harfler ile saatin kaç olduğu ekrana yansıyor. Biz bu saati kullanılabilir şık saatler kategorisinde görüyoruz.

15 – Tek Taş Değil, Saat
Parmak Saati
Görsel: Rakuten

Bu saat için kol saati demek yanlış olur, biz ona parmak saati diyelim. Ancak sevgilinize bu saati hediye edecekseniz yanlış anlaşılmalara mahal vermemeye çalışın. Yoksa kendinizi farkına olmadan evlenme teklifi etmiş olarak bulabilir ya da sevgilinizi biraz hayal kırıklığına uğratabilirsiniz.

En şık kol saati alternatiflerini sizlere sunan Çiçek Sepeti’nin “Kol Saatleri” kategorisine göz atmak için linke tıklayabilirsiniz; ciceksepeti.com/hediye-kol-saatleri

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir