Pirinç Maskesi Nasıl Yapılır ve Faydaları Nelerdir?
Son zamanlarda adını duymaya başladığınız ve Koreli kadınların güzellik sırları arasında sayılan pirinç maskesi, cilt için oldukça faydalı bir bakım kürüdür. Peki, pirinç maskesi nasıl yapılır ve faydaları tam olarak nelerdir? Cevapları sizin için yazımızda derledik.
Işıl ışık parlayan, pürüzsüz ve canlı bir cilt herkesin hayalidir. Ancak hem zaman hem de çevresel faktörlerle cilt üzerinde kırışıklık vb. sorunlar ortaya çıkar. Deri inceldiği için daha çabuk kurur ve bu da pürüzler olmasına neden olur. Pirinç maskesi işte tam olarak burad devreye giren ve cildin ihtiyacı olanları karşılamanızı sağlayan bir kürdür. Pirincin su ile teması sonucunda ortaya fitik asit çıkar ve bu cilt tonunun açılıp beyazlamasına ek olarak birçok fayda sağlar. Şimdi detaylara gelin birlikte bakalım…
Pirinç Maskesi Tarifleri
Cilt tonunu açmak için aşağıdaki kürü deneyebilirsiniz:
- Bu kür için 1 su bardağı pirinci iki bardak suda haşlamanız gerekiyor. İyice haşlanan pirincin lapa haline gelmiş olması lazım.
- Pirinç lapasını haşlayıp ılımaya bırakın ve ılıdıktan sonra cildinize sürüp 30 dakika kadar bekletin.
- Bekleme süresi sonrasında ılık suyla cildinizi temizlemeniz yeterli olacaktır.
Farklı bir kür isteyenler için ballı pirinç maskesi tarifi:
- İlk olarak 3 yemek kaşığı pirinci haşlayın ve sonra haşlanmış pirinç suyunun içerisine bir yemek kaşığı bal ve yarım kase süt ekleyin. İyice karıştırıp maske kıvamına getirene kadar pişirmeye devam edin.
- Hazırladığınız karışımı ılıyana kadar bekletin ve sonra cildinize uygulayın. 20 dakika boyunca yüzünüzde tutmanız faydalı olacaktır.
- Sonrasında ılık suyla temizleyebilirsiniz.
Son olarak pirinç unu maskesi tarifini anlatalım:
- Bir fincan süt ve bir tatlı kaşığı pirinç ununu yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Kısık ateşte macun kıvamanına gelene kadar bu karışımı pişirin.
- Pişen karışımı ılımaya bırakın ve ılıdıktan sonra cildinize uygulayıp 15 dakika kadar bekletin.
- Ardından ılık su ile temizleyin. Bu kür lekeli ciltlerin düzeltilmesi için oldukça faydalıdır.
Pirinç maskesi yaparken mutlaka organik pirinç kullanmaya dikkat edin. Pirinç içerisindeki nişasta oranı daha yoğun olacağı için cildinize daha iyi gelecektir. Ayrıca alerjik reaksiyonlara da dikkat etmek gerekir. Bu nedenle hazırladığınız maskeleri küçük bir bölgeye uygulayarak deneyebilirsiniz. Eğer bir sorun yaşamazsanız, maskeyi rahatça kullanabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
- Pirinç maskesi faydaları nelerdir?
- Ciltteki güneş ve benzer lekeleri yok eder. Cilt tonunu eşitler ve cilde doğal bir ışıltı verir.
- Ciltteki fazla parlamayı ortadan kaldırır. Geniş gözeneklerin küçülmesini sağlar.
- Peeling etkisi görür ve ölü deriden cilde temizler. Cildin yenilenmesi için gereken kolajen etkisi yaratır.
- Cildin nem bariyerini korur ve cildin ihtiyaç duyduğu nemi kazandırır. İnce çizgi görünümü yok eder, yeni kırışık oluşumunun önüne geçer.
- Siyah noktaların temizlenmesine yardımcı olur ve cildin kaybetmiş olduğu elastikiyeti geri kazandırır.
- Pirinç maskesi ne kadar kullanılmalıdır?
Genelde aydınlatıcı ve beyazlatıcı etki için kullanılan pirinç maskesi, cildin altına nüfuz ederek cildi eksfoliye eder. Bu sayede cilt, pürüzsüz ve sıkılaşmış bir görüntü kazanır. Cildi beyazlatma etkisi için en az 2 ay süre boyumca düzenli kulllanılması gerekmektedir. Ancak yüksek oranda pirinç suyu içerdiğinden aralıklara dikkat etmeli ve herhangi bir cilt sorunu görüldüğünde kullanım kesilmelidir.
- Pirinç maskesi ile sivilce tedavisi yapılır mı?
Cilt lekelerine iyi gelen maske, birçok kişinin sorunu olan sivilce probleminde de kullanılabilir. Ancak sivilcelerin neden ortaya çıktığını bilerek hareket etmeniz önemlidir. Sivilceye eden olan gözeneklerdeki yağ ve kir birikimini pirinç maskesi ile ciddi anlamda azaltabilirsiniz. Cildinizi temiz tutmanız, sivilce sorununun önünde geçmek için iyi bir adımdır. Kullanmadan önce ise doktor tavsiyesi almanız, sorunun çözümü için doğru adımları atmanızı kolaylaştıracaktır.
Sağlıklı bir cilt için ihtiyacınız olan tüm ürünleri Çiçeksepeti’nde bulabilirsiniz. Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız: