Moda & GüzellikKozmetik ÜrünlerTrend

Saç Dökülmesine Karşı Etkili 7 Saç Serumu

Günümüz dünyasında birçok erkek saç dökülmesi sorunu yaşamaktadır. Şehir hayatının stresi, gündelik yaşam koşturmacası, sigara kullanımı, hormanal problemler, genetik faktörler ve beslenme şekli gibi birçok faktör bu durumu tetiklemektedir. Saç dökülmesinin önüne geçmek ve zayıflayan saçlarınızı güçlendirmek için saç dökülmesine karşı koruma sağlayan saç serumlarını kullanabilirsiniz. Saç serumu, saçın ve saç derisinin ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda saçlarınızı güçlendirir. Peki, saç dökülmesine karşı en etkili serumlar hangileridir? Cevabı yazımızda!

Saç bakımı hakkında günümüzde birçok şey bilinse ve uygulansa dahi bazen dökülmenin önüne geçilmesi oldukça zordur. Yapılan araştırmalara göre 20’li yaşlarda olan erkeklerin %20’sinin saçı dökülürken bu oran 40’lı yaşlarda %40’lara, 50’li yaşlarda ise %50’lere yükselmektedir. Eğer dökülmenin ilk başladığı anlarda önlem alınmazsa saçlarınızın tamamını kaybedebilirsiniz.

Saç Serumu Önerileri

Şampuan, losyon ve bakım ürünlerini düzenli kullanmanın dışında saç dökülmesine karşı etkili olan saç serumu çeşitlerini kullanmanız daha iyi sonuçlar almanızı sağlar. Peki, “Hangi saç serumunu almalıyım, serum saç çıkarır?” diye düşünüyorsanız, doğru yerdesiniz. Şimdi gelin saç dökülmesine karşı etkili olan saç serumu ürünlerine birlikte bakalım.

1-)  Diamond Hair Hair Plus

Diamond Hair Hair Plus saç serumu
Diamond Hair Plus serum, saç dökülmesini durdurmada oldukça etkilidir.

İçeriğinde bulunan %5 procapil sayesinde saç dökülmelerini çok hızlı durduran Diamond Hair Plus, bitkisel olması sayesinde yan etkileri de minimum seviyeye indirir. Saçlarınıza keratin yüklemesi yapan serum, dökülmeyi durdurmanın yanı sıra yeni saç oluşumunu da destekler. Ayrıca saçın ihtiyacı olan tüm vitamin ve mineralleri de düzenli olarak almasını sağlar. Yeni saç oluşumu ve dökülme karşıtı etkisi nedeniyle düzenli kullanımda iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Nasıl Uygulanır?

  • Temiz saça, 1 ampulün tamamı damlalık aparatı yardımı ile tercihen geceleri uygulanmalıdır.
  • Saçlı deri bölgesine ve çevresine olmak üzere tüm saç derisine eşit olarak dağıtmanız gerekir.
  • Masaj yaparak serumu saç derisine iyice yedirin ve en az 12 saat durulamayın.

2-) The Ordinary Saç Yoğunluğu Arttırıcı

The Ordinary Saç Yoğunluğu Arttırıcı
Dökülen saçlarınız sizi üzüyorsa The Ordinary saç serumu, mutlu günlerinize geri dönmenizi sağlayabilir.

Saçların daha kalın, dolgun ve sağlıklı görünmesine yardımcı olan The Ordinary saç serumu, yeni saç oluşumu içinde destekleyicidir. Özel formülü sayesinde düzenli kullanım ile saçlarınızdaki dökülmeyi yüksek oranda durdurur ve saçlarınızın eski sağlıklı görüntüsünü geri kazanmasını sağlar.

Nasıl uygulanır?

  • Gece temiz ve kuru saç derisi üzerine birkaç kez damlatın. Dökülmenin çok olduğu bölgeleri seçmeniz daha faydalı olacaktır.
  • Sonrasında serumu saç derinize masaj yaparak yedirin ve kurulamayın.  

3-) Bc Bonacure Q10 Time Restore Serum

Bc Bonacure Q10 Time Restore saç serumu
Güçlü ve sağlıklı saçlar için; Bonacure Q10+ Time Restore saç serumu.

Olgun saçlarda görülen zayıflama, dökülme, cansızlık ve kırılganlık sorunlarını için çözüm; Bonacure Q10+ Time Restore saç serumu. Q10 etkin seviyesi saç köklerini uyararak saçı güçlendirir. Saç derisine esneklik kazandırır ve dış etkenlere karşı korur. Saç yenilenme ve saç derisinin kendini yenilemesine yardımcı olur. Ek olarak Nutrifiller yapısal boşlukları doldurarak saça gücünü yeniden kazandırır.

Nasıl uygulanır?

  • Gece yatmadan önce temiz ve kuru saç derisine birkaç damla damlatın.
  • Masaj yaparak tüm saç derisinin serum etkisini hissetmesini sağlayın ve durulamayın.

4-) Davines Naturaltech Energizing Superactive 

Davines Naturaltech Energizing Superactive saç serumu
Davines Energizing Superactive, 5.6 pH değeri sayesinde cilde zarar vermeden yumuşak bir dokunuş bırakır.

Çok yönlü ve yoğun saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız, Davines Energizing Superactive oldukça etkili bir üründür. İnce, kırılgan ve dökülmeye yatkın saçları güçlendiren serum, kısa sürede iyi sonuçlar almanızı sağlar. Formülü içerisinde yer alan kafein fitosetikülleri, beta-glukanlar, sirtuinler, tarçın, zencefil ve karabiber esansiyel yağları sayesinde baş derisindeki kan dolaşımını hızlandır. Böylece saç kökü güçlenir ve daha dayanıklı bir hale gelir.

Nasıl uygulanır?

  • Gece yatmadan önce temiz ve kuru saç derisine birkaç damla serum damlatın. Dökülmenin bol olduğu bölgelere damlatmanız daha iyi olacaktır.
  • Sonrasında masaj yaparak deriye iyice yedirin ve en az 12 saat durulamayın.

5-) L’oreal Professionnel Serioxyl Denser

L'oreal Professionnel Serioxyl Denser saç serumu
erioxyl Denser Hair, düzenli kullanım ile saç yoğunluğunu arttırmaya yardımcı olur.

Saç seyrelmesi yaşıyorsanız Serioxyl Denser Hair tam olarak aradığınız ürün olabilir. Saç dökülmesinin yanı sıra saçların seyrelip yoğunluğunu kaybetmesinin önüne geçen serum, bileşiminde bulunan Stemoxydine ile dökülen ve uyku evresine geçen saç köklerini uyarır. Böylece saçların uyku evresi kısalır ve yeni saç oluşumu süreci hızlanır. Aynı zamanda içerisinde bulunan Neohesperidin ile baş derisinin sağlını da korur.

Nasıl uygulanır?

  • Gece yatmadan önce kuru ve temiz saç derisine her gün 6-8 pipet arası uygulayın.
  •  Serumu saç derisine yaymak için parmaklarınız ile masaj yapın ve durulamayın.

6-) Vichy Aminexil Clinical 5

Vichy Aminexil Clinical 5 saç serumu
Dökülmeye karşı güçlü ve dayanıklı saçlar için Vichy Aminexil Clinical 5 kullanabilirsiniz.

Hem kadınlar hem de erkekler için ayrı ayrı formüle edilen Vichy Aminexil Clinical 5, saç dökülmesi konusunda en etkili ürünler arasında yer alıyor. Formülünde yer alan saç dökülmesine karşı olan Aminexil molekülü, mikro sirkülasyonu güçlendirerek saçın doğal büyümesini canlandıran Arginine proteini ve saç telinin kalınlaşmasını sağlayarak kökten uca daha dayanıklı olmasını sağlayan SPF 94 bulunmaktadır. Tüm bunlara ek olarak saç derisindeki mikro dengesizliği azaltan Octeine ve dış etkilere karşı saç derisinin güçlenmesini sağlayan özel Vichy termal suyu de serum içerisinde yer almaktadır.

Nasıl uygulanır?

  • Gece yatmadan önce temiz ve kuru saç derisine bir serum tüpünü eşit olarak dağıtın.
  • Sonrasında parmak uçlarınızla masaj yapın ve güzelce yedirin. 12 saatten önce durulmayın.

7-) Kerastase Densifique Homme Serum 

Kerastase Densifique Homme
Kerastase Densifique Homme Serum ile daha dolgun, daha hacimli ve daha parlak saçlar.

Listemizin son sırasında özel formülüyle oldukça başarılı olan Kérastase’in yeni serumu Densifique yer alıyor. Saç dökülmesini durdurmanın yanı sıra saç yoğunluğunu artıran serum, kök hücreler üzerinde yapılan 24 yıllık bir araştırmanın sonucudur. Kök hücre çevresinde oksijen oranını arttırarak uyumakta olan saç soğanını uyandırır ve saç köklerinden yeniden saç çıkmasını sağlar.

Nasıl uygulanır?

  • Şişeyi açın ve kutu içerisinden çıkan aplikatörü takın. Gece yatmadan önce kuru ve temi saç derisine aplikatör yardımı ile uygulayın.
  • Sonrasında parmak uçlarınızla masaj yaparak tüm saç derisine yedirin ve kurulamayın.

Saç dökülmesine karşı etkili olan saç serumu ürünlerini listelediğimiz yazımız burada sona eriyor. Saçlarınızın ihtiyacı olan bakımı sağlayacak tüm saç bakım ürünlerini uygun fiyatlarla ÇiçekSepeti’nde bulabilirsiniz.

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir