Moda & GüzellikKozmetik Ürünler

Seramid nedir, Faydaları Nelerdir? 10 Seramid İçeren Ürün

Bakımlı olmayı ve aynaya baktığında canlı bir cilt görmeyi herkes sever. Bunun için düzenli cilt bakımı yapmak ve cildi tanıyarak isteklerine cevap vermek gerekir. Cilt tarafından doğal olarak üretilen fakat dış etkenler nedeniyle tükenen seramidler, cilt bariyeri için oldukça önemlidir. Seramidlerin azalması cilt bariyerinin tehlikeye girmesinin yanı sıra cilt kuruluğuna, kaşınmaya ve tahrişe neden olur. Şimdi gelin “Seramid nedir, faydaları nelerdir, hangi ürünlerde bulunur?” sorularının cevaplarına birlikte bakalım.

Şehir hayatının günlük yoğunluğu, hava kirliliği, stres, uyku problemleri gibi birçok etken nedeniyle cildiniz bir süre sonra canlılığını yitirir. Tüm bu etkenlerin üzerine doğru ürünleri kullanmamanız ya da düzenli olarak cildi besleyecek takviyeleri yapmamanız da eklenirse cildinizde geri dönülmesi zor sorunlara neden olabilirsiniz. Bu tarz sorunların önüne geçmede oldukça önemli olan seramidler, cildin nem seviyesini istenilen seviyeye çıkararak yenilenme işlemi için çalışır. Aslında cilt içerisinde doğal olarak bulunan fakat dış etkenler sonucunda azalan seramidler, tüm cilt tipleri için uygun olan ürünlerle cilde yeniden kazandırılabilir.

Seramid Nedir, Faydaları Nelerdir?

Seramid nedir?
Seramid kelimesi birçok kişi için pek bir şey ifade etmese de aslında cildin olmazsa olmazıdır.

Seramidler, aslında cilt hücrelerini birbirine bağlayan bir nevi bağlantı elementleridir. Bu lipitler; nem kaybını önler, çevresel faktörlerin cilt üzerindeki etkisini azaltır ve cildi hasarlara karşı korur. Ayrıca cildin yaşlanma karşıtı güç merkezlerinin başında gelir. Fakat zamanla cilt doğal olarak cildimizde bulunan seramidlerin üretimini yavaşlatır. Uzmanlara göre 30’lu yaşlarınızdayken cildinizdeki seramidlerin yaklaşık %40’ını, 40 yaşına geldiğinizde ise %60’ını kaybedebilirsiniz. Bu durumun önüne geçmek için ise seramid içeren kremler ve losyonlar kullanmanız gerekir.

  • Seramidler, cildin korunması için gerekli olan bariyeri kurmada önemlidir. Tahriş, yıpranma ve kırışık oluşumunun önüne geçen seramidler, bariyerin düzgün çalışmasını sağlar.
  • Günlük hayatta ve özellikle şehir hayatında birçok farklı şeyle karşılaşılır. Cilde zarar veren gazlar, kimyasallar başta olmak üzere tüm zararlı maddelerden korunmanız için seramidler gereklidir.
  • Egzama, sedef, dermatit gibi cilt rahatsızlıkları için seramid kullanımı yardımcı olur. Cildin doğal dengesini bulmasını sağlaması bu tarz hastalıkların engellenmesi için koruyuculuk sağlar.
  • Uzun süre dış etkenlere maruz kalan cilt kurur ve gerginleşir. Seramidler, cildi yumuşatır ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Ayrıca kayıp yağların geri kazanılmasını sağlayarak cildin görünümünü düzeltir.
  • Belli bir yaşa ulaştıktan sonra ortaya çıkan ufak kırışıklıklar gibi sorunların azalmasına yardımcı olur. Yaşlanmanın gözle görülen etkilerini azaltır. Yaşlanma; sadece kolajen ve elastinin kaybına veya parçalanmasına bağlı değildir, aynı zamanda cilt bariyerinizi de korumanız da gerekir. Seramidler bunun için gereklidir.

Seramid Azalmasını Yavaşlatacak Tavsiyeler

Seramid azalmasını engelleyecek tavsiyeler
Hayatınızdaki belli başlı durumlara ufak dokunuşlar yaparak seramid azalmasını yavaşlatabilirsiniz.
  • Güneş ışınlarının verdiği hasar, cildinizdeki doğal seramidlerin etkinliğini azaltır. Bunun önüne geçmek için güneş kremi sürmeden dışarı çıkmamanız oldukça faydalı olacaktır.
  • Uzun süre duş almak ciltte kuruluğa ve seramidlerin zarar görmesine neden olacaktır. Ilık su ile duş alarak ve doğal ürünler kullanarak seramid dengesini koruyabilirsiniz.
  • Duş sonrasında cildi tahriş etmemek için ovalayarak kurulamanız gerekir. Ayrıca cildiniz hafif nemliyken nemlendirici uygulamanız daha çok nemi ciltte tutmanıza yardımcı olur.
  • Kış aylarında cilt kurumasını çok fazla yaşıyorsanız nemlendirici sürmeden dışarıya çıkmayın. İlkbahar ve yaz aylarında da her gün olmasa da cildinizi nemlendirin.
  • Cilt bakım rutininize seramid bakımından zengin ürünler eklemeniz cildin kendini koruması ve yenilenmesi için faydalı olacaktır.

Ürün Önerileri

Seramidlerin ne işe yaradığı ve faydalarını anlattığımıza göre cilt bakım rutininize ekleyebileceğiniz ürün önerilerine geçebiliriz.

1-) CeraVe Moisturising 

CeraVe Moisturising Seramid
CeraVe Moisturising, her yaştan kişinin kullanımına uygundur.

Dermatologlar ile birlikte geliştirilen CeraVe Moisturising, cilt için gerekli olan 3 temel seramid ve hyaluronik asit içerir. Cildi nemlendirerek koruyucu bariyerin onarılmasına yardımcı olur. Yağlılık hissi bırakmadığından her zaman kullanılabilir. Parfüm içermediği için hassas ciltler dahil tüm cilt tipleri için uygundur. Aktif bileşenlerin cilt üzerinde uzun süre kalmasını sağlayarak nemlendirici etkisini gün boyunca sürdürür.

2-) CeraVe Nemlendirici Losyon

CeraVe Nemlendirici Losyon Seramid
CeraVe nemlendiriciyi ihtiyaç duyduğunuz anlarda temiz ve kuru cildinize dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulamanız yeterli olacaktır.

Kuru ve çok kuru ciltler için özel olarak geliştirilen CeraVe Nemlendirici Losyon, içeriğinde yer alan 3 seramid ve hyaluronik asit sayesinde cildin ihtiyaçlarını karşılar. İçerdiği aktif bileşenler sayesinde uzun süre ciltte kalır. Böylece nemlendirme etkisi gün boyunca sürer. Kaşıntı hissini azaltır. Ayrıca ciltte yağlı ve yapışkan bir his bırakmaz ve kolay emilim sağlar.

3-) CeraVe Nemlendiren Temizleyici

Cerave Nemlendiren Temizleyici seramid
CeraVe Nemlendiren Temizleyici, parfüm içermeyen formülü hassas ciltler için uygundur.

Cilt temizliği, bakımın temelini oluşturur. İyi temizlenmemiş bir cilt üzerine süreceğiniz krem veya losyonlar yeteri kadar etki göstermeyecektir. Dermatologlar ile geliştirilen CeraVe Nemlendiren Temizleyici, cilt bariyerine zarar vermeden cildi derinlemesine temizler. Köpürmeyen yapısı sayesinde kullanımı kolaydır. İçeriğinde yer alan 3 temel seramid ve hyaluronik asit ile cildi fazla yağdan ve kirden arındırırken ilk kullanımdan itibaren ciltteki nem seviyesini artırır.

4-) Charmzone Dr. Frog Aqua Seramid

Charmzone Dr. Frog Aqua Seramid
Charmzone, hediye olarak Dr. Frog Urban Temizleme Köpüğü ile birlikte gönderilmektedir.

Yaşlanmanın ciltteki en önemli belirtilerinden olan kırışıklığın oluşumunu engellemeye yardımcı olan Charmzone bakım ampulü, içerdiği aqua seramid ile cildi dış etkenlere karşı korur. %80’den fazla zengin mineral içeren çiçek suyu bileşimi, cildi anında yatıştırıp nemlendirir. Cilt bakım rutininize ekleyebileceğiniz bu özel ürün sayesinde daha genç ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz.

5-) La Roche-Posay Toleriane Sensitive 

La Roche-Posay Toleriane Sensitive
La Roche-Posay Toleriane, kızarıklığa eğilimli ciltler için bakım sağlar.

Hassas ve kuru ciltler için özel olarak üretilen La Roche-Posay Toleriane, 48 saat boyunca cildi nemlendirir. Cilt üzerindeki gerginliği azaltır ve kuruluğun ortadan kalkmasına yardımcı olur. Sabahları ve akşamları yüz ve boyun bölgesine yeterli miktarda sürerek uygulamanız yeterlidir.

6-) Pirdolin Nemlendirici Krem

Pirdolin Nemlendirici Krem
Pirdolin, paraben içermez ve yağlı ciltler için kullanıma uygundur.

Aynaya baktığınızda cildinizde herhangi bir problem görmemeniz cildinizin sürekli böyle kalacağı anlamına gelmez. Bu nedenle sağlıklı cilt yapısını korumak ve dış etkenlere karşı cildinizi hazır hale getirmek için Pirdolin nemlendirici kremi düzenli olarak kullanabilirsiniz. İçeriğinde yer alan seramid ve bitkisel hyaluronik asit sayesinde cildi nemlendiren krem, dış etkenlere karşı cildi korumaya alır. Ayrıca cildinde pullanma ve kaşıntı gibi sorunları olanların bu tarz sorunlarını ortadan kaldırır.

7-) DR.JART+ Ceramidin

DR.JART+ Ceramidin
Ceramidin sprey krem gün boyunca taze ve canlı hissetmenize yardımcı olur.

Seramid, cildin koruyucu bariyerini oluşturmak için gereklidir. DR.JART+ Ceramidin, içeriğinde beş seramid kompleksi ile formüle edilmiş yapısı sayesinde koruyucu bariyeri güçlendirir. Sprey yapısı sayesinde kullanımı oldukça pratiktir. Cildin nem kaybını önler, cildi rahatlatır ve canlandırır.

8 -) Sheamona Seramid 

Sheamona Seramid
Sheamona cilt bakım kremini her sabah ve akşam cilt üzerine nazikçe masaj yaparak uygulayabilirsiniz.  

Cildi dış etkenlere karşı korumaya yardımcı olan Sheamona seramid cilt bakım kremi, cildin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. İçeriğinde bulunan niozom teknolojisi ile niozom kürecikleri içine hapsedilmiş olan garcinia mangostana meyve özü, çinko bakımından zengin maya ekstresi, manolya ağacının kabuğundan elde edilen magnolol-honokiol sayesinde hassas ciltlerin tüm ihtiyaçlarına cevap verir.

9-) Derimed Vücut Losyonu

Derimed Vücut Losyonu
Derimed Vücut Losyonu; tahriş, kızarıklık ve kaşıntıyı önler.

Atopik dermatit, kuru, hassas ve tüm ciltler için geliştirilen Derimed Atopik Vucüt Losyonu, zengin içeriği sayesinde cildin koruyucu tabakasının canlanmasına yardımcı olur. İçeriğinde yer alan seramidler ile ise cilt bariyerinin kalıcılığını sağlar, nem kaybı olmasını engeller ve çevresel zararlara karşı cildi korur.

10-) Derimed Güneş Sonrası Nemlendirici Losyon

Derimed Güneş Sonrası Nemlendirici Losyon
Derimed Güneş Sonrası Losyon, cildin esnek ve ışıltılı görünüm kazanmasını sağlar.

Özellikle yaz ayları başta olmak üzere her zaman güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma sağlayan Derimed Güneş Sonrası Losyonu, cildi rahatlatır ve ferahlatır. İçeriğinde yer alan seramidler sayesinde nem kaybına karşı cildi destekler. Erken yaşlanma belirtilerini en aza indirir.

Sağlıklı, canlı ve bakımlı bir görünüm için ihtiyacınız olan tüm kişisel bakım ürünlerini ÇiçekSepeti‘nde bulabilirsiniz.

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir