Moda & GüzellikKıyafet Kombinleri

Vücut Tipine Uygun Ceket Seçimi Nasıl Yapılır?

Birçok kıyafeti vitrinde ya da fotoğrafta gördüğünüzde bayılırsınız. Fakat üzerinize giydiğinizde aslında o kadar da iyi olmadığını fark edersiniz. Bu olay eminiz ki birçok kişinin başına gelmiştir. Nedeni ise basit; vücudunuza uygun seçim yapmamış olmanız. Kadın ve erkek giyiminin önemli bir parçası olan ceket, kullanımı zor bir kıyafettir. Çünkü beden tipini ve tarzınıza uyumlu olması gerekir. Aksi takdirde üzerinizde emanet gibi durur ve kötü bir izlenim oluşturur. Bu durumun önüne geçmek için “Ceket seçimi nasıl yapılır?” sorusunun cevabını ve dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik.

Rahat, kullanışlı ve şık bir ceket, birçok ortamda kurtarıcı parça olarak öne çıkar. Özellikle iş hayatında ve özel günlerde ceket kullanımın önemi biraz daha önemlidir. Fakat doğru seçim yapmak ve bedeninize uygun ceketi seçmek gerekir. Şimdi lafı hiç uzatmadan ceket seçimi konusundaki tüyolarımıza geçiyoruz…

Stil sahibi olmanın tam zamanı! Modanın en trend ürünlerine ulaşmak için uygulamamızı hemen indirin!
👉 Play Store için tıklayın!
👉 App Store için tıklayın!
Şıklığı ve tarzı parmaklarınızın ucunda hissedin! Giyimden aksesuarlara, hayalinizdeki kombinleri oluşturmak için bu fırsatı kaçırmayın! 👗🕶️🌟

Ceket Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Ceket seçimi nasıl yapılmalıdır?
Kadınlar ve erkekler için ceket seçiminde dikkat edilmesi gerekenler biraz farklıdır.

Ceket, erkeklerin günlük hayatta daha çok kullandığı bir kıyafettir. Kadınlar ise daha çok ofis, toplantı ve bazen özel günlerde ceket tercih eder. Fizyolojik olarak farklılıklardan dolayı seçim kriterleri de birbirinden farklıdır.

Kadınlar İçin Ceket Seçimi

  • Farklı kumaş ve kesimlerde üretilen ceketler arasından öncelikle ne tarz bir ceket istediğinize karar vermeniz gerekir. Kruvaze, lazer, büyük beden, tek göğüslü blazer gibi modeller arasından tarzınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.
  • Üst bedeniniz daha geniş ise büyük yakalı olmayan ve ince kumaştan üretilmiş blazer ceketleri tercih edebilirsiniz.
  • Uzun ceket modelleri, alt bedeni kapatmak ve bel kalınlığını gizlemek konusunda oldukça başarılıdır. Üst bedenin alt beden göre biraz daha geniş olması durumunda çok desenli, noktalı, çiçekli modeller yerine daha çizgili ve pastel tonlardan faydalanmak gerekir.
  • Son olarak göbek bölgesinde azda olsa fazlalıklarınız varsa ceket seçiminiz uzun modellerden yana kullanmanız faydalı olacaktır. Kısa ceketler, bel ve kalça bölgesini ortaya çıkarır. Bu nedenle özellikle jean ile ceket kombilemek istediğinizde kalçayı kapatan ve bel oyuntusunu ortaya çıkaran ceketler, daha şık bir görüntü sunmanızı sağlar.

Farklı marka ve modellerde ceketler için kadın ceket sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 Kruvaze Yaka Uzun Ceket

Ceket seçimi - Kruvaze yaka kadın ceket
Kruvaze yaka ceket,%80 pamuktan üretilmiştir.

Uzun ve şık bir ceket arayışınız varsa kruvaze yaka ceket tam size göre diyebiliriz. Krem rengi, iki düğmeli tasarımı ve rahat kesimiyle iş ve özel günlerde rahatlıkla kullanabileceğiniz ceket, kot pantolon veya kumaş pantolonla harika bir uyum sağlar.

Kol Büzgülü Blazer Ceket 

Ceket seçimi - kol büzgülü kadın ceket
Şık ve kullanışlı; Dilvin Blazer ceket.

Sütlü kahve kareli ceket, uzun ve rahat bir model arayanlar için birebir. Ön kısmı açık olan ceketi, açık renkte kumaş pantolonla kombinleyerek oldukça şık bir görüntü oluşturabilirsiniz. Ayrıca bu tarz ceketler bel ve kalça bölgesindeki fazlalıkları kapatmak için harika iş çıkarır.

Tek Düğmeli Klasik

Ceket seçimi - klasik kadın ceket
Klasik tek düğmeli ceketle tarzınızı yansıtın.

Klasikten şaşmamak çoğu zaman size garanti sonuçlar verir. Kısa, klasik kesim ve şık bir cekete ihtiyacınız varsa tek düğmeli ceket, beklentilerinizi karşılayacaktır. Siyah rengi ve klasik kesimi sayesinde iş yemeği, özel davet veya gündelik kullanım için uygundur. İçerisine giyeceğiniz açık renk parçalarla şıklığınıza şıklık katabilirsiniz.

Oversize Kolu Pilili Ceket

Ceket seçimi - oversize kadın ceket
Tarzınıza özgün bir dokunuş; oversize ceket.

Şıklığınızı bir üst seviyeye çıkarmaya ne dersiniz? Oversize beyaz ceket, tasarımı, çizgileri ve görüntüsüyle tarzınızı özgün şekilde yansıtmanızı sağlar. Ek olarak kullandığınız diğer tüm parçaların daha havalı görünmesine yardımcı olur.

Erkekler İçin Ceket Seçimi

  • Erkeklerde yaş ilerlemesiyle birlikte bedenin üst kısmına göre bel ve kalça bölgesi genişler. Bu tarz bir vücuda sahipseniz desenli lazer ceketleri tercih edebilirsiniz. Bu ceketleri düz pantolonlarla kombinlemek odağı bel bölgesinden uzaklaştıracaktır. Yalnızca göbek bölgesinde genişleme var ise bu modeli tercih etmemelisiniz.
  • Belden aşağısı ve yukarısı arasında bir orantı yakalamanız, ceket seçiminde önemlidir. Bedeninizin üst bölgesi daha dar ise dikey çizgili ceketler, alt bölgesi kısa ise tek renk ceketleri tercih etmelisiniz.
  • Omuzlarınız düşükse vatka destekli modeller, geniş omuzlarınız varsa düşük omuzlu modeller daha uygundur. Göğüs ve omuzlardaki desenler, dar üst gövdenin geniş görünmesine yardımcı olur. Ayrıca renkli bir ceket seçtiğinizde içine siyah veya gri bir tişört giyerek omuzlarınızı daha geniş gösterebilirsiniz.
  • Geniş omuzlarla birlikte fit bir vücuda sahipseniz, desenli modeller yerine sadeliği tercih etmeniz daha iyi sonuçlar verir. Böylece tüm dikkati bedeninize toplayabilirsiniz.
  • Düz bir üst gövdeniz varsa omuzlara boyut katan lazer ceketler daha uygundur. Bedende derin bir V görüntüsü yaratmak için geniş yakalı ceketleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca ceket içinde gömlek veya sıfır yaka tişört kullanabilirsiniz.

Farklı marka ve modeller için erkek ceket sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Giovane G. Designers

Giovane G. Designers erkek
Tarzınızı en şık şekilde gösterin; Giovane G. Designers.

Gündelik kullanım için oldukça şık bir önerimiz var; Giovane G. Designers. Siyah tonlarında klasik kesime sahip olan ceket, tek düğmelidir. Rahat hareket edebilmeniz için kesimi özel olarak yapılmıştır. Mendil kısmı, özel gün ve davetlerde şıklığınıza şıklık katacak ek bir parça olarak öne çıkar.

Dufy Ekose Ceket

Ceket seçimi - Dufy ekose ceket
Rahat, şık ve oldukça gösterişli; Dufy ekose ceket.

Ekose modeller, daha kalıplı görünmek isteyenler için doğru seçimdir. Dufy ekose ceket, özel omuz çizgileri ve çift düğmeli tasarımıyla oldukça şık görünmenize yardımcı olur. İçerisine giyeceğiniz sade renklerde tişört veya gömleği, sade tonlardaki pantolonlarla kombinleyerek harika bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Düz Yaka Oxford Ceket

Düz yaka Oxford
Klasik ve renkli; Oxford ceket.

Omuz bölgeniz ve gövde kısmınız kaslı veya fit bir görüntüye sahipse kullanacağınız ceketin tek renk olması daha iyi görünmenizi sağlar. Oxford klasik kesim ceket, yeşil tonlarındaki rengiyle oldukça karizmatik bir görüntü sergilemenize yardımcı olur.

Zwett Spor Blazer Ceket 

Zwett Spor Blazer
Sportif stilin klasikle muhteşem buluşması; LufianZwett.

Son önerimiz spor şıklığını her zaman ve her alanda kullanmayı sevenler için; Lufian Zwett blazer ceket. Sportif kesimiyle günlük kullanım için oldukça şık görünmenizi sağlar. Ayrıca özel günlerde de doğru kıyafetlerle kombinlendiğinde tarzınızı kusursuz bir şekilde yansıtır.

Ceket seçimi hakkında merak edilenleri cevapladığımız yazımız burada sona eriyor. Kadın ve erkek ceket modellerini ÇiçekSepeti’nde bulabilir, uygun fiyatlarla sipariş edebilirsiniz.

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir