Hediye Önerileri

Güllerin Sayısına Göre Anlamları

Tek sayıda gül göndermek mi daha anlamlıdır çift sayıda mı fikriniz var mı? Eğer gülün sayısının bir önemi olmadığını düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Çünkü gülde her sayının özel bir anlamı vardır.

Öncelikle belirtmekte fayda var ki gül her hali ile manalı, güzel anlam içeren bir çiçektir. Öyle ki en sevilen çiçeklerden biri olarak tahtını hiçbir zaman kaybetmemiştir. Güllerin sayılarına göre anlamlarını incelemeden önce gelin genel olarak anlamını biraz inceleyelim.

Gül sizin de bildiğiniz gibi sevgiyi ifade eder. Ama tutkulu, ama saf buram buram sevginin çiçeğidir gül. Kırmızı gül; aşk, cesaret, saygı ve tutkuyu temsil eder. Beyaz gül; saflık, masumiyet sır ve değerli olmayı ifade ederken sarı gül ise arkadaşlığı ve neşeyi dile getirir. Güllerin anlamlarına dair daha detaylı bilgi için Güllerin Anlamları yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

bir gül
Görsel: ylitalot.com
1 adet gülün anlamı

1 adet gül her zaman kurtarıcıdır. Hele bir de kutu içinde süslenmiş biçimde sunulursa son derece romantik de olabilir bir anda.

Üstelik anlamı da güzel, “Sana hayranım” veya “Sen benim için özelsin” demek istiyorsanız en kolay yoldan 1 adet gül edinin. Ancak buradan çıkarılması gereken anlam, “gidin tek bir gül alın” değil elbette!

Eğer tek bir gül alıyorsanız bu gülün özel olması gerekir. Özenle paketlenmiş ve muhakkak bir not barındırıyor olması gerekir.

2 adet gülün anlamı

Birbirine aşık çiftlerin bu derin sevgilerini gösterebilecekleri gül sayısıdır. Karşılıklı aşk anlamı taşıyor, sevildiğinizden de eminseniz 2 adet gülle kapısını çalabilirsiniz. Anlamı “Birbirimizi derin ve büyük bir aşkla seviyoruz.” demektir.

3 adet gülün anlamı

Sevginiz içinize sığmıyor, ne yapsanız anlatmaya yetmiyorsa 3 adet gülle çıkın onun karşısına. Çünkü 3 adet gül, “seni çok seviyorum” anlamına geliyor.

gül

6 adet gülün anlamı

İşlerin ciddiye bindiği bir aşamaya geldiyseniz, ona 6 adet gül gönderip, “Seninle olmak istiyorum” diyebilirsiniz

9 adet gülün anlamı

Aşkının ölümsüz olduğuna inananlara, büyük aşkını kanıtlamak ve sonsuzluğa yazdırmak isteyenlere önerimiz 9 adet gül, çünkü 9 gül “Birbirimizi sonsuza dek seveceğiz.” demektir.

11 adet gülün anlamı

Romantik bir akşama hazırlık yapmak için en ideal gül sayısı 11. Çünkü 11 gül, sevgisini kelimelere sığdıramayanların, aşkı sonsuza dek sürsün isteyenlerin çiçeği. “Hayatımda en çok sevdiğim kişisin” demiş de oluyorsunuz bu adette gül ile.

gül
Görsel: 2.bp.blogspot.com
12 adet gülün anlamı

Varlığı mutluluk sebebiniz olan sevgilinize, sizdeki değerini anlamasını sağlamak, bir anlamda da teşekkür etmek için yapmanız gereken yalnızca 12 gül göndermek çünkü 12 gül “karşılıklı sevgi” demektir.

13 adet gülün anlamı

Henüz itiraf edilememiş bir aşk varsa ortada, “gizli aşk bu söyleyemem derdimi hiç kimseye” demek yerine 13 adet gül alın. Bu yazıyı okuduysa zaten bilecektir 13 gülün anlamının gizli aşk olduğunu, okumadıysa da en azından romantik bir jest yapmış olacaksınız.

24 adet gülün anlamı

Özellikle gün içerisinde sık sık görüşülemeyen ilişkilerde gerçek bir kurtarıcı sayılır, çünkü 24 adet gül “24 saat seni düşünüyorum” demektir. Böyle bir çiçek aldıysanız, tüm gün hayalinizle yanıp tutuştuğundan, aklından sizi çıkaramadığından ve size fena halde aşık olduğundan emin olabilirsiniz.

33 adet gülün anlamı

Eğer o olmazsa hayatın bir tadı olmayacağını düşünüyorsanız, aşkından başınızın döndüğü sevgilinize 33 adet gül gönderin. Bu “Seni en derinden seviyorum. Hayatımın her anında sen varsın, hayat ışığımsın” demeniz için bir fırsat olacaktır.

50 adet gülün anlamı

Karşı konulamayacak kadar aşıksanız göndermeniz gereken gül miktarı 50’dir. Birine 50 adet gül göndermek demek, “Sana da seni sevmeye de asla karşı koyamıyorum” demektir.

güller
Görsel: Pinterest
99 adet gülün anlamı

Eğer uzun süredir birlikte olduğunuz bir sevgiliniz varsa ve ona karşı istemeden de olsa bir yanlışlık yapmışsanız, af dilemek için ona 99 adet gül gönderin. “Sana olan aşkım sonsuza dek sürecek, her zaman seninleyim ve seni sevmeye devam edeceğim.” demek için gönderilecek gül sayısı 99’dur.

101 adet gülün anlamı

Yılların eskitemediği, dillere destan aşkların gül sayısı 101’dir. “Bu yüz gül senin için, kalan 1 gül ise sensin sevgilim, sana olan sevgim her şeyden daha üstün” diyebileceğiniz gül sayısı 101’dir.

150 adet gülün anlamı

Herkes sana hayranken sen yalnızca bir kişiye takılır kalırsın ya, işte ona göndermen gereken gül sayısı 150’dir. “Aşkın gözümü kör etti. Benim için varsa sen, yoksa sen. Dışarıdakilere asla aldırış etme, gönlümün sultanı sensin.” demek istediğiniz aşkınıza en uygun gül sayısı 150’dir.

200 adet gülün anlamı

200 adet gülün anlamı evlenmektir. “Benimle evlenir misin?” diye sormak istediğiniz sevgilinize 200 tane gül gönderin.

güller

999 adet gülün anlamı

“Hastalıkta ve sağlıkta, iyi günde ve kötü günde; hayat karşımıza ne çıkarırsa çıkarsın seni sevmeye devam edeceğim.” demek istendiği zaman gönderilecek çiçek sayısı 999’dur.

1001 adet gülün anlamı

1001 adet gül, sonsuz aşıkların çiçeğidir. Eğer sevdiğinize kavuşamıyorsanız veya kavuşmuşsanız ama “Dünya tersine de dönse, hayat seni benden bir gün alsa da ben seni hep sevmeye ve beklemeye devam edeceğim diyenlerin çiçeğidir.

Elbette sayı arttıkça sevginizi gösterdiğiniz oran da yükseliyor. Gönül ister ki milyonlarca çiçek yağdırsın tüm sevgililer sevdiklerine, ama imkanlarınız kısıtlıysa en azından doğru anlamları yükleyerek yollayabilirsiniz çiçeklerinizi. Tabi söylemeye gerek var mı bilmiyoruz, güllerin en güzelleri için CicekSepeti.com’a uğramayı sakın ihmal etmeyin…

 

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Gül sayılarının hepsi ticaretin kazanmasına yönelik. Saçmalık hepsi. 1 adet gül ile 1000 adet gül arasında fark yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir