Kendin Yap (DIY)

D.I.Y; Tek Gül ile Etkileyici Buket Nasıl Hazırlanır?

Çiçekler hayatımızın her alanında bizlere enerjilerini yansıtırlar. Yeni işe başlamanın verdiği heyecan, yıldönümü romanatizminin körüklenmesi, evin en küçük üyesinin gelişi bazen de güzel bir buluşmanın başlangıcı… Peki tek bir gülle mükemmel bir buket hazırlanır mı? El emeği göz nuru şık bir aranjmana hazırsanız başlıyoruz!mini-buket-2-01
Öncelikle gerekli malzemelerimiz;

  • Altın veya gümüş renkli kalemler
  • Geniş ve kalın bir bitki yaprağı
  • Süslemek için yeşillik
  • 1 adet gül (Dilerseniz papatya veya başka bir çiçek de olabilir)
  • Zımba
  • Kurdele

minibouquet-how-to

 

Artık buketimizi yapmaya başlayalım. İlk adım çiçeğimizin yapraklarını ve dikenlerini temizlemek ve yaprağımızın tozsuz temiz olduğundan emin olmak. diken ayıklama aşamasında eldiven ve maket bıçağı kullanmanızı öneririz. Daha sonra yaprağımızı  fotoğraflarda olduğu gibi aşama aşama vazo şekline sokmaya çalışıyoruz.

İlk adımımız yaprağımızın daldan ayrılan kısmını içeri doğru kıvırmak, ardından aşağıda kalan kısmı koni şekli vererek kıvırıyor ve yaprağın arkasından geçiriyoruz.

Daha sonra fotoğraftaki gibi yaprağı üst üste zımbalıyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ise koninin altında kalan yer gülümüzün dalının geçebileceği kadar boşluğa sahip olmalı!

 

mini-buket-7

Buketimizin yapraktan mini vazosu hazır, çiçeğimizin yaprakları temizlenmiş, süsleme için gerekli yaprağımız da temizlenmiş halde bekliyor. Artık yapmamız gereken tek şel çiçeğimizi ve yeşilliği yaprak konimize yerleştirmek.

mini-buket-8

Çiçeğimizi yerleştirip en alt kısma kurdele bağlıyoruz ve yaprağın üzerine renkli simli kalemlerimiz ile dilediğimiz mesajı yazıyoruz :)

mini-buket-1

Kaynak:fiftyflowers.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir