Kültür & SanatFilm

Yeşilçam’ın Unutulmaz Filmi Hababam Sınıfı’nın Efsane Öğretmenleri

Hafize ana zili çalar, Hababam Sınıfı Özel Çamlıca Lisesi’nin merdivenlerinden koşa koşa iner… O ilk sahne sizin de gözünüzde hemen canlandı değil mi?

İnek Şaban’ı, Güdük Necmi’si, Damat Ferit’i ve Kel Mahmut’u ile kalplerimizi fetheden, kimimizin çocukluğunun kimimizin gençlik yıllarının en unutulmaz Yeşilçam filmi olan Hababam Sınıfı’nın efsane öğretmenlerini unutmadık. Yaklaşan Öğretmenler Günü öncesi Hababam Sınıfı’nın efsane öğretmenlerini tebessümle anmak istedik.

1- Kel Mahmut

Özel Çamlıca Lisesi’nin müdür yardımcısı ve tarih öğretmeni olan Mahmut Hoca, nam-ı diğer Kel Mahmut lakabı ile okula gelir. Hababam Sınıfı’nın korkulu rüyası olan Mahmut Hoca, Hababam’ın her türlü haylazlığını yakalar, affetmez. Fakat o kadar babacan, o kadar iyi yüreklidir ki, zamanla Hababam da bunu fark eder ve Mahmut Hoca’yı çok sever.

2- Badi Ekrem

Zeki, çevik ve bir o kadar talihsiz beden eğitimi öğretmeni Ekrem, Hababam Sınıfı’nın binbir türlü oyunuyla baş etmiş ama her zaman kazanan Hababam olmuştur. Bu uğurda az mı kırmadı kolunu bacağını? Çılgın Bakire Hürrem’e olan hisleriyle de çok çekti be. Kıyamayız :(

hababam2

3- Zühtü Hoca

”Samanlıktan kaldıramadım, samanı da Zühtü, ben sana kandım Zühtü…” Edebiyat öğretmeni Zühtü de Hababam’dan nasibini alan öğretmenlerden biri. Sınıfa sürekli beyitler okutan Zühtü Hoca’nın derslerinde komik diyaloglar yaşanmıştır.

hababam3

Zühtü Hoca, edebiyat derslerinde beyitler okur, bizim Hababam, beyitleri kendilerine göre uyarlar.
Zühtü Hoca: Vechi hurşidinize münevver demişler
İnek Şaban: Aman kaçalım hocam! Bekçi Hurşit’in eline lüverver vermişler yakalarsa sizi de vurur beni de.

4- Külyutmaz Necmi

Adı üstünde ”külyutmaz”. Onun dersinde kopya çekmek cesaret ister. Sıraların tepesinde radarları hep açık dolaşan Necmi Hoca, ne yaparsa yapsın Hababam’ın kopya techizatları karşısında mağlup olmaktan hiç hoşnut değildi. Neyse Mahmut Hoca geldi de biraz nefes aldı adamcağız.

hababam4

5- Kimyacı Şevket Hoca

Ah Şevket Hoca, çocuklarla deney yapmayı, onları teorik eğitimle değil de pratik eğitimle yetiştirmek istiyorsun, biliyoruz ama Hababam ile olmaz bu iş hala öğrenemedin mi? Nedense bütün kazalar (!) Hababam Sınıfı’nın derslerinde gerçekleşiyor değil mi?

hababam5

6- Akil Hoca

Hocaların en tontonu, Özel Çamlıca Lisesi’nin felsefe öğretmeni. Gözleri pek iyi seçmez. Hababam’ın türlü oyunlarından o da nasiplenir tabii.

hababam6

7- Paşa Nuri

Hababam’ın ders kaynatmayı en çok sevdiği hoca, Nuri Hoca’dır. Tarih öğretmeni olan Nuri Hoca, savaş anılarını anlatmaya başlayınca coşkulanır. Hababam boş durur mu tabii, marşlar tezahüratlar hak getire.

hababam7

8- Çılgın Bakire Hürrem

Badi Ekrem ve Şevket Hoca’nın gözdesi, kız oğlan kız Hürrem, ne kadar sert görünüme sahip olsa da Hababam Sınıfı bunu yutar mı, tabii ki hayır. :)

hababam8

9- Semra Hoca

Yeni mezun, gencecik edebiyat öğretmeni, Mahmut Hoca’nın da öğrencilerinden biri. İnek Şaban’ın platonik aşkı Semra Hoca’nın Hababam Sınıfı ile başı epey dertte.

hababam9

10-  Müfettiş Hüseyin Şevki Topuz

Müffettişi de delirttiler sonunda. Oysa sınıfa birkaç soru sorup gidecekti. Ne cevaplar ne cevaplar aldı zeki (!) Hababam Sınıfı’ndan. Son denetimden sonra mesleği bıraktığına dair duyumlar aldık. Sen neymişsin be Hababam Sınıfı.

hababam10

Çok çok güzel bir filmdi Hababam Sınıfı… Şuan aramızda olmayan birbirinden değerli oyuncuları ışıklar içinde uyusun, yaşayanlara da uzun, sağlıklı ömürler diliyoruz.

Hepimizin okul yıllarında Hababam Sınıfı öğretmenlerine benzer öğretmenleri olmuştur. Siz de en unutamadığınız öğretmeninizi bu Öğretmenler Günü’nde şaşırtmak, O’na emekleri için teşekkür etmek ister misiniz? :)

Öğretmenler Günü’ne özel çiçek, bonnyfood ve hediye alternatifleri Öğretmenler Günü kategorisinde. Öğretmenlerinizi ve öğretmen sevdiklerinizi mutlu etmek için siparişinizi şimdiden verebilirsiniz. :)

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir