Kendin Yap (DIY)Dekoratif Ev EşyalarıEv & Dekorasyon

Epoksi ile Evde Yapabileceğiniz Dekoratif Ürünler

Epoksi, son yıllarda oldukça popüler bir hale gelen hobi malzemelerinden biridir. Pek çok farklı alanda kullanabileceğiniz epoksi, şeffaf ve esnek bir yapıya sahiptir. Bu yüzden de epoksi ile çok çeşitli dekorasyon ürünleri yapabilirsiniz. Epoksi ile evde yapabileceğiniz dekoratif ürünler, epoksi kullanımı ve çok daha fazlası, yazımızda sizi bekliyor!

Evde kendi emeğinizle bir şeyler üretmek son derece keyiflidir. Yeni hobiler denemek, hatta bunları sevdiklerinizle birlikte yapmak paha biçilemezdir. Hemen her kendin yap (diy) projesinde kullanabileceğiniz epoksi de size yeni hobilerin kapısını açacak bir malzemedir. Keyifli anılar oluşturmanıza yardımcı olacak epoksi ile siz de kendiniz ve sevdikleriniz için farklı ürünler tasarlayabilirsiniz. Yapabileceğiniz ürünlerin ayrıntılarına geçmeden önce gelin epoksiyi daha yakından tanıyalım!

Epoksi Nasıl Kullanılır?

Epoksi reçine, ısıyla sertleşen bir polimerdir. Yani, ortamın sıcaklığına göre şekil alan ve farklı ürünler tasarlamanıza yardımcı olan malzemelerden biridir. Epoksi; pek çok farklı malzeme ile bir arada kullanabileceğiniz işlevsel ve dayanıklı kaplama, onarım malzemesidir aynı zamanda. Epoksi reçine iki farklı bileşenin bir araya gelmesiyle oluşur. Yapısı akışkandır.

  • Epoksi setinde bulunan sıvılar ihtiyaç kadar karıştırma kabına eklenir. Bu karışımların ölçüsü 2 birim reçineye 1 birim hardenerdir.
  • Homojen bir karışım elde edilinceye kadar yavaş yavaş karıştırma işlemi yapılır.
  • Tamamen şeffaf bir görüntü oluşunca karışım başka bir kaba aktarılır ve tekrar karıştırılır. Bu sayede karışım %100 homojen olur.
  • Daha sonra tasarımınıza göre bir kalıp ve ek ürünler ile epoksiyi birleştirerek dilediğiniz ürünü oluşturabilirsiniz!

Epoksiyi kullanırken ürün paketinden çıkan uyarıları dikkatle okumanız, ürünü çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tutmanız gerekir. Ayrıca epoksinin içeriğinde kimyasallar bulunduğu için epoksi reçinesiyle uğraşırken gözlük, eldiven gibi koruyucular kullanmanızı öneririz. Böylece son derece güvenli şekilde tasarımlarınıza hayata geçirebilirsiniz.

İhtiyacınız olan tüm ürünleri ÇiçekSepeti’nden aldıktan sonra bu keyifli hobiye kolayca başlayabilirsiniz! Epoksi reçinesi ile farklı tasarımlara sahip salon, yatak odası, mutfak, çocuk odası süsleri yapabilirsiniz. Ayrıca yine bu süsleri yapıp sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Şimdi gelin, epoksi ile neler yapabilirsiniz, yakından bakalım!

Epoksi ile Yapabileceğiniz Dekoratif Eşyalar

1-) Bileklik, Kolye, Yüzük gibi Aksesuarlar

Epoksi ile yapabileceğiniz aksesuarlar
Epoksi Reçinesiyle Hazırlayabileceğiniz Ürünler

E epoksi ile yapabileceğiniz ürünlerden ilki birbirinden güzel takılardır. Kolyeler, küpeler, bileklikler, yüzükler… Tüm bu ürünleri epoksi sayesinde yapabilirsiniz. Epoksiye biraz çiçek yaprağı, farklı renkler, doğal taşlar ekleyebilirsiniz. Böylece hazırladığınız aksesuarın tarzını kendiniz oluşturmuş olursunuz. Bu tarz ürünleri hazırlayabilmek için bazı küçük kalıplara ihtiyaç duyabilirsiniz. Zevkinize göre kalıpları aldıktan sonra istediğiniz diğer malzemelerle birlikte epoksiyi kalıba dökebilirsiniz. Ayrıca yine takı tasarımı yaparken kolye zinciri, küpe klipsi, küpe iğnesi ya da bileklik kancası gibi ekstra ürünlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Ve tüm bu ürünleri ister sevdikleriniz için isterseniz kendiniz için kullanabilirsiniz!

2-) Bardak Altlığı, Sunum Tabağı

Epoksi ile evde kolayca ürün yapımı
Epoksi Reçinesiyle Şık Tasarımlar

Bardak altlıkları da yapabileceğiniz en kolay ürünlerden biridir. Yuvarlak, kare, dikdörtgen ya da farklı tasarım kalıplarını kullanarak zevkinize uygun bir bardak altlığı hazırlayabilirsiniz. Bardak altlığı hazırlarken de yine kuru çiçekler, kuru meyveler, yapraklar ve renkli boyalar kullanabilirsiniz. Bu sayede özgün, kişiye özel ve tamamen kendi tarzınızı yansıtan tasarımlar elde edebilirsiniz. Evdeki şık masalarınızın lekelenmesini önleyen, görüntüsüyle sofralara şıklık katan bardak altlıklarını sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz. Bardak altlığının yanı sıra sunum tabakları, dekoratif kaseler ya da tepsileri de epoksiden yapabilirsiniz. Tasarımlarınızı kendi zevkinize göre değiştirerek objeleri tamamlayabilirsiniz.

3-) Dekoratif Süs

Farklı bir hobi olarak epoksi
Dekoratif Süsleri Epoksi Reçinesiyle Yapı

Dekoratif süsler evin daha hoş bir havası olmasını sağlayan objelerdir. Yaratıcılığınızı kullanarak ve epoksiden yardım alarak pek çok farklı dekoratif ürün yapabilirsiniz. Ağaç motifleri, çiçekler, minik hayvan modelleri, kitap ayracı… Aklınıza gelebilecek her şeyi yapmanız mümkün. Tüm bu ürünleri yaparken epoksinin yanında farklı ürünlerden de yararlanabilirsiniz. Örneğin çiçekler, yapraklar, tohumlar, ışıklar, aksesuarlar… Bu ürünleri epoksiyle birleştirdiğinizde göz alıcı görüntüler oluşmasını sağlayabilirsiniz!

4-) Anahtarlık

Epoksi ile evde yapabileceğiniz ürünler
Yeni Bir Hobi Olarak Epoksi Reçinesini Deneyin

Epoksi kullanarak oluşturabileceğiniz bir diğer ürün anahtarlıklardır. Çantalarda sık sık kaybolan o minik anahtarlara kendi tasarımınız olan bir anahtarlık ekleyebilirsiniz. Böylece artık hem kendi yaptığınız bir anahtarlığınız olur hem de anahtarlarınız çantada kaybolmaz! Anahtarlığın tasarımını yine kendi hayal gücünüze göre şekillendirebilirsiniz. Ayrıca kalıpları kullanarak kalp, harf ya da çiçek şekilli anahtarlık modelleri tasarlayabilirsiniz. Farklı renk ve yardımcı ürünler kullanarak tasarımlarınızı daha fazla özelleştirebilirsiniz. Tabii bu ürünleri dilerseniz sevdiklerinize hediye ederek onları da mutlu edebilirsiniz!

5-) Sehpa, Masa

Epoksi ile tasarım ürün
Şık ve Eşsiz Tasarımlar için Epoksi Reçinesi Kullanın

Masif ahşap ve epoksi birleşimi son zamanlarda oldukça sık karşımıza çıkıyor. Siz de kendinize göre, farklı ve şık bir masa oluşturmak isterseniz epoksi ve ahşabı kullanabilirsiniz. Uygun büyüklükte ahşap parçaları ve uygun miktarda epoksiyi bir araya getirerek istediğiniz ebatta bir sehpa/masa oluşturabilirsiniz. Masanın üst kısmını oluşturduktan sonra kullandığınız ahşaba uygun olan bir ayak seçerek masayı tamamlayabilirsiniz.

Evde geçirdiğiniz vakti değerlendirebileceğiniz, farklı ürünler tasarlayabileceğiniz yeni bir hobi arıyorsanız siz de epoksiyi hayatına dahil edebilirsiniz. Epoksi ile uğraşırken ihtiyacınız olan her şeyi ÇiçekSepeti’nde bulabilirsiniz ve online olarak kolayca satın alabilirsiniz!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir