Hediye ÖnerileriSevgililer Günü

Sevgiliye Hediye Edilebilecek Kitaplar

Sevgiliye hediye almak kolay değildir. Hem onun zevkine hitap edecek hem de güzel bir hediye bulmak zordur. Kullanıma yönelik bir hediye alsanız duygusu eksik kalabilir, romantik bir hediye alırsanız da biraz askıda kalabilir. O yüzden bu yazımızda sevgiliye hediye edilebilecek kitaplar nelerdir, size onlardan bahsedeceğiz!

Bu yazı 2023 yılında güncellenmiştir.

Bazı hediyeler vardır ki, aşkınız gibi zamandan öte ve maddiyattan bağımsızdır. Zarif bir çiçek, sizi en asil duyguların insanı yapabilirken dünyanın en pahalı hediyesini almanız bazen aynı etkiyi yaratmayabilir. Sevgiliye alınacak kitaplar da böyledir. Roman seven bir sevgiliye siyaset bilimi kitabı hediye etmeyi düşünüyorsanız, sayenizde kitap gazisi olmasına ramak kalan kişiyi tanımadığınız gerçeği bir tarafa, artık kocaman bir “zevksiz” sıfatına da sahip olmak üzeresinizdir. Siz siz olun, bu konularda biraz daha ince düşünmeye özen gösterin. Sevgiliye hediye kitap önerilerini mutlaka inceleyin!

Mevzu bahis sevgili olunca, haliyle sizin aradığınız da sevgiliye hediye edilebilecek şiir kitapları oluyor. Tatlım, balım, canım, aşkım, kuzum ve benzeri envaiçeşit sıfatların da bir sınırı var nihayetinde. İşte tam da kelimelerinizin kifayetsiz kalmaya başladığı anlarda şairane bir yardım sizleri bekliyor, ki geriye yalnızca, şiir olsanız hangi şairin sizi yazmasını isteyeceğinize karar vermek kalıyor.

Sevgiliye Hediye Edilebilecek Kitaplar

1 – Turgut Uyar: Göğe Bakma Durağı

Sevgiliye Hediye Edilebilecek Kitaplar Nelerdir?
Sevgiliye Hediye Edilebilecek Kitaplar Nelerdir?

Şimdi otobüs gelir biner gideriz
Dönmeyeceğimiz bir yer beğen başka türlüsü güç
Bir ellerin bir ellerim yeter belliyelim yetsin
Seni aldım bana ayırdım durma kendini hatırlat
Durma kendini hatırlat
Durma göğe bakalım

Sevgiliye hediye edilebilecek kitaplar konusunda azılı bir romantikseniz, Turgut Uyar’dan “Göğe Bakma Durağı” tam size göre! Hele bir de aynı isimli şiiri ezberler, sevgilinize bir buket çiçek eşliğinde sunduğunuz hediye paketini açtığında kulağına yaklaşıp biraz da fısıldayan tondan girerseniz şiire, akan sular durur, gözyaşları sel olur.

2 – Cahit Zarifoğlu: Bütün Şiirleri

cihat zaifoğlu

Dilediğim en güzel hayat 
Çöplerin içinde rüya aradım
Düştümse eğer sana bakarken düştüm

Adı üstünde bir şair arıyorsanız adresiniz kesinlikle Cahit Zarifoğlu olmalı ki, “düştümse, sana bakarken düştüm” dizelerine kim bayılmaz ki? “sana zorsa bırak yanayım, kolaysa esirgeme” dizesine kulak verin ve sevgilinizi Cahit Zarifoğlu zarafetini sunmaktan çekinmeyin.

3 – Özdemir Asaf: Yalnızlık Paylaşılmaz

özdemir asaf

Seni bulmaktan önce aramak isterim.
Seni sevmekten önce anlamak isterim.
Seni bir yaşam boyu bitirmek değil de,
Sana hep, hep yeniden başlamak isterim.

Sevgili olup da “yolum Özdemir Asaf’tan geçmedi” dememek için bile mükemmel bir hediye. “Ben ölseydim, o belki ağlardı! Ama o ağlasaydı, Ben ölürdüm!” Ötesi olabilir mi bunun?

4 – Nazım Hikmet: Bütün Şiirleri

nazım hikmet

Hoş geldin kadınım benim, hoş geldin!
Ayağını bastın odama
kırk yıllık beton, çayır çimen şimdi.
Güldün,
güller açıldı penceremin demirlerinde.
Ağladın,
avuçlarıma döküldü inciler;
gönlüm gibi zengin,
hürriyet gibi aydınlık oldu odam.
Hoş geldin kadınım benim, hoş geldin…

Nazım Hikmet, bir aşk insanı. Bütün şiirlerinin tek ciltte toplandığı koleksiyonluk niteliğindeki bu kitap, Sevgililer Günü’nde, hayatınızdaki en özel kişiye alınabilecek belki de en güzel hediye. Sevgilinize, “Hoş geldin” demenin böylesi bir yolu da var ey sevgililer!

5 – Can Yücel: Sevgi Duvarı

Can yücel

Farzet hiç ayrılmadık
Gözümde tütüyor
Gözümü tütsülüyorsun hala
Hep birlikteyiz sanki
Seninle ben ve DÜNYA

Can Yücel’i okuyanlara, “Tek bir şiirden bir kitap olur mu” diye sorsanız, “Eğer şiirinden başınıza taç bile olur” yanıtı alırsınız. Sevgilinizle birbirinize sırt sırta verin, adı da “Sevgi Duvarı” olsun.

6 – Attila İlhan: Ben Sana Mecburum

attila ilhan

Ben sana mecburum bilemezsin
Adını mıh gibi aklımda tutuyorum
Büyüdükçe büyüyor gözlerin
Ben sana mecburum bilemezsin
İçimi seninle ısıtıyorum.

Sevgilinize olan aşkınız, “onsuz olmaz” hissiyatına sürüklüyorsa sizi de, Atilla İlhan‘ın Ben Sana Mecburum kitabı duygularınız dilmaç olacaktır. Kitabına adını veren şiiri en bilineni olsa da sizden parçalar bulacağınız daha ne şiirleri var ustanın.

 

7 – Orhan Veli: Bütün Şiirleri

orhan veli

Ağlasam sesimi duyar mısınız,
Mısralarımda;
Dokunabilir misiniz,
Göz yaşlarıma, ellerinizle?

“Anlatamıyorum” deyişiyle anlatmak istediği her şeyi pek de güzel anlatabilen garip bir adam Orhan Veli. Sevgilinize söylediğiniz sözler hep biraz eksik gelir ya, Orhan Veli sayesinde kifayetsiz kalan kelimeleriniz cana gelebilir ve siz de bir tanenizin gözünde naif bir sevgili olabilirsiniz. Hatta sevip de söyleyemiyorsanız “Anlatamıyorum” diyorsanız, Orhan Veli sizin hislerinize tercüman olabilir. Sevgilinize bu duygularınızı, ona hediye ettiğiniz sevgililer günü kutusu ile anlatarak güzel bir jest de yapabilirsiniz.

Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
Bu derde düşmeden önce.

Bir yer var, biliyorum;
Her şeyi söylemek mümkün;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum.

8 – Cemal Süreya: Üstü Kalsın – Seçme Şiirler, Sevda Şiirleri

cemal süreya

Uzaktan seviyorum seni!
Kokunu alamadan,
Boynuna sarılamadan.
Yüzüne dokunamadan.
Sadece seviyorum!
Öyle uzaktan seviyorum seni!
Elini tutmadan.
Yüreğine dokunmadan.
Gözlerinde dalıp dalıp gitmeden.
Şu üç günlük sevdalara inat,
Serserice değil adam gibi seviyorum.
Öyle uzaktan seviyorum seni,
Yanaklarına sızan iki damla yaşını silmeden.
En çılgın kahkahalarına ortak olmadan.
En sevdiğin şarkıyı beraber mırıldanmadan.
Öyle uzaktan seviyorum seni!

Bir iddia uğruna soyadından bir harfi feda eden Cemal Süreya, aşk şiirlerinin unutulmaz isimlerinden. Sevdanın her halini kelimelere döken Cemal Süreya, sevdiğimiz için benzersiz bir sürpriz olacak.

Bonus: Sabahattin Ali: Kürk Mantolu Madonna

sabahattin ali

“Bu akşam anladım ki, bir insan diğer bir insana bazen hayata bağlandığından çok daha kuvvetli bağlarla sarılabilirmiş. Gene bu akşam anladım ki, onu kaybettikten sonra, ben dünyada ancak kof bir ceviz tanesi gibi yuvarlanıp sürüklenebilirim.”

Aşkı, aşığı en güzel anlatan adam Sabahattin Ali olmadan bu listeyi sonlandırmak olmaz. Harika şiirleri olan, birçok şiiri bestelenen Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna‘sı yıllardır en çok okunanlar listesindeki yerini koruyor. Her okuyanın kendinden bir parça bulacağı bu kitap sevgiliye verilebilecek en kıymetli hediyelerden.  “Seni seviyorum… Deli gibi değil gayet aklı başında olarak seviyorum.” diyen Sabahattin Ali, bu kitabı yazdığında birçok aşığı kucaklayacağından haberdar mıydı acaba…

İlginizi çekebilecek bazı yazılarımız:

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir