Tüm Püf Noktalarıyla: Yeni Doğan Bebek Nasıl Yıkanır?
Ailenizin en yeni üyesiyle birlikte evinize geldikten bir süre sonra temizliği için banyo yaptırmak istersiniz. Bu nedenle herkesin aklında “Yeni doğan bebek ne zaman yıkanır?” sorusu olur. Bebeğiniz birkaç günlük olduktan sonra temizliği için basit bir banyo yaptırabilirsiniz. İlk birkaç günde yıkanmamasının nedeni ise doğumdan sonra bebeğin cildinin onu ortamdaki mikroplardan koruyan bir madde ile kaplı olmasıdır. Sonrasında yıkamayla bebeğinizi temizleyebilirsiniz. Peki, yeni doğan bebeğe banyo nasıl yaptırılır?
Bebeğinizle birlikte eve geldikten birkaç gün sonra ilk banyosunu sünger banyosu olarak yaptırabilirsiniz. Başını, bacaklarını ve bebek bezinin denk geldiği bölgeleri bu sayede temizlemiş olursunuz. Göbek kordonu düşene kadar bebeğinizi temizlemenin en güvenli yöntemi budur. Göbek kordonu düştükten sonra ise yeni doğan bebek banyo için bir küvette yıkanabilir.
Miniklerin ve annelerin güzellik dolu dünyasına hoş geldiniz! Bebek bakımından anne şıklığına kadar her şeyi bulabileceğiniz uygulamamızı hemen indirin!
👉 Play Store için tıklayın!
👉 App Store için tıklayın!
Özel indirimlerle dolu bu eşsiz alışveriş deneyimini kaçırmayın. Minikleriniz ve sizin için en iyisini sunuyoruz! 🌟
Yeni Doğan Bebeğe Sünger Banyosu Nasıl Yaptırılır?
Göbek bağı düşmeyen bebekler ve erkek çocuklar için sünnet yeri iyileşmesi için en sağlıklı yol, sünger banyosudur. Bebeğinize sünger banyosu yaptırmadan önce ihtiyacınız olan tüm malzemeleri kolayca erişebileceğiniz bir yerde toplamalısınız. Ayrıca bebek banyosu için kullanacağınız alanı önceden ısıtmanız ve ideal bir sıcaklığa getirmeniz faydalı olacaktır.
İhtiyacınız olan malzemeler:
- Sert yüzeyler için battaniye
- Bir kâse çok sıcak olmayan su
- Lif
- Bebek sabunu ya da bebek saç ve vücut şampuanı
- Temiz bebek bezi
- Bebek havlusu
Sünger banyosu nasıl yaptırılır?
- Banyo için ideal oda sıcaklığı olan 24°C civarında bir alan seçin ve bebeğinizin kıyafetleri ile bezini çıkarıp bir havluya sarın.
- Bebeğinizi alt değiştirme masası, lavabonun yanındaki tezgah veya yatak gibi düz bir alana yatırın. Düşmemesi veya olası bir kaza yaşanmaması adına bir elinizi daima bebeğin üzerinde tutun.
- Bebeğin yüz ve baş kısmından temizleye başlayabilirsiniz. Önce temiz bir süngeri ılık suya batırın ve bebeğin başının üstünü, dış kulaklarını, çenesini, boyun kıvrımlarını ve gözlerini silin. Bu işlemi yaparken gözlere ve ağzına bir şey bulaşmaması adına sadece ılık su kullanmalısınız.
- Sonrasında ılık su kabının içerisine bebek sabunu veya bebek şampuanı ekleyin. Süngeri içine batırıp sıkın.
- Artık vücudun geri kalanını ve bebek bezinin olduğu bölgeyi temizlemek için köpüklü suyu kullanabilirsiniz. Kol altlarını ve genital bölgenin çevresini temizleyin. Erkek bebekler sünnetliyse, doktor aksini söyleyene kadar bu bölgeyi kuru tutmak adına temizlemekten kaçının.
- Tüm bölgeleri temizledikten sonra yumuşak bir bebek havlusu ile bebeğinizi sarın ve nazikçe kurulayın. Temiz bir bez bağlayın ve bebeğinizi giydirin.
Yeni Doğan Bebek Küvette Nasıl Yıkanır?
Banyo yaptırırken şu adımları takip etmenizi tavsiye ederiz:
- Küveti 5-6 cm kadar ılık su ile doldurun. Sahip olduğunuz modele göre bebek küvetini lavabo veya normal küvet içerisine yerleştirebilirsiniz. Bebeğinizin kıyafetlerini çıkardıktan sonra üşümemesi için hemen hazırladığınız suyun içiresine yerleştirin.
- Bir elinizle bebeğin başını desteklerken diğer elinizle ayaklarını küvete sokun. Baş ve boyun güvenlik açısından her zaman suyun üzerinde tutulmalıdır.
- Bebeği küvette sıcak tutmak adına üzerine hafifçe ılık su dökebilirsiniz. Sonrasında yüzünü ve saçını temizlemek için sünger veya yumuşak bir bez kullanın.
- Saçlarını haftada 1-2 kez bebek şampuanı işe şampuanlamanız gerekir. Bunun için ıslattığınız başına şampuanı sıkın ve bir elinizle boynunu desteklerken diğer elinizle şampuanı köpürtün. Köpürtme işlemi sonrası boynunu biraz arkaya doğru yaslayarak ılık su ile başını yıkayın.
- Sonrasında vücudun kalanını temizlemek için sünger kullanabilirsiniz. Bebek şampuanını ıslattığınız süngere sıkın ve bebeğinizin vücudunu köpürterek temizleyin. Sonrasında ılık su ile durulayın.
- Son adımda ise bebeği nazikçe kaldırın ve yumuşak bir havlu ile kurulayın. Kurulama işlemi sırasından eklemler ve kıvrımların kuruduğundan emin olun. Temiz bez takın ve kıyafetlerini üşümesine izin vermeden giydirin.
Bebek sağlığı ve temizliği için ihtiyacınız olan tüm ürünleri uygun fiyatlarla Çiçeksepeti’nde bulabilirsiniz. Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:
- Bebek Ayakkabısı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Bebekler için Diş Kaşıyıcı Seçimi ve Önerileri
- Annelerin İmdadına Koşacak: Emzirmeye Yardımcı Ürünler
- Bebekler için Kehribar Kolye Nedir, Ne İşe Yarar?
- Bebek Bakım Çantasında Neler Olur?
- Bebeklerin Güvenliği için İhtiyacınız Olan Ürün Tavsiyeleri
- En İyi Bebek Bezi Markaları