Kendin Yap (DIY)

Kendin Yap: Deri Cüzdan Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle bir miktar deri kullanarak profesyonel bir deri cüzdan yapacağız. El emeği göz nuru cüzdanınızı ister kendiniz kullanın isterseniz sevdiklerinize hediye edin.

Kendinize yeni bir hobi arıyor ya da evde bulunan bir miktar deriyi değerlendirmek istiyor olabilirsiniz. Sevdiklerinizin yaklaşan doğum günleri için ellerinizde bir hediye hazırlamak istiyor ya da kendinize kaliteli bir cüzdan yapmak istiyor olabilirsiniz. Her şartta, aradığınız cüzdanı yapmanızın anahtarını bu yazıda sunduk! Hemen gerekli malzemeler ile anlatmaya koyulalım.

Çanta Yapım Malzemeleri
Çanta Yapım Malzemeleri, Görsel kaynağı: handmadiya.com

Eğer deri işleme için gerekli aletiniz varsa ihtiyacınız olacak malzeme sayısı oldukça az. Standart deri el aletleri dışında cüzdan yapmak için malzemeler sadece kalem, düğme ve çıtçıt, deri ve iplik.

Kullanacağımız deri parçalarını kesmek için aşağıdaki kalıptan faydalanacağız. Deri cüzdan kalıpları çok kafa karıştırıcı olabiliyor ancak biz sizin için en pratik olanlarından birini seçtik. Gerekli parçalar şu şekilde listelenebilir;

  • 1 adet ön taraf için 100 x 220 mm’lik parça
  • 1 adet arka taraf için 100 x 210 mm’lik parça
  • 1 adet büyük cep için 100 x 78 mm’lik parça
  • 1 adet bozuk para gözü için 100 x 80 mm’lik parça
  • 1 adet orta cep için 100 x 68 mm’lik parça
  • 1 adet küçük cep için 100 x 58 mm’lik parça
  • 1 adet kapak için 100 x 70 mm’lik parça
  • 2 adet en sondaki şekildeki gibi bağlantı noktaları için parçalar.
  • 1 adet cüzdanı kapatmak için 2 x 7 cm boyutunda dikdörtgen parça (Aşağıdaki görselde yer almıyor.)
Deri Cüzdan Yapımı
Deri Cüzdan Yapımı, Görsel kaynağı: handmadiya.com

Parçaları uygun boyutlarda kestikten sonra artık cüzdanımızı yapmaya başlayabiliriz. Deriye kalem ile müdahale etmektense büyük bir kağıttan örnek şekiller kesip, derinin üzerine yaslayarak deriyi parçalara bölmeniz tavsiye edilir.

Elimizde 10 adet deri parçası var. Bunlardan ilk önce bozuk para gözünü açılır kapanır bir formda ayarlayabilmek için kestiğimiz iki küçük parçayı çalışacağız.

Deri Cüzdan Yapımı
Deri Cüzdan Yapımı, Görsel kaynağı: handmadiya.com

Küçük parçaları yukarıda görüldüğü gibi büküyoruz ve iç kısmı biraz ıslatıp üzerine ağırlık koyarak ezilmesini sağlıyoruz.

Deri Cüzdan Yapımı
Deri Cüzdan Yapımı, Görsel kaynağı: handmadiya.com

Bozuk para gözü için kestiğimiz der parçasının uzun kenarlarına birer bozuk para koyarak şekil alıp, fazla kısımları keserek iki tarafını kavisli bir şekilde kesiyoruz.

Ardından deri kenarlarında 5 mm’lik boşluklar bırakarak 1 mm çaplı delikler açıyoruz. Yukarıda da görebileceğiniz üzere delikleri tüm derilerin etrafına çerçeve yapacak şekilde açmıyoruz. Büyük parçaların ortalarında boşluk kalacak şekilde sağdan ve soldan 17’şer delik açıyoruz.

Diğer parçanın da sağ üst, sağ alt ve sol üst kısımlarından 17 delik, sağ alt kısmında 15 delik açıyoruz. Yukarıdaki 1. görselde olduğu gibi sol kısımda 15. delikten aşağı dik bir şerit şeklinde tekrardan delikler açarak o kısımda mini bir dikdörtgen oluşturuyoruz. Bir yandaki görseli baz alarak diğer parçalara da delikler açıyoruz.

2 x 7 cm’lik parçanın da kısa köşelerinden birini ve kapağı dik tutacak küçük parçalarımızın da köşelerini son görselde olduğu gibi deliyoruz.

Deri Cüzdan Yapımı
Deri Cüzdan Yapımı, Görsel kaynağı: handmadiya.com

Sadece birleştirme kısmı kaldı. Yanı cüzdanınız neredeyse bitti diyebiliriz. Bunun için yine fotoğrafları izleyerek yol alabiliriz. Arka kısım için kestiğimiz deri parçası ile ön taraf için kestiğimiz deri parçasını parlak kısımlar dışarıda kalacak şekilde yerleştiriyoruz. İki parça arasında 10 mm’lik yani 1 cm’lik fark var. Bu farkı kart gözü olarak kullanacağımız kısımdan 1 delik boyu atlayarak, iki deriyi sağ tarafta sabitliyoruz.

Ardından Büyük, orta ve küçük cepler için kestiğimiz deri parçalarını yukarıdaki ilk görselde olduğu gibi üst üste getiriyor ve iplik ile dikiyoruz. Dilerseniz öncesinde kenarlar için yapışkan kullanıp sonra üzerinden de dikebilirsiniz.

Sonra bozuk para gözü için çalışmaya başlıyoruz. 2. görselde olduğu gibi kapak ve bozuk para gözünü ters çevirerek dikiyoruz. yumuşattığımız kulakçıkları da görseldeki ile aynı olacak şekilde dikiyoruz.

Deri Cüzdan Yapımı
Deri Cüzdan Yapımı, Görsel kaynağı: handmadiya.com
Deri Cüzdan Yapımı
Deri Cüzdan Yapımı, Görsel kaynağı: handmadiya.com

İki tarafı da dikkatli bir şekilde diktikten sonra kapatmak için ayırdığımız ince uzun dikdörtgen parçayı dikip, düğme, çıt çıt ya da mıknatıslarımızı yerleştiriyoruz.

Deri Cüzdan Yapımı
Deri Cüzdan Yapımı, Görsel kaynağı: handmadiya.com

Bozuk para gözüne de bir çıt çıt diktikten sonra cüzdanımız hazır!

El yapımı cüzdan modelleri çok çeşitli olabiliyor. Özellikle deri kartlık yapımı daha pratik olması sebebi ile hayli ilgi görüyor. Bu anlattığımız cüzdan biraz zahmeti bol, ön çalışması da yapılması faydalı bir ürün. Deriden önce bir kumaşla ve kağıtla denerseniz daha profesyonel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Deri Cüzdan Yapımı
Deri Cüzdan Yapımı, Görsel kaynağı: handmadiya.com

Eğer bu kadar uğraş benim için fazla diyorsanız ya da gerekli malzeme veya zamanınız yoksa Çiçek Sepeti’nin hediyelik cüzdan çeşitlerinden birini sevdikleriniz için tercih edebilirsiniz.

Cüzdan, herkesçe sevilen hem kullanışlı hem de şık bir hediyedir. Bu sebeple bütün özel günlerde hediye aranırken adaylardan biri değerlendirilebilir. Siz de sevdikleriniz için bir cüzdan dikebilir ya da satın alabilirsiniz. İşte sizin için Çiçek Sepeti’nden seçmiş olduğumuz farklı tarz, fiyat ve markalardan cüzdan örnekleri:

Casuha Tasarım Cüzdan İthal Tek Renk

Hediye Deri Cüzdan
Hediye Deri Cüzdan

Ölçüleri 10,50 x 12 cm olan bu ürün çok kullanışlı bir cüzdan. Spor tarzda cüzdan sevenleri memnun edebileceği gibi, az önce yapımını anlattığımız cüzdanda olduğu gibi bozuk para ve kart gözleri de bulunuyor.

Daniel Klein Dkw1086-01 Erkek Cüzdan

Deri Cüzdan
Deri Cüzdan

Bu cüzdan ise farklı renk arayışında olanları memnun edebilmek adına siyah, eflatun ve mavi renkleri ile de beğenilere sunuluyor. Hem şık hem de kullanışlı bir cüzdan arıyorsanız beklentilerinizi karşılayabilir.

Bull Captain Extreme Kalite Deri Cüzdan Açık Kahve

Deri Cüzdan Çeşitleri
Deri Cüzdan Çeşitleri

Bir spor cüzdan da burada! İtalyan menşeili bu tasarım, cüzdanını yanından ayırmayan beyler için çok kullanışlı ve kaliteli. Gençlere ve ruhu hep genç kalanlara hitap eden bir cüzdan istiyorsanız daha fazla aramanıza gerek yo dakikalar içerisinde siparişinizi verebilirsiniz. :)

İsme Özel Cüzdan Pierre Cardin Marka Garantili Hakiki Deri Cüzdan Hediye Seti

Deri Cüzdan Çeşitleri
Deri Cüzdan Çeşitleri, Ürün detaylarını görüntülemek ve satın almak için tıklayın!

Kalite ve tasarımı ile her zaman kendinden bahsettiren Pierre Cardin, güzel olduğu kadar uygun fiyatlı ve kaliteli bir cüzdan ile karşımızda. Özelleştirilebilme imkanı ile isim ve soyisim ekleme detayı bulunan bu cüzdanın yanında anahtarlık ve kalem hediyesi de var.

Guard Kahverengi Deri Cüzdan

Deri Cüzdan Çeşitleri
Deri Cüzdan Çeşitleri

Birinci sınıf deri ile üretilmiş bu kaliteli cüzdanın içerisinde birçok kart gözü bulunuyor. Bu sebeple özellikle çok kart taşıyan beyler için kullanışlı olan bu cüzdan siyah, kahverengi ve taba renkleri ile satışa sunulmuş.

Kişiye Özel Cüzdan Kahverengi

Deri Cüzdan
Deri Cüzdan

Kimi kişiler eşyalarının kendilerine özel olduğunu bilinmesini isterler. Bu sebeple size önereceğimiz ürün yine bir isim yazılan kişiye özel cüzdan! Cüzdanınızın size ait olduğu bilinsin istiyorsanız, uygun fiyatlı ve isim baskılı bu cüzdanı satın alabilirsiniz.

İsme Özel Zenga Deri Bayan Cüzdan

İsme Özel Deri Kadın Cüzdanı
İsme Özel Deri Kadın Cüzdanı

Kadınlar, cüzdanlarında birçok taşımayı severler. Banka kartlarının yanında indirim kartları, fotoğraflar ve bozuk paralar mutlaka cüzdanda yer almalıdır. Bu sebeple içinde bolca kart gözü bulunan bu cüzdanı severek kullanabilir ya da severek kullanacak bir sevdiğinize hediye edebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek yazılar:

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir