Kendin Yap (DIY)

Kendin Yap: Dış Çekim Yaptıracak Gelinlere Özel Çiçek Süslemeli Şapkalar

Kimi zaman kumsalda kimi zaman bir bozkır bahçesinde… Güneş süzülürken verilen o romantik pozlar ve yıllarca unutulmayacak bir gün, evet dış çekim gününden bahsediyoruz…

Yaz düğünlerinin en sevilen aktivitelerinden biri olan dış çekimler hem çok şık hem de çok eğlenceli. Dış çekiminizde hem güneşten korunmak hem de tarzınıza uygun bir aksesuar kullanmak istiyorsanız, dilediğiniz çiçeklerle hazırlayabileceğiniz bir şapka nasıl hazırlanır adım adım anlatıyoruz.

Bunun için önce çekimde kullanacağınız el buketi ile uyumlu çiçekler seçmeniz gerekiyor. Ardından nasıl bir şapka kullanmak istediğinize karar vermelisiniz. Bu iki önemli detayın üstesinden gelindikten sonra şapkanın hazırlanması son derece pratik ve eğlenceli.

Dilediğiniz renk ve tarzdaki şapkaya uyumlu çiçekler seçtiğiniz müddetçe bu aksesuarın sizi memnun etmeme ihtimali yok. Şimdi daha fazla oyalanmadan nasıl çiçek süslemeli şapka yapabiliriz bakalım!

Çiçek Süslemeli Şapka Yapımı
Çiçek Süslemeli Şapka Yapımı

Gerekli malzemeler:

  • Kurutulmuş çiçekler, canlı çiçekler ya da yapay çiçekler
  • Şapka
  • Çiçek teli
  • Makas
  • Silikon tabancası
Şapka Süsleme
Şapka Süsleme

1. Adım: Çiçek telini elinize alın ve şapkanızın üst kısmını, sağdaki fotoğrafta olduğu gibi çok sıkı olmamak kaydıyla sarararak ölçü alın. Teli keserek oluşturduğunuz bu daireyi tamamlamak için uçları birbirine kilitleyin.

Oluşturmuş olduğunuz bu çember etrafında süsleme yapacağınız için bu telin sağlam olması gerekiyor.

2. Adım: Gelelim çiçeklere. Şapka tasarımınızda kullanacağınız çiçekler iki ya da 3 gruba ayrılabilir. İlk grupta, aşağı katmanı oluşturacak, bir nevi temel olacak büyük yapraklar veya çiçekler yer almalı. Bu sebeple önce onlarlara yer verin ve çiçek telinizin etrafına sarın. Bu ana telin etrafına çiçeklerinizi sabitlemek için silikon tabancası veya çiçek telleri kullanabilirsiniz.

Bu şekilde dairenin etrafını çiçekler ile sararak ilk katmanı tamamlayın. Dilerseniz sık, dilerseniz gevşek bir yapıda kullanabilirsiniz.

Şapka Süsleme
Şapka Süsleme, Görsel Kaynağı: greenweddingshoes.com

3. Adım: Ardından orta ve küçük boyuttaki çiçeklere geçin ve temel çiçeğinizin üzerine çiçek teli veya silikon tabancası yardımı ile tutturun. Tüm ek çiçeklerinizle bitirin. 

Dış Çekim Şapkası
Dış Çekim Şapkası, Görsel Kaynağı: greenweddingshoes.com

Eğer şapkanızı daha sonra çiçeksiz olarak kullanacaksanız tutkal yerine yalnızca çiçek teli kullanabilirsiniz. Böylece çiçeklerin bulunduğu çemberi çıkardığınız zaman şapkanız zarar görmemiş olacaktır.

İşte bitti bile! Yalnızca 15 dakikada ve 3 adımda dış çekiminiz için benzersiz bir şapka hazırladınız! Dilediğiniz şapka ve çiçekler ile tasarımınızı yalnızca size özel bir hale getirebilirsiniz.

Dış Çekim Şapkası
Dış Çekim Şapkası, Görsel Kaynağı: greenweddingshoes.com

Elbette son zamanlarda bazı gelinler şıklıklarını tamamlayacak bu şapkaları düğün törenlerinde de tercih ediyorlar. İlham almak isteyenler için en güzel çiçekli şapkaları sizler için aşağıda listeledik. Dış çekimler ve düğün törenleri için kullanılabilecek başka çiçekli şapka örnekleri:

1- Romantik Gelinliklere Pastel Çiçekler

Çiçekli Şapka
Çiçekli Şapka, Görsel Kaynak: wedinthewild

Romantik gelinlikleri tercih eden gelinlerin kullanmaktan hoşnut oldukları pastel tonlu ve iri çiçekler hem gelin buketlerinde hem de şapkalarda tercih edilebilir. Eğer deniz çekimi değil de daha orman ve sonbahar konseptli çekimler ya da düğünler planlanıyorsa, kumaş kalın şapkalar bu çiçekler ile birlikte kullanılabilir.

2- Salaş Kıyafetler ile Yapılan Modern Dış Çekimlere Uygun

Çiçekli Şapka
Çiçekli Şapka, Görsel Kaynak: green wedding shoes

Plajda, salaş kıyafetler ile gerçekleştireceğiniz çekiminiz için iri bir hasır şapka tercih edebilirsiniz. Bu şapkanın etrafı yerine yalnızca bir kenarına 2-3 dal uzun çiçek ekleyebilir, kıyafetinizi tamamlayabilirsiniz.

Bu tasarımı günlük hayatınızda da kullanabilirsiniz. Dilerseniz daha fazla çiçek ile çekiminizi gerçekleştirdikten sonra fazla çiçekleri çıkarabilir ve kendiniz için günlük kullanıma uygun şık bir şapka tasarlayabilirsiniz.

3- Hem Spor Hem de Klasik Tarzı Bir Arada Kullanmak İsteyenler

Çiçekli Şapka
Çiçekli Şapka, Görsel Kaynak: Pinterest

Spor ile klasik çizgiyi bir arada tutmak isteyenler, daha küçük hasır şapkaların bir kenarına canlı veya yapay tek renk güller ile süslemeler yapabilir. Bu çiçekleri şapkanın üst kısmında bulunan kurdele üzerine yapıştırabilir ve yalnızca birkaç dakika içerisinde şapkanızı hazırlayabilirsiniz. İsterseniz şapka etrafına renkli kurdeleler sarabilir ve şapkanıza biraz daha enerji katabilirsiniz.

4- El Buketine Uygun Renkte Şapka Tercih Etmek İsteyenlere

Çiçekli Şapka
Çiçekli Şapka, Görsel Kaynak: Wedding o mania

Her zaman hasır ya da açık renk şapkalar tercih etmek zorunda değilsiniz. Elinizdeki çiçeğin renklerine uygun herhangi renkteki bir şapkayı da çiçekleriniz ile süsleyebilirsiniz. Yüz şeklinize en uygun olduğunu düşündüğünüz ve saç renginize en çok yakışan şapkayı bu özel gün için süsleyebilirsiniz.

5- Şık Gelinliğini Çiçeklerle Tamamlamak İsteyen Gelinlere

Düğünde Çiçekli Şapka
Düğünde Çiçekli Şapka, Görsel Kaynak: imglogy

Şapkalı gelinlikler Royal düğünler olarak yorumladığımız kraliyet düğünlerinde çok popüler. Ancak onlar bir tarafı beyaz kumaş çiçek ile tamamlanmış, genellikle beyaz ve küçük şapkalar ile hazırlanan aksesuarlar oluyor. En sevdiğiniz renkler ve çiçekler ile kendi özel royal gelin şapkanızı tasarlayabilirsiniz. Bu hem çok eğlenceli hem de çok şık bir sonuç doğurabilir. Eğer gelinliğinizde taşlar var ise dilerseniz şapkanıza birkaç ışıltılı taş da yapıştırabilir, onu gelinliğinizin bir parçası haline getirebilirsiniz.

6- Vintage Çekimlere Kaktüs Detaylı Şapkalar

Çiçek Şapka Süslemesi
Çiçek Şapka Süslemesi, Görsel Kaynak: Crazy for us

Nostalji her dönemin düğün konseptlerindendir. Nostaljik romantik gelinlikler, çiçek buketleri, aksesuarlar ve hatta nostaljik gelin arabaları… Hiçbir zaman modası geçmeyen bu akım tam da şapka kullanımına uygun ortamı sağlıyor. Sukulentler, pastel renklerdeki güller, kuru çiçekler ve yeşil yapraklar.

Nostaljik bir gelinlik ile kullanmak istediğiniz şapkaya hasır bir örgü ekleyebilir ve bu hasır örgü üzerine çiçekleri tutturabilirsiniz.

7- Hem Uzun Saça Hem Kısa Saça Giden Şapkalar

Çiçekli Şapka
Çiçekli Şapka, Görsel Kaynak: billie jo and jeremy photography

Şapkalar hem uzun hem de kısa saçlara yakışan aksesuarlar. Hal böyle olunca birçok gelin artık şapka kullanmayı tercih etmeye başladı. Henüz düğünlerde çok yaygın olmasa da dış çekimlerde sıklıkla kullanılan bu aksesuarlar tüm mevsimlere uyum sağlayabilir. Mevsimine göre kuru ya da canlı çiçekler tercih edilebilir ya da gelinlik ile uyumlu pastel ya da canlı tonlarda çiçekler seçilebilir.

8- Doğal Gelinlere Yeşil Ağırlıklı Çiçek Süslemeleri

Çiçek Süslemeli Şapka
Çiçek Süslemeli Şapka, Görsel Kaynak: J Bridal Boutique

İki parça olan ya da iki parça gibi görünen dantelli gelinliklere, dantel rengi ile uyumlu bir çiçekli şapka tercih edilebilir. Fazla kabarık olmayan her gelinlik ile mükemmel bir şekilde kombinlenebilen çiçekli şapkalar, doğanın esintilerinin yer aldığı dış çekimlerde ve kır düğünü konsepti düğün kutlamalarında yer alması gereken son derece şık bir aksesuar.

9- Buket Süslemesi ile Şapkasında Aynı Uyumu Yakalamak İsteyenlere

Çiçek Süslemeli Şapka
Çiçek Süslemeli Şapka, Görsel Kaynak: Happy Wedd

Bu fotoğrafta da yine kahve tonlu kumaş bir şapka tercih edilmiş ve şapkanın yalnızca bir köşesine iri çiçekler yerleştirilerek gelinlik tamamlanmış. Aynı zamanda el buketinin bağlandığı kurdele ile aynı renk bir şapka kullanılmış.

Çiçekler düğün zamanında her daim yanımızda. Kız isteme törenlerinde getirilen çiçekten düğün süslemelerine uzanan bu çiçek kokulu dönemde siz de çiçekli şapkalarla ile şıklığınızı tamamlayabilirsiniz. Dış çekimlerinizde veya kır düğünlerinde kullanabileceğiniz bu tasarımları sizler için derledik. Peki siz içlerinde en çok hangisini beğendiniz?

İlginizi çekebilecek ve evlilik organizasyonlarında faydalanabileceğiniz başka çiçekli kendin yap yazıları:

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir