TeknolojiTeknolojik Ürünler

Ekmek Yapma Makinesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ekmek, Türk mutfağının olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alır. Öyle ki her öğünde ekmek olmadan yemek yiyen çok ama çok az kişi vardır. Ancak son dönemde pandemi etkisiyle birlikte sağlıklı beslenme daha da önemli hale geldi. Bu nedenle ekmeği dışardan almak yerine “Damak tadına göre kendin yap!” trendi yükseldi. Siz de kendi ekmeğinizi evde yapmak istiyorsanız, en iyi ekmek yapma makinesi modellerini bu yazımızda bulabilirsiniz.

Damak tadınıza uygun ekmekler yapmak artık oldukça kolay çünkü ekmek yapma makinesi, istediğiniz ekmeği kısa sürede sizin için hazır hale getiriyor. Peki bunu nasıl mı yapıyor? Oldukça basit; istediğiniz tarzda malzemeleri bir araya getiriyorsunuz ve makine içerisine koyuyorsunuz. Sonrasında dakikalar içerisinde enfes ekmeğiniz hazır. Hatta bazı modeller, ekmek yapmakla kalmıyor; kek ve diğer hamur işlerinde de oldukça başarılı sonuçlar ortaya koyuyor. Sağlıklı ve oldukça lezzetli ekmekler yapmak için ekmek yapma makinesi almak istiyorsanız aşağıda yer alan detaylara dikkat etmeniz oldukça faydalı olacaktır.

Ekmek Yapma Makinesi Tavsiyeleri

Ekmek yapma makinesi alırken dikkat edilmesi gerekenler
Birbirinden leziz ekmekler yapmak için ekmek yapma makinesi en iyi çözümdür.
  • Ekmek yapma makineleri, farklı hacim ve kapasiteler sunar. Bu nedenle ilk olarak alacağınız makinenin kapasitesine dikkat etmeniz gerekir. 500 gram, 750 gram veya 1 kg kapasiteli modeller arasından evdeki nüfusa ve ekmek tüketim alışkanlığınıza göre seçim yapabilirsiniz.
  • Ekmek yapma makinesinin program çeşitliliği, dikkat etmeniz gereken bir diğer konudur. Kaç pişirme programı olduğu, farklı modlarda ekmek pişirme süreleri ve farklı alternatifler sunması işinize yarayacaktır.
  • Hamur yoğurma konusunda daha başarılı olan çift bıçaklı modeller daha iyi bir hamur elde etmenizi sağlar. Ekmek yapma makinesinin çift ya da tek bıçaklı olmasına bu yüzden dikkat etmek gerekir.
  • Makinenin temizlenmesi de bir diğer önemli konudur. Elde yıkamak yerine bulaşık makinesinde yıkamak istiyorsanız ona uygun parçalar sunan modelleri tercih etmelisiniz. Elde yıkarken ise kolay temizlenen modeller avantaj sağlayacaktır.
  • Son olarak seçtiğiniz markanın bilinir olması ve servis ağının yeterli olmasına dikkat etmeniz gerekir. Çünkü olası arıza ve yedek parça ihtiyacı durumunda gerekli desteği sunmayan markalar, sorun yaşamanıza neden olabilir.

Ekmek Yapma Makinesi Önerileri

Dikkat etmeniz gereken konulardan kısaca bahsettiğimize göre nefis ekmekler yapmanızı sağlayacak önerilerimize geçebiliriz.

1-) Kiwi Kmc 6955

Kiwi ekmek yapma makinesi
Taze, sıcacık ve enfes ekmekler için ihtiyacınız olan yardımcınız; Kiwi Kmc 6955.

750 gram kapasitesi bulunan Kiwi Kmc 6955, fiyat olarak oldukça uygun bir ekmek yapma makinesidir. Fiyatının yanı sıra özellikleriyle de oldukça göz doldurur. LCD ekran üzerinden kontrol, zamanlayıcı, 9 pişirme programı, 3 pişirme kademesi ve paslanmaz çelik gövde öne çıkan özellikleridir.

2-) Arçelik EY 6021 Resital

Arçelik ekmek yapma makinesi
Malzemeleri hazırlayın ve gerisini Arçelik EY 6021’e bırakın.

Sabah kahvaltılarında sıcacık ekmek tüketmek istiyorsanız zamanlama özelliği bulunan Arçelik EY 6021 tam size göre! 900 gram kapasitesi bulunan cihaz, 12 farklı modu ve 3 farklı pişirme özelliğine sahiptir. İstediğiniz tat ve dokuda ekmekler yapmanız için ihtiyacınız olan her şey bu makinede bir arada sunulmaktadır.

3-) Arzum AR2017 Panetti 

Arzum ekmek yapma makinesi
Birbirinden leziz ekmekler için doğru seçim; Arzum Panetti.

LCD ekran üzerinden seçebileceğiniz 13 farklı pişirme programı sunan Arzum Panetti, tam buğdaydan çavdara kadar istediğiniz türde ekmek pişirmenizi sağlar. 1000 gram kapasitelidir ve kabuk rengi ile somon büyüklüğü gibi detayları ayarlama imkanı bulunmaktadır. Pişirme haznesi rahatça çıkarılır ve yapışmaz özelliktedir.

4-) Fakir Pane House 

Fakir ekmek yapma makinesi
Fakir Pane House ile evde birbirinden lezzetli ekmekleri kolayca yapın.

Tam otomatik olan Fakir Pane House, içine gerekli malzemeleri koyduğunuzda ekmeğinizi hazır hale getirir. Bu nedenle sadece ekmek için değil, pizza ve çörek gibi hamur işlerinin yapımında da kullanılabilir. Yoğurma aparatı ile hazır hale getirdiği hamuru, 10 farklı program arasından seçtiğiniz programa göre pişirir. Hızlı pişirme fonksiyonu sayesinde zamanın kısıtlı olduğu anlarda kısa sürede ekmeğiniz hazır olur. Ayrıca haznesi kolaylıkla çıkar ve rahatça temizlenir.

5-) Beko EY 5021 Floral

Beko ekmek yapma makinesi
Beko Floral, birbirinden lezzetli ekmek çeşitlerini dakikalar içerisinde yapmanızı sağlar.

En sevdiğiniz ekmek türü nedir? Köy ekmeği, tam buğday, kepek, glütensiz… İşte tüm ekmek türlerini Beko EY 5021 Floral ile yapabilirsiniz. 12 farklı program seçeneği olan makine, lezzetli ekmeklerin yanı sıra hamur, reçel, kek, sandviç ekmeği gibi birçok ürünü de hazırlamanızı sağlar. 3 farklı pişirme derecesi, 2 çeşit ekmek boyutu seçimi, 900 ve 1200 gram kapasite ile otomatik kapanma koruması diğer öne çıkan özellikleri arasında yer alır.

6-) Ariete Pane Express 

Ariete Pane Express
Ariete Pane Express ile ekmek yapmak ayrı bir keyiftir.

Farklı tonlarda ekmekler yapmayı seviyorsanız Ariete Pane Express ile istediğiniz kızarma tonunda ekmekler yapabilirsiniz. Ekmek kabuğu ayarı ile kızarmış, orta veya az kızarmış seçenekleri sunan cihaz, 750 gram ağırlığına kadar ekmek yapmanızı sağlar. 19 farklı program sayesinde istediğiniz tarzda ve dokuda ekmeği rahatlıkla yapabilirsiniz. Ayrıca özel olarak tasarlanan hazne kısmı oldukça pratik şekilde çıkar. Bu sayede yıkama ve temizleme işlemi oldukça rahat yapılır.

7-) Homend 1503 Breadfast 

Homend 1503 Breadfast
Homend 1503 Breadfast ile ekmeğiniz, siz ne zaman isterseniz o zaman hazır olur.

Mis gibi ekmek kokusu sabah burnunuza gelse ve kahvaltı sofrasına sıcacık ekmekle otursanız, ne güzel olur değil mi? Zamanlama özelliği ve 12 farklı pişirme tekniği sayesinde Homend 1503 Breadfast, tam olarak istediğiniz gibi ekmek yapmanızı sağlar. Ekmeğin kabuğunu farklı iç kısmını farklı şekilde pişirebilir, bu sayede farklı dokular elde edebilirsiniz. Ayrıca hamur yoğurma, karıştırma ve kek programları sayesinde leziz başka tarifler yapmanız da mümkün. Kapasite olarak ise en az 700 gram en fazla ise 900 gram ağırlığında ekmekler yapabilirsiniz. Yani ortalama bir aile için oldukça ideal ve kullanışlı.

8 -) Tefal Pain Dore 

Tefal Pain Dore
Pain Dore ile en sevdiğiniz ekmek tariflerini pratik şekilde yapabilirsiniz.

Öneri listemizin son sırasında Tefal Pain Dore modeli var. 12 farklı pişirme programı bulunan cihaz ekmek dışında farklı yiyecekler hazırlamanıza da olanak tanır. Kek, makarna, pizza, reçel, lapa gibi ürünleri evde hazırlayabilir, tamamen sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz. Ekmek kısmında ise hamuru ideal şekilde yoğuran Pain Dore, 3 kabuk pişirme ayarı ile istediğiniz kızarıklıkta ekmekler hazırlamanızı sağlar. Zamanlama ve ılık tutma özellikleri ile istediğiniz zaman sıcacık ekmekler sunan cihazın temizlenmesi ise oldukça kolaydır. Yapışmaz özellikli hazne bulaşık makinesinde yıkanabilmektedir.

Ekmek yapma makinesi başta olmak üzere tüm küçük ev aletlerini ÇiçekSepeti‘nde bulabilirsiniz. Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir