TeknolojiTeknolojik Ürünler

Meyve Kurutma Makinesi Hakkında Her Şey ve Ürün Önerileri

Meyve ve sebze gibi besin değeri yüksek olan gıdalar, geçmişte yaz sonunda toplanır, güneş ışığı altında bekletilerek uzun sürelerde kurutulurdu. Böylece kış aylarında vitaminleri ve lezzetleri korunmuş şekilde tüketilirdi. Fakat günümüz dünyasının şehir hayatında bu işlemleri yapacak alan ve zaman bulmak oldukça zor. Bu zorluk paketlenmiş kurutulmuş meyve sektörünün önünü açsa da artık gelişen teknoloji, evinizde meyve kurutmanıza olanak tanıyor. Meyve kurutma makinesi, ya da diğer adıyla meyve cipsi kurutma makinesi, istediğiniz meyve, sebze ve çiçekleri sağlıklı bir şekilde kurutur. Size de afiyetle istediğiniz zaman tüketmesi kalır.

Meyve ve sebze kurutma, çok uzun yıllardır bir saklama yöntemi olarak dünyanın birçok yerinde kullanılır. Geleneksel olarak Türk mutfağında da kuru sebzelerle yapılan harika yemekler vardır. Nitekim günümüzde şehir hayatının getirdiği sıkışıklık, bu işlemi her yerde yapmanızın önüne geçmektedir. Fakat teknoloji bu duruma da el attığından artık istediğiniz kadar meyve ve sebzeyi gönül rahatlığıyla kurutabilirsiniz. Meyve kurutma makinesi, meyve ve sebzelerde bulunan %85-90 oranındaki suyun %10-20 oranına düşmesini sağlar. Böylece nemi alınan gıdalar, dayanıklı hale gelir. Ancak lezzetinden de bir şey kaybetmez.

Meyve Kurutma Makinesi Nedir, Faydaları Nelerdir?

Meyve kurutma makinesi nedir?
Meyve kurutma makinesi hakkında merak edilenleri aşağıda bulabilirsiniz.
  • Nem oranı yüksek gıdaların nemini alarak bozulmasını önleyen makinelere, meyve kurutma makinesi denir. Farklı marka ve modellerde sunulan bu cihazların, büyük ve orta boyutlarda olanları olduğu gibi işletmeler için olan versiyonları da bulunmaktadır.
  • Meyve kurutma makineleri, “Dehitratör” ismiyle de satılmaktadır. Bu ismi düşük sıcaklıklarda içerisinde hava sirküle ederek yiyecekleri kurutmasından almıştır. Kurutacağınız meyvenin su yoğunluğuna göre farklı sıcaklıklar seçmeniz gerekir. Örneğin; meyve gibi yüksek su yoğunluğu olan besinler 60 derecede, sebzeler 50 derecede, dekoratif amaçlı bitkiler ise 35 derece civarında sıcaklıkta kurutma işleminden geçer.
  • Meyve kurutucu modelleri farklı özellikler sunan cihazlardır. İlk olarak termostat konusuna dikkat etmek gerekir. Gerekli sıcaklığı, doğru hassasiyetle veren cihazlar gıdaların besin değerini korur. Bunun dışında raf özellikleri, kapasite, otomatik kapanma gibi ekstra özelliklere de dikkat etmek gerekir.
  • Meyve kurutma makinesi, yaz mevsiminde bolca bulunan ama kış mevsiminde bulamayacağınız meyve ve sebzeleri, besin değerlerini koruyarak saklamanıza imkan tanır. Böylece her mevsim istediğiniz tatları her zaman mutfağınızda bulabilirsiniz.
  • Kurutucu makine, güneş ışığındaki etkinin birebir aynısını sağlar. Bu sayede gıdaların vitamin ve besin değerlerinde bir kayıp olmaz. Ayrıca meyve ve sebze dışında nane, kekik gibi taze baharatları da kurutarak yıl boyunca kullanmanıza olanak tanır.
  • Tasarım olarak oldukça hoş bir görüntüsü olan meyve kurutucu cihazlar, çok katlı modeller sayesinde sebze ve meyveleri aynı anda ama lezzetleri birbirine karışmadan kurutur. Sıcak havayı içerisinde dengeli bir şekilde dağıtması sonucunda tam olarak istediğiniz tat ve dokuda gıdalar elde edersiniz.

Meyve Kurutma Makinesi Önerileri

Kutuma makineleri hakkında kısa bilgileri verdiğimize göre sıra geldi ürün önerilerimize…

1-) Pratikko Meyve-Sebze Kurutma Makinesi

Pratikko meyve kurutma makinesi
Sağlıklı ve leziz gıdalar için harika bir yardımcı; Prattiko meyve kurutma makinesi.

350 W ısıtma gücüne sahip olan Pratikko meyve kurutma makinesi, gıdaları vitaminleri ve lifi içinde kalacak şekilde kurutur. Böylece gıdaların raf ömrü uzar. Güçlü motoru sayesinde uzun yıllar rahatlıkla kullanabileceğiniz cihaz, alt bölümden gelen sıcak hava katmanlarını bölümler arasında eşit seviyede dolaştırır. Böylece kusursuz bir hava sirkülasyonu oluşturur.

2-) Kiwi Kfd 5150

Kiwi meyve kurutma makinesi
Kiwi Kfd 5150, 40-70°C arasında ısı ayarı sunar.

Meyve ve sebze dışında ot, bitki, et ve balık kurutmada oldukça başarılı olan Kiwi Kfd 5150, sağlıklı besinler için hijyenik bir ortam sunar. Hiçbir koruyucu madde eklemenize gerek kalmadan istediğiniz gıdayı kurutabilir, güvenle saklayabilirsiniz. 5 farklı tepsisi bulunan cihazın, tüm tepsilerine farklı ürünler konabilir. Koku karışımı olmadan hepsini kurutur.

3-) Dalle BY1152 

Dalle meyve kurutma makinesi
Dalle BY1152, meyve ve sebzeleri en ideal ortamda kurutma imkanı sunar.

Geniş gıda haznesi, 5 farklı tepsisi ve 250 Watt gücündeki düşük enerji tüketimli motoru sayesinde Dalle BY115, mutfaktaki en sevdiğiniz yardımcınız olacak. Kurutma işleminden maksimum verim almak üzere tasarlanan cihaz, farklı derecelerde sıcaklık ayarları sunar. Bu sayede her meyve veya sebze için ideal sıcaklıkta kurutma işlemi yapabilirsiniz. Dengeli ve sağlıklı kurutma için ısı, bölümler arasında serbest bir şekilde dolaşır. Bu sayede her gıda ihtiyacı olan sıcaklıkta nemini kaybeder. Ayrıca güç ikaz ışığı ve ayarı sayesinde kurutma işlemi bittiğinde cihaz kendiliğinden kapanır.

4-) Tre Spade Atacama Pro 

Tre Spade Atacama Pro
Meyve ve sebze kurutmada son teknoloji; Tre Spade Atacama Pro.

Son teknoloji ile donatılan Tre Spade Atacama Pro, meyve ve sebze kurutma işleminde tüm ihtiyaçlarınızı en üst seviyede karşılar. 500 Watt gücündeki motoru, enerji tasarruflu yapısı sayesinde bütçenizle dosttur. Gıdalara özel olarak tasarlanan ABS plastik tepsiler, geniş bir kullanım alanı sunar. Dijital gösterge paneli üzerinden sıcaklığı, kalan süreyi ve program ayarını takip edebilirsiniz. Ayrıca 5 adet otomatik program ve bir adet özel evo program ile gıdaları tam olarak ihtiyacınız olan şekilde kurutabilirsiniz.

5-) Wmf Kitchen Minis

Wmf Kitchen Minis meyve kurutma makinesi
WMF Kitchen Minis sayesinde meyvelerinizi sebzelerinizi kurutulmuş olarak saklayın.

Çok yönlü ve şık ürünleriyle tanınan WMF, yaklaşık 160 yıldan beri mutfakta harikalar yaratanlara destek olan ürünler üretiyor. Meyve, sebze, ot, et ve müsli barlar için özel olarak tasarlanan Kitchen Minis, bu tecrübenin bir ürünüdür. Geniş kullanım alanı sunan cihaz, enerji tasarrufu konusunda oldukça başarılıdır. Otomatik olarak ayarlanan 5 farklı ayar sayesinde istediğiniz tonda kurutma işlemi yapabilirsiniz. Aşırı ısınmaya karşı koruma özelliği, hem cihazı hem de gıdaları korumak üzere her zaman takiptedir. Ayrıca cihazın pratik “To-Go” seti içinde iki saklama kapı ve müsli bar kabı bulunmaktadır.

6-) Profilo Pfd2350W

Profilo Pfd2350W meyve kurutma makinesi
Yüksek kapasite, yüksek performans; Profilo Pfd2350W.

Profilo Pfd2350W meyve ve sebze kurutucusu, sunduğu 11 litre kapasite ile oldukça rahat etmenizi sağlar. 4 farklı hazne sayesinde istediğiniz bölmede farklı gıdaları kurutabilirsiniz. 500 Watt gücündeki motor çalışırken oldukça sessizdir. Sadece 66 dB ses çıkarır. Farklı kurutma dereceleri ile gıdaları tam olarak istenilen ısıda kurutur. Son olarak haznelerin hepsi bulaşık makinesinde yıkanabilir.

7-) Tre Spade Atacama Pro Delux

Tre Spade Atacama Pro Delux
Oldukça kullanışlı ve çok yönlü; Tre Spade Atacama Pro Delux.

Listemizin son sırasında her tepsi yüzeyinin aynı oranda kurutulmasını sağlayan orijinal Tre Spade “Wide Flow” teknolojisine sahip Tre Spade Atacama Pro Delux var. Çok yönlü kullanım için 5 adet program sunan cihaz, zaman ayarlı başlatma programına da sahiptir. Özel ayarlar sayesinde istediğiniz özel programı oluşturabilirsiniz. Çelik tepsiler, gıdaların kokusu karışmadan kurumasını sağlar. Ayrıca enerji tasarrufu için cihazın özel açma kapama anahtarı bulunmaktadır.

Meyve kurutma makinesi başta olmak üzere tüm Ev & Yaşam ürünlerini uygun fiyatlarla ÇiçekSepeti‘nde bulabilirsiniz. Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir