Kültür & SanatKitap

Keyifli Bir Okuma Saati için Tercih Edebileceğiniz En İyi Tiyatro Kitapları

Tiyatro, en köklü sanat dallarından biridir. Tiyatro kitapları; farklı dünyaların kapısını açar, bilinmeyen yerlere yolculuk yapmanızı sağlar. Yazın deniz kenarında, elinizde soğuk içeceğinizle; kışın camın kenarında sıcacık kahveniz ile kitap keyfi yapmanın başkadır. Biz de sizin için; mevsim ne olursa olsun, keyifli bir okuma saatiniz olsun diye birbirinden güzel tiyatro kitapları ile bir yazı oluşturduk. Siz de bu listeden seçeceğiniz bir kitap ile harika bir kitap okuma saati geçirebilirsiniz!

En Çok Sevilen Tiyatro Kitapları

Hayal dünyasının en güzel şekilde ifade ediliş biçimlerinden biridir tiyatro metinleri. Hayatın her alanına dokunan metinlerdir. Kimi aşkı anlatır kimi siyaseti. Dönem dönem farklı akımlardan etkilenen tiyatro, herkese ilham verir. Siz de tiyatro izlemeyi, tiyatro metni okumayı ya da sadece kitap okumayı sevenlerdenseniz, bu listedeki kitaplar çok hoşunuza gidecek! Birbirinden güzel tiyatro kitaplarına geçmeden önce biraz da kitap okumanın faydalarından bahsedelim:

  • Kitap okumanın pek çok faydasından biri, empati yeteneğini güçlendirmesidir. Kitaplar; insanların, karşısındaki insanın duygu ve düşüncelerini daha iyi anlamasını sağlar. Tabii ki tek bir kitap ile bir anda bu yetenek kazanılmıyor olsa da zamanla bu yetenek gelişir.
  • Kitap okumak, kelime dağarcığının gelişmesini sağlar. Farklı türlerdeki kitapları okumak, kelime dağarcığınıza yeni kelimeler katmanıza yardımcı olur. Bu durumun faydalarından biri de iş ve okul yaşamınızdaki etkilerdir. Öğrendiğiniz kelimeleri bağlam içinde kullanarak birçok alanda büyük etkiler yaratabilirsiniz.
  • Kitap okumak aynı zamanda kişinin kendini daha iyi ifade etmesini sağlar. Çünkü hitabet ve etkili iletişim becerilerinin gelişmesinde etkilidir.
  • Araştırmalara göre kitap okumanın stres üzerindeki etkisi de büyüktür. Düzenli kitap okumak stresi azaltır. Düzenli olarak kitap okumak, kan basıncı ve kalp atış hızı üzerinde meditasyon ve yoga yapmak kadar etkilidir.
  • Genel kültür düzeyinin artmasına yardımcı olur.

Kitap okumanın daha pek çok faydası var ama biz bir an önce sizi birbirinden güzel kitaplarla buluşturmak istiyoruz! Bahsettiğimiz tüm kitapları ÇiçekSepeti’nin kitap kategorisinde bulabilirsiniz. Kitapları online kolayca sipariş edip okumanın keyfine varabilirsiniz!

Keyifle Okuyacağınız Tiyatro Kitapları

1-) Hamlet, Shakespeare

Keyifle okuyabileceğiniz tiyatro kitapları
Keyifle Okuyacağınız Tiyatro Kitapları, Hasan Ali Yücel Klasikleri, Hamlet

Keyifle okuyabileceğiniz kitap önerilerimizden ilki, klasik bir eser olan Hamlet. Shakespeare’in en uzun oyunu olma unvanını taşıyan Hamlet, tüm dünyada da tanınmış bir eser. Bu eserde her şey var desek abartmış olmayız; aşk, iktidar, akrabalık ilişkileri… Kısaca tanımlayacak olursak bir intikam tragedyası diyebileceğimiz Hamlet, bir oturuşta okuyabileceğiniz tiyatro kitapları arasında. “Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu!” cümlesi herkesin zihnine kazınmıştır. İşte bu eser, bu sözleri Hamlet’in ağzından duymanızı sağlayacak! Siz de güzel bir günde kitabınızı ve kahvenizi alın, okumaya başlayın!

Kahvenizi Yudumlarken Okuyabileceğiniz Kışa Yakışacak Kitaplar

2-) Cimri, Moliere

Cimri - Moliere - İş Bankası Kültür Yayınları
Keyifle Okuyacağınız Tiyatro Kitapları, Hasan Ali Yücel Klasikleri, Cimri

Yine klasiklerden devam edelim. Fransız yazarlardan Moliere’in kaleminden çıkan Cimri, en iyi tiyatro metinlerinden biri. Moliere, insan gerçekliğine en derinden bakan yazarlardan biridir. Bu oyun temelde yedinci yüzyıl Fransası’nı anlatıyor. Oyundaki kişiler, yedinci yüzyılın burjuva ve aristokratlarını temsil ediyor. Tefecilik yaparak geçinen, para düşkünü kişinin hayatını inceleyen Cimri eseri, insanın doğasına ayna tutuyor diyebiliriz. Ayrıca Moliere, “Tiyatro sahnesindeki kişilerin halka tutulmuş bir ayna” olduğunu söyler. Bu da onun eserlerinin evrensel olarak anlaşılmasını sağlar. Siz de bu harika tiyatro eseri ile hafta sonunuzu güzelleştirebilirsiniz!

3-) Kral Oidipus, Sophokles

Mutlaka okumanız gereken tiyatro kitapları
Okuma Köşesinde Tek Solukta Okuyabileceğiniz Kitaplar, Oidipus

Sophokles, Yunan tragedyasının en önemli yazarlarından biridir. Son derece gelişmiş bir tiyatro tekniğine sahip olan Sophokles, bu eserde de ustalığını sergiliyor. Bir kehanet ile başlayan kitapta yine aileler, ihanetler söz konusu. Yanlışlıkla babasını öldürüp annesiyle evlenmek üzere lanetlenen Oidipus‘un hikayesine yakından bakabilirsiniz. Yazgının ön planda olduğu, onlarca ödül almış bir eser olan Kral Oidipus ile siz de güzel bir okuma saati geçirebilirsiniz.

Okumayı Seveceğiniz 8 Kitap Önerisi

4-) Vişne Bahçesi, Çehov

Vişne Bahçesi - Anton Pavloviç Çehov - İş Bankası Kültür Yayınları
En Çok Sevilen Tiyatro Kitapları, Vişne Bahçesi

Şimdi sırada dokunaklı, politik ve ekonomik bir eser olan Vişne Bahçesi var! Rus yazarlardan Çehov’un kaleme aldığı Vişne Bahçesi, ülkenin toplumsal ve politik olaylarını ele alıyor diyebiliriz. Aristokrat bir ailenin dokunaklı portresini anlatan bu kitap, ayrıca gerçeklerle yüzleşmenizi de sağlıyor. İçinde büyük bir vişne bahçesi bulunan aile çiftliğinin borçlar nedeniyle satılması anlatan bu kitap ile siz de geçmişe yolculuk yapabilirsiniz. Ayrıca bu ünlü eserin harika dili sayesinde de edebi anlamda doymuş hissedeceksiniz!

Hafta Sonunu Sıkılmadan Geçirmenizi Sağlayacak Kitaplar

5-) Şair Evlenmesi, İbrahim Şinasi

Tiyatro kitapları
En Önemli Tiyatro Metinleri, Şair Evlenmesi

Dünya klasiklerinin yanında Türk edebiyatının da pek çok klasik tiyatro eseri vardır. Batılı anlamda yazılan ilk tiyatro eseri olma özelliği ile Şair Evlenmesi‘nin yeri, Türk edebiyatı için çok önemlidir. Kitap genel olarak bir töre komedisidir. Görücü usulü evliliği temel alan Şinasi, bu tarzdaki evliliğin sakıncalılarından bahseder. Ayrıca bu kitapta Batılı tutum ve davranışlar, kılık kıyafet tarzları, eğitim gibi konular da eleştirilir. Halk motiflerinin bir arada olduğu, konusu ve dili sayesinde tek oturuşta okunabilecek bu eseri siz de okuyabilirsiniz!

6-) Othello, Shakespeare

Çok sevilen tiyatro kitapları
En Çok Okunan Tiyatro Kitapları, Hasan Ali Yücel Klasikleri, Othello

Yine Shakespeare’in harika tiyatro metinlerinden biri var sırada; Othello! Her çağda geçerli olan durumları kaleme almayı başaran Shakespeare, ayrıca yazı diliyle de herkesi büyüler. Othello kitabı da, diğer Shakespeare eserleri gibi incelikle dokunmuştur. Ayrıca hırsı, kıskançlığı, coşkuyu, dinamizmi etkili ve görkemli şekilde anlatır. Genel olarak bir kıskançlık tragedyası diyebileceğimiz Othello, ayrıca yazgılarla da ilgilidir. Dürüstlük, yalan, düzen, düzensizlik… Aradığınız her şeyi bu eserde bulabilirsiniz!

Kitap Okuma Günü için Tercih Edebileceğiniz Keyifli Kitaplar

7-) Satıcının Ölümü, Arthur Miller

Satıcının Ölümü
Bir Oturuşta Okuyabileceğiniz Tiyatro Metinleri, Satıcının Ölümü

Satıcının Ölümü, Pulitzer ödülü almış başyapıtlardan biridir. Bu kitapta Arthur Miller, başarılı olmadan insana yaşama hakkı tanımayan devletleri eleştiriyor. Ayrıca kapitalist sistemlerle ilgili, düzenle ilgili eleştiriler de kitapta yer alıyor. Kitap; ülkedeki sürekli yarışma halinde düzene ayak uyduramayan, kendini aldatan yaşlı bir satıcının, sert ve kaskatı değerler karşısındaki öyküsünü anlatıyor. Eser her ne kadar trajik bir anlatı olsa da, eleştirel tarafıyla mutlaka okunması gereken kitaplardan biri.

8- ) Kral Lear, Shakespeare

Okumayı seveceğiniz tiyatro kitapları
Keyifli Bir Okuma Saati için Tercih Edebileceğiniz Kitaplar, Kral Lear

Ve listemizi yine bir Shakespeare eseri ile kapatıyoruz! Şimdilerde tiyatro sahnelerinde de sık sık gördüğümüz Kral Lear, klasik bir tragedya-komedya eseri. Yozlaşan dünya, akrabalık, para, felsefe gibi konuların iç içe geçtiği Kral Lear ayrıca oldukça özgün bir eser. Tabii ayrıca kendine özgü nitelikler de taşıyor. Okuru da izleyicileri de derinden sarsan bu eseri siz de harika bir kitap okuma saati geçirmek için edebilirsiniz. Bu eseri ve çok daha fazlasını ÇiçekSepeti‘nden online olarak sipariş edebilirsiniz!

Farklı dünyalara yolculuğa çıkmanızı sağlayan tiyatro kitaplarını, eşsiz şiir kitaplarını ya da sürükleyici romanları ÇiçekSepeti’nn kitap kategorisinde online olarak inceleyebilirsiniz. Ayrıca tüm bu ürünleri sevdiklerinize hediye olarak ya da kendiniz için kolayca satın alabilirsiniz! Elinizde çayınızla battaniye altında ya da soğuk kahvenizle deniz kenarında bu kitapların tadını çıkarabilirsiniz!

Kitaplardan Uyarlanan Yerli ve Yabancı Diziler

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir