Moda & Güzellik

Sağlıklı ve Hızlı Tırnak Uzatma Yöntemleri

Sağlıklı ve güçlü tırnaklara sahip olmak, herkesin hayalidir. Kırılmayan, sert, çatlamayan tırnaklara ulaşmak ister herkes. Bu tırnaklar çok güzeldir ama bu tırnaklara ulaşmak için biraz bakım yapmak, yeme içmeye özen göstermek gerekir. Güze ve bakımlı görünen, hızlı ve sağlıklı uzayan tırnaklara ulaşmak için blog yazımızın detaylarına göz atabilirsiniz. Sağlıklı tırnak uzatma önerileri, yazımızın detaylarında sizi bekliyor!

Sağlıklı ve bakımlı tırnaklar, tabii ki çok güzel görünür. Bu tırnaklara oje sürmek de daha güzel olur bakım yapmak da. Böyle güzel tırnaklara ulaşmak için genel olarak bakım yapmanız gerekir. Tırnak bakımı için yapmanız gerekenleri birkaç maddede şu şekilde sıralayabiliriz:

1-) Tırnaklarınızı her zaman nemlendirin: Tırnakların nemlendirilmesi önemlidir. Hem cilt hem tırnaklar için nemlendirme genel olarak önemlidir. El&tırnak bakımınızın ilk adımında nemlendirme vardır. Özellikle soğuk kış aylarında ellerinizin çatlamaması, tırnaklarınızın kırılmaması için nem dengesine önem verebilirsiniz.

Sağlıklı tırnak uzatma
Hızlı ve Güçlü Uzayan Tırnaklar için Neler Yapabilirsiniz?

2-) Tırnaklarınızdan mümkün oldukça kimyasalı uzak tutun: Kimyasallar, cildinize olduğu gibi tırnaklarınıza da zarar verir. O yüzden mümkün oldukça kimyasallardan uzak durmalısınız. Aseton, temizleyici gibi sert kimyasalların ellerinize ve tırnaklarınıza zarar vermesi mümkündür. Tırnaklarınıza daha az zarar verecek ya da zarar vermeyecek ürünleri tercih edebilirsiniz.

3-) Bakım takviyelerini es geçmeyin: Tırnaklarınıza nazik şekilde davranmanız da önemlidir. Tırnaklarınıza sert davranırsanız tırnaklarınıza kırılmalar olması mümkündür. Tırnaklarınızın yapısına zarar vermeden bu ürünleri yavaşça kullanmanız gerekir. Ayrıca tırnaklarınız için ekstra vitaminler de kullanmanız da faydalıdır. B vitamini, E vitamini, Biotin gibi takviyeleri kullanarak tırnaklarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca evde bazı besinleri kullanarak da tırnaklarınıza bakım yapabilirsiniz. Detaylar için yazımıza devam edelim!

Hızlı Tırnak Uzatma Önerileri

E Vitamini

Tırnak sağlığınız için kullanabileceğiniz ürünlerden biri E vitaminidir. Hem saç sağlığı hem de tırnak sağlığı için bu vitamini kullanabilirsiniz. Tırnaklarınızın sararmaması ve çatlamaması için bu vitamini kullanabilirsiniz. Ayrıca tırnaklarınızı beyazlatmak ve hızlı uzamasını sağlamak için de bu vitamin oldukça faydalıdır. Yağ formundaki vitamini tırnaklarınıza kolayca uygulayabilirsiniz!

Zeytinyağı

Sağlıklı tırnak uzatma
Sağlıklı Tırnaklar için Bakım Formülleri

Hemen her şeye faydası bulunan zeytinyağının tırnaklara da faydası vardır. Tırnaklarınızın sağlıklı şekilde uzaması ve güçlü olması için zeytinyağı ile tırnaklarınızı besleyebilirsiniz. Tırnaklarınız için zeytinyağı uygulaması yapmak isterseniz direkt mutfaktan aldığınız zeytinyağını kullanabilirsiniz. Tırnaklarınızı yaklaşık 10 dakika kadar zeytinyağında bekletip tırnaklarınızın ihtiyacı olan besinleri ve gücü elde etmelerini sağlayabilirsiniz. Ayrıca zeytinyağlı el kremlerini de kullanarak cildinizi besleyebilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı

persons hand on white textile
Tırnak Sağlığınız için Uygulayabileceğiniz Bakımlar

Tırnaklarınızı besleyecek yağlardan biri de Hindistan cevizi yağıdır. Doğal besleyicilerden biri olan Hindistan cevizi yağı hem güzel kokan hem de besleyici olan bir üründür. Tırnaklarınızın güçlenmesi için biraz Hindistan cevizi yağını bal ile karıştırarak tırnaklarınıza uygulayabilirsiniz. Bu sayede tırnaklarınızın daha hızlı uzadığını ve daha güçlü olduğunu fark edebilirsiniz. Bu karışımı tırnaklarınıza haftada bir kere uygulayabilirsiniz.

Biotin

Sağlıklı tırnak uzatma
Tırnaklar Daha Hızlı Nasıl Uzar? Tırnak Uzatma Tavsiyeleri

Hem saçlar hem de tırnaklar için güçlendirici olan vitaminlerden biri de Biotin’dir. Biotin, doku oluşumunda ve yenilemesinde etkili olan vitaminler arasında yer alır. Biotin eksikliğinde saç dökülmeleri ve tırnak kırılmaları olması mümkündür. Bu yüzden biotin takviyesi ile tırnaklarınızın daha güçlü ve hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz. Eczanelerden satın alacağınız takviye biotinin yanı sıra soya fasulyesi, fındık, fıstık gibi besinleri de beslenme rutininize ekleyebilirsiniz.

Menekşe Yağı

Sağlıklı tırnak uzatma
Güçlü Tırnaklar için Bakım Önerileri

Menekşe yağı da tırnaklarınızın sağlıklı şekilde uzamasına yardımcı olan ürünlerden biridir. Bu yağ, menekşe çiçekleri, gövdesi ve köklerinden damıtılarak elde edilen bir yağdır. Bu sayede oldukça besleyici bir içeriğe sahiptir. Sadece tırnaklarınızın sağlığı için değil cildinizin güzelliği için de menekşe yağını kullanabilirsiniz. A ve C vitaminleri açısından zengin olan menekşe yağı, cildinizi ve tırnaklarınızı güçlendirmenize yardımcı olur.

Limon

Tırnak sararmaları ve yumuşamalarında limon, oldukça etkilidir. Uzun süre oje sürdüğünüzde ya da tırnaklarınız suyun altında çok kaldığında tırnaklarınızda sararmalar ve yıpranmalar olabilir. Limonu zeytinyağı ile karıştırarak bir kür hazırlayabilirsiniz. Bu kürü de tırnaklarınıza kolayca uygulayabilirsiniz. Bu sayede tırnaklarınız hem daha beyaz hem de daha güçlü olur!

Kuaför ürünlerinden kişisel bakım ürünlerine, süpermarket ürünlerinden yenilebilir çiçek BonnyFood çeşitlerine kadar aradığınız her şey Çiçeksepeti’nde! Tırnak bakımınız için de aradığınız tüm bakım malzemeleri, temizlik ürünleri ve çok daha fazlası online makette uygun fiyatlarla siz beliyor! Siz de mobil uygulama veya online site üzerinden alışveriş yapın, en güzel kampanyalardan faydalanın!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir