Moda & GüzellikAksesuar & Takı Önerileri

Şemsiye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bahar ve kış aylarında yağmurdan korunmanın en doğru yöntemi dayanıklı bir şemsiye edinmektir. Yağmurlu günlerde en kullanışlı ürün olan şemsiye, yağmur dışında rüzgar ve güneşten de korunmanıza yardımcı olur. Peki, kullanışlı ve uzun ömürlü bir şemsiye edinmek için nelere dikkat etmek gerekir. Cevabı yazımızda!

Yağmurun bir anda bastırdığı ve sırılsıklam olunan o anlar, herkesin aklında yer edinen zamanlardır. Çünkü sonrasında büyük ihtimalle hastalanır ve birkaç gün bu hastalığın ceremesini çekersiniz. Özellikle kış ve bahar aylarında böylesi durumlar yaşamamak için yanınızda şemsiye bulundurmanız gerekir. Tabii ki şemsiyeler sadece yağmurdan korunmak için değil, yaz aylarında güneşten korunmak içinde en iyi yardımcıdır. Şimdi gelin en iyi şemsiyeyi bulmak için dikkat etmeniz gerekenlere birlikte bakalım.

El Şemsiyesi Seçmenin Püf Noktaları

el şemşiyesi almanın püf noktaları
Kullanışlı bir şemsiye edinmek için aşağıdaki konulara dikkat etmeniz faydalı olacaktır.
  • Şemsiye seçiminde ilk dikkat edilmesi gereken konu, kumaş türüdür. Sağlam ve dayanıklı bir ürünün rüzgara ve yağışa dayanıklı olabilmesi için kaliteli kumaştan üretilmiş olması gerekir. Naylon kumaştan üretilen şemsiyeler, en dayanıklı ürünler olarak öne çıkar. Çünkü yapısı gereği naylon kumaş çok fazla su tutmaz ve oldukça uzun ömürlüdür.
  • Şemsiyenin uzun ömürlü ve dayanıklı olmasın belirleyen ana faktör, iskelet görevi gören tellerin kalitesidir. Rüzgara ve diğer tüm etkenlere karşı dayanıklı bir şemsiye istiyorsanız, gövde telleri çelikten üretilen modelleri tercih etmelisiniz. Ayrıca çelik teller, rüzgara karşı dayanıklı olmanın yanı sıra bükülüp kırılma veya ters dönme gibi durumların önüne geçer.
  • Seçtiğiniz modeli nasıl taşıyacağınız oldukça önemli bir kriterdir. Çünkü bazı şemsiye modelleri katlanıp çantaya atılabilirken bazı modeller uzun saplarıyla elde taşınmak için tasarlanmıştır. Eğer uzun saplı modelleri tercih ediyorsanız, ahşap gövde ve sap en iyi çözümdür. Ek olarak ahşap malzeme uzun ömür sunar ve oldukça dayanıklıdır.
  • Seçtiğiniz modeli çantanızda taşıyacaksanız, katlanan ve az yer kaplayan modeller sizin için daha uygundur. Almadan önce katlandığında boyutunun ne kadar olduğunu ve çanta ölçülerinizi karşılaştırmanız faydalı bir yöntemdir. Böylece şemsiyenin çantanıza sığmama durumunun önüne geçmiş olursunuz.
  • Şemsiyenin açma ve kapama tuşunun dizaynı oldukça önemlidir. Hızla açmak ve kolayca toplamak için özel olarak tasarlanan sistemin kusursuz çalışması gerekir. Ancak alacağınız şemsiyenin açma veya kapanması size sorunlu görünüyorsa o modelden vazgeçmeniz en iyi çözümdür.
  • Şemsiye modelleri, sadece yağmurdan korunmak için değil, güneşten korunmak içinde tercih edilmektedir. Bu nedenle alacağınız şemsiyeyi ne için kullanacağınızı belirlemeniz gerekir. Eğer güneşten korunmak için alıyorsanız, zararlı güneş ışınlarını perdeleyen ve sizi yüksek ışıktan koruyan modelleri tercih etmelisiniz.
  • Son olarak seçtiğiniz modelin tamir edilme özelliği olup olmadığına bakmanız gerekir. Bazı modellerin üst kumaş kısmı eskidiği zaman yenisi ile değiştirebilmektedir. Bu özellik sayesinde yeni bir şemsiye almanız gerek kalmaz. Fakat bu özellik, her şemsiyede bulunmamaktadır.

Birbirinden Güzel ve Kullanışlı Şemsiye Önerileri

Şemsiye önerileri
Şemsiye alırken dikkat edeceklerinizi sıraladığımıza göre birkaç ürün tavsiyesi ile işinizi kolaylaştıralım:

1-) Ahşap Saplı Baston Şemsiye

Ahşap saplı baston şemsiye
Ahşap baston model, 105 cm çapındadır.

İlk önerimiz klasik modelleri sevenler için geliyor; ahşap saplı baston şemsiye. Çift kat lamine edilmiş olan ürün, hem yağmurdan hem de güneşten koruma özelliğine sahiptir. Kumaşı su tutmaz ve hızlıca kurur. Ayrıca güneşin zararlı ışınlarını perdeleme özelliğine sahiptir. Fiber karbon tellerden oluşan mekanizmalı sistem sayesinde ürünü kolayca açabilir veya kapatabilirsiniz.

2-) Tam Otomatik Rüzgara Dayanıklı Şemsiye

Otomatik şemsiye
Ürün ile birlikte aynı renkte özel tasarım kılıf gönderilmektedir.

Sıradaki tavsiyemiz kullanım kolaylığı ile ön plana çıkan bir model; tam otomatik şemsiye. Tek tuşla rahat şekilde açılan model, 8 telli Fiber gövde ve teller sayesinde en zorlu rüzgarlarda bile sizi yarı yolda bırakmaz. Çantanızda taşımak için oldukça kolay şekilde katlanır. %100 Poliamid su tutmaz kumaş aynı zamanda kir tutmama özelliğine de sahiptir.

3-) Snotline April Kadın Şemsiyesi

Snotline April
Snotline özel koruma kabı, ürünü kullanmadığınız zamanlarda güvenle saklamanızı sağlar.

Tasarım sizin için önemliyse Snotline kadın şemsiyesi tam size göre diyebiliriz. Özel olarak tasarlanan model, katlandığında cep telefonunuzdan biraz büyük hale gelir. Böylece çantanızda rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Su tutmaz kumaş ve özel tasarım gövdesi, zorlu şartlara karşı dayanıklıdır. Ek olarak model açıldığında 85 cm çap sunmaktadır.

Farklı model ve ürünler için kadın şemsiye sayfasına göz atabilirsiniz.

4-) Marlux Tam Otomatik Premium Lüks Erkek Şemsiyesi

Marlux tam otomatik yağmurluk
Modelin açık hali 105 cm, kapalı hali ise sap dahil 34 cm’dir.

Tarzını her alanda hissettirmeyi seven erkekler, Marlux Premium modeline bayılacaktır. Özel tasarımı sayesinde oldukça şık görünen ürün, hakiki deri kaplama sap ve fiber korumalı gövdeye sahiptir. Ek olarak tam otomatik mekanizma sayesinde açması ve kapaması oldukça kolaydır.

Farklı ürün ve modeller için erkek şemsiye sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

6-) Sevimli Çocuk Boy Şemsiye

çocuk şemsiyesi
Sevimli ve oldukça kullanışlı bir model; Marlux çocuk şemsiye.

Tavsiyelerimizin son sırasında çocukların çok seveceği bir model var; sevimli şemsiye. Özel olarak çocuklar için tasarlanan model, hafif olması sayesinde rahatlıkla taşınır. Su ve kir tutmayan yapısı ile çocukları yağmurdan korumak için birebirdir. Ayrıca katlaması ve açması oldukça kolaydır.

Hayatınızı kolaylaştıracak tüm ürünleri uygun fiyatlarla ÇiçekSepeti’nde bulabilirsiniz. Hemen mobil uygulama veya web sayfasını ziyaret edin, fırsatlarla alışveriş keyfini doyasıya çıkarın!

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir