Tariflerİçecek Tarifleri

Sıcak Çikolata Tarifleri ve Yanında İyi Gidecek Ürünler

Sonbahar günlerinde iyiden iyiye soğumaya başlayan havalar kışın habercisi… Her ne kadar kar ve yağmur dolu günlerin gelmesine biraz daha olsa da şu soğuk günlerde bir fincan sıcak çikolatanın yaratacağı iç ısıtan mutluluğa kimse hayır diyemez. Sıcak çikolata der demez içiniz bir kıpırdanmaya, yüzünüzde bir gülümse oluşmaya başladı bile değil mi? Lezzetli sıcak çikolata tarifleri ve yanında iyi gidecek birbirinden leziz ürünler bu yazımızda sizlerle.

Sıcak çikolata soğuk günlerde iç ısıtan bir içecek olmanın yanı sıra aynı zamanda çikolatanın endorfin üretimini artırması nedeniyle de bir mutluluk kaynağıdır. İlk çikolata içeceği bundan çok uzun zaman önce Mayalar tarafından yapılmışken günümüzde ise sıcak çikolata, genellikle sıcak suyu veya sütü toz paketleriyle birleştirerek yapılmaktadır. Restoran ve kafelerde farklı ve gurme çeşitleri olduğu gibi bazı ülkelerin kendine has versiyonları da bulunmaktadır. Şimdi gelin bu farklı tariflere daha yakından bakalım…

Sıcak Çikolata Tarifleri
Klasik sıcak çikolata

Farklı tarifler ve ülkelere göre değişen versiyonları olsa da ilk olarak klasik sıcak çikolata tarifi ile başlayalım.

Malzemeler:

  • 120 gram bitter çikolata,
  • 1/3 bardak şeker,
  • 4 bardak süt,
  • Bir tutam tuz,
  • Bir yemek kaşığı kakao,
  • 1/2 çay kaşığı vanilya.

Hazırlanışı: Nefis sıcak çikolatanın sırrı doğru oranda malzeme ve doğru sıcaklıkta pişirmektir. Çikolatanızı kabaca doğradıktan sonra kakao ve şekeri sütün içerisinde hafifçe ısıtarak eritin. Parçaladığınız çikolatayı da ekledikten sonra kısık ateşte çikolata eriyip şeker çözülene kadar bir tel çırpıcı ile karıştırın. Vanilyayı ve tuzu ekledikten sonra kısık ateşte karışım kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sıcak çikolatanız hazır! Dilerseniz güzel bir kupa bardak veya fincana alarak yanında marshmallow ile servis edebilirsiniz.

Sıcak çikolata veya kahve keyfini artıracak kupa bardaklar için Sonbaharda Kahve Keyfini Arttıracak Muhteşem Kupa Bardaklar yazımıza göz atabilirsiniz.

Meksika Usulü Sıcak Çikolata
Meksika usulü sıcak çikolata

Farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için Meksika usulü sıcak çikolata tarifi.

Malzemeler:

  • 1 Litre süt,
  • 1 adet çubuk tarçın,
  • 2 adet karanfil,
  • 2 gram badem esansı,
  • 120 gram bitter çikolata,
  • 1/2 çay kaşığı mısır nişastası
  • 1/3 çay kaşığı Chili biber.

Hazırlanışı: Sütü baharatlarla birlikte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve bitter çikolatayı ekleyip devamlı karıştırarak erimesini sağlayın. Sonrasında karışımı blender içine alın, badem esansını ekleyip 30 saniye  (köpürene kadar) yüksek hızda çalıştırın. Blender yoksa yerine el mikseri veya tel çırpıcı da kullanabilirsiniz. Sıcak çikolatanız hazır. Özel tasarlanmış kupa bardak veya ısıya dayanıklı servis bardaklarına paylaştırıp sıcak olarak servis etmenizi tavsiye ederiz.

Amerikan Usulü, Viyana Usulü ve Hot Chocolate Mocha
Amerika usulü sıcak çikolata

Farklı sıcak çikolata tariflerine devam ediyoruz.

Amerikan usulü: Bu versiyonda yukarıda anlattığımız klasik sıcak çikolata tarifinin üzerini küçük marshmellow’lar veya krem şanti ile süslemek yeterli.

Viyana usulü: Bir diğer versiyon olan Viyana usulü sıcak çikolata için ise hazırladığınız sıcak çikolata karışımına yumurta sarısı ekleyin ve sonrasında krema ile süsleyin. Bu farklı versiyonu farklı bir kupa bardakta içmek ayrıca keyifli olacağından Çikolata Aşkına Sihirli Kupa Bardak ürününe bakmalısınız.

Hot Chocolate Mocha: Sıcak çikolatanın en lezzetli versiyonlarından biri olan Hot Chocolate Mocha hazırlaması oldukça basit olan bir içecek. Klasik sıcak çikolata karışımına espresso ekleyerek mis gibi içeceğinizi hazırlayabilirsiniz. Hot Chocolate Mocha hazırlamak için ihtiyacınız olan espresso çeşitleri ve farklı tatlarda espresso hazırlamanızı sağlayacak espresso makineleri ÇiçekSepeti’de sizleri bekliyor.

Sıcak Çikolatanın Yanında İyi Gidecek Lezzetler

Nefis sıcak çikolatanızı hazırladınız. Şimdi geldi sıcak çikolatanıza eşlik edebilecek leziz ürün tavsiyelerimize;

Paris Cafe Kutuda 24’lü Makaron
Makaron

Sıcak çikolatanın yanında en iyi giden lezzetlerin başında makaron geliyor. Siz de sıcak çikolatanızın yanında bu lezzete hayır diyemeyenlerdensiniz özel tasarlanmış Paris Cafe Kutuda makaron tam size göre! Kutu içerisinde 6 adet vanilyalı, 6 adet frambuazlı, 6 adet muzlu ve 6 adet çikolatalı makaron bulunmaktadır.

Fortune Cookie 
Şans kurabiyesi

Birbirinden ilginç mesajlar sayesinde Fortune Cookie sıcak çikolata keyfini başka bir boyuta taşıyor. Sıcak çikolatanızdan bir yudum alın ve kurabiyenizi kırın! Kurabiyeler kırıldığında ortaya çıkan eğlenceli dilekler keyfinize keyif katarken yediğiniz anda lezzeti sizi büyüleyecek.

Renkli Lezzetler Truf Kek Kutusu
Truf kek kutusu

Sıcak çikolatanızın yanında iyi gidecek muhteşem lezzetlerde sırada Renkli Lezzetler Truf Kek Kutusu var. Bu özel kutu içerisinde meyve aromalı, renkli şekerli kekler sizi bekliyor.

Tadı damakta kalan diğer BonnyFood lezzetleri için ÇiçekSepeti’ni ziyaret edebilirsiniz. 

Güldüren Tatlar Kurabiye Kutusu
Güldüren tatlar kurabiye kutusu

Sıcak çikolatanın iç ısıtan ve gülümseten etkisini daha da arttırmaya ne dersiniz? Gününüze eğlence ve neşe katacak Güldüren Tatlar Kurabiye Kutusu ile harika anlar sizi bekliyor.

Frambuazlı Truf Kek Kutusu
Frambuazlı kek kutusu

Leziz önerilerimiz devam ediyor. Sırada Frambuazlı Truf Kek kutusu var. Frambuaz tadınız sevenler sıcak çikolatanın yanında bu nefis lezzete bayılacaklar.

Not: Kutu içerisinde 20 adet frambuazlı kek bulunmaktadır.

Sütlü Portakal Draje
Sütlü Portakal Draje

Sıcak çikolatanın yanında ne iyi gider? Tabii ki draje! Sütlü portakal draje ile sıcak çikolatanın muhteşem uyumuna kimse hayır diyemez.

Not: 500 ve 1000 gram sütlü portakal draje şeklinde de sipariş verebilirsiniz.

Nova Spesiyal
Nova spesiyal draje

10 çeşit spesiyal çikolata ve karışık draje ile sıcak çikolata keyfi bir başka güzel! Nova Spesiyal içerisinde sütlü kahveli çikolata, Sütlü ra ( yerfıstığı ve krema), sütlü fındıklı çikolata, beyaz çikolatalı truf, fındık kremalı deniz kabukları, beyaz çikolatalı taç yaprak, kuru üzüm ve fındık kremalı mantar ile drajeler bulunmaktadır.

Sıcak çikolata yanında iyi gidecek tüm lezzetli ürünler başta olmak üzere aradığınız her şey ÇiçekSepeti‘nde VarVar!

İlginizi çekebilecek diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir