Trend

Yüzmek için Gerekli Malzemeler

Sıcak yaz günleri, bir boyunca beklediğimiz günlerdir. Sıcak günlerin gelmesiyle birlikte de deniz ve havuzda geçirdiğiniz saatler artar. Denize ve havuza giderken bazı ürünler kullanmak önemlidir. Yüzmek için, yüzerken güvende olmak için kullanabileceğiniz bazı ürünler vardır. Siz de yüzmek için malzemeler neler diye merak ediyorsanız, ayrıntıları yazımızda bulabilirsiniz!

Yüzme, aslında hem yaz hem kış sporudur. Yüzmeye yeni başlayanlar için de profesyonel yüzücüler için de bazı yüzme ekipmanları vardır. İsterseniz spor olarak isterseniz keyfi olarak yüzüyor olun, bu ekipmanları kullanabilirsiniz. Özellikle havuzlar için bazı ürünlerin kullanılması zorunludur. Mesela yüzücü bonesi, bunlardan biridir. Yüzmek için ihtiyacınız olan ekipmanları keşfetmek isterseniz, detaylara geçebilirsiniz!

Yüzmek için Malzemeler

1-) Şort ve Mayo

Yüzmek için malzemeler
Yüzmek için Malzemeler, Angelsin Siyah Beyaz Mayo

Yüzmek için ihtiyacınız olan ürünlerden ilki mayo ve şortlardır tabii ki. Kadınlar için bikini ve mayolar, erkekler için mayo şortlar vardır. Bu kıyafetler, yüzmenin daha kolay ve güvenli olmasını sağlar. Yüzerken giymek istediğiniz mayonun stili tamamen size bağlı. Ama profesyonel bir yüzücüyseniz profesyonel mayo çeşitlerini tercih etmenizde fayda var. Ayrıca yüzerken etrafa takılmayacak, yüzüşünüzü zorlaştırmayacak, özel üretim mayoları seçebilirsiniz. Böylece hem havuzda hem de denizde rahat rahat yüzebilirsiniz.

2-) Havuz & Deniz Saç Bonesi

Yüzmek için malzemeler
Havuzda ya da Denizde Yüzerken İhtiyacınız Olan Ürünler, Avessa Silikon Bone Lila Havuz Bonesi 

Denizde olmasa da havuza girmeden önce saç bonesi kullanmak zorunludur. Saçlarınızın havuza dökülmesini engellemek, havuzda kirlilik oluşumunu engellemek için bone kullanmanız gerekir. Ayrıca saçlarınızı havuzun klorundan korumak için de bone kullanmanız önemlidir. Klorlu su saçlarınızı yıpratabilir. Bunu önlemek için bone takabilirsiniz. Ayrıca yüzerken saçlarınızın yüzünüzü kapatmaması, görüşünüzü engellememesi açısından da bone oldukça faydalıdır. Bone seçerken bonenin saçınızı çok fazla sıkmamasına, yüzerken sizi rahatsız etmemesine dikkat edebilirsiniz.

3-) Yüzücü Gözlüğü

Ayarlanabilir Yüzücü Gözlüğü - Havuz Gözlüğü - Kulaklık Hediyeli
Yüzmek için Hangi Malzemeleri Kullanabilirsiniz? Ayarlanabilir Yüzücü Gözlüğü – Havuz Gözlüğü

Yine özellikle havuz antrenmanları için yüzücü gözlüğü kullanılması gerekir. Gözlük, sudaki görüşünüzün netleşmesi açısından önemlidir. Denizde de yüzme gözlüğü kullanarak denizin güzelliklerini görebilirsiniz. Suyun altındaki balıkları, mercanları, güzellikleri… Hepsini görmek için gözlükleri kullanabilirsiniz. Denizin altında gözlerinizi açabiliyor olsanız bile su yeterince temiz değilse gözlük kullanmanız gerekir. Yüzme gözlüğü seçerken profesyonel markalar arasından seçim yapmanız da önemlidir. Bu sayede suyun altında çok kaldığınızda bile gözlük su geçirmez, gözünüz su ile dolmaz.

4-) Kulak Tıkacı

Yüzmek için malzemeler
Yüzerken Kullanabileceğiniz Ürünler, Kulak Ve Burun Tıkacı Havuz Seti

Yine özellikle havuzlarda kullanabileceğiniz yüzme malzemelerinden biri kulak ve burun tıkaçlarıdır. Bu ürünler, kulağınıza ve burnunuza su kaçmasını önler. Bu sayede de kulak ağrısı gibi problemler oluşmasını önleyebilirsiniz. Kulaklarınızda basınç oluşmaması için ve konforlu şekilde yüzmeyi tamamlayabilmeniz için kulak tıkaçlarınızı kullanmanız önemlidir. Hem yetişkinler hem de çocuklar için kullanabileceğiniz kulaç tıkaçları vardır.

5-) Yüzücü Tahtası

Yüzme Tahtası K-02 Yüzücü Tahtası
Kolay ve Keyifli Şekilde Yüzmek için Malzemeler, Yüzme Tahtası K-02 Yüzücü Tahtası

Özellikle yüzmeyi öğrenirken kullanabileceğiniz ürünlerden biri de yüzücü tahtası çeşitleridir. Yüzücü tahtası, bacak ve kol egzersizleri yaparken kullanabileceğiniz yardımcı bir üründür. Özellikle çocuklar için olsa da yetişkinler için de yüzücü tahtası modellerini kullanabilirsiniz. Suya batmayan tahtalar, güvenli hissederek yüzmenizde etkilidir. Dayanıklılık direncini arttıran yüzücü tahtaları ile farklı yüzme tekniklerini de öğrenip geliştirebilirsiniz.

6-) Palet

Apnea Havuz ve Eğitim Paleti
Yüzme Malzemelerini Keşfedin, Apnea Havuz ve Eğitim Paleti

Yüzmek için malzemeler arasında yer alan bir diğer ürün palettir. Daha hızlı, daha kolay yüzmek için kullanabileceğiniz paletler, sizi yormaz. Denizde ya da havuzda paletleri kullanabilirsiniz. Ayrıca kol kaslarınızı çalıştırmanızı sağlayan el paletleri de vardır. Özellikle yüzmeye yeni başlayanlar için paletler, işleri kolaylaştırır.

Siz de yüzmeye yeni başladıysanız ya da tatil için ihtiyaçlarınızı tamamlıyorsanız Çiçeksepeti’nin geniş ürün yelpazesinde yüzme malzemelerini keşfedebilirsiniz. Birbirinden kullanışlı, yüzmeyi kolaylaştıran ya da size yüzmeyi öğretecek ürünleri online olarak inceleyip satın alabilirsiniz!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir