Kozmetik ÜrünlerModa & GüzellikTrend

BB Krem Nedir, Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Kozmetik sektörüne son yıllarda damgasını vuran ürünlerin başında BB krem çeşitleri geliyor. Makyaj yaparken kullanabileceğiniz, fondöten yerine geçen BB krem, yenilikçi formülüyle de herkesi mutlu ediyor. Siz de BB kremler hakkındaki her şeyi öğrenmek isterseniz; BB krem nasıl kullanılır, fondötenden farkları nelerdir gibi soruların cevabı yazımızda!

Kremler arasında öne çıkan BB krem; fondötenden hafif, klasik kremlerden ağır yapısı ile öne çıkıyor. Hem yağlı ciltler hem de kuru ciltler, BB kremleri kolayca kullanabiliyor. Bu kremler genel olarak nemlendirme özelliğine ve kapatıcı özelliğine sahip. Bu yüzden de son dönemlerde doğal makyaj denince akla ilk gelen ürünlerden biri.

BB kremler ilk olarak “Blemish Blam” ismiyle piyasa çıkıyor. Yani sivilce kremi. Ama daha sonra cilde verdiği ışıltı, canlılık ve nem ile kurtarıcı bir krem haline gelioyr. Siz de BB krem ile ilgili daha fazla şey öğrenmek isterseniz yazımızın devamına göz atabilirsiniz!

BB Krem Ne İşe Yarar?

Note Bb Krem 02
Cildinize Işıltı Katacak Bir Güzellik, Note BB Krem

Cilt bakım ürünü alırken en çok sorulan soruların başında “Ne işe yarıyor?” sorusu vardır. Bir ürünün ne işe yaradığı, bize ne sunacağı son derece önemlidir. BB kremler de pek çok işe yarar. Bu kremin ne işe yaradığından birkaç maddede şöyle bahsedebiliriz:

  • Bb kremlerin yaşlanma karşıtı etkisi vardır. Anti-aging özelliklere sahip olan BB kremler kullanırsanız aynı zamanda ileri yaşlarınız için yatırım yapmış olursunuz.
  • Kimi fondötenler gözenekleri tamamen kapatarak cildin nefes almasın engeller. BB kremler ise cildin nefes almasını engellemez. Yani cildin hava ile temasını kesmez.
  • SPF etkili, yani güneş koruyuculu etkili BB krem çeşitleri vardır. Bu sayede cildinizde istemediğiniz görünümleri kapattıktan sonra ekstra güneş kremi uygulamak zorunda kalmazsınız.
  • Cildi aytınlatıp nemlendirmede etkilidir. Böylece cilde ferah bir görünüm sağlar.
  • Ciltteki renk eşitsizliklerini kapatmada etkilidir.
  • Her cilt toununa uygun renkte BB krem bulabilirsiniz. Açık, orta ve koyu tonlarda BB krem seçenekleri vardır.
  • Uygulaması son derece pratiktir. Cildinize BB krem uyguladıktan sonra akma, kıyafetlere leke yapma gibi sorunlarla karşılaşmazsınız.

BB kremin faydalarını bu şekilde sıralayabiliriz. Ayrıca BB kremi hem makaj bazı olarak hem de günlük olarak kolayca kullanabilirsiniz. Cildinizi istediğiniz hale getirmek için biraz BB krem yeter!

Şimdi, BB kremler ve diğer kapatıcıların farkları neler, biraz da ondan bahsedelim.

BB Krem, CC Krem ve Fondöten Farkları

BB krem ve cc krem farkları
Güne Kendinizi Hazırlamak için Garnier BB krem Mucizevi Ciltler

Cildinizde istemediğiniz lekeleri ya da görüntüleri kapatmanızı sağlayan pek çok farklı ürün vardır. BB krem, CC krem, fondöten, concealer… Ama her bir ürünün etkisi ve özellikleri birbirinden farklıdır. O yüzden BB kremi diğerlerinden ayıran özelliklere biraz daha yakından bakalım:

  • BB krem, renkli bir nemlendirici kremdir. Fondöten, daha yoğun bir kapatıcıdır.
  • Fondötenlerin hepsinde güneş koruyucu etkisi yoktu, BB kremlerin güneş koruyucu etkisi vardır.
  • BB kremin yapısı incedir, cildi parlatır ama ağırlaştırmaz. Fondöten daha ağır bir yağıya sahiptir, cildi doldurmanızda etkilidir.
  • Fondöten daha ağır makyajlarda kullanabileceğiniz bir kremdir. BB kremler ise daha hafif bir görüntü oluşturmanıza yardımcı olur, doğaldır.
  • Fondötenler ciltte tam kapatıcılık etkisi sunar. BB kremler ise porselen görünüm elde etmenizde etkilidir.
BB krem ile CC krem arasında ne fark var
Cilt Tonu Farklılıkları için Farmasi CC Light to Medium Krem
  • CC kremler, BB kremlerden daha farklı bir yoğunluğa sahiptir.
  • CC kremler ciltteki kzıarıklıkları, lekeleri kapatmak için kullanabileceğiniz bir üründür. Farklı noktalara odaklanmanızı sağlar. BB kremler ise daha geniş bir kullanım alanında etkilidir.
  • BB kremler daha çok cildi nemlendirip renklendirirken CC kremler renk düzenliyici etki ile ön plandadır. Yani kızarıklıklar, morluklar, yprgun cilt sorunlarında CC kremler daha etkilidir.
  • Yağlı, kızarmaya meyilli, sivilce lekeli, renk eşitsizliklerine sahip olan bir cilde sahipseniz CC kremler daha çok işinize yarar. Ama sadece cildinizi renklendirip canlandırmak, aydınlatmak istiyorsanız BB kremleri kullanabilirsiniz.

İsteyen herkesin BB krem kullanması mümkündür. Dikkat etmeniz gereken tek şey, kremin cilt renginiz ile uyumlu olmasıdır. Cildinize uygun bir BB krem bulduğunuzda ürünü gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Cildinize BB Kremi Nasıl Uygulayabilirsiniz?

EZERE Profesyonel Makyaj Fırçası BB krem ??fırçası Fondöten Fırçası
Kremleri Cildinize En İyi Şekilde Uygulamanız için BB Krem Uygulama Fırçası

Makyaj yapmadan ya da dıaşrıya çıkmadan önce BB kremleri kullacansaksanız, bazı noktalara dikkat edebilirsiniz.

  • İlk olarak cildiniz için doğru tondaki kremi seçmeniz son derece önemli. Cildinizden çok koyu ya da çok açık renkte bire BB krem seçerseniz, istediğiniz sonucu elde edemezsiniz.
  • Daha sonra, BB kremi sürmeden önce cildinizi temizlemeniz gerekiyor. Temiz bir cilde uygulanan krem ile kirli bir cilde uygulanan krem arasında çok büyük farklar oluşuyor. Temiz bir cilde BB kremi sürdüğünüzde parlak bir görüntü olurken kirli bir cilde uyguladığınız BB krem, mat bir görüntü oluşturabiliyor.
  • BB kremi uygularken fırça ya da sünger kullanabilirsiniz. Çünkü bu sayede kremi cildinize daha iyi yedirebilirsiniz. BB kremler ciltte kolayca dağılıyor olsa da fırça ya da süngerler ile kremi daha eşit şekilde yayabilirsiniz.
  • BB kremi uygulamadan önce dilerseniz cilt tipinize uygun bir nemlendirici de sürebilirsiniz. Bu sayede cildinizi yumuşatıp makyaj aşaması için hazırlayabilirsiniz.

Cildinizi güzelleştirecek, parlatacak ve ışıl ışıl bir hale getirecek BB kremi kullanmak işte bu kadar kolay! Çiçeksepeti’nin geniş ürün çeşitliliği arasında kendi cilt tipinize uygun BB kremleri keşfedebilirsiniz. Farklı markaların BB kremlerini, krem fırçalarını, makyaj süngerlerini ve çok daha fazlasını online olarak inceleyip satın alabilirsiniz!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir