TeknolojiMobil ÜrünlerTeknolojik Ürünler

Televizyonunuzu Akıllı Yapın: TV Box Nedir, Akıllı TV Aparatı Ne İşe Yarar?

Gündelik hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelen televizyonlar, artık sadece televizyon kanallarını takip ettiğiniz cihazlar değil. İnternete bağlandığınız, dizi-film uygulamalarına girebildiğiniz, oyun oynayabildiğiniz cihazlar… Fakat tüm bunları akıllı televizyonlar yapıyor sadece diyorsanız, yanılıyorsunuz. TV Box ürünleri sayesinde tüm cihazlar birer akıllı televizyona dönülebilir. Peki, nedir TV Box?

Teknolojinin sürekli yeni ürünlerle karşımıza çıktığı şu günlerde yeniliklere yetişmek bir hayli zor olabiliyor. Sürekli yeni bir ürün alamayacağınıza göre bazı ürünleri, yeni ürünlere çeviren ürünlere ihtiyacınız var. İşte teknoloji bu alanda da birçok farklı ürün ortaya koyuyor.

Televizyonları, akıllı televizyonlara çeviren TV Box ya da diğer ismiyle TV Kutusu, farklı markalarca üretilen akılı bir cihaz. Televizyon üzerinden Netflix, Amazon Prime, Youtube gibi uygulamaları açmanıza ve televizyon kanallarını istediğiniz gibi ayarlamanızı sağlıyor. Kolay ve hızlı bir televizyon deneyimi için tasarlanan bu ürünlerin detaylarına gelin şimdi daha yakından bakalım.

TV Box Nasıl Çalışır?

Tv box nedir?
TV Box sayesinde dilediğiniz uygulamayı televizyonunuzdan izleyebilirsiniz.

Öncelikle farklı firmaların TV Box ürünlerinde farklı işletim sistemleri kullandıklarını belirtmemiz gerekiyor. Apple TV Box İOS işletim sistemindeyken diğer markalar Android TV Box işletim sistemindedir. Ek olarak bu cihazların stick versiyonları da bulunmaktadır. Stick TV modelleri, direkt olarak cihazın USB giriş noktalarına takılarak çalışır. Aldığınız TV Box modelini televizyona içinden çıkan kablolarla bağladıktan sonra Ethernet veya Wi-Fi üzerinden bağlanarak cihazı aktif hale getirmeniz gerekir. Cihazın işletim sistemine göre Google Play vb. uygulama mağazalarından istediğiniz uygulamaları indirebilirsiniz.

Çoğu cihazda temel olarak Youtube, Netflix, Amazon Prime gibi uygulamalar yüklüdür. Bu uygulamalara direkt olarak hesap bilgilerinizi girerek erişebilirsiniz. Cihazı televizyona bağladığınız HDMI kablosu sayesinde HD kalitede görüntü izleyebilirsiniz. Hatta bazı akıllı televizyon kutuları 4K görüntü kalitesini bile desteklemektedir. Tabii ki internet hızınızın bu özelliğe cevap verecek kadar yüksek olması önemlidir.

TV Box Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

TV box alırken nelere dikkat edilmeli?
Televizyon kutusu almadan önce mutlaka dikkat etmeniz gereken özellikler vardır.
  • Televizyon kutusu modelleri, bilgisayarlar gibi işlemci, RAM ve Hard Disk üçlemesinden güç alır. Bu üçlü düşük seviyelerdeyse cihazdan istediğiniz performansı alamazsınız. Yapmak istediğiniz işlemler hayli yavaş olur ve donmalar yaşanır.
  • RAM bellek minimum 2 GB ve üzeri olmalıdır. İnternet üzerinden bir şeyler izlerken donmaması adına önemlidir. Depolama alanı olarak cihaz ne kadar çok alan sunarsa o kadar çok şeyi kaydedebilir veya saklayabilirsiniz. İşlemci performansında ise işletim sistemi seçiminiz önemlidir.
  • Cihazın ses geçiş sistemi bir diğer önemli konudur. 5.1 surround ses özelliği olan cihazlar, bir şeyler izleme ve dinleme keyfinizi üst seviyeye çıkaracaktır.
  • Bağlantı özellikleri bir diğer önemli konudur. Cihaz üzerinde bulunan USB ve diğer girişlerin çok olması, birçok farklı cihazla bağlantı kurmanızı sağlar. Ayrıca Wi-Fi özelliği ve Bluetooth özelliklerin en güncel versiyonları desteklemesi önemlidir.
  • Cihaz kumandasında klavye desteği olması özellikle internet kullanımında oldukça işinizi kolaylaştıracaktır. Eğer bu özellik yoksa cihazın kablosuz mouse ve klavye kullanımı için Bluetooth desteğinin olmasına dikkat etmelisiniz.

TV Box Uygulama Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Televizyon kumandası
Aldığınız cihaza uygulama yüklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
  • Cihazınız Android işletim sistemine sahipse ilk uygulama yükleme yöntemi Google Play Storu’u kullanmaktadır. Oturum açmak ve uygulamaları indirmek için bir g-mail hesabı açabilir veya var olan bir hesabınızla giriş yapabilirsiniz. Bu sayede girdiğiniz mağaza içerisinden uygulama isimlerini yazarak indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Alternatif olarak uygulamalar ve diğer web sitelerinden de yüklenebilir. Android, Windows için bir EXE dosyası gibi herhangi bir yerden yüklenebilen APK dosyalarını kullanmaktadır. Bu dosyayı kurarak cihaza yükleme yapabilirsiniz.
  • Peki, standart video uygulamaları dışında TV Box’a neler yükleyebilirsiniz. Android tabanlı akıllı telefonlarda olduğu gibi Google Play Store üzerinde yer alan hemen hemen her şeyi cihaza kurabilirsiniz. Belge oluşturma araçları, hava durumu kontrol uygulamaları, ekran koruyucular ve özel wallpaper çeşitleri ve oyunlar cihaza indirilerek kullanılabilir.
  • Ek olarak cihaz üzerinde yer alan USB giriş noktaları sayesinde internetten indirme yapmadan da yükleme yapmanız mümkündür. Yükleme dışında bellek içerisinde yer alan ses ve video dosyalarını da oynatabilirsiniz.

En iyi markaların televizyon kutusu ve diğer tüm elektronik ürünlerini Çiçeksepeti’nde bulabilirsiniz. Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir