Moda & Güzellik

Yaz Geliyor! Yaza Hazırlık İçin Yapmanız Gereken 6 Şey

Mayıs itibariyle havalar da iyice ısınmaya başladığına göre; hazır olun yaz geliyor! Dünyaca içinde bulunduğumuz salgın hastalık Korona virüs (Covid-19) süresi boyunca evlerimizdeydik, peki yaza hazır mısınız? Yaza hazırsanız bu liste sizin için bir kontrol listesi olabilir; eğer hazır değilseniz işte karşınızda yaza hazırlık için yapmanız gereken 6 şey!

Her ne kadar uzun bir süredir evlerimizde vakit geçiriyor olsak da baharın ılık günlerinden yaza doğru geçiyoruz artık yavaş yavaş. Dünyanın yaşayış biçimi değiştiren ve herkese yeni bir normali öğreten Korona virüs salgınıyla geçen günlerimizde artık yavaş yavaş evlerimizden sıkı tedbirlerle çıkmaya başlıyoruz. Hal böyle olunca, yaz için birtakım hazırlıklar yapmak gerekiyor. Ev dekorasyonundan kişisel bakıma, spor aletlerinden aksesuarlara…

ÇiçekSepeti‘nin Ev&Yaşam , Spor&Outdoor, Kişisel Bakım, Takı&Aksesuar gibi kategorilerinde kendinize uygun çeşitli yaz ürünlerini bulabilirsiniz.

Gelin hep birlikte yaza hazırlanmak için ihtiyacımız olan ürünleri inceleyelim.

Yaza Hazırlık İçin Yapmanız Gerekenler

1- Dolap İçlerini Yenileme

Düzenli, Yazlıklarla Dolu Bir Dolap
Düzenli, Yazlıklarla Dolu Bir Dolap, Görsel Kaynağı: Pinterest

Soğukların ülkemizden giderek uzaklaşmasıyla kışlıklara veda etmenin sırası geldi diyebiliriz. Yaza hazırlık denince akla ilk gelenlerdendir dolapları temizlemek. Hem kışlıkları kaldırıp yazlıklara yer açmak için hem de artık hiç giymediğiniz, varlığını bile unuttunuz bazı kıyafetlerinizle belki tamamen vedalaşmak için güzel bir fırsat!

Dolaplarınızı düzenlerken ilerleyen zamanlarda tekrar karışıklık yaşanmaması için dolap içi düzenleyici askı, dolap içi raf bölümleyici, dolap içi akıllı askı gibi ürünler kullanarak hem daha fazla ye kazanabilir hem de dolabınızın daha düzenli olmasını sağlayabilirsiniz. Hem kendinizi yaza hazırlamanın hem de evinizi yenilemenin en kolay yollarından biri!

2- Cilt&Saç Bakımı

Yaza hazır Bir Cilt
Yaza hazır Bir Cilt, Görsel Kaynağı: Pinterest

Nemli, ışıl ışıl parlayan, sağlıklı bir cilt herkesin hayalidir. Peki bu yaza cildiniz hazır mı? Yaz mevsiminde cilt özel bir ilgi ister. Her gün yatmadan önce cildi güzelce yıkayıp kirinden arındırmak, nemlemdirici sürmek ve gün içinde bol su içmek sağlıklı bir cilt için yapılması gerekenlerin başında geliyor. Cildinizi yaza hazırlarken en önemli maddelerin başındaysa güneş koruyucuları kullanmak geliyor. Cildinizi kurutmadan ve fazla yağlandırmadan cildinizin için en uygun güneş koruyucusunu seçmelisiniz.

ÇiçekSepeti‘nin Kişisel Bakım kategorisinden sizi yaza en güzel şekilde hazırlayacak güneş koruyucuları, nemlendiriciler, temizleyici jeller gibi cildinizi güzelleştirecek çeşitli ürünlere ulaşabilirsiniz.

Güneşin kendini göstermesiyle birlikte kuruyan ve cılızlaşan saçlarla mücadele etmenin yolları da yine cilt bakımıyla oldukça benzer. Saçlarınızı direkt ve güçlü bir ısıya maruz bırakmamak, nemlendirici saç bakım maskeleri uygulamak oldukça önemli.

ÇiçeekSepeti‘nden saçlarınıza zarar vermeyecek bakım ürünlerine ulaşabilirsiniz.

3- Spor ve Sağlıklı Beslenme

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Spor ve Beslenme Önemlidir
Sağlıklı Bir Yaşam İçin Spor ve Beslenme Önemlidir, Görsel Kaynağı: freedesignfile.com

Sıcaklar hissedilmeye başladıkça en çok kafa yorulan şeylerden biri de fiziğimiz oluyor genelde. Her şeyden önce vücudumuzu sevmemiz gerekiyor. tartıda gördüğümüz kilodan daha önemlisi; sağlığımız. Şok diyetler, hızlı kilo verdiren formüller yerine; sağlıklı beslenme ve spor rutinini hayatımıza dahil etmemiz gerekiyor.

Korona virüs döneminde evde geçirdiğiniz vakit artarken hareket ettiğiniz süre azalmaya başlamış olabilir ama bunun olmasına izin vermemeye çalışın. ÇiçekSepeti‘nin Spor&Outdoor kategorisinde evde spor yapmaya yönelik çeşitli ürünler bulabilirsiniz. Eve alacağınız pilates topu, yoga ve pilates matı, atlama ipi gibi ürünlerle evde hareket ederek hem formunuzu koruyabilir hem de yaza istediğiniz gibi hazırlanabilirsiniz. Ayrıca evde yapabileceğiniz basit sporlar için de Evde Spor Yapmak İçin 7 Egzersiz yazımıza göz atmayı unutmayın; birbirinden farklı ve etkili sporları sizin için yazımızda bir araya getirdik.

4- Ev Dekorasyonu

Ev Dekorasyonunu Yenilemek Yaza Hazırlık İçin Bir Aşamadır
Ev Dekorasyonunu Yenilemek Yaza Hazırlık İçin Bir Aşamadır

Zihnen ve bedenen yaza hazırlanırken evlerimizi de yaza hazırlamayı unutmamak gerekir. Hem evde çok fazla vakit geçirdiğimiz için bazı ürünleri artık değiştirmenin zamanı geldiğini fark edebilirsiniz hem de kışın kullanılan bazı ürünleri yazın da kullanmak pek sağlıklı ve iç açıcı olmayabilir.

ÇiçekSepeti‘nin Ev&Yaşam kategorisinde evinizin tüm alanları için uygun eşyalar bulabilirsiniz. Halı çeşitlerinden banyo ürünlerine, aydınlatma ürünlerinden ev tekstili eşyalarına çok çeşitli seçeneklerle kışlıklardan kurtulup baharı evinize taşımanın tam sırası!

5- Yaz Aksesuarları

Yaz Aksesuarlarıyla Yaza Hazırlanın
Yaz Aksesuarlarıyla Yaza Hazırlanın

Yaza hazırlanmak demek; yaza uygun aksesuarları da takıp takıştırmak demek bir yerde. Rengarenk kolye ve bileklikler, saatler, şapka ve güneş gözlükleri, kişiye özel farklı aksesuarlar… El işçiliğiyle yapılmış özel modeller, kişiye özel olarak hazırlanan modeller göz alıcı olmanızı sağlayacak. Günlük kombinleri tamamlayan, gürünümünüze şıklık katan tüm bu aksesuarları ÇiçekSepeti’nin Takı-Saat-Aksesuar kategorisinde bulabilirsiniz. Yaza hazırlık yapmak için elinizi çabuk tutun deriz!

6- Bitkiler

Yaza Hazırlık Aşamalarından Biri De Bitkilerdir
Yaza Hazırlık Aşamalarından Biri De Bitkilerdir

Ve her zamanın favorisi bitkiler! Yaz kış demeden evlerimizde bize dost olan, bazen nazlı davranan, çok sevdiğimiz bitkiler… Siz kendinizi yaza hazırlarken bitkilerinizi de hazırlamayı unutmamanız gerekir. Yazın tadını çıkaracağınız balkonlarınıza çıktığınızda ya da salonunuzda duran bitkileri gördüğünüzde onların solmuş ve kurumuş olduklarını görmek istemezsiniz değil mi?

Mevsim geçişlerinde bitkilerin saksılarını ve topraklarını değiştirmek onların gelişimi için oldukça faydalı. Zaman içinde topraktaki vitamin, mineral ve bitkiye yararlı olan besinler giderek azaldığı için özellikle aynı toprakta yaklaşık 1 yıl kadar bulunan bitkinin saksısını ve toprağını uygun tarihlerde değiştirmek gerekiyor. Saksının ve toprağının nasıl değiştirildiğini henüz bilmiyorsanız Saksı Nasıl Değiştirilir? Saksı Değiştirilirken Nelere Dikkat Edilir? yazımız size çok yardımcı olacaktır.

Evinizde var olan bitkilerin yaza hazırlık bakımlarını yapmak için Yaz Bahçenizi Daha Keyifli Hale Nasıl Getirebilirsiniz? ve Ev Bitkileriniz İçin Doğal Gübre (Kompost) Nasıl Yapılır? yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Bu sezonda evinizde farklı çiçekler görmek istiyorsanız ÇiçekSepeti’nin Çiçek kategorisindeki on binlerce ürünü inceleyebilirsiniz.

Ayrıca kendi yaptığınız farklı dekorasyon ürünlerle evinizi süslemek isterseniz blogumuzun Kendin Yap (DIY) kategorisindeki çeşitli yazılara göz atabilirsiniz. Mesela evinizdeki bitkilerinize dekoratif saksılar hazırlayabilmek için Evlerde Yeni Trend: Ev Yapımı Beton Saksılar yazımızı, farklı bahçe tasarımları için Bahçelerdeki Alışılmamış Bir Trend: Çiçek Dökülen Saksılar (Nasıl Yapılır?) yazımızı, oturma odalarınızda farklılık yaratmak için Çiçek Şekilli Dekoratif Yastık Yapımı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir