Kendin Yap (DIY)

Evde Kendin Yap: Bulut Lamba Nasıl Yapılır? (DIY)

Yaşam alanlarını dekore ederken her şeyi hazır almak yerine kendinizin bir şeyler yapması o alanı daha özel kılar. Bu nedenle kendin yap fikirlerini inceleyerek yaşam alanlarınıza yakışacak özel ürünler ortaya çıkarabilirsiniz. Bu yazımızda ister yatak odasında ister salonda isterseniz de çocuk odasında kullanabileceğiniz bulut lamba yapımını anlatacağız. Oldukça basit olan bulut lambalarla yaşam alanlarınıza oldukça şık bir farklılık katabilirsiniz.

Bir şeyleri kendinin yapması ve sonucun güzel olması kadar haz veren bir şey olmasa gerek değil mi? Emek vererek ve ortaya çıkan sonuçtan memnun ayrılarak yapacağınız bulut lamba, yaşam alanlarının her bölgesinde kullanılan bir üründür. Yapımı oldukça eğlenceli ve basit olan lamba bittiğinde şık bir parçanız olacak. Üstelik malzemeleri de bulması oldukça kolay. Lafı çok uzatmadan bulut lamba yapımına geçiyoruz…

Bulut Lamba İçin Gerekli Malzemeler

bulut lamba yapımı malzemeleri
Evde bulut lamba yapmak için ihtiyacınız olan malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz.
  • LED ışıklar veya Çin feneri: Bulut lambanızı tavandan sarkıtmak istiyorsanız Çin feneri en iyi seçenektir. Çin feneri üzerinde çalışma yaparak güzel bir bulut lamba elde edebilirsiniz. Tavana yapıştırarak büyük bulutlar yapmak için ise şerit LED ışıklandırma modellerinden yararlanmanız gerekir.
  • Sentetik pamuk: Doğal pamuğa göre daha az yanıcı özellikte olan sentetik pamuk, bulut yapmanın ana malzemesini oluşturur. Bu nedenle ne kadar büyük ve çok sayıda lamba istiyorsanız, o kadar çok pamuğa ihtiyacınız var demektir.
  • Makas ve çift taraflı yapışkan bant: Pamukları lamba ile birleştirmek ve bazı parçaları kesmek için makas ve yapışkanlı bant işlem sırasında oldukça önemlidir.
  • Uhu tabancası: Bulutları oluşturmak için kullanacağınız pamukları tutturmak için yapıştırıcıya ihtiyacınız var. Uhu tabancası sayesinde bu işlem adımını rahatça gerçekleştirebilirsiniz.
  • Elektrik kablosu: Yaptığınız lambayı tavana asmayı düşünüyorsanız, elektrik kablosunu kullanmanız daha sağlıklı bir ürün elde etmenizi sağlar.

Bulut Lamba Yapımı

Bulut lamba yapımı
Görsel kaynak: Pinterest

Yöntem 1:

Bulut lamba yukarıda da söylediğimiz gibi iki farklı yöntemle yapılmaktadır. İlkinde tavana asabileceğiniz bir lamba yapmayı anlatacağız. Sonrasında ise LED ışıklarla geniş bir bulut oluşturmaya geçeceğiz.

  • İlk adımda Çin feneri satın almanız gerekiyor. Çin fenerini alırken bir tane büyük boy alıp tek bir bulut yapabilir veya yanlarına küçük boylarda fenerler yapıştırarak bulutu genişletebilirsiniz.
  • Çin fenerinin üzerine uhu tabancası ile yapışkanları sürün ve bolca pamuk yapıştırın. Bu işlemi yaparken uhu tabancası kullanmanız hem işi hızlandırır hem de elinize yapışkan bulaşmasının önüne geçer.
  • Son adımda ise pamuklarla kapladığın fenerin içerisinden ışık geçirmen gerekiyor. Çin fenerlerinin içinde genelde küçük pille çalışan lambalar bulunur. Eğer bu yetersiz geliyorsa içine tavandan asma elektrik kablosu ile ekstra bir aydınlatma ekleyebilirsin.

Yöntem 2:

Çocuk odası
LED ışıklarla büyük bir bulut oluşturmak için ise aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
  • Tek parça bir bulut yapmak yerine duvarlara bulut efekti vermek için öncelikle LED ışıklar edinmelisiniz. LED ışıkları yaşam alanında bulut görüntüsü istediğiniz yere yapışkan bant ile yapıştırın.
  • Sonrasında üzerine sentetik pamukları uhu tabancası veya yapıştırıcı ile yerleştirin. Bu işlemde ne kadar çok pamuk kullanırsanız o kadar geniş bir bulut elde edebilirsiniz.
  • Sonrasında LED ışığı prize takın ve bulutların arasında olmanın tadını çıkarın. Bu tarzı özel günlerde farklı konseptler için kullanabilirsiniz. Örneğin; Yılbaşı veya Cadılar Bayramı gibi tematik günlerde yaratıcı renklerle bulut ışıklandırmasını bir araya getirmeniz oldukça hoş bir ortam yaratmanızı sağlar.
  • Unutmadan LED ışıklar az ısı yaysa da kullanılmadığı zamanlarda ışığı kapatmanız pamuğun ısınıp yanmasının önüne geçecektir. Ek olarak güvenlik için LED ışıklar ile pamuk arasında boşluk bırakmak için ince bir tel ile iskeletten bir bariyer yapabilirsin. Bu sayede bulut ışıklandırman daha güvenli olacaktır.

Yaşam alanlarını güzelleştirecek tüm yardımcı ürünleri uygun fiyatlarla ÇiçekSepeti’nde bulabilirsiniz. Hemen web sayfası veya mobil uygulmayı ziyaret edin, özel fırsatları kaçırmayın!

Okumayı seveceğiniz diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir