Kozmetik ÜrünlerModa & GüzellikTrend

CC Krem Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

İyi bir makyaj yapmak için en temel kural, iyi bir makyaj temeli oluşturmaktır. Bu sayede kusursuz makyaja bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Kusursuz bir temek oluşturmak için ise fondöten, BB krem ve CC krem gibi farklı makyaj malzemeleri vardır. Kozmetik dünyasında son yıllarda ilgi çekici olan CC krem nedir, bu kremin çeşitleri nelerdir gibi detaylı bilgiye yazımızın ayrıntılarından ulaşabilirsiniz!

Cildinizi makyaja hazırlamak için kullanabilececeğiniz CC kremleri satın almadan önce bu kremleri yakından tanımanız gerekiyor. Çünkü kozmetik dünyasında aynı işlevi gören pek krem varmış gibi görünebilir. Ama CC kremler, BB kremler, fondötenler, concealer çeşitleri… Aslında hepsi birbirinden farklıdır. Bu sayede de makyajınız için farklı etkileri vardır. Tüm bunlara baktığınızda krem tonları arasında seçim yapmak neredeyse imkansız görünüyorsa CC kremler hakkında daha fazla şey öğrenmek için yazımızın devamına göz atabilirsiniz!

CC Krem Nedir, Ne İşe Yarar?

CC krem çeşitleri
Renk Eşitsizliklerini Düzenleyecek Farmasi CC Krem

Açılımı “Color Correcting” olan CC krem, temelde renk eşitsizlikleriyle mücadele etmenize yardımcı bir kremdir. Cildinizdeki renk eşitsizliklerini bu kremler ile düzenleyebilirsiniz. Ayrıca renk tonunu da yine bu kremler ile eşitlemeniz mümkündür. Kızarıklıklar, cilt lekeleri, ton farkları dediğinizde akla gelecek ilk ürün CC kremlerdir. Bununla birlikte CC krem çeşitleri fondötenler kadar yoğun değildir. Bu yüzden de kullanımı daha pratiktir. Ayrıca CC kremlerin ince yapısı da makyajlar için harika bir baz oluşturmada etkilidir. Cildinize bakım yaparken cildinizi güzelleştrimenizi sağlar.

CC kremler aynı zamanda güneş kremi, nemlendirici ve fondöten etkilidir. Yani cildinizin rengini eşitlerken cildinizde güneş koruyucu etkisi de uygular. Tabii ki içerikler markadan markaya farklılık gösterir. Ama genel olarak hepsinin içeriği benzerdir.

Makyaj yapanlar için iyi bir makyaj bazı kullanmak çok önemlidir. CC kremler, birçok makyaj malzemesine göre çok daha hafif bir yapıya sahip olduğu için makyaj bazı olarak da son derece etkilidir. Ayrıca kalıcılık konusunda da CC kremlerin çok iyi olduğu iddia ediliyor. Yani makyaj yapmadan önce cildinize ince bir astar uygulamak isterseniz CC krem çeşitleri en doğru seçeneklerden biri. Tabii ki cilt tonunuz uygun olduğu sürece.

CC Krem, BB Krem ve Fondöten Farkları

CC krem nedir, nasış kullanılır
Kremlerin Farkları Nelerdir? Flormar BB Cream 04 Light/Medium SPF20

Cildinizi güzelleştirmek ya da makyaja hazırlamak için kullanabileceğiniz çeşitli kremler vardır. CC krem, BB krem, fondöten, concealer… Bu ürünler arasında tabii ki bazı farklar vardır. Bu farkları öğrenerek kendiniz için en iyi kremi seçebilirsiniz.

  • BB kremler de CC kremler de renkli gündüz kremleridir. Aynı zamanda bu kremler nemlendirici etkiye, güneş ışınlarından koruma etkisine sahiptir. Ama bu ürünler arasında farklar vardır. İki ürün arasındaki temel farklardan biri, ürünlerin dokusudur. CC kremler BB kremlerden daha hafif bir yapıya sahiptir. Ama kapatıcılık etkileri daha az değildir.
  • CC kremlerin temel faydası, ciltteki kızarıklığı, renk eşitsizliğini düzeltmektir. BB kremler ise bu tarz konularda daha az etkilidir.
  • Makyaj bazı olarak kullanım için CC kremler yine daha etkilidir. Hafif yapıları ve parlak görüntüleri ile daha iyi bir makyaj temeli oluşturmak için CC kremleri tercih edebilirsiniz.
  • Fondötenlerin kapatıcılığı yüksek olsa da yapıları daha ağırdır. Bu yüzden CC kremler, fondötenlerin de yerini alır.

Bu farklara göz atarak kendiniz için en doğru kremin hangisi olduğuna karar verebilirsiniz .Çiçeksepeti’nde tüm bu kremlerin farklı renklerine, kendinize en uygun olanını bulabilirsiniz!

Cildinize CC Kremi Nasıl Uygulayabilirsiniz?

CC krem nedir
CC Krem Nedir? Farklı Tonlarda CC Kremleri Keşfedin! CC Light To Medium 02 numara Krem 50 ML

Kremleri sürerken kullanabileceğiniz farklı yöntemler, fırçalar ve uygulamalar var. CC kremleri uygularken de bazı noktalara dikkat etmenizde bu yüzden yarar var.

  • İlk olarak cildinizin kuru ve temiz olduğundan emin olun. Kirli bir cilde bakım yapmanın cildiniz için pek faydası yoktur.
  • Daha sonra CC krem tüpünden bir miktar krem alıp yüzünüzde alnınıza, yanaklarınıza ve çenenize parça parça koyun. Sonrasında ellerinizle ya da makyaj süngeri yardımıyla tüm kremi cildinize tamamen yayın.
  • Göz altlarınızdaki koyu halkalar ve renk eşitsizlikleri için de yine CC kremi uygulayabilirsiniz. Bu sayede koyu halkaları kapatabilirsiniz.
  • Kremi bir kat sürdüğünüzde sizin için yeterli olmadığını düşünüyorsanız birkaç kat daha CC krem sürebilirsiniz. Bu sayede istediğiniz kapatıcılığa ulaşabilirsiniz.
  • Son olarak şeffaf mat bir görünüm istiyorsanız transparan pudra ile kremin üzerinden geçebilirsiniz.

Özellikle yağlı ciltler için CC kremlerin daha iyi bir kullanıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Yağlı ciltlerde daha parlak bir görüntü oluşması için de yine CC kremler oldukça etkili. Ayrıca sivilceye yatkın ciltler için her türlü kozmetikte olduğu gibi CC kremlerde de kullanım önerilmiyor. Kızarmış, sararmış ya da renk eşitsizlikleri oluşmuş cildinizde CC kremleri kullanarak istediğiniz bir görüntüyü elde edebilirsiniz. Ayrıca C vitamini, E vitamini ve antioksidanlar ile dolu olan bu kremler ile cildinizi besleyip koruyabilirsiniz!

Cildinizi güzelleştirecek, tonları eşitleyecek ve sizi UV ışınlarından koruyacak CC kremi kullanmak işte bu kadar kolay! Çiçeksepeti’nin geniş ürün çeşitliliği arasında kendi cilt tipinize uygun CC kremleri keşfedebilirsiniz. Farklı markaların CC kremlerini, krem fırçalarını, makyaj süngerlerini ve çok daha fazlasını online olarak inceleyip satın alabilirsiniz!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir