Anneler GünüHediye Önerileri

El Yapımı Anneler Günü Hediyeleri

Binbir emekle bizleri bu günlere getiren annelerimize bu Anneler Günü için el yapımı bir hediye hazırlamaya ne dersiniz?

2023 yılında güncellenmiştir.

Annenize bu Anneler Günü için hem uygun fiyatlı hem de el emeği bir hediye arıyorsanız doğru yerdesiniz. Çiçeklerle bezenmiş çantalardan kolyelere, mumlardan avizelere birbirinden güzel ve yapımı eğlenceli hediyeyi sizler için derledik.

Birbirinden güzel kurutulabilecek çiçekler için Çiçeksepeti‘ne bakabilirsiniz. Ayrıca çiçeklerle ilgili farklı dekoratif öneriler için Çiçek Şekilli Dekoratif Yastık Yapımı ve Kuru Çiçeklerden Dekoratif Mum Nasıl Yapılır? yazılarına göz atabilirsiniz.

İşte anneleriniz için hazırlayabileceğiniz birbirinden özel el yapımı hediyelerden bazıları;

1- Kurutulmuş Çiçeklerden Çerçeve

Çiçekler solar, kurur ve gider diye düşünenlerden misiniz? Peki size çiçekler kuruduğunda da kalıcı olarak saklanabilir hatta bile isteye kurutulur ve özel hediyeler için kullanılabilir desek ne dersiniz?

Kurutmuş olduğunuz çiçeklerinizi çerçeveleyebilir ve güzel bir dekorasyon ürünü ortaya çıkarabilirsiniz. Ansiklopedi, kitap vs ağır yüzeylerin arasında kurutmuş olduğunuz çiçekler ve yaprakları çerçevelerin içlerinde ya da üzerlerine yapıştırarak kombinleyebilirsiniz. Detaylar için aşağıya tıklayabilirsiniz.

Kurutulmuş Çiçeklerden Çerçeve Yapmak

2- Portakal Kokulu Mum Yapımı

Evin her odasında kendine yer bulabilen dekorlardandır mumlar. Çeşitli şekillerde ve kokularda yüzlerce mum bulabilmek mümkün.

Evlerin favori dekorlarından mumları dilediğiniz şekillerde kullanmak aslında çok kolay. Hatta mis gibi portakal kokusu yayılan mumları yapmak da mümkün. Çok az malzeme ile güzel bir hediye yapmak ister miydiniz? Bunun nasıl yapıldığını aşağıdaki yazımızdan detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Portakaldan Mum Yapmak

3- Kuru Çiçeklerden Dekoratif Mum Yapımı

Madem mumlardan başladık devam edelim o halde. Daha kalıcı ve şık mum tasarımlarını da evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Farklı kavanoz veya kalıplar içerisinde hazırlayacağınız bu hediyeler anneleriniz tarafından kullanılmaya kıyılamayacak hediyeler arasında girecektir.

Aşağıdaki yazıdan kavanoz içerisinde bal mumu ve kuru lavantalar ile kavanoz içerisinde hazırlanmış mum yapımını inceleyebilirsiniz.

Kuru Çiçeklerden Dekoratif Mum Yapımı

4- Şeker Hamurundan Çiçek Yapımı

Anneniz için leziz bir Anneler Günü pastası hazırlamak istiyorsanız bu pastayı profesyonel bir dokunuşla eşsiz bir esere çevirebilirsiniz.
pastanızın üzerine şeker hamurundan rengarenk çiçekler kondurabilir ve anneniz için tatlı bir sürpriz hazırlayabilirsiniz.

Şeker Hamurundan Çiçek Yapımı

5- Dekoratif Vazo ve Saksı Yapımı

Anneler Günü’nün olmazsa olmazı çiçeklerdir. Annelerinize götüreceğiniz mis kokulu çiçekler için kendi ellerinizle vazo veya saksı hazırlayabilirsiniz. Evdeki malzemeleri kullanarak yepyeni bir ürün çıkarabilirsiniz. Biraz ip, biraz yapıştırıcı, biraz boya ya da siz ne isterseniz, tamamen sizin hayal gücünüze kalmış :)

https://blog.ciceksepeti.com/kendin-yap-sise-kutularla-tasarlanmis-10-dekoratif-vazo/

6- Canlı Çiçeklerle Kalp Çiçek Aranjmanı Yapımı

Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanacak romantik bir sürpriz arıyorsanız bu hediye önerisi tam da size göre. Kalpli strafor üzerine rengarenk canlı çiçekler ve çiçek makası ile hazırlayabileceğiniz bu dekoratif hediye anneniz için mutluluk verici bir sürpriz olacak. Dilerseniz yapay çiçeklerle de benzer bir sürpriz hazırlayabilirsiniz.

Canlı Çiçeklerle Kalp Çiçek Aranjmanı Yapımı

7- Canlı Çiçeklerle Avize Yapımı

Biraz dantel, mis kokulu güller ve yeşil yapraklar… İşte anneniz için harika bir çiçekli avize oluşturmak için ihtiyacınız olan temel malzemeler…

Evin her yanına mis kokusu ve zarif görünümü ile enerji katacak çiçekli bir avize hazırlamak yalnızca 20 dakikanızı alacak.

Canlı Çiçeklerle Avize Yapımı

8- Kurutulmuş Çiçeklerden Telefon Kabı 

Telefonlarımız en sık kullandığımız aygıtlar. Annelerimiz için de bu böyle. Bundan 5 sene önce elimizde telefon görünce söylenen başkası sanki :)

Anneniz için bu Anneler Günü’nde çiçeklerle dekore edilmiş bir telefon kılıfı hazırlayabilirsiniz. Nasıl yapılacağını da aşağıdaki yazıdan tüm detayları ile öğrenebilirsiniz.

Kurutulmuş Çiçeklerden Telefon Kabı

9- 10 Dakikada Yapılabilecek 3 Çiçekli Tasarım

Bu listedeki hediye yapımı önerileri sizin için biraz fazla gelmiş olabilir. Bu çok normal. Ancak unutmayın ki annenizi mutlu edecek çiçek detaylı bir hediye hazırlamak hiç de zor değil. Bisiklet kullanmayı seven annenizin bisikletinin sepetini onun için süsleyebilirsiniz. Kitapsever anneler için kitap ayraçları hazırlayabilir seyahat tutkunu anneler için haritalarla güller hazırlayabilirsiniz.

Esas önemli olan hediyenin sizin ellerinizden çıkmış olması ve annenizi düşünerek hazırlanmış olmasıdır.

3 Çiçekli Tasarım

10- Taşlarla Kaktüs Yapımı

Bazı kişiler çiçek bakımı konusunda çok da yetenekli olmayabiliyor. Ya da evlerindeki bazı odalar çiçek yetiştirmek için yeterli olmayabiliyor. Ancak bu odaları çiçeklendirmemek için bir bahane değil. Taşlarla kaktüsler yapabilir ve saksılar ile tasarımızını bir araya getirebilirsiniz.

Kulağa biraz garip geliyor değil mi? Ancak teori pratiğe döküldüğünde sonuç şaşırtıcı derecede güzel. Aşağıdaki yazıda taşlarla nasıl dekoratif kaktüsler hazırlayabileceğinizi anlattık.

Taşlarla Kaktüs Yapımı

11- Sukulent Çerçevesi Yapımı

İşi biraz daha teknik boyutlarda ele alıp yoğun emek içeren bir hediye hazırlamak isiyorsanız, evde yapabileceğiniz bir atölye çalışması ile içerisinde sukulentlerin yer aldığı bir çerçeve hazırlayabilirsiniz.

Sukulent Çerçevesi Yapımı

12- Teraryum Kolye Yapımı

Sıradaki hediyemiz biraz ince işçilik istiyor. İlk denemede başarıya ulaşmanız mümkün ancak kolye yapmak için camı deleceğiniz düşünülürse yedek malzeme almayı ihmal etmemeninizi öneririz.

Anneniz için özel tasarım bir kolye hazırlamak ve her kullanımında sizi anmasını sağlamak için yapmanız gereken her şeyi aşağıdaki yazıda anlattık.

Teraryum Kolye Yapımı

13- Kitaptan Çanta Yapımı

Farklı tasarımları kullanmaya seven anneler için hazırlanabilecek çok şık bir çanta önerisi var sırada. Kullanılmayan bir kitapla yapabileceğiniz bu harika çantaya her gören bayılacak. Annenize bu çantayı nereden satın aldığı sorulduğunda ise vereceği cevap çok havalı: Çocuklarım yaptı!

Kitaptan Çanta Yapımı

14- Çiçek Şekilli Dekoratif Yastık

Çiçekler Anneler Günü için annelere uğruyor. Ama buket halinde, ama saksıda ya da koltukların üzerinde. Annenize ne kadar maharetli olduğunuzu göstermenin şimdi tam zamanı. Hem uygun fiyatlı hem de çok kullanışlı bir hediye hazırlamak istiyorsanız çiçekli yastıkları yapmayı deneyebilirsiniz. Nasıl yapacağınıza dair gerekli bütün bilgileri aşağıdaki yazıda sizler için anlattık.

Çiçek Şekilli Dekoratif Yastık

15- Canlı Çiçeklerden Çanta Yapımı

Bez çantaların önlenemez yükselişi ile yalnızca alışverişlerde değil günlük hayatta da çok sık kullanılması kaçınılmaz oldu. Anneniz için canlı çiçeklerin baskısını alarak, çiçeklerin renkleri ile desenlendirilmiş bir bez çanta hazırlayabilirsiniz.

Çantayı ellerinizle dikebileceğiniz gibi dilerseniz hazır bir bez çanta üzerinde de tasarımınızı hayata geçirebilirsiniz. Nasıl yapacağınızı öğrenmek için çiçeklerden çanta yapımı konulu içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

16- Betondan Desenli Saksı Yapımı

Beton saksılar hem şık hem de kullanışlı olan başka hediyeler arasında. Son zamanlarda şık ev dekorları arasında kendine güzel bir yer edinen beton saksılar hem doğal renkleri ile hem de boyanmış halleri ile her yerde karşımıza çıkıyor.

Silikon kaplar içerisinde ya da kartondan hazırlayabileceğiniz kapları kalıp yaparak ve evdeki artık inşaat malzemelerini kullanarak hazırlayabileceğiniz şık saksılar, vazolar ve mumluklar anneniz için el emeği göz nuru bir hediye olacaktır.

Betondan Desenli Saksı Yapımı

17- El Boyaması Kırlent Kılıfları ve Minderler

Annenizin salonuna veya yatak odasına yeni bir stil getirmeye ne dersiniz? Yüksek bir dikiş kabiliyetine veya baskı makinesine ihtiyaç duymadan, annenizin dilediği bir şekil ya da desen ile hazırlanmış kırlent kılıfları hazırlayabilirsiniz.

Annenize yeni bir minder kılıfı dikmek için biraz iğne ve iplik, makas, ütü ve kumaş parçası yeterli. Birkaç alternatifi ile minder kılıfı hazırlamayı anlattığımız yazımıza aşağıdan ulaşabilirsiniz.

El Boyaması Kırlent Kılıfları ve Minderler

Bir hediyeyi değerli kılan o hediyeyi verenin kim olduğu, hangi hisler ile o hediyeyi seçtiğidir. Kendi elleriniz ile annenize hazırlayacağınız minik bir Anneler Günü çiçeği buketi bile anneleriniz için eşi benzeri bulunmayacak hediyelerden olacaktır.

Kalbi sevgi dolu, bizleri biz yapan can annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir