Babalar Günü

Babalar Günü Hediyesi Yapımı

Bugün size, Babalar Günü hediyesi yapımı nasıl olur, ondan bahsedeceğiz!

Babanıza el yapımı bir hediye vermek ister misiniz? Onun için çok farklı ve özel hediyeler hazırlayabilirsiniz.

Siz de bu el yapımı hediye seçenekleri ile babanızı çok mutlu edebilirsiniz!

Şimdi gelin, Babalar Günü hediyesini nasıl hazırlayabilirsiniz, yakından bakalım!

Babalar Günü Hediyesi Yapımı

1. Kravat Şeklinde Anahtarlık

Babalarınız için Babalar Günü hediyesi olarak kravat şeklinde bir anahtarlık yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan birkaç ürün var:

  • Eski bir kravat (Eğer eskiden severek kullandığı ve şu anda yıprandığı ya da yırtıldığı için kullanamadığı bir kravatı varsa daha iyi olur),
  • Makas,
  • Yapıştırıcı,
  • Anahtarlık halkası, zincir ve anahtarlık klipsi.
Babalar Günü Hediyesi Yapımı
Babalar Günü Hediyesi Yapımı

Eğer malzemeler hazırsa yapım aşamasını anlatmaya başlayalım. Yukarıdaki fotoğraftan bu aşamaları adım adım takip ederek babanız için anahtarlık yapımını tamamlayabilirsiniz!

  1. Kravatınızı, anahtarlığınızı ve diğer malzemelerinizi düz bir zemine koyun.
  2. Kravatın arkasında kalan, ince kısımdan bir miktar kesin. Bir karış kadar bir boyut yeterli ancak yine de kendi zevkinize göre uzunluğu ayarlayabilirsiniz.
  3. Ardından anahtarlık halkasını bu kumaş parçasının ortasından geçirin. Kumaşın dikişlerini görebilecek şekilde yerleştirip kravatı sol tarafa doğru katlayın.
  4. Ardından bağlantı noktasının ucunu, halkanın içinden geçtiği yerin etrafına sarın.
  5. Ardından aşağıdaki görselde olduğu gibi bağlantının uç noktasını (kravatın ucunu) halkadan ve ardından düğümden geçirin.
  6. Sonrasında bir kravatı bağlar gibi aşağı çekerek sıkılaştırın.
  7. Neredeyse bitti! Şimdi elinizdeki mini kravatı ters çevirip fazla kısmını makas ile kesin.
  8. Dilerseniz kravatın ucunu olduğu gibi bırakabilirsiniz veya arka tarafın uçlarını büküp üçgen şekle getirebilirsiniz.
  9. Ve babanız için hazırladığınız kravatınız hazır! Artık ona bu el yapımı hediyeyi verip Babalar Günü’nü kutlayabilirsiniz!

Hediye seçimini son dakikaya bırakıp el işiyle uğraşacak vakti olmayanlar için:

Kişiye Özel Baba  Oğul Babalar Günü Hediye Karikatürlü Ahşap Anahtarlık
Babalar Günü Hediyesi Anahtarlık

2. Örgü Bileklik

Spor tarzda giyinmeyi seven babalara da şık babalara da uyumlu örgü bir bileklik yapmaya ne dersiniz? Babanızın sevdiği bir renkte bileklik yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler bir miktar paracord ip ve makas.

erkek bilekliği
Babanız için El Yapımı Hediyeler, Görsel Kaynak: stormdrane
  1. İlk olarak ipinizi ve makasınızı düz bir zemine alıp kendinize çalışmak için alan açın.
  2. Daha sonra bir miktar ip kesin. Sonra ortadan ikiye katladığınız ipi yukarıdaki fotoğrafta olduğu gibi uç kısımlar yukarıda olacak şekilde avucunuzun tersine doğru alın ve az önce katladığınız orta kısmın içerisinden geçirin.
  3. Ardından ipi avucunuzdan çıkarın. Ve 4. fotoğrafta olduğu gibi ipi parmağınıza takın.
  4. İlk ilmeğinizin etrafında ipi düğümleyerek bileziğinizi örmeyi sürdürebilirsiniz.
  5. Fotoğrafta da adım adım anlatıldığı gibi bilekliği örebilirsiniz.
  6. Düzelte düzelte, adım adım ilerleyerek bilekliğinizi örün. Görselleri teker teker inceleyerek örgü işlemini sürdürürseniz bilekliği hatasız şekilde örebilirsiniz.
  7. Bileğe uygun olacak kadar ördükten sonra yukarıdaki fotoğrafın ilk görselinde olduğu gibi iplikleri yukarı kenarlardan geçirip uzun kalan kısmın birazını kesin. Ancak hepsini kesmeyin. Çünkü babanız bunu bileğine taktıktan sonra kendine göre sıkıştırıp sabitleyecek ve bağlayacak.
  8. İşte babanız için bileklik hazırlamak bu kadar kolay!
erkek bilekliği
Babalar Günü Hediyeleri, Görsel Kaynak: stormdrane

El işlerinde çok iyi değilim diyorsanız bu ürünleri de inceleyebilirsiniz:

Kişiye Özel Tarihli Siyah Çelik Bileklik
Alnis Atelier K.gözü,Oniks ve Hematit Doğal Taş Erkek Bileklik Kombin

3. Babaya Özel Kurabiyeler

Babalar Günü için babanıza sadece kullanabileceği şeyler hediye etmek zorunda değilsiniz. Onun için lezzetli bir kurabiye de yapabilirsiniz! İçinde leziz çikolatalar olan harika bir kurabiye ile onu çok mutlu edebilirsiniz!

Babalar Günü Hediyesi Yapımı
El Yapımı Babalar Günü Hediye Seçenekleri

Malzemeler;

  • 230 gram (Yaklaşık 1 su bardağı) tereyağı,
  • 1 su bardağı beyaz şeker,
  • 1 su bardağı esmer şeker,
  • 2 adet yumurta,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 su bardağı un,
  • 2,5 su bardağı öğütülmüş yulaf,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Çok az tuz,
  • 1 su bardağı damla çikolata,
  • İsteğe bağlı: 1 su bardağı kurutulmuş yaban mersini ve 1 su bardağı kıyılmış kuru kayısı.

Yapımı:

  1. Öncelikle fırınınızı 190 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. Ardından bir kap içerisinde erimiş tereyağı ve şekeri iyice çırpın. Bu işlemi ara vermeden 2 dakika boyunca yapın.
  3. Ardından önce birinci yumurtayı ekleyip çırpın ve sonra ikinci yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışım homojen bir hal aldıktan sonra vanilyayı da karışıma ekleyin.
  4. Farklı bir kap içerisinde un ve yulafı yüksek hızda çırpın. Kabartma tozu ve tuzu dahil ederek karıştırmaya devam edin ve ilk başta hazırladığınız sıvı karışım ile bu karışımı birleştirin.
  5. Son olarak kurabiye hamuruna çikolataları ve dilerseniz meyveleri ilave edin.
  6. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine çok büyük olmayan hamur parçalarını dizin. Yaklaşık 10-12 dakikada kurabiyeleriniz pişecek. Ancak her fırında değişiklik olabileceği için ara ara kurabiyeleriniz kontrol etmenizde fayda var.
  7. Ve kurabiyeler hazır! Fırından çıkan kurabiyelerinizi önce mutlaka biraz dinlendirin. Daha sonra babanız için bu kurabiyeleri cam bir kavanoza koyabilirsiniz. Ayrıca şık bir kutu ile de kurabiyelerinizi paketleyebilirsiniz. Kavanoza ya da kutuya babanız için hazırlamış olduğunuz etiketi de yapıştırarak lezzetli hediyenizi verebilirsiniz!

Aman şimdi kurabiyeleri yakarım, hediyesi kalırım diyenler için:

Neşeli Babalar Günü Kutlaması Browni Gül Kek Buketi
Babalar Günü Truf Ve Çilek Buketi

4. Akordiyon Fotoğraf Kutusu

Bu seferki önerimiz, fotoğrafları seven babalar için! Babanızla çekilmiş olduğunuz en güzel fotoğrafları ona şık bir kutu içinde hediye ederek onu çok mutlu edebilirsiniz! Bunun için ihtiyacınız olan ürünler şu şekilde:

  • Cetvel,
  • Maket bıçağı,
  • Fırça,
  • Kalem,
  • Kesme tahtası,
  • Kesme tahtası,
  • Çift taraflı bant,
  • Kurdele,
  • Resimler,
  • Karton,
  • Ahşap sandık ya da karton kutu.
Babalar Günü Hediyesi Yapımı
Babalar Günü Hediyesi Yapımı Nasıl Olur?
  1. İlk olarak babanız için hazırlayacağınız fotoğraf kutusunun içine kaç adet fotoğraf koymak istediğinizi belirleyin. Daha sonra kutunun içini cetvel ile ölçün ve bu genişlikte fon karton kesin. Birkaç şerit kesebilirsiniz.
  2. Daha sonra fotoğraflarınızın genişliğini ölçün ve kestiğiniz fon kartonu bu fotoğrafların boyutuna uygun şekilde katlayın. Görsellerdeki gibi akordiyon şeklinde bir karton oluşturun.
  3. Kestin fon karton şeritlerinden birkaçını uç uca yapıştırarak akordiyonunuzu dilediğiniz kadar uzatabilirsiniz. Sadece, hazırladığınız fotoğraflı akerdiyonun finalde kutunun içine sığıp sığmadığına dikkat etmeniz yeterli.
  4. Daha sonra, fotoğrafları kartonlara eklemek için yapıştırıcıyı kullanın. Her fotoğrafın arkasına biraz yapıştırıcı sürerek fotoğrafları kartonlara yapıştırın.
  5. Yapıştırma işleminiz bittiğinde, akordiyonun uç kısmına çekme halkasını ekleyin. Çekme halkası için kumaş, iplik, kurdele gibi malzemeleri kullanabilirsiniz. Yine yapıştırıcı yardımıyla bu çekme aparatını kartonun ucuna yapıştırın.
  6. Yapıştırıcının görünmemesi için hazırladığınız çekme halkasının üzerine de küçük bir parça kağıt yapıştırabilirsiniz.
  7. Tüm fotoğrafların yapıştırıcısı kuruduktan sonra akordiyonu fotoğrafları katlayın. Fotoğrafları kutunun içine yerleştirin ve kutunun kapağını kapatın.
  8. Dilerseniz kutunun üzerine minik bir kalp de yapıştırabilirsiniz. Ayrıca babanız için birkaç güzel sözden oluşan kartı da kutunuzun yanına ekleyebilirsiniz!

Ne olur ne olmaz ben hediyemi satın alayım diyenler için:

Kişiye Özel 12 ve 24 Fotoğraflı Polaroid Fotoğraf Kutuları 2
Kişiye Özel 12 Fotoğraflı Kutu

5. Deri Kartlık

Babalarımızın gururla kullanacakları şık bir kartlık yapmaya var mısınız? Ancak bu hediye biraz uğraş istiyor çünkü dikiş makinesi kullanacağız!

Aşağıda görmüş olduğunuz şık kartlık için gerekli malzemeler şöyle:

  • 3 deri parçası (aynı renkte ya da farklı renklerde olabilir),
  • İplik,
  • Kalem,
  • Makas,
  • Bozuk para,
  • İsteğe bağlı monogram,

Malzemeleri hazırladıktan sonra işe koyulabiliriz!

Babalar günü hediyeleri
Babanız için El Yapımı Babalar Günü Hediye Seçenekleri
  1. İlk olarak parçalarını kesmeniz gerekiyor. Deri parçaların ikisi aynı boyda olurken biri daha küçük olacak. Büyük olan deri parçaların ölçüleri 6 cm x 19 cm, küçük deri parçası ise 6 cm x 7 cm. Büyük deri parçaları esas boyutu temsil ederken küçük deri parçası cep olacak. Bu sebeple, eğer farklı bir ölçü kullanacaksanız bunu dikkate almanızı öneririz.
  2. Derileri kestikten sonra ilk iş büyük olan deri parçalarından birini düz bir yüzeye yerleştirin. Size bakan kısım, kartlığın içerisinde kalacak olan kısım olmalı. Ardından kısa olan kenarlardan birinin tam ortasına bir bozuk para ile yarım daire çizin. Daha sonra bu parçayı dikkatlice kesin.
  3. Neredeyse bitmek üzere! Şimdi aynı boyutta olan iki deri parçasını birbirileri ile üst üste yerleştirin. Cep için ayırdığınız kısımdan ise bir üçgen parça kesin.
  4. Tüm deri parçalarını üst üste koyduğunuz zaman, yukarıdaki fotoğrafın 3. görselinde olduğu gibi görünmesi gerekiyor. Ardından dikiş makinesi ile uzun sağ ve sol kenarlar ile en alt kenarı dikin. Bunu el dikiş makineleri ile de kolayca yapabilirsiniz.
  5. İşte bitti! Şimdi dilerseniz babanız için bu cüzdanı farklı şekillerde süsleyebilirsiniz. Cüzdana babanızın adının, soy adının baş harfleri ile hazırlanmış bir monogramı kalıcı mürekkep, damga veya başka bir yöntemle uygulayabilirsiniz.

Benim dikişle aram iyi değil ama bu tarz bir hediyeyi de babam çok beğenirdi diyenlere:

Kişiye Özel  Babalar Günü Hediyesi Kredi Kartlık & Cüzdan
Babalar Günü İçin Kişiselleştirilebilir Cüzdan ve Kartlık Hediye Seti-Siyah

6. El Baskılı Kupa

Kahve ve çay içmeyi seven babalar için özelleştirilmiş fincanlar yapmaya ne dersiniz? Yapımı oldukça kolay olan bu bardaklar ile siz de babanızı çok mutlu edebilirsiniz! İhtiyacınız olanlar çok basit:

  • Düz beyaz ya da açık renk bir kupa,
  • Emaye boyası,
  • Fırça,
  • Siyah boya kalemi.
Babalar günü hediyesi öneri
Babalar Günü Hediyesi Yapımı
  1. İlk olarak bardağı güzelce temizleyin ve ıslak olmamasına dikkat edin. Daha sonra boya ile elinizi boyayın. Dilediğiniz renkleri kullanmakta özgürsünüz. Eğer çocuğunuz ok küçükse ve eşiniz için bir hediye hazırlamak istiyorsanız bebeğinizin ayağını boyamanız da tatlı olacaktır.
  2. Daha sonra boyadığınız eli kupanın üzerine bastırın.
  3. Bardağın üzerindeki boya kuruduğunda baskının üzerine minik bir kalp çizebilirsiniz. Ya da babanın adının baş harfini elin içine yazabilirsiniz. İşte hediyeniz hazır!

Ben daha profesyonel bir kişiye özel bardak arıyorum diyenlere özel:

Babalar Günü Baskılı Kupa Bardak / Babalara Özel
Babalar Günü Kupa Bardak 5

7. Organizer

Kablolar, kulaklıklar ya da kaybolan diğer küçük eşyalar için organizer kullanmak, en iyi çözümlerden biridir. Babanız için Babalar Günü hediyesi olarak organizer yapabilirsiniz. Böylece artık o da kulaklarını ya da şarj aletini kaybetmez! Babanız için bir organizer yapmak isterseniz ihtiyacınız olanlar çok basit:

  • Bir makas,
  • Kumaş yapıştırıcısı,
  • Bir anahtar çemberi,
  • Deri.
Babalar günü hediye önerileri
Babalar Günü’ne Özel El Yapımı Babalar Günü Hediyesi
  1. İlk olarak deriyi iki eşit parçaya bölerek organizer yapımına başlayabilirsiniz. Deriyi isterseniz yarım daire, isterseniz dikdörtgen şeklinde kesebilirsiniz. Hatta ok ya da silindir şeklinde bile deri parçalar hazırlayabilirsiniz!
  2. Kestiğiniz parçaların deri kısımları dışta kalacak şekilde parçaları üst üste koyun. Bu parçaların iç kenarlarına ince bir katman yapıştırıcı sürün. Yapıştırıcıyı sürerken, uzun tutma kısmını yapıştırabileceğiniz kadar bir alanı da açık bırakmayı unutmayın.
  3. İnce bir deri kesip ikiye katlayarak şerit haline getirin ve bu parçanın ucuna anahtarlığı geçirip düğüm atın. Daha sonra bıraktığınız boşluktan deriyi, anahtar içeride kalacak şekilde geçirip derinin uç kısmına da bir anahtar bağlayın. Yani deri organizerin iç kısmında bir, dış kısmında bir anahtarlık olacak şekilde iki adet anahtarlığı birbirine tutturun. İşte bu kadar! Şimdi babanız, kablolarını, şarj aletlerini ya da kulaklıklarını hiç kaybetmeyecek!

Bunu yapmak güzel olurdu ama ço kaz vakit kaldı diyenler için:

Bagoto Vegan Havana Yeni Nesil Cüzdan Organizer
Kişiye Özel  Babalar Günü Hediyesi Erkek Cüzdanı 9*11 cm

8. Aksesuar Tabağı

Babalar için hazırlayabileceğiniz el yapımı hediyeler için seramik de kullanabilirsiniz. Şekillendirmesi, kurutması, boyaması kolay olan seramik ile pek çok farklı Babalar Günü hediyesi yapabilirsiniz. Ama biz bugün, babanız için süs bir tabağı nasıl yapabileceğinizden bahsedeceğiz! İhtiyacınız olan malzemeler şöyle:

  • Hava ile kuruyan kil,
  • Minik oklava,
  • Boya,
  • Boya fırçaları,
  • Kalem.
Babalar günü için hediyeler
Babanız için Ellerinizle Tabak Şekillendirin!
  1. İlk olarak kili iyice yoğurun. Çünkü kili ne kadar iyi yoğurursanız o kadar daha az bir şekil elde edersiniz. Yoğurduğunuz kile oklava yardımıyla yuvarlak bir şekil verin. Tabağın içinde bir şeyler durmasını istiyorsanız tabağın kenarlarını biraz daha yüksek yapabilirsiniz.
  2. Çanağı yaptıktan sonra kenarlarını hafifçe içe katlayın ve bastırın. Bunu yaparken parmak izlerinizi de tabakta bırakabilirsiniz. Parmak izleri, eserinizin eşsiz olmasını sağlar. İsterseniz bu aşamada tabağa farklı desenler çizip babanızı sevdiğinizi yazabilirsiniz. Ayrıca onun adını, adının ve soyadının baş harflerini de tabağa kazıyabilirsiniz.
  3. Şimdi, tabağın iyice kuruması ve sertleşmesi için 4-5 gün bekleme zamanı!
  4. Neredeyse sona geldik! Bu adımda, kuruyan kil tabağı, babanızın en sevdiği renk ya da renklerle dilediğiniz gibi boyayabilirsiniz. Yine tabağınız iyice kuruduktan sonra kalem ile yazılarınızın ya da desenlerinizin üzerinden geçebilirsiniz.
  5. Ve babanıza hediye edebileceğiniz harika bir tabak hazırladınız!
Kişiye Özel Babalar Günü Hediye Tabak Plaket + Kadife Kutu (Tema:Canım Babam)
Kişiye Özel İsimli En İyi Baba Oscar Ödülü

Babalar Günü hediyesini son dakika bırakanlar için de önerilerimiz var:

Babaya evde yapılabilecek sürprizler bunlarla da bitmiyor. Babalar Günü için babanıza güzel bir kahvaltı hazırlayabilir ve onun istediği gibi bir gün geçirebilirsiniz. Birlikte oyunlar oynayabilir, yazın güneşinin tadını çıkarabilir ve unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. El yapımı Babalar Günü hediyeleri için malzemeler ve diğer hediye seçeneklerini Çiçeksepeti‘nde bulabilirsiniz. Babalar Günü Hediye Fikirleri (20 Hediye Önerisi) ve Ucuz Babalar Günü Hediyeleri yazılarımızdan hediye fikirler edinebilirsiniz.

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir