Babalar Günü

Babalar Günü Etkinlikleri

Babanızla güzel bir hafta sonu geçirmek için bir organizasyon arıyorsanız doğru yerdesiniz! Her zaman ve her durumda yanımızda olan babalarımızla bu özel günü birlikte geçirmek en güzel hediyelerden biridir. Bu yazımız sayesinde Babalar Günü’ne neşe ve eğlence katabilirsiniz. Babalar Günü etkinlikleri ile babanızla dolu dolu bir gün geçirebilirsiniz!

Her sene haziran ayının 3. pazar günü kutlanan Babalar Günü bu sene 16 Haziran tarihine denk geliyor. Babalar Günü için hediyeler hazır ancak yeter mi? Yetmez! Babamıza verebileceğimiz en güzel hediye biziz. O yüzden tüm günü babanızla geçirebileceğimiz bir aktivite hiç de fena olmaz!

man and girl sitting on brown dock near boat and two white ducks during daytime
Babalar Günü için Etkinlik Önerileri 2022

Yaz sıcağının iyice hissedildiği bu hafta sonunu komple babanıza ayırabilirsiniz. Güne mis gibi bir kahvaltı ile başlayarak babanızı mutlu etmeye başlayabilirsiniz. Çünkü onu mutlu eden yolun midesinden geçtiğini biliyoruz! :) Mis kokulu yaz domatesleri ve taze demli bir çay ile şenlendirebileceğiniz kahvaltı masasında bazı tatlı detaylar olabilir. Kalp şeklinde yumurtadan bahsetmiyoruz elbette. Artık gazeteyi basılı halde okuyanların sayısı hayli az ancak babalarımız pek bir sever hala o kağıt sayfaları çevirmeyi. Favori gazetesi, spor ekini ve bulmacasını çözebilmesi için gerekli olan kalemini de masanın kenarına iliştirebilirsiniz. İşte mi babanızı mutlu edecek masa hazır!

Ardından babanız ile birlikte şehir turu atabilirsiniz ya da şehir içerisinde türlü aktivitelere katılabilirsiniz. Yeni babalar için bu görevin organizasyonu annelere düşüyor. Hadi şimdi, bilet satın alarak dahil olabileceğiniz bazı aktivitelere birlikte göz atalım!

Babalar Günü Etkinlikleri

Babalar Günü Doğa Kampı

baba ile kamp
Baba ile Birlikte Kamp Yapmak, Görsel Kaynak: iStock

Babanız ile birlikte kampa gitmek, Babalar Günü için düzenleyebileceğiniz güzel bir etkinliktir. Anneler pek sevmese de babalar bayılır kamp yapmaya. Birlikte ateş yakmak, denize girmek ve baş başa vakit geçirmek için hayli güzel bir ortamdır. Bu etkinlik ise ondan biraz farklı. Bu, babalar ve küçük çocukları için planlanmış bir organizasyon.

Bu organizasyon, Nasuh Mahruki ile beraber asla unutamayacağınız bir etkinlik. Yeşilliklerin arasında ve cıvıl cıvıl kuş sesleri ile dolu bir hafta sonu geçirebileceğiniz türden diyebiliriz.

  • Tarih: 18 Haziran Cumartesi-19 Haziran Pazar
  • Saat: 08.00
  • Adres: Durusu Park Evleri, Boyalık Köyü, Tayakadın, Yassıören Caddesi DURUSU / İstanbul
  • Etkinlik ücreti: Değişiyor. (₺3.450,00 – ₺4.700,00)

Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) – Küçük Gurme Babalar Günü Özel

Babalar Günü Etkinlikleri
Babalar Günü Etkinlikleri: Baba ile Birlikte Lezzetli Yemekler Yapmak, Görsel Kaynak: Chef’s Emporium

Mutfaktan kaçmaya çalışmayın beyler, ne kadar yetenekli olduğunuzu herkes biliyor! Baba elinden hazırlanmış yumurtanın bile lezzeti bir başka. Pazar kahvaltıları için o dakikalarca uğraştığınız yumurtalı ekmekler belki annelerimizin yaptığı gibi şipşak olmuyor ama lezzeti ile herkesi gerisinde bırakabiliyor. Babalar Günü’nde çocuğunuzla birlikte bir etkinlik yapmak isterseniz detaylar aşağıda:

Mutfağa ilgi duyan babanıza bir workshop hediye edebilirsiniz. MSA mutfağında babanızla hem eğlenmek hem de öğrenmek için bu etkinliğe katılabilirsiniz. Üstelik evin meraklı küçükleri de bu etkinlikte babaları ile birlikte oluyor! Menü ise lezzet dolu: Cheeseburger, fırında baby patatesler, vişneli brownie.

  • Tarih: 19.06.2022
  • Saat: 16:00
  • Adres: Meydan Sok. Beybi Giz Plaza B Blok No: 123-136 Ayazağa 34398 MASLAK / İstanbul
  • Etkinlik ücreti: 600₺

Ailemle Geziyorum – Boğazda Balığa Çıkıyoruz

Babalar günü etkinlikleri 2022
Babalar Günü için Etkinlik Önerileri, Babanız ile Birlikte Balık Tutun!

Babanızla balık tutmayalı uzun zaman oldu değil mi? Bu babalar gününde güneşin tadını balık tutarak geçirmeye ne dersiniz? Akşam yemeği için biraz ter döküp, mangal başında kendi tuttuğunuz balıkları yiyebilirsiniz. Bu plan, günü güzel bitirmek bizce harika diyebiliriz!

Olta takımlarını, yemleri, balık kutularını hazırlayıp babanızla birlikte balığa çıkabilirsiniz. Özellikle Karaköy ve Eminönü civarında keyifle balık tutabilirsiniz. Olta malzemelerinin kullanımını öğrenebileceğiniz, öğretebileceğiniz, tekne turu ile keyif yapabileceğiniz bu aktivite size de babanıza da iyi gelecek!

Diyalog Müzesi – Dialogue In The Dark İstanbul

karanlıkta diyalog
Babalar Günü Etkinlik Planı ile Babanızla Keyif Dolu Vakit Geçirmeniz Mümkün! Görsel Kaynak: İstanbul’da Sanat

1 saat boyunca karanlıkta yaşamak ister misiniz? O, 1 saatin sonunda kazanacağınız deneyim sizi bambaşka biri yapacak diyebiliriz. Karanlıkta diyalog etkinliği 1 saat boyunca bir görme engelli rehber eşliğinde, kulaklarınızla ve dokunarak görebileceğiniz bir zaman dilimi yaratıyor. Yılın her günü gerçekleşen bu aktivitenin bilet fiyatları da oldukça makul. Babalar Günü için babanıza unutamayacağı bir deneyim hediye edebilirsiniz.

  • Tarih: Her gün
  • Saat: Değişiyor
  • Adres: Turkcell Diyalog Müzesi, Büyükdere Caddasi, İstanbul Gayrettepe Metro İstasyonu.
  • Etkinlik ücreti: Tam 69.00₺, indirimli 49.00₺, 1.Kategori 39.00₺

Turkcell Diyalog Müzesi – Sessizlikte Diyalog

sessizlikte diyalog
Babalar Günü Etkinlikleri, Görsel Kaynak: Artful Living

Bir saat boyunca dudaklarınızla konuşmamaya ve kulaklarınızla duymamaya ne dersiniz? Benzersiz bir deneyim olan Sessizlikte Diyalog aktivitesi, 1 saat boyunca işaret dili ile konuşmanız ve görerek duymanız için düzenleniyor. İşitme engelli rehberiniz ile 1 saat içerisinde çeşitli aktiviteler, oyunlar gerçekleştiriyor ve işaret dilinin temellerini öğrenmenizi sağlayan bu aktivite yılın her günü yapılabilecek bir etkinlik.

Babalar Günü için babanıza unutulmaz bir deneyim yaşatmak istiyorsanız, onun ile birlikte bu organizasyona dahil olabilirsiniz.

  • Tarih: Her gün
  • Saat: Değişiyor
  • Adres: Turkcell Diyalog Müzesi Gayrettepe Metro İstasyonu
  • Etkinlik ücreti: Tam 69.00₺, indirimli 49.00₺

Babanız ile BBQ Partisi

Baba ile Mangal yapmak
Babalar Günü Etkinlik Planı Neler Olabilir? Baba ile Mangal Yapmak!

Babalar ve mangal sevgileri… Mutfağa adım dahi atmayanlarının bile uzmanlık alanıdır mangal işleri. Onların tekelindedir, ustaca hallederler tüm detayları. Pikniklerin aranan kişileridir. Haziranın ortasına gelen Babalar Günü de tam mangal günü diyebiliriz!

Miss gibi yaz havası. Tam piknik yapmalık bir gün! Siz de isterseniz atıştırmalıkları hazırlayıp, mangal malzemelerini alıp babanız ile mis gibi bir pikniğe çıkabilirsiniz! Hem birlikte mangal yapar hem sohbet edersiniz. Böylece bir arada ve keyifli vakit geçirebilirsiniz!

Babanızla Tiyatro Keyfini Kaçırmayın!

red and yellow light on a dark room
Babalar Günü Etkinlikleri 2022, Tiyatro İzlemeye Gidin!

Babanız tiyatroyu seviyor mu? Onunla sanat dolu bir gün geçirmeye ne dersiniz? İstanbul Anadolu Yakası’nda Baba Sahne, Moda Sahnesi, Oyun Atölyesi; İstanbul Avrupa Yakası’nda Zorlu PSM, KüçükÇiftlik Park Tiyatro gibi alanlarda babanızla birlikte tiyatro izleyebilirsiniz. Ayrıca yine bu alanlarda çeşitli konserlere, söyleşilere, etkinliklere de katılabilirsiniz!

Babalarımızı mutlu etmek aslında çok kolay. Mütevazı bir hediye, birkaç güzel sözcük ve ona ayrılmış bir koca gün… İnanın bundan daha iyisi olamaz! Ona ayırdığınız bu özel gün, hayatı boyunca aklından çıkaramayacağı bir sürü anıyı içerisinde barındıracak. Babalar Günü için dahil olabileceğiniz başka aktiviteler arasında halı saha maçları, konserler, sinemalar, müze gezilerini de sayabilirsiniz. Babanızla sinemada kahkahalar eşiğinde patlamış mısırın keyfine varabilirsiniz ya da aynı topun peşinde koşturabilirsiniz. Çeşitli etkinlikler arasından seçim yapmak artık size kalmış!

Babanız için hala hediye seçmediyseniz Babalar Günü hediyesi önerilerimizi inceleyebilirsiniz. Çiçeksepeti‘nin Babalar Günü dünyasından babanız için en uygun hediyeyi yalnızca birkaç tık ile kolayca satın alabilirsiniz!

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir