Hediye Önerileri

ERKEĞE ÇİÇEK GÖNDERMEK İÇİN 5 SEBEP

Bir hediye olarak çiçek, tüm özel günlerin en büyük kurtarıcısıdır. Çiçek göndermenin amacı zarif duyguları mis kokulu aranjmanlarla, çiçek buketleriyle iletmektir. Çünkü duygular kelimelere dökülemeyince geriye ifade etmek kalır. İşte çiçek burada her türlü ilişkinin kilit noktasıdır.

Çiçek göndermek toplumumuzda erkeklere has bir hareket olarak görünse de, yapılan araştırmalara göre erkeklerin de çiçek beklediği durumlar mevcut. Örneğin yapılan bir araştırmada kadınların %63’ü hediye olarak çiçek göndermeyi 2. alternatif olarak düşünüyor. İlk alternatif, her zaman kullanılabilecek türden uzun ömürlü hediyeler. Saat, kravat, gömlek, çanta gibi. Erkeklerin ise %60’ı kendilerine çiçek gönderilmesinden mutlu olacaklarını söylüyor.

Peki ya Türk erkekleri ?

Alışılagelmiş hediyelerin dışında en çok tercih edilen gönderim amacı elbette doğum günü ve yıl dönümü hediyeleri. Çiçeksepeti olarak düşündük, sevdiğine çiçek göndermek isteyen kadınların isteklerine tercüman olduk ve erkek arkadaşınıza / eşinize / babanıza çiçek göndermek için en önemli 5 sebebi sizler için derledik.

 

yildonumu_cicekYıldönümü
Bu kez onu şaşırtmaya ne dersiniz ? Erkekler yıldönümlerini unutma konusunda ihtisas sahibi olabilirler. Ama hamurları yumuşaktır ve şekillendirebilirsiniz. Yufka yürekli erkeklere çiçek göndermek için seçtiğiniz yıl dönümü çiçekleri, uçuk / silik tonlarda olabilir. Böylece “unutmadın değil mi?” mesajınızı da iletebilirsiniz. Hem eğer unuttuysa da gündüzden göndereceğiniz çiçekle akşamı kurtarabilirsiniz. Bu size şık bir restoranda yemek olarak geri dönecektir. Garanti ediyoruz :)

200Doğum Günü

Eğer yaklaşan bir doğum günü için ev sahipliği yapacağınız bir parti hazırlamadıysanız ya da tam tersi sürprizi bozmak istemiyorsanız gündüzden iş yerine göndereceğiniz çiçeğiniz erkek arkadaşınız için güzel bir sürpriz olabilir. Ofise gönderdiğiniz çiçeğin, saksı türünden olmasına dikkat ederseniz, uzun ömürlü bir şekilde iş yerinde ona bakabilir.

erkek_terfi_cicek

Terfi
Örneğin uzun zamandır beklenen bir terfinin gelmesi, çiçek göndermek için en uygun durum sayılır. İş yaşamında yer alan erkek sayısı kadınlara oranla daha fazla olduğundan, terfileri alanların yüzdesi de kadınlara oranla bir hayli fazla. Eğer yakın zamanda terfi alan bir sevgiliniz varsa onu ofiste onore etmek için çiçek gönderebilirsiniz.

Erkeklere çiçek gönderirken dikkat edilmesi gereken özel bir unsur olmamasının yanı sıra, daha maskülen çiçeklerin erkeklerde bırakacağı izlenimi de göz önünde bulundurmalısınız. Bir erkeğe gül göndermek çoğu durum için yersiz görünebilir. Ancak daha spor renklerde ve kalın yapraklı çiçek tercihleriniz, göz dolduran bir hediyeye dönüşebilir. Canlı renkler barındıran çiçekler, erkeklerin gözlerine hitap edeceğinden doğru seçim olacak.

 

ozur_dilerim_cicekÖzür Dilerim / Geçmiş Olsun

Hep erkekler hata yapacak değil ya ? Oldu da gereğinden fazla tepki gösterdiniz ve sevdiğinizi kırdınız. Onu ofisinde onore etmek için gönderebileceğiniz bir çiçekle kalbini yumuşatabilirsiniz.

 

 

 

                                                                  İçimden Geldigrace helbig animated GIF

Eğer tüm bunların dışında sevgilinize gerçek bir sürpriz yapmak isterseniz doğru çiçek seçimiyle onu şaşırtabilirsiniz. Erkekler görsel odaklı olduklarından her türlü canlı renkli çiçeğin onlarda yaratacağı his mutluluğa götürecektir. İçinizden geldiyse, hemen buradan sipariş verin.

Eğer bu alternatiflerin hiçbirisi sizi cezbetmediyse, Terrarium Yapımı ve Bakımı yazımızda kendinize uygun çiçeklere de göz atabilirsiniz.

 

Uyarılar:

  • Her ne kadar erkekler kendilerine çiçek gönderilmesinden hoşlandıklarını söylese de siz yine de iş yerine değil, evine de gönderebilirsiniz.
  • Gidecek olan çiçekte aksesuar ve çok süslü ürünler kullanmak pek hoş olmayabilir. Ama yine de erkeklere özel bazı objeler ekleyebilirsiniz. Vazo seçimini futbol desenli yapabilirsiniz. Ya da golf oynayan biriyse paketin içine bir kutu golf topu sıkıştırabilirsiniz. Otomobillere meraklıysa birkaç küçük maket otomobil koyabilirsiniz. Yine de en güzeli, çiçeğe iliştirilmiş bir derbi maçı bileti!
  • Erkekler görsel odaklıdır ve renkler onlar için iyi bir uyarıcıdır. Araştırmalara göre erkekler sarı, turuncu ve kırmızı gibi canlı renkleri tercih eder. Pastel renkler ve geleneksel femine dizaynlardan kaçınmanızı tavsiye ederiz.
  • Yine de ne çiçek göndereceğinize ya da rengine karar veremiyorsanız bol yeşilli salon ve saksı çiçekleri sizi bekliyor demektir. Bonsai de sizin kurtarıcınız olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir