Trend

HANGİ ODAYA HANGİ BİTKİ KOYULMALI

Bir evi yuva yapan şey, içindeki eşyalar, mobilyalar ya da orada yaşayan insanlar değil, odaları yaşanılası ve doğaya uyumlu bir hale getirerek, yaşam enerjisini iç mekana da taşıyarak eve hayat katmaktır.

Evin dekorasyonunda kullanılan saksı bitkileri ve rengarenk çiçekler, şüphesiz ki bunu yapmanın en kolay yoludur. Evin banyosu ve mutfağı dahil her odasına, o mekanın ışık ve nem durumuna uygun bir bitki kullanmak mümkündür.

Çiçekler ve bitkiler, o evde yaşayanların kişisel özelliklerini ön plana çıkarır ve eve bir karakter katarlar. Tabi ki evin her köşesine bir saksı yetiştirerek bu durumu abartmamak gerekir. Gerektiği yerde, odaya uygun bir saksı bitkisi kullanarak, odayı olduğundan daha ferah ve sıcak hala getirebilirsiniz.

Her oda için farklı bitki ve çiçekler kullanmak gerekir.

Böylece hem bitkinin ömrü uzamış olur hem de kullanılan bitki ya da çiçek odanın dekorasyonu ile bütünleşebilir ve mekanı olduğundan daha güzel gösterebilir.


salon-çiçeğiSalonda ve oturma odasında yeşil bitkiler

Çiçeksiz saksı bitkileri, salon ve oturma odası için en uygun seçenektir. Büyüklü küçüklü birkaç saksıyı (en az 2, en fazla 8) bir arada aranje ederek ya da onları odanın farklı yerlerine dağıtarak, bir bütünlük elde edebilirsiniz. Seçtiğiniz bitkiler ışık seviyorsa pencereye yakın koymanız, sıcaktan pek hoşlanmıyorlarsa da kalorifer peteklerinden uzağa yerleştirmeniz gerekmektedir. Çiçekli bir bitki koymayı düşünüyorsanız renkleri mutlaka koltuk ve halılarınıza uyumlu olmalıdır.

yatakodası-çiçeğiYatak odasına özel çiçekler

Yatak odasında gece en az 6 saatimizi uyuyarak geçirdiğimiz için, yatak odasında canlı çiçek bulundurulması tavsiye pek edilmez. Çünkü bitkiler fotosentez yaptıkları için gündüz havaya oksijen verirken, gece karbondioksit yayarlar ve gece yattığımız odayı karbondioksit veren bir bitki ile paylaşmak, pek sağlıklı değildir. Yani en azından hep böyle duymuştuk. Ancak bazı bitkiler vardır ki onlar daha rahat uyumanıza yardımcı olurlar. Bu bitkiler hakkında detaylı bilgiye Yatak Odanızda Bulunması Faydalı 10 Canlı Bitki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Ancak günümüzde çok gerçekçi yapma çiçekler bulunmaktadır. Eğer uyuma alanınızda canlı bir çiçek bulundurmak istemezseniz yatak odanızı bunlarla süsleyebilirsiniz.

hol-çiçekKoridora ve hole kurutulmuş çiçek

Evlerin koridorları ve girişleri (holleri) genelde ışık almadıkları için buralara güneş isteyen bitkiler koymanın bir faydası olmayacaktır. Tabi eğer güneş alıyorsa bu durum geçerli değildir. Koridorda ve evin girişinde loş ortamı seven ya da gerçeğine çok benzeyen yapma çiçekler kullanmanız daha uygun olacaktır. Bu mekanlarda genelde az mobilya kullanıldığından, çiçeklerinizi duvara da monte edebilir, böylece hoş bir hava yaratabilirsiniz.

mutfak-için-çiçekMutfakta çiçekli bitki ya da baharatlar

Gün içinde sıkça vakit geçirdiğimiz mutfağımızı renkli çiçeklerle renklendirmek gerekir. Mutfak genelde sıcak olduğu için seçtiğimiz bitkiler buna uygun olmalıdır. Örneğin mutfağınızın balkonu varsa burada küçük bir saksıda biber bile yetiştirebilirsiniz. Eğer genişçe bir tezgahınız varsa biberiye, fesleğen, nane gibi baharat saksıları koyabilir, yemek yaparken taze olarak da kullanabilirsiniz. Kaktüs ve menekşe de mutfağa uygun bitkilerdendir.

banyo-için-çiçekBanyo için nemi seven bitkiler

Aloe Vera, bambu, orkide, begonya, Dieffenbachia gibi loş ortamı ve nemi seven bitkiler banyonuz için idealdir. Banyonun ışığı gün içinde çoğunlukla kapalı olduğu için, karanlığı ve nemi seven bitkileri seçebilirsiniz. Bakımı zor diyorsanız eğer, gerçeğine çok yakın plastik çiçeklerle de banyo ve küvetinizi renklendirebilirsiniz.

Evinizin için birbirinden güzel saksı bitkilerini CicekSepeti’nde bulabilirsiniz!

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir