Hediye Önerileri

İlk Buluşmada Hangi Çiçek Alınır? Hayat Kurtaran İlk Buluşma Taktikleri

İlk buluşmalar her zaman heyecan vericidir. Ne giymeli, ne yemeli, nerede buluşmalı kafada bir çok soru uçuşur. Tüm bu sorularınıza cevap vermek adına hayat kurtaran ilk buluşma taktiklerini sizler için anlatıyoruz. Hazırsanız, başlayalım!

Çiçek Sepeti İlk Buluşma Yardım Ekibi sizi el birliği ile ilk randevunuza hazırlayacak siz hiç merak etmeyin. İşte hayat kurtaran ilk buluşma tüyoları rehberimiz karşınızda!

  • İlk Buluşma İçin Nereye Gidilir?

İlk buluşma için iki tarafın da rahat hareket edebileceği bir yer seçilmelidir. Ne sizin ne de karşı tarafın evi ilk buluşma için uygun değildir. Bir kişinin bildiği ancak bir diğer kişinin fazlaca kasılacağı bir ortam olan evler bunun için uygun değildir.

Fazla basık ve gürültülü yerler tercih edilmemelidir. Kişilerin birbirlerini tanıyabilmelerine uygun olmalıdır. Konuşurken birbirinizi duymak için bağırmanız ilk buluşma için pek uygun olmaz. 

Sinemalar da ilk buluşma için çok uygun değildir. Çünkü sinemada muhabbet ortamı pek doğmayacaktır.

Buluşma ortamı ayarlarken kadınların fikrini fazlaca önemseyerek uygun bir ortam önerme görevi ise erkektedir. Sokakta yürürken mekan belirlemek ve sürekli kadına “Sen seç” demek bir çok kadını rahatsız eder. 

buluşmada kıyafet seçmek

İlk buluşma kıyafetleri de oldukça önemli bir noktadır. Kıyafetlerinizin özellikle temiz olması çok önemlidir. Özensiz, dağınık ve kırışık kıyafetler tercih etmeniz karşı tarafa önemsenmiyor imajı verebilir.

Mutlaka dişleriniz fırçalamalı ve ağız kokusu konusunda da fazla hassas davranmalısınız. Ayrıca güzel kokmaya özen gösterin çünkü bu koku karşınızdaki kişinin hafızasına kazınacaktır. Ancak abartıp parfüm dükkanı gibi kokmamaya dikkat edin. Her şeyin fazlası zarar.

Gideceğiniz ortamı önceden bilmeniz kıyafet seçimi için oldukça iyi olacaktır. Eğer gece için dışarı çıkacaksanız fazla abartıdan uzak şık bir elbise ve topuklu bir ayakkabı tercih edebilirsiniz. Topuklu ayakkabı tercih ederken partnerinizin boyunu da dikkate alın :)

Eğer yalnızca kahve içmek için buluşacaksanız yine şıklığı elden bırakmadan sade bir kıyafet tercih edebilirsiniz. Fazla dekolteli kıyafetleri pek önermeyiz.

Bazı kadınlar özellikle ayakkabıların temiz olması konusunda fazla ısrarcıdır. Bu sebeple bu konuya dikkat etmenizi öneririz.

Erkekler makyaj konusuna bazen takık olabiliyor. Erkekle ilk buluşmada bu sebeple çok aşırı makyaj yapmanızı önermeyiz. Hafif bir makyaj ile doğal bir görünüm sizin ilk buluşmanız için oldukça önem teşkil edebilir.

buluşmada çok konuşmak
  • İlk Buluşmada Ne Konuşulur?

Konuşurken göz teması kurmalı ancak bunu çok daha rahatsız edebilecek şekilde yapmamalısınız. Karşınızdakinin sözünü kesmeden ve söyledikleri ile ilgilenerek cevap vererek konuşmayı sürdürmelisiniz.

İlk buluşmalarda genellikle taraflar birbirlerini çok tanımazlar. O sebeple tanımaya yönelik sorular sorarlar birbirlerine. Okulu, işi, büyüdüğü şehir hakkında sorular sorabilirsiniz. 

Neler Konuşulmamalı

İş problemlerinizden ilk buluşmada bahsetmek ortamı kasvetli hale getirebilir. Aynı şekilde eski sevgililer de bir diğer konuşulmaması gereken konu. 

Erkekler için ilk buluşma da askerlik muhabbetine çok girmemelerini öneriyoruz. Hadi yine biraz açık kapı bırakıp genelleyelim ve kesin konuşmayalım. Ancak çoğu kadın askerlik muhabbetinden hiç hoşlanmaz ve ilgili görünmeye çalışarak rol yapar. 

Eğer karşınızdaki kişi fanatik bir futbolsever değilse futbol ve takım muhabbetini çok uzatmamalısınız. 

Konuşurken karşı tarafı sıkacak konulara girdiğinizi düşündüğünüz anda konuşmanın seyrini çevirmeli, karşınızdaki kişiye de sık söz hakkı vermelisiniz. Konuşurken çok fazla bedensel temasa girmenizi önermeyiz. Duygularınızı ifade ederken elinizle itip kalkmak falan mana diyelim…

Çok fazla maddiyatla alakalı konular hakkında konuşmamaya da dikkat edin. Hem ilk konuşma için gereksiz hem de yanlış anlaşılabilir olabilir. Ayrıca karşı tarafın egonuzdan rahatsız olmaması için çok fazla “ben” cümlesi kurmamaya özen gösterin.

mr bean
  • İlk Buluşmada Nasıl Davranılır? İlk Buluşma Önerileri

İlk buluşmada tercih edeceğiniz yemek de oldukça önemlidir. Çok ağır kokan ve karşınızdaki kişiyi rahatsız edebilecek bir yemek veya zor yiyeceğiniz bir yemek tercih etmemelisiniz. Ayrıca bir çok kadın tabağında yarım bıraktığı yemeği karşısındaki erkeğin yemesinden hoşlanmaz. Yani “Dur kalmasın ben onu yerim” demeden önce bir kez daha düşünün.

Eğer gaz sorunu yaşayacaksanız asitli içeceklere de çok yanaşmamalısınız. Ne olur ne olmaz :)

İlk buluşmada hesap ödeme konusu çok önemlidir. Kadınlar genellikle ilk buluşmada erkeklerin hesap ödemesi gerektiğini düşünürler. Eğer bir kadınsanız ve öyle düşünüyorsanız siparişlerinizde çok uçuk davranmamanız gerekir ve de nezaketen de olsa hesabı ödemeyi veya bölüşmeyi teklif edebilirsiniz. Kaldı ki bu bir kural değil tamamen tercihtir. Birçok erkek de bu davranışı anlamsız bulup kırıcı olarak algılayabilir.

Garsona seslenirken son derece kibar olmanız sadece ilk buluşmada değil her zaman önemlidir ancak yine de belirtmeden geçemeyeceğiz. Özellikle “Şefim! Ustam!” demeler ve parmak şıklatmalar… Aman sakın.

Buluşmada bir 3. kişi olmasa daha iyi olur. Çiftli olarak buluşulmuş ve bilinçli olarak tanıştırılmış iseniz bir şekilde sonradan baş başa kalma imkanı tanınmalıdır.

Buluşma esnasında telefonunuzla oynamamalı hatta mümkünse sessize almalısınız. 

Gülümsemeyi ihmal etmeyin, gülümsemek tatlı başlangıçlar için her zaman önemlidir. Pozitif davranmaya özen gösterin.

  • İlk Buluşmada Hangi Çiçek Alınır?

İlk buluşmada çiçek almak oldukça zarif bir düşüncedir. Özellikle partnerinizi evinden alacaksanız kapısını çiçeklerle çalmanız oldukça iyi bir başlangıçtır. Böylelikle dilerse çiçekleri bir vazoya koyarak evde bırakabilir. Çünkü bazı kadınlar ellerinde çiçeklerle dolaşmaktan pek haz etmezler.

Eğer buluşma mekanda olacaksa mutlaka erkenden gidin ve onu çiçeğinizle bekleyin. eğer ondan sonra giderseniz çiçeği gelirken aldığınızı ve geç kalmanızı telafi etmeye çalıştığınızı düşünecektir.

Partnerinizin en sevdiği çiçeği öğrenebiliyorsanız o çiçeği tercih edebilmeniz güzel olacaktır. Lütfen tek bir gül alarak gitmeyin. Bir çok kadın tek bir gülü ellerinde taşımaktan hoşlanmaz, fazla basit görürler. Ancak çok fazla büyük bir buket de tercih etmeyin. Fazla görgüsüzce görünebilir.

büyük gül buketi
Görsel: pinterest

Taşıyamayacağı bir gül buketi ne kadar gösterişli olsa da kullanışlı değil :) İlla böyle bir çiçek tercih etmek düşüncesindeyseniz daha sonra evine gönderirsiniz. Bizden söylemesi.

Klasikten şaşmamak isterseniz kırmızı veya beyaz gül buketlerini tercih edebilir ya da yan tarafta görselde yer alan karışık gül buketi gibi özel bir buket seçebilirsiniz. Bunun yanı sıra Papatya birçok kadının en sevdiği çiçektir. Lilyumlar da güzel kokulu çiçekleri ile cezbedicidir. 

Eğer mevsim uygunsa frezyalar, laleler ve nergisler de tercih edilebilir. 

Siz alışılanın dışında bir buket tercih etmek niyetindeyseniz bambaşka çiçek buketi tasarımları da elbette mevcut. Bunları Çiçek Sepeti’nin Çiçek Buketleri arasından rahatlıkla seçebilirsiniz.

İlk buluşmada aşk olma olasılığına hala inanan bir çok çift var. Birbirlerini daha önce defalarca gören kişiler bile bir randevu şeklinde buluştuklarında birbirlerinden etkilenebiliyor hatta aşık olabiliyorlar.

İlk buluşmanızı mahvedebilecek en önemli davranış ise negatif bakış açısı ve yapmacıklık. Sürekli eleştiren, mutsuz, hiçbir şeyden memnun olmayan tavırlar kişileri birbirlerinden uzaklaştırıyor.

Buluşma sonrasında eğer aracınız varsa mutlaka karşı tarafı evine bırakmayı teklif etmelisiniz. Nezaketen hayır derse ısrar etmeden sizin için problem olmayacağını dile getirebilirsiniz. Şayet İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşıyorsanız trafik sorunsalı sebebi ile bu durum değişkenlik gösterebilir.

İlk buluşmada çiçek ya da hediye vermek isterseniz aradığınız tüm ürünler ÇiçekSepeti‘nde sizleri bekliyor.

İlginizi çekebilecek diğer bazı yazılarımız:

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir