TrendKadınlar Günü

Kadınlar Günü’nde Ne Yapılabilir?

Kadınlar Günü, yıl boyunca birçok fedakarlık yapmak zorunda kalan; hem işine hem de hayata yetişen ancak bunun için durmadan, dinlenmeden çalışan yani kısacası emeğin hakkını veren ve kıymetini bilen bütün kadınları anma günüdür. Bu sebeple bu anlamlı günde her kadın tebrik edilmeyi, anılmayı hak ister. Peki 8 Mart Kadınlar Günü’nde özel bir şeyler yapmak isterseniz, nasıl bir plan yapılabilir? Aklınıza gelen veya gelmeyen fikirleri sizler için derledik.

2023 yılında güncellenmiştir.

Kadınlar Günü etkinlikleri
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sevdiklerinize özel bir sürpriz yapmak istiyorsanız aşağıda yer alan fikirleri değerlendirebilirsiniz.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününe Özel Etkinlik Önerileri

Kahvaltı ve Yemek Organizasyonları

Kadınlar Günü etkinlikleri - kahvaltı ve yemek organize etmek
Kadınlar Günü’nde güzel bir başlangıç yapmak için günü özel bir kahvaltı ile başlatabilirsiniz.

Birlikte görev yaptığınız ya da aynı zorluklara birlikte göğüs gerdiğiniz kadın arkadaşlarınızla birlikte güne güzel bir kahvaltı yaparak başlamak eminiz herkese iyi gelecektir. Bunun için illa ki kahvaltıyı kendinizin hazırlaması gerekmese de eğer böyle bir yeteneğiniz varsa kullanmanızı tavsiye ederiz. Kahvaltı dışında sizin için özel olan tüm kadınları bir araya getirdiğiniz bir akşam yemeği de oldukça güzel bir fikirdir. Yemek öncesinde veya sonrasında ufakta olsa herkese birer hediye vermeniz, bu özel akşamı unutulmaz kılacaktır.

Sergi Turu

Kadınlar Günü etkinlikleri - sergi
Kadınlar Günü için özel hazırlanan sergiler veya birlikte görmek istediğiniz sanat galerini hediye olarak sunabilirsiniz.

Güne güzel bir kahvaltı ile başladınız, peki bitti mi? Elbette hayır! Günün geri kalanını da planlamaya başlayabilirsiniz. Öncelikle hava durumuna göre rotanızı belirleyip kendinizi dışarı atabilirsiniz. Kadınlar Günü temalı sergiler veya daha öncesinde gitmek için plan yaptığınız ama gidemediğiniz sanat galerileri sizi bekliyor. Sizinle benzer yollardan geçmiş olan kadınlarda bir arada ortak aktivitelerde bulunmak ve güçlü kadınların hayatlarından ilham alarak hazırlanan bu etkinliklere katılmak tam da Kadınlar Günü için yapılabilecek tarzda organizasyonlardır.

Eğer bir erkek olarak sevdiğiniz kadınlara bir hediye vermek istiyorsanız, onlar ile birlikte bu etkinliklere katılmanız son derece şık bir hareket olacaktır.

Konser

Kadınlar Günü etkinlikleri - konser
Kadınlar Günü’nde güzel bir sahne şovu izlemek herkesin seveceği bir etkinliktir.

Gün bitmedi, sırada akşam var. Günün temasına uygun olarak Türkiye’nin dört bir yanında planlanan konserlere katılabilirsiniz. Bunun için hemen şehrinizde yer alan konserleri tarayın ve sevdiklerinizin gitmek isteyeceği bir konsere hemen bilet alın. Konser öncesinde güzel bir akşam yemeği ayarlamanız ve sonrasında ruhun gıdası olan müzikle sevdiklerinizi şımartmanız, eminiz ki onları oldukça mutlu edecektir.

Tiyatro Oyunları ve Müzikaller

Kadınlar Günü etkinlikleri - tiyatro
Tiyatro, hayata dair her şeyi daha iyi hissetmenizi sağlayan özel bir sahne sanıtıdır.

Şehrinizdeki tiyatro oyunlarını araştırarak günün anlam ve önemine uygun bir oyun seçmeniz, güzel bir hediye olabilir. Tabii ki illa seçtiğiniz oyunun Kadınlar Günü temalı olması gerekmez. Birçok güzel oyun ve çok önceden beri gitmek istediğiniz gösteriye bilet alarak sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Devlet tiyatroları, şehir tiyatroları ve özel sahnelerde birçok güzel oyun seyircisini bekliyor. Sanat tutkunu kadınlar için daha iyi bir hediye düşünemiyoruz. :)

Stand-Up Gösterileri

Kadınlar Günü etkinlikleri - standup
Eğlenceli vakit geçirmenin en güzel yollarından birisi de stand-up gösterileridir.

Gülmek, herkese iyi gelen oldukça özel bir eylemdir. Herkes kendince komik olsa da bu işi profesyonel olarak yapanları sahnede izlemenin keyfi bir başkadır. Kadınlar Günü hediyenizin mutluluk temalı olmasını istiyorsanız, bol kahkahadan daha iyi bir hediye olamaz değil mi? Hemen şehrinizde sahne alan stand-up gösterilerini araştırın ve güzel bir akşam geçirmenin tadını doyasıya çıkarın.

Sinema veya Evde Film Gecesi

film izlemek
Sevdiklerinizle güzel bir film izleyerek güzel vakit geçirebilirsiniz.

Sinemada film izlemek oldukça güzel bir aktivitedir. Fakat sevdiğiniz tarzda bir film vizyonda değilse o zaman evde film akşamı organize edebilirsiniz. Böylece sevdiğiniz bir filmle güzel bir akşam geçirmiş olursunuz. Akşam için yemek hazırlamak, mısır patlatmak ve en önemlisi film seçmek gereklidir. Eğer seçeceğiniz film Kadınlar Günü temasına uygun olsun istiyorsanız, aşağıda yer alan tavsiyelerimize göz atabilirsiniz:

  • Thelma and Louise: En İyi Senaryo Oscar’ının sahibi olan Thelma ve Louise, kadın gücünü konu edinen bir film. Cinsiyet ayrımcısı olan eşlerinden sıkılan iki genç kadının özgürlüğün peşinden gidişini anlatmaktadır.
  • Erin Brockovich: Julia Roberts’ın Oscar ödüllük performans gösterdiği Brockovich, bekar bir annenin yaşadığı maddi güçlükleri ve hayata karşı duruşunu anlatıyor.
  • Fried Green Tomatoes: Film, mutsuz bir evliliği olan Evelyn Couch’un bir gün Ninny isimli bir kadınla tanışmasıyla değişen dünyasını anlatıyor. Ninny’nin tanıdığı kadınlara dair anlattığı hikayeler, kadınların sahip olduğu gücü derinden hissettirmektedir.
  • Frida: Feminizmin sembollerinden Frida Kahlo’nun hayatını konu edinen filmi kesinlikle izlemelisiniz.
  • Coco Before Chanel: Bir kadın dünyayı nasıl değiştirir? Döneminin tutucu kurallarını yıkan Coco Chanel’in muhteşem hikayesini izlemenizi tavsiye ederiz.

Seyahat ve Tatil

Tatil
Tatilin kısa veya uzun olması hiç fark etmez. Tatil her zaman, herkese iyi gelir.

Yeni yerler görmek, farklı kültürleri keşfetmek, deniz veya doğayla iç içe olmak… Eğer zamanınız ve bütçeniz varsa tatil yapmak en güzel hediyeler arasında yer alır. Zevklere göre bir kamp tatili organize edebilir veya şehrin sokaklarında kaybolduğunuz bir gün planlayabilirsiniz. Tamamen zevklerinize kalmış… Tabii sürpriz yapmak istiyorsanız hazır bir bavul ve biletlerle sevdiklerinizin kapısını çalabilirsiniz.

Spor Müsabakaları

Spor müsabakası
Keyifli bir spor müsabakasını izlemek herkesi mutlu edecek aktiviteler arasında yer alır.

Kim demiş “Kadınlar spor müsabakalarını izlemeyi veya takip etmeyi sevmez.” diye. Elbette severler ve oldukça tutkulu taraflardır. Sevdiklerinizin tuttuğu takımların maç programlarını takip ederek Kadınlar Günü’nde birlikte izlemeye gidebilirsiniz. Voleybol, basketbol, futbol başta olmak üzere birçok spor müsabakasında harika maçlar sizi bekliyor. Formaları giyin ve günün tadını birlikte doyasıya çıkarın!

Tüm bunlara ek olarak en güzel Kadınlar Günü hediyelerini de Çiçeksepeti’nde bulabileceğinizin altını çizelim.

İlginizi çekebilecek diğer bazı yazılarımız:

Ümit Şimşek

1991 yılında dünyaya gelen Ümit Şimşek, ilköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo,Tv ve Sinema lisans eğitimi aldıktan sonra reklam ajanslarında New Media Expert, Copywriter pozisyonlarında çalıştı. 2020 yılından itibaren ÇiçekSepeti’nde Copywriter pozisyonunda elektronik, teknoloji, hobi, takı, saat, parfüm, moda başta olmak üzere farklı alanlar ve konularda içerik üretmeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir