TrendModa & Güzellik

Ütüye İhtiyacınız Kalmayacak: Kırışmayan Yazlık Kumaş Çeşitleri

Yaz mevsimine geçiş yapmamızla birlikte sıcak olan her şeye tahammülümüz de azalıyor diyebiliriz. Ütü de bunlardan biri! Kışın tişörtlerini, gömleklerini, elbiselerini ütüleyenler yaz sıcaklarında ütüden mümkün oldukça kaçmak isteyebilir. Ayrıca zamanı kısıtlı olan insanlar için de ütü yapmak, zaman kaybı gibidir. Ve üstelik, siz bu zaman kadar ütü yapmayı seven biriyle karşılaştınız mı? :) Yani kısaca, ütü yapmaktan hoşlanmayanları mutlu edecek bir yazımız var: Kırışmayan yazlık kumaş çeşitleri ve giysiler!

Tekstil teknolojisi de her geçen gün kendini yeniliyor. Günümüzde herkesi mutlu eden kumaşlardan arasında kırışmayan kumaşlar vardır. Eğer siz de ütü yapma derdinden kurtulmak isterseniz yazımızdaki kumaşlara ve bu kumaşlardan üretilen kıyafetlere göz atabilirsiniz!

Ütü Gerektirmeyen – Kırışmayan Kumaşlar

1-) Naylon

green textile
Kırışmayan Yazlık Kumaşlar ile Ütü Derdine Son!

Kırışmayan, zahmetsiz kumaşlardan ilki; naylon! Tam olarak yaz sıcaklarına uygun olmasa da naylon kumaş, ütüye ihtiyacı olmadığı için kullanışlı kumaşlardandır. Dayanıklı bir kumaştır. Ayrıca çabuk kurur. Mont, yağmurluk, trençkot, eşofman altı ve zaman zaman tişörtlerde bu kumaşı görebilirsiniz. Üşengeç kişilerin favorisi olan naylon kumaşlı ürünlere hemen göz atın!

2-) Şifon

white textile lot
Ütü Derdine Son Verecek Kumaşlar!

Yaz denince akla ilk gelen kumaşlardan biri şifondur. Kırışma derdi olmayan, efil efil bir kumaştır şifon. Tunikler, uzun elbiseler, etekler, bluzlar… Şifon kumaştan üretilen pek çok yazlık kıyafet bulabilirsiniz. Üstelik şifon, aynı zamanda şık bir kumaştır. Yani düğünlerde de şifon kumaş elbiseleri tercih edebilirsiniz. Düğünlerden günlük kullanıma, deniz kenarından ofis şıklığına kadar her alanda şifon kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Tek katlı yapısı sayesinde vücudunuzun hava almasını sağlayan şifon kumaşlı ürünleri hemen keşfedin!

3-) Likra

pile of cloth on white surface
Artık Ütüye İhtiyacınız Yok: Ütü Yapmanızı Gerektirmeyecek Kumaşları Keşfedin!

En elastik kumaşlardan biridir likra. Bu yapısı sayesinde lif kırılmalarını en düşük seviyede tutar ve bu da, kumaşın kırışmamasını sağlar. Likra, aslında farklı kumaşlar ile birlikte kullanılan bir kumaştır. Mesela likralı kot, likralı elbise gibi isimler duymuşsunuzdur. Esnekliği, diğer kumaşlar ile bir araya getirir. Ama asıl önemi, ütüye ihtiyaç duymamasıdır. Bu yüzden de sık sık dolaplarda varlığını sürdürür. Hem ütü gerektirmemesi hem de rahat olması ile siz de yaz aylarında likralı ürünlere bir şans verebilirsiniz!

4-) Polyester

assorted scarves on brown wooden rack
Ütü Gerektirmeyen Yazlık Kumaş Çeşitleri

Kırışmayan bir diğer kumaş, polyesterdir. Polyester, günümüzde en sık kullanılan tekstil ürünlerinden de biridir. Kırışmaması, onu çok sevmemizin sebeplerinden biridir. Ayrıca oldukça da dayanıklı bir kumaştır. Ütü sevmeyenler için harika bir kumaş olarak polyesteri de önerebiliriz. Tabii polyester kumaş yaz sıcaklarında sizi serin tutacak bir kumaş değildir. Keten gibi, şifon gibi değildir. Ama yine de elbise ve tulumlarda, hırkalarda, aksesuarlarda polyester kumaşlı ürünleri tercih edebilirsiniz.

5-) Kot

black strap on blue textile
Ütüsüz Giyebileceğiniz Giysiler

Pantolon, şort, tulum, etek, ceket… Kot kumaştan yapılmış pek çok kıyafet seçeneği vardır. Normalde zaten herkesin çok sevdiği kot, bir de kırışmama özelliğine sahip olduğu için daha çok sevilir! Zaten kot şortlar, yaz mevsiminin vazgeçilmez parçalarından biridir diyebiliriz. Bunun yanında kot ceketler de özellikle yaz akşamlarının kurtarıcısıdır. Kot giysiler de hem günlük olarak kullanabileceğiniz hem de ofis şıklığını yakalayabileceğiniz kumaş çeşitlerinden biridir. Gönül rahatlığıyla dolabınızı kot kumaşlar ile doldurabilirsiniz!

6-) Non-Iron Kumaş

pink textile on brown wooden table
Yeni Teknoloji, Ütü Gerektirmeyen Kumaş Çeşitleri

Veee son teknoloji ürünlerden biri olan non-iron kumaş! Non-iron, yani ütülenmeyen/ütü gerektirmeyen kumaş demektir. Bu kumaş, özellikle takım elbise markaları tarafından çok seviliyor diyebiliriz. Non-iron ve easy-iron kumaş teknolojilerine sahip olan bu kumaşlar, yoğun şekilde çalışanlar için idealdir. Ayrıca tabii ki ütü yapmayı sevmeyenler için de bu kumaşlar dolaplarda bol bol yer alır. Non-iron kumaşların içeriğinde kırışma önleyici özel malzemeler vardır. Bu yüzden yıkayıp kuruttuğunuz gömlekler, ceketler, tişörtler çok daha az çaba ile kırışıksız bir görüntüye kavuşur.

Kışın ütü yapmadan giyebileceğiniz kumaşlar arasında da; kaşmir, yün, poplin gibi kumaş çeşitleri vardır. Ayrıca giysilerinizin daha az kırışması için;

  • Giysileri çamaşır makinesinde daha düşük devirde sıktırabilirsiniz.
  • Giysileri askıda kurutabilirsiniz.
  • Islak giysileri asarken çırparak asabilirsiniz.
  • Kurutma makinesi kullanarak kıyafetlerini kurutabilirsiniz.

Yazlık olarak kullanabileceğiniz ama zaman zaman kırışıklık problemleri yaşayabileceğiniz kumaşlar arasında da keten, şile bezi ve pamuklu kumaş gibi kumaş türleri yer alır.

Siz de Çiçeksepeti’nin geniş ürün yelpazesinde aradığınız her tarza uygun giysileri keşfedebilirsiniz. Farklı kumaş türlerinden üretilen, farklı ihtiyaçlara cevap veren kumaş seçenekleri sizi bekliyor!

Ayrıca ilginizi çekecek diğer yazılarımız:

Aybüke

1998 yılında dünyaya gelen Aybüke, ilköğretim ve lise eğitimini Kocaeli'de tamamladı. Ardından üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde başarıyla gerçekleştirdi. Çeşitli ajanslarda ve dergilerde sosyal medya uzmanlığı, içerik üretimi, editörlük gibi işlerde çalıştı. 2020 itibarıyla ÇiçekSepeti'nde Copywriter olarak çalışmaya başladı. Şu an hala ÇiçekSepeti bünyesinde Ev&Yaşam, Yapı&Market, Süpermarket, Hediye, Hobi ve benzeri alanlarda içerik üretimi yapmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir