Hediye ÖnerileriSevgililer Günü

Sevgililer Günü’nde Neler Yapılır? (Öneriler)

Sevgililer Günü yaklaşırken akıllarda tek bir soru olur “Sevgililer Günü’nde ne yapacağım?” Bu soru yalnızca erkeklerin değil kadınların da düşünmesi gereken bir durumu kapsar. Bu yazımızda size bu sorunun yanıtını bulabilmeniz için yardım edeceğiz!

Sevgililer Günü birkaç dal çiçek ve bir hediyeden çok daha fazlasıdır. Bundan yıllar yıllar önce aşıkları kavuşturmak isteyen bir adamın vefatının ardından aşıklara adanmıştır. O günden bu yana da aşkın günü olmuştur 14 Şubat. Bu hikayeyi ve Sevgililer Gününün tarihçesini anlattığımız yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Peki 14 Şubat’ta bu özel günün hakkını vermek için neler yapılır? Sevgililer Günü’nde sevgiliye çiçek gönderilecek, o kesin. Peki bu çiçek gönderme işini nasıl daha farklı yapabilirsiniz, sevgilinizi gerçekten nasıl şaşırtabilirsiniz?

sevgililer
Görsel: Giphy

Amerikan Çiçekçiler Derneği (SAF) ülke genelinde çiçekçilere ve çiçek tasarım uzmanlarına sormuş; Sevgililer Günü’nde sevgiliye gerçek bir sürpriz yapmak için neler yapılabilir? Aşağıda verilen cevapların genel bir özetini sizler için derledik, tabii içine bolca kendimizden bir şeyler katmayı da ihmal etmedik.

Sevgililer Günü’nde esas amaç sevgilimize onu ne kadar çok sevdiğimizi hissettirmek ve aşk tazelemektir. Yıldönümleri kadar önemlidir bu sebeple. O yüzden bu günde sevgilinizi kendinize tekrardan aşık edebilecek hamleler yapmanız gerekir.

Her sene özel Sevgililer Günü tkinlikleri tasarlamak zor gibi görünebilir. Ancak aslında küçük şeyler içerisinde özen varsa, çok daha değerli bir hale gelir. Özellikle kadınları bu günde en çok üzen nokta, partnerlerinin bu günü yeterince önemsememesidir. Sevgili beyler, siz 14 Şubat’ı önemsemiyor olabilirsiniz ama sevgiliniz bunu kendisini önemsemiyor olarak düşünüyor, bilginize.

Şimdi gelelim 14 Şubat’ta yapılabilecek aktiviteler ve jestlere. Öncelikle günün tamamını planlamanız gerekiyor. Çünkü bu günün adı ‘Sevgililer Günü’ yani tüm gün sevgilinize adanmış. Sabahtan, uyuyana kadar! Merak etmeyin, sizin için de eğlenceli olacak.

çiçek vermek
Görsel: Ten Thousand Villages
  • Güne en romantik haliniz ile başlayın

Eğer 14 Şubat’ta aynı evde olan şanslılardansanız 14 Şubat sabahı sevgilinizden önce uyanmaya özen gösterin. Yastığın üzerine bırakacağınız çiçek ve ‘’Seni Seviyorum’’ yazılı bir not, sevgilinizin güne mutlulukla başlamasını sağlayacaktır. Hatta romantizmi arttırarak en sevdiği yiyeceklerden mükemmel bir kahvaltı da hazırlayabilirsiniz. Bu işlerde çok iyi değilim diyorsanız size romantik birkaç fikir verelim; Kahvaltıda Sevgiliniz İçin Hazırlayabileceğiniz Kalp Şekilli 10 Lezzet Fikri  buraya yazımızı okumak için tıklayabilirsiniz.

Sevgiliniz yanınızda değilse ve yanına gidebileceğiniz bir mesafedeyse, ellerinizde çiçeklerle sabahın erken saatlerinde kapısını çalabilir, bu romantik güne beraber başlayabilirsiniz. Aranızda oldukça uzak mesafeler varsa ve bugün sevgilinizin yanında olamıyorsanız, göndereceğiniz Sevgililer Günü çiçeği ile onu çok; ama çok mutlu edebilirsiniz.

  • Sevgilinizin hem evine hem de iş yerine çiçek gönderin.

Ofisin kapısından içeri çiçek girdiği an o ofiste çalışan herkes bir durur, bakar. Bu etki bile sevgilinizin gururunu okşamak için yeterlidir.  Bu, Sevgililer Günü’nün hafta içine denk geldiği zamanlarda oldukça önemlidir. Ve sevgilinizin bütün haftayı iyi geçirmesini, iş stresinden kurtulmasını sağlar. Çiçek siparişinizi de sabah 10-11 gibi teslim edilecek şekilde ayarlayın.

Sevgilinizin günün sürprizi bitti diye düşünürken asıl sürpriz şimdi başlıyor aslında. Sevgilinize bir çiçek de evine gönderin. İşten çıkıp mutlu ama yorgun bir şekilde eve gittiğinde gerçekten beklemediği bir sürprizle karşılaşması sizi sadece o günün değil, yılın kahramanı bile yapabilir.

spa
Görsel: Lifestyle Magazine
  • Sevgilinize unutamayacağı bir seyahat planı hazırlayın.

Biraz şehirden uzaklaşıp küçük bir kaçamak yapmak size de iyi gelmez mi? O, gününüzü evde veya yemekte kutlamayı düşünürken, kendini ada vapurunda bulsa sizce de hoş olmaz mı? “Mevsim kış şimdi, ne yapılır Adalar’da” diye düşünmeyin. Soğuk hava, ada fikrinin aklınıza hiç gelmemesine yol açmış olabilir. Fakat düşünün, adalar o sakinliğiyle bir başka güzeldir. Kalabalıktan uzak romantik bir gün geçirirken ona vereceğiniz bir buket çiçek sımsıkı sarılmanızı sağlamaz mı?

Eğer sevgiliniz hareketi seven, maceraperest birisi ise onunla birlikte yapabileceğiniz bir aktivite planlayabilirsiniz. Örneğin, yamaç paraşütü için Ölüdeniz’e gidebilirsiniz. Eğer bu aktivite sizin ya da onun için tehlikeli görünüyorsa, günübirlik doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Yeşilliklerin arasında doğayla baş başa olmak ikinize de iyi gelecek. İsterseniz binlerce kilometre yukarıdan aşağıya süzülürken veya isterseniz romantik bir doğa yürüyüşü sırasında, sevgilinize aldığınız Sevgililer Günü hediyesini vermeyi unutmayın.

Eğer çıtayı yükseklere çıkarıp eş dost tarafından azar yiyecek bir plan yapmak isterseniz birkaç tane de yurtdışı gezisi planı önerelim.

Schengen vizeniz varsa ve klişelere karşı da bir alerjiniz yoksa, tabii ki Paris’e gidebilirsiniz. Aşk şehri Paris! Ah ah, oh la la! Yok, ama, Eyfel önünde turist turist takılıp Sacré Coeur’den Paris’e tepeden bakarak romantik bir öpücük size çok sıradan geliyorsa, Danimarka’ya gidin, Kopenhag’a. Serin havada sokulursunuz birbirinize, sokak sanatçıları arasında romantik yürüyüşler yaparsınız. Kim bilir, belki Tivoli’deki göletlerde botla gezerken elinize aldığınız bir sandviçi paylaşırısınız… “Orası çok soğuktur, üşütmeyelim durduk yere” diyorsanız eğer, “Aşkımız bizi ısıtır” cümlesini kurmamış olduğunuz için sizi kınayarak, “Buyrun o zaman Dubai’ye” deriz biz de. Vize ayrı alınıyor, ama kolay. Üşümezsiniz orada…

“Romantizm dorukta ama vize yok. O zaman ne yapıyoruz” diyen kumrular için de yakınlardan Gürcistan’ı ve Sırbistan’ı önerebiliriz. Gürcistan’ın, doğası, ortamı, sevimli caddeleri ve meydanlardaki kafeleriyle bilinen Batum şehri ya da barındırdığı tarihi yerlerin yanı sıra tatmin edici bir gece hayatıyla da ilgi çeken Sırbistan’ın Belgrad kenti, vizesiz gidebileceğiniz başlıca yerler.

  • Sevgilinize çiçeklerle bir ev SPA’sı hazırlayın.

Beyaz atlı prens edasıyla sevgilinizi şehir hayatının stresinden kaçırıp kurtarmak için illa bir yerlere gitmenize gerek yok. Sevgilinizi çok mutlu ve rahatlamış hissettirmek için illa kredi kartı ekstrenizi zorlayacak hamleler yapmanız gerekmiyor. Bunu minik çiçek ve mum ayarlamaları ile evde de yapabilirsiniz. Sıcak ve köpüklü bir banyo, loş bir ışık… Her taraf çiçek, çiçek kokusu ve mumlar. Hafif tonlu rahatlatıcı bir müzik ve serin bir bardak içecek… Sevgililer Günü tatiliniz hazır bile! Artık Sevgililer Günü’nde nereye gidilir sorusunu aklınızdan çıkarabilirsiniz.

yatakta çiçek
Görsel: Shutterstock
  •  Uyumadan önce son sürprizinizi yapmayı unutmayın.

Sevgililer Günü’nde yapılabilecek sürprizler oldukça fazladır ve bunların büyük bir kısmı zahmetsizdir. Evde ya da dışarıda romantik bir Sevgililer Günü yemeği yedikten sonra artık eve gitme vakti. E malum, ertesi gün iş var. Yine günün bütün sürprizleri yapıldı, gün bitti sanılıyor. İşte asıl sürprizin tam sırası. Sevgiliniz yatmaya hazırlanırken, yatağın ya da yastığının üzerinde tek bir gül görse, o mutluluğu bir düzine gülle bile sağlayamayabilirsiniz. Sürprizi sürpriz yapan hiç beklenmedik bir anda gelmesi değil midir zaten?

Sevgililer Günü için erkeklere romantik sürprizler yapılmaz algısı ise oldukça yanlıştır. Belki bekledikleri yastık üzerinde bir not değildir ancak uyumadan önce okuyabilecekleri sevgi dolu bir mesajın yazılı olduğu kağıt da oldukça etkilidir.

sevgili
Görsel: chrispoeteofficiel
  • Küçük detaylarla onu hala ne kadar önemsediğinizi hissettirin.

Sevdiklerimizi mutlu etmek ne büyük ve pahalı hediyelerde ne de uzun tatillerde gizli. Sevgilimizi esas mutlu edecek hamleler inceliklerde gizlidir.  Mesela bu gün için kısa bir tatile çıkmayı planlıyorsanız, otel lobisine birkaç saat önceden teslim edilen bir çiçek ve ufak bir notla karşılanmayı ayarlayabilirsiniz. Çiçekleri karşılaştığı anda sevdiğinizin gözlerinin içine bakın. O heyecanı yaşayacağınızdan şüphe yok.

Evliyseniz düğününüzde sevgilinizin kullandığı buketin aynısını hazırlatıp gönderebilirsiniz. Hem özel bir çiçek göndermiş hem de düğününüzü tekrar canlandırmış olursunuz. Bu devirde eşinin gelin çiçeğinin türünü bilen erkek bile mucize beyler, üzgünüz ama bu konuları pek önemsemiyorsunuz.

Kadınlar genel olarak erkeklerin bazı şeyleri hatırlamamasından şikayet eder. Eminiz ki siz ilk buluştuğunuz yeri hatırlıyorsunuz. Sevgilinizin tahmin etmeyeceği şey ise sizin onu bu Sevgililer Günü’nde tekrar oraya götürmeniz. İmkanınız varsa, ilk oturduğunuz masayı özel olarak hazırlatmak onun mutluluğuna mutluluk katacaktır. Masa üzerine kendi ellerinizle yerleştireceğiniz birkaç demet çiçek, emin olun pahalı bir hediyeden çok daha fazla anlam ifade edecektir.

Ofise romantik ve bol çilekli bir meyve sepeti, eve de mükemmel bir orkide gönderebilirsiniz. Güne lezzetli başlayıp romantik bitirebilme fikri sevgilinizin de hoşuna gidecektir.

Sevgilinizin ofisine çiçeği akşamüzeri bir küçük şişe şarapla birlikte gönderebilirsiniz. Bir de not: Eğlence yeni başlıyor… Gecenin geri kalanını hayal ederken mesai bitti bile! Tabii böyle bir not ile göndermeyi planlıyorsanız gecenin geri kalanı için de romantik bir organizasyon hazırlamayı ihmal etmeyin.

Süslü ve bakımı kolay bir salon çiçeği ya da minik saksı çiçeği gönderebilirsiniz. Üzerinde de bir not: Bu çiçek yeşerdikçe biz de yeşereceğiz. Çiçeklerin sonsuzluğu ifade edebilmesi sevgililer için eşsiz bir metafor değil mi zaten?

sevgiliye çiçek
Görsel: Understanding Relationships
Sevgililer Günü’nde hangi çiçekler gönderilebilir?

Sevgililer Günü için sevdiğinize onun en sevdiği çiçekleri veya mevsim çiçeklerini gönderebilirsiniz. Bunun yanında elbette aşkı anlatan çiçek kırmızı güllerdir. Size tavsiyemiz tek bir gül değil buket göndermeniz yönünde. Ya da farklı çiçeklerle hazırlanmış gül aranjmanları.

Sevgililer Gününe en çok yakışan gül aranjmanı da lilyumlarla bir arada olduklarıdır. “Sen benim için lilyumlar kadar beyaz, temiz ve kırmızı güller kadar tutkulusun” mesajını içerebilecek eşsiz aranjmanlar hazırlatabilirsiniz.

Sevgililer Günün diğer güzel seçenekleri de orkideler, papatyalar, karanfiller ve rengarenk güllerdir. Buna ek olarak kendinizi çiçekle sınırlamak yerine içerisinde farklı alternatiflerin olduğu sevgililer gününe özel kutu ya da sevgiliye sweatshirt de özgün bir hediye seçeneği olabilir. 

Sevgililer Gününde Alınabilecek Çiçekler ÇiçekSepeti’nde sizler için hazırlanıyor.

ÇiçekSepeti

2006 yılında kurulan Ciceksepeti.com, Türkiye dışında 4 farklı ülkede faaliyet gösteren, 145 franchise noktasına sahip, 450+ çalışanı olan, bir Türk firmasıdır. Online çiçek & hediye sektöründeki liderliğini ve tecrübesini, pazaryeri modeliyle birleştiren Ciceksepeti.com, bugün ulaştığı noktada 20 bin kategoride 9 milyondan fazla ürün listelemektedir. Türkiye'nin en büyük çiçek sitesinde şimdi aradığınız tüm ürünler Var Var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir