Hediye ÖnerileriDoğum Günü Hediyeleri

Mükemmel Doğum Günü Sürprizi Adımları (Sürpriz Doğum Günü Planlanlama)

Sürpriz bir doğum günü organize etmek için neler yapmak gerekir, mükemmel doğum günü sürprizinin adımları nelerdir? En yaratıcı doğum günü sürprizleri ve doğum günü kutlama yöntemlerini sizler için anlattık!

sürpriz parti
Görsel Kaynak: Vern Magazine

Doğum günü sürprizi hazırlamak pek kolay değildir. Bu sebeple adım adım ve hiçbir detay atlanmadan hazırlanmalıdır. Özenle tüm ilginç doğum günü sürprizi fikirleri değerlendirilmeli ve en uygun olanları hayata geçirilmelidir. Daha önce sizlerle Mükemmel doğum günü partisi organize etmek için gerekli 5 adımdan bahsetmiştik. Yazımızı okumak için buraya tıklayabilir ve oldukça işinize yarayacak tüyolara hakim olabilirsiniz. Bu yazımızda ise size rehber olabilmesi açısından sürpriz doğum günü partilerine dair derin bir araştırma yaptık. Vakit kaybetmeden nasıl doğum günü sürprizi yapılır anlatalım.

1- Gizlilik elden bırakılmamalı.

Bir sürpriz doğum gününün en önemli detayı gizliliktir. Adı üzerinde ‘sürpriz’ değil mi? Bu sebeple sürpriz doğum günü partisi düzenleyeceğiniz kişinin bu partiden kesinlikle haberinin olmaması gerekiyor. Bu durumu sağlayabilmek amacıyla organizasyonun yapılacağı günün öncesinde aynı evde yaşayanların çok dikkatli olması gerek.

doğum günü kutlaması
Görsel Kaynak: Rosalie Goes

Eğer bu parti eşiniz ya da aynı evde yaşadığınız kişiler içinse onların yanındayken telefonla çok ilgilenmemeli ve onlara her zamanki gibi davranmalısınız. Burada rol yapmamak konusunda ciddiyiz. Her zamanki gibi davranma rolü en çok göze batan roldür.

Bazen, bazı kişiler parti hazırlığındayken parti sahibini çok fazla ihmal ederler. O durumu anlamasın diye onu kötü davrananlar bile vardır. Bu durum ya karşınızdakini şüphelendirir ya da üzer. O sebeple hiç gerek yok. Doğal davranmaya özen gösterin.

2- Kişisel Zevkler

Herkesin zevkleri, hoşlandıkları detaylar farklıdır. O sebeple doğum günü olan kişinin zevklerini ön plana koyun. Mesela evde zaman geçirmeyi sevmeyen birine ev partisi vermeyin ya da yüksek sesten hoşlanmayan biri için bol gürültülü bir parti organize etmeyin. Onun zevklerine göre kararlar verin. Onu iyi tanıyan kişilerden yardım isteyin.

doğum günü pastası mum üfleme
Görsel Kaynak: shutterstock

Ayrıca herkes için aynı tarzda parti de hazırlanmayacağı için kişinin kim olduğu da büyük önem taşır. Doğum günü olan kişi kadınsa parti farklı türde olacaktır erkekse daha farklı. Eğer aklınızda erkek arkadaşıma nasıl doğum günü sürprizi yapabilirim? sorusu varsa bu durumda da önünüze iki seçenek çıkıyor. Ya baş başa romantik bir kutlama ya da arkadaşlar ile verilen daha büyük bir parti. Bunlara kısaca doğum günü kutlama yöntemleri diyebiliriz. 4. maddede bu detaylara daha çok yer vereceğiz.

3- Arkadaşlar

Bir doğum günü partisinin olmazsa olmazları arkadaşlardır. Parti sahibinin arkadaşlarını davet etmeyi ve birinci madde gereğince bu partiyi gizli tutumaları gerektiğini söylemeyi unutmayın.

doğum günü sürprizi
Görsel Kaynak: Significado de Sonhos

Doğum günü partisi için arkadaş davet ederken yine doğum günü sahibinin yakın arkadaşlarından yardım alınabilir. Kişinin kimlerle daha sık görüştüğünü ve doğum günü partisinde kimlerin olmasını istediğini en iyi onlar bilir çünkü. Bu durumda güncel olmaya özen gösterilmeli, kişinin samimiyet kurmadığı kişileri çok kalabalık olmayacak, sadece samimi arkadaş ortamını içeren partilere davet etmemek gerekir.

4- Mekan

Mekan, doğum günü kutlama yöntemleri belirlenirken büyük önem taşır. Eğer kafanızda ilginç doğum günü sürprizi fikirleri varsa, bunları uygulayabileceğiniz uygun ortamları seçmeniz gerek. Doğum günü mekanı seçerken önce sürprizi dahil edeceğiniz kişileri belirlemelisiniz. Eğer arkadaş ortamı ile samimi bir parti yapacaksanız konsept bir ev partisi düzenleyebilirsiniz. Eğer daha büyük ve kalabalık bir parti organize edecekseniz bir kafe/barı kapatabilir ya da büyük bir bölümü için rezervasyon yaptırabilirsiniz.

romantik yemek
Görsel Kaynak: Blushy Babe

Eğer baş başa romantik bir plan yapacaksanız da güzel manzaralı, hoş bir mekana rezervasyon yaptırabilirsiniz. Ancak bu sürprizinizin basit kaçmaması için detaylara çok önem vermelisiniz. Masa düzeni, mekanın teması vb…

Örnek vermek gerekirse, eğer İstanbul’da sürpriz doğum günü yemeği organize edecekseniz tarihi pasajları ya da boğaz manzarası gören yerleri tercih edebilirsiniz. Tabi ki kişisel zevkler ve sizin için özel olan yerler varsa onlara öncelik vermeniz güzel bir jest olacaktır.

5- Detaylar

Detaylar çok önemlidir. Dikkat etmeniz gereken detayları maddeler halinde, daha pratik bir şekilde anlatalım.

  • Mekan seçiminde karar kıldıktan sonra mekan süslemesini ihmal etmeyin. Parti sahibinin yaşına ve partinizin konseptine uygun bir süsleme planlayın.
  • Eğer partiyi düzenleyeceğiniz kişinin önceden hazırlanma şansı olmayacaksa ona üzerini değiştirebilmesi için uygun kıyafetler ayarlayın.
  • Bu sürpriz bir romantik yemek ise mekana gidiş ve geliş için şık bir araç ayarlamanız hoş olacaktır. Ayrıca hesap ödeme işlemini de o görmeden halledip, hiç bu konulara girmeden mekandan çıkmanız hoş bir hareket olacaktır.
dans
Görsel Kaynak: giphy
  • Eğer bol danslı bol müzikli bir parti düzenliyorsanız, doğum günü pastası gelirken uygun bir müzik ayarlanması için DJ ile konuşmayı ihmal etmeyin.
  • Bol hareketli ve müzikli bir organizasyon düzenlemiyorsanız güzel manzarası olan mekanları tercih edebilirsiniz.
  • Partiyi organze ettiğiniz kişi ile olan yakınlığınız çok önemlidir. Aradaki ilişkiye göre partinin gidişatı şekillenmelidir. Mesela arkadaşa sürpriz doğum günü fikirleri ayrı değerlendirilmelidir eşe doğum günü sürprizleri ayrı.

Yeni Sevgiliye Doğum Günü Hediyesi Arayanlara 5 Altın Öneri yazımızı okumak için tıklayın!

6- Pasta

Doğum günü pastası olmazsa olmaz derler ama bu da değişken bir durum. Partiyi yaptığınız ortama göre değişebilir. Eğer bir ev partisi ise pasta olmazsa olmaz diyebiliriz. Ancak daha fazla dans ve müzik içeren, ev dışında yapılan bir parti ise mum üflenmesi için illa pasta olması gerekmiyor. Bir tepsi içeceğin üzerinde duran mumlar da coşku ile üflenebilir.

pasta üfleme
Görsel Kaynak: gifer

Doğum günü pastası seçimi de oldukça mühim bir konudur. Yeri gelmişken belirtmekte fayda var. Kendisi başlı başına bir doğum günü sürprizi olabilir. Kişiye özel olarak tasarlanmış, üzerinde sevdiği objelerin şekerden figürleri olan ya da tematik bir doğum günü pastası sipariş edebilirsiniz.

Bu da ilginizi çekebilir; Hayal Gücünün Sınırlarını Zorlayan Şeker Hamurlu Pastalar

Yaratıcı doğum günü sürprizlerinin olmazsa olmazlarından olan doğum günü pastalarında kişinin mesleği ya da tutku ile uğraştığı ilgi alanlarına dair detaylara yer veriliyor artık. Mesela hayvansever bir kişi için şeker hamurundan kediler ve köpekler bulunan bir pasta oldukça mutluluk vericidir. Bilgisayar oyunu tutkunu beylere de oyun konsolu şeklinde bir pasta kulağa hoş geliyor.

7- Hediye

Ve geldik doğdum günü hediyesine! Sürpriz parti başlı başına bir hediyedir diye düşünmeyin sakın. Hediye bir simgedir. Doğum günü hediyesi çok eski bir gelenektir. Hediyeleşme geleneği milattan öncesine dayanır. Bu sebeple hediyeyi ihmal etmemek lazım.

doğum günü hediyesi
Görsel Kaynak: west park

Doğum günü hediyesi seçerken, elbette 2. maddeyi yani kişisel zevkleri değerlendiriyoruz. Karşımızdaki kişinin beğenebileceği tarzda hediyeler bulmaya çalışıyoruz.

Kimileri için hediyeler elle tutulmalıdır mesela. Bazı kimseler de deneyimleri severler hediye olarak. Ona alacağınız güzel bir ayakkabı, Sezen Aksu konser bileti kadar mutlu etmez. Kimi kimseler de öyle kolay beğenmezler. Onlara kıyafet gibi bir hediye tercih ediyorsanız mutlaka değişim kartını da işin içine dahil etmenizi öneririz.

Tüm bunların ışığında mükemmel bir doğum günü partisi organize edebilir; sürprizinizle sevdiklerinizi çok mutlu edebilir, ihtiyacınız olan tüm ürünlere ise Çiçeksepeti‘nden ulaşabilirsiniz.

Kolay gelsin :)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir